Roskat Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Buna seara. Am un samurai din '98 (poze atasate) incaltat cu 31x10.5x15 Insa Turbo Simex. Masina o am de cateva luni si merge f bine (cateva probleme la alternator, electromotor dar s-au rezolvat repede si ieftin) si am avut ocazia sa-i pun saptamana trecuta o "pereche" de cauciucuri la dimensiunea din fabrica. Alta viata...pleca masina muuuuuult mai bine de pe loc, frana mai bine si consum clar mai mic (3-4l mai putin). As vrea sa renunt la 31x10.5x15 care au maxim 1000 km facuti (btw sunt de vanzare) dar nu vreau sa renunt si la Simex deorece vreau sa ma balacesc in noroi. Acum vin intrebarile: 1. Sa scap de Insa Turbo si sa-mi iau 4 cauciucuri Simex originale de acceasi dimensiune? in ideea de a avea performante mult mai ridicate la un consum mai scazut, sau: 2. Ce dimensiune sa aiba noile cauciucuri? (tinand cont ca vor fi tot Simex reesapate) Eu ma gandeam la 215/75/15 sau chiar 215/80/15. Garda la sol o vreau cel putin la fel. Jantele sunt 7j intoarse, iar masina are kit de inaltare. Astept raspunsurile voastre, cu stima, A. poze cu masina: http://img690.imageshack.us/i/img2029s.jpg/ http://img89.imageshack.us/i/img2033i.jpg/ http://img219.imageshack.us/i/img2046n.jpg/ Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai Salut! in primul rand de ce vrei \simex original pe samurai? \sunt scumpe rau, poate te referi la silverstone... Masina pleaca mai greu de pe loc cu cauciucurile astea deoarece mai mult ca sigur tu in punti ai rapoarte originale. Cauciucurile originale sunt pe 25 la samurai, pana la 31 e diferenta fff mare, de aici si faptul ca pleaca mai greu. parerea mea de cat sa vinzi cauciurile si sa mai pui diferenta de 200-250 euro pentru alte cauciucuri, mai degraba iti schimbi rapoartele in punti...iei 2 diferentiale fata de vitara cu raport de 5,12 aprox 300 euro si probabil 100 euro manopera si ai rezolvat problema. ami da cate o cautare si ai sa vezi ca sunt multe topicuri deschise cu modificari. succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai Din cate vezi, Roskat, toate topicurile nou deschise sunt grupate pe categorii, numai cele vechi mai sunt deocamdata la general. Te rog alege daca vrei acest tiopic la Suzuki SJ sau la Discutii diverse. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Februarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai @alex44 De ce sa nu pun simex original pe samurai? @f_zoltan got it, sorry! Dupa ce am citit ore bune forumul am alte intrebari care ma macina. Daca ii pun cauciucuri mai mici, voi mai avea aceleasi performante in offroad? Daca se poate garda la sol sa ramana neschimbata... Daca las cauciucurile care le am acum si umblu la rapoarte in grupuri, omor la fel de repede ambreajul? Modificarile din grupuri influenteaza consumul? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai din cauza costului. Masina presupun ca ai luato de la baietii din onesti, dupa luk, ceea ce inseamna ca ai cauciucuri reesapatae, dar noi - si asa cum ziceam mai sus diferenta care trebuie sa o mai pui pentru a lua macar silverstone, care costa 150*4= 600 euroi, in conditiile in care nu cred ca poti vinde ce ai tu cu mai mult de 300, inseamna 300 euro la care mai pui ceva si ai alte rapoarte in grupuri , lucru care te va ajuta mult mai mult decat anvelopele. dar dee, sunt banii tai si fiecare face ce vrea cu ei. succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghermat Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai eu am pe samurai din 96 , 215 80 15 profil simex resapate,umblu doar in munte si la vinatoare cu ea si sunt multumit,probleme sunt la sprint, dar caucicurile fiind mai mari in diametru nu influenteaza excesiv cosumul ,dupa mine la marimea 31 din cauza latimii cauciucului creste consumul mai ales in zapada si noroi, dar pe masina arata mult mai bine 31 fata de 215 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai Da, masina e luata din Onesti. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa umblu in punti si sa schimb ambreajul. Unde dai si unde crapa... Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Sfat Anvelope Samurai Daca ambreiajul e dus, schimba-l pe acela si vezi cum se comporta. Apoi te poti gandi si la alte cele, daca comportamentul ramane nesatisfacator. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate