jicu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 buna ziua ! de ceva vreme samurachele meu din 1994 cu motor pe injectie imi indica viteza la jumatate adica daca dupa parearea mea merg cam cu 80km/h indicatorul din bord imi indica 40km/h deasemenea si distanta parcursa in loc de 10 km parcursi indica 5 si toate astea dupa ce am facut o verificare a TPS - ului conform manualului (asa cred eu) ca mie mi se parea ca mananca cam mult 11-12% la drum intins cu cauciucuri insa turbo profil simex de 195 oare cauza sa fie "accesul neautorizat" al meu la TPS sau e doar o coincidenta nefericita si s-a intamplat ceva pe la senzorul de viteza sau cablul de kilometraj. oricum mi-am propus ca sambata sa intervin asupra celor din urma in consecinta daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi va sunt recunoscator. va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate TPS-ul, daca vorbim de acelasi lucru, este senzorul care citeste deschiderea clapetei de acceleratie, si se afla pe corpul clapetei de acceleratie,respectiv in compartimentul motor.Viteza este citita si redata de vitezometru, strict mecanic, ca la vechiile Dacii.Din ceasul vitezometrului pleaca un cablu care de sub bord trece lipit de pragul de pe partea soferului si iese din masina cumva pe sub scaunul soferului si intra in cutia de transfer.Deci nu are nici o legatura TPS-ul cu cablul vitezometrului. Sint doua modele de cabluri ale vitezometrului unul cu clema si unul cu filet.Daca spui ca arata mai putin, verifica sa nu fie slabit unde intra in reductor sau unde intra in panoul cu ceasurile de bord.Cam asta ar trebui sa fie . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate Se aude cumva si un zgomot din bord, ca un fel de rontait (in timpul mersului, bineinteles)? Te intreb pentu ca am patit asa ceva la o Dacie si sistemul este asemanator. In cazul meu a fost de vina vitezometrul (ceasul) "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jicu Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 (editat) Re: kilometrajul indica jumatate TPS-ul, daca vorbim de acelasi lucru, este senzorul care citeste deschiderea clapetei de acceleratie, si se afla pe corpul clapetei de acceleratie,respectiv in compartimentul motor.. da despre acela e vorba dar din cauza ca "eroarea " a aparut dupa ce am "umblat" eu pe acolo mi-am facut si astfel de ganduri Editat Februarie 23, 2011 de jicu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jicu Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate Se aude cumva si un zgomot din bord, ca un fel de rontait (in timpul mersului, bineinteles)? pana acuma nu am auzit astfel de "zgomote" dar voi fi mai atent avand in vedere "sunetul cristalin" al copiilor simex pe asfalt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate Subscriu la ce a scris PYZ mai sus. Eu am avut cablul rupt, si pina sa demontez ceasurile din bord si sa scot bucatica de ax de cablu rupta (4-5cm), vitezometrul indica mult mai putin, plus ca se auzea un pacanit in bord (ca la wolfman). In cazul in care camasa cablului (invelisul) nu e rupta, poti sa inlocuiesti axul din interior fara sa scoti cablul de pe masina. Cumperi un cablu nou (fie cu cleme, fie cu surub, nu conteaza), scoti axul din el, si-l introduci cu bagare de seama prin capatul de la reductor, bineinteles dupa ce scoti axul rupt din el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jicu Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate neavand stare am purces la "dezmembrarea" bordului pentru a ajunge la kilometraj am scos cablul din "ceas" am ridicat masina pe cric suspendand o roata spate si am invartit de aceasta urmarind in acelasi timp rotatia patratului cablului de kilometraj astfel am observat ca acesta are o oarecare tendinta de a agata am incercat sa numar la cate rotatii complete ale rotii are loc o rotatie completa a cablului astfel ca am ajuns la urmatoarele valori : prima data: o rotatie si trei sferturi de roata =1 rotatie de cablu a doua data: la doua rotatii si jumatate de roata= 1 rotatie de cablu a treia incercare: la trei rotatii de roata = 1 rotatie de cablu de aici am tras eu concluzia ca ar trebuii schimbat cablul multumesc colegilor forumisti pentru ajutor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate cum as [putea sa scot bordul si apoi cablul km din "ceas" ? am scos cele 4 horsuruburi , dar nu iese pt ca se opreste in butonul de avarii ... nici nu am insistat ... trebuie sa scot tot bordul? camasa cablului are un cot 90 grade, probabil acrosata de vre-un lemn Cam cat costa un cablu de kilometraj ?... este sj 1998 injectie 69 cp Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate cum as [putea sa scot bordul si apoi cablul km din "ceas" ? am scos cele 4 horsuruburi , dar nu iese pt ca se opreste in butonul de avarii ... nici nu am insistat ... trebuie sa scot tot bordul? camasa cablului are un cot 90 grade, probabil acrosata de vre-un lemn Cam cat costa un cablu de kilometraj ?... este sj 1998 injectie 69 cp Eu am buton de avarii care se apasa si am reusit sa trec ceasul de bord pe deasupra lui, cu el apasat. E drept, fortat. Ai mai putea sa scoti suruburile din latera stinga a bordului, sa aiba putin mai mult joc. Sau, daca ai mina subtire:), poti sa incerci sa scoti mufa bagind mina pe sub bord, prin stinga volanului. Identifici usor mufa vitezometrului, ca e groasa si rotunda. Apoi apesi pe clema sau invirti surubul, dupa caz. Zice Minitehnicus aici unde gasesti cablu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59642-cablu-vitezometru-samurai&p=656852&viewfull=1#post656852 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate merci de raspuns! la pipait parea neted ca si cum ar fi un manson la intrarea in ceas...voi scoate bordul, dar am intrebat ca ultima data pt degriparea stergatorului, am fost nevoit sa dau jos pana si parbrizul din cheder ca sa nu se sparga si banuiec ca si acum vor fi complicatii Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate cablul este cu cleme, problema este ca ala cu filet costa numai 75 lei aftermarket, iar ala cu cleme nu am gasit decat original 190 lei, parca nu ma indur sa dau atat. Nu prea pot folosi camasa veche pt ca e defecta, eventual sa-i fac o mansonare si sa pun axul de la cablul ieftin ... era la unix pe stoc dar nu am comparat lungimea Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate Poti sa schimbi mufa cu totul. Eu am strins-o cu patentul pe partea sertizata, ca s-o rotunjesc un pic, apoi, din aproape in aproape, am scos mufa de pe cablu. Abia dupa aceea am realizat ca pot folosi cu totul invelisul care era deja pe masina. Si cum nu e vorba de capatul de jos, care sta pe afara, prin noroi, ci de capatul care sta bine-merci in bord... chiar nu vad nicio problema cu schimbatul mufei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate cred ca asa voi face, totusi pare ff bine sertizata , problema ar fi sa pot sa o dau jos fara sa o stric si camasa noua sa aiba diametrul<= Mufa cu cleme este metalica. Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 (editat) Re: kilometrajul indica jumatate din punctul meu de vedere este imposibil sa desfaci mufa sertizata, sa o poti refolosi, iar mufa care nu potriveste nu poate fi scoasa (fara deteriorarea camasii) decat prin polizate. Eu am folosit axul nou pe camasa veche... kilometrajul pare OK dupa 60 km. Nu am observat ca lipsa cablului sa influenteze mersul motorului... "chipurile" ceasul kilometrajului ar fi conectat la electrica injectiei. Deasemenea am asigurat cablul (de caroserie) cu coliere din plastic, astfel incat sa nu mai poata fi acrosat de crengi si sa aiba o curbura cat mai constanta. Editat Aprilie 14, 2011 de yuk Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: kilometrajul indica jumatate buna ziua ! de ceva vreme samurachele meu din 1994 cu motor pe injectie imi indica viteza la jumatate adica daca dupa parearea mea merg cam cu 80km/h indicatorul din bord imi indica 40km/h deasemenea si distanta parcursa in loc de 10 km parcursi indica 5 si toate astea dupa ce am facut o verificare a TPS - ului conform manualului (asa cred eu) ca mie mi se parea ca mananca cam mult 11-12% la drum intins cu cauciucuri insa turbo profil simex de 195 oare cauza sa fie "accesul neautorizat" al meu la TPS sau e doar o coincidenta nefericita si s-a intamplat ceva pe la senzorul de viteza sau cablul de kilometraj. oricum mi-am propus ca sambata sa intervin asupra celor din urma in consecinta daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi va sunt recunoscator. va multumesc! on topic - eu ma gandesc daca nu cumva kilometrajul indica cu 1,6 ori mai putin decat viteza reala ... o mila = 1,6 km Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate