alex22_xxx Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Dupa cum spuneam in alt topic pe LJ73-ul recent achizitionat sunt montate doua baterii in paralel, una de 95ah alta de 70ah.Cred ca vin 2 din fabrica. intrebarile ar fi daca alternatorul face fata,daca aceste baterii vin si cu vreun gen de gestionare,iar daca nu,daca nu cumva ar fi indicat sa instalez un Battery management. Precizez ca am avut probleme cu bateria si ambele baterii mureau ajungand la acelasi voltaj(de aici deduc ca masina nu are niciun management al lor,fiind legate pur si simplu in paralel) Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Doua baterii la incarcare nu sunt probleme, alternatorul le duce fara probleme la descarcare da, (starter, consumatori multi si diferiti: proiectoare, troliu, frigider, webasto etc. etc.) atunci se impune un sistem de izolare/cuplare. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Doua baterii ceva se intampla cu incarcarea ....nu sare de 13,50,iar "ochiul" bateriilor nu se inverzeste(e negru).posibil ca una dintre baterii sa fie terminata si sa traga curent din cealalata.la rece bateriile au 12,50 in ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Doua baterii Nu te lua dupa ochiu magic,la mine bateria era moarta si ochiu ala era tot verde. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Doua baterii decupleaza-le pe rand si vezi care impiedica incarcarea eu am schimbat de curand bateria uneia dintre masini, dupa ce intai am schimbat regulatorul de incarcare, degeaba. tot asa nu trecea de 13,5-13,8 V. bateria era de vina, am schimbat-o si gata, 14,4 V. ochiul magic este verde inca, basca un tester "destept" de baterii a zis ca nu are nici un deranj:ha::ha: pe patrol am doua baterii, cu IBS, incarcarea ajunge si la 14,5 V cand e frig. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 (editat) Re: Doua baterii iar "ochiul" bateriilor nu se inverzeste(e negru) Vezi ca la unele baterii cind e negru e OK :wink:. La "alea" e cu negru, galben, transparent (parca). Asigura-te ca nu ai din acelea. Scrie mic linga "ochi" (semaforul). Editat Februarie 24, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Doua baterii Vezi ca la unele baterii cind e negru e OK :wink:. La "alea" e cu negru, galben, transparent (parca). Asigura-te ca nu ai din acelea. Scrie mic linga "ochi" (semaforul). bosch silver...are alb-negru-verde.plus ca in momentul incarcarii lor pe statie erau ambele pe verde Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Doua baterii Am rezolvat so problema incarcarii....am schimbat alternatorul. Multumesc Sanduzzo!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costel4x4 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: Doua baterii Dupa cum spuneam in alt topic pe LJ73-ul recent achizitionat sunt montate doua baterii in paralel, una de 95ah alta de 70ah.Cred ca vin 2 din fabrica. intrebarile ar fi daca alternatorul face fata,daca aceste baterii vin si cu vreun gen de gestionare,iar daca nu,daca nu cumva ar fi indicat sa instalez un Battery management. Precizez ca am avut probleme cu bateria si ambele baterii mureau ajungand la acelasi voltaj(de aici deduc ca masina nu are niciun management al lor,fiind legate pur si simplu in paralel) Multumesc! cauta un manager care sa gestioneze cele 2 bateri cand una nu face voltaj atunci sa o concedieze si sa cumperi una fooarte buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate