dansatia Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Am observat pata de ulei la diferentialul fata si undeva la reductor spre cutia de viteze adica sunt umede amandoua ,am verificat nivelul la ulei si este OK; nu inteleg de unde a aparut in locurile mentionate, este destul de umed de circa 2 ani de cand am constatat problema.Mentionez ca pata apare de undeva de pe ,,coama,, cutiei reductor - nu pot sa vad exact de unde. Daca cineva a patit sau cunoaste problema si poate sa ma ajute cu un raspuns ii multumesc anticipat . Era sa uit masina GV diesel '99 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Atita timp cit nu picura pe jos,iar nivelul de ulei e ok nu vad de ce sa iti faci griji ,e posibil sa fi ramas de la vreun schimb anterior.Incearca mai intii sa speli bine daca poti si apoi sa vezi daca mai apare,de abia atunci trebuie sa iti faci griji..La mine am schimbat lichidele de noua de pe la 20.000 km si a ramas o pata mare de ulei pe spate si fata (cum a curs pina sa puna busoanele mecanicul)pe care le- am "tirit" vreo 2 ani pina cind am spalat masina la o statie automata(spala si pe dedesubt) cind au disparut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansatia Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor problema e ca petele au aparut fara ca sa umble cineva acolo,le-amobservat aproximativ acum 2 ani ,mai inainte totul era perfect uscat .acum o luna cand am focut skimbul de ulei am observat ca este la fel de umed ca acum 2 ani , nu stiu ce sa zic daca nu mai mustea se punea ceva praf zic eu.Ma gandesc la felul cum se cupleaza 4x4 este si un furtun pe acolo care vine dinspre motor ,si la diferentialul fata care la fel se umezeste ajunge un furtun care vine tot dinspre motor(sper ca nu am spus vreo prostie dar asa am vazut) mai ma intreb cum cupleaza fata adica am pus mana pe cardan si se rotea f. usor -cum se blocheaza in diferential ? nu cumva furtunul de care am focut vorbire pe baza de nu stiu ce compresie de la motor (cred ) cupleaza diferentialul pt ca altfel nu vad cum s-ar cupla -vreau sa zic ca pe furtun poate sa vina ulei de la motor ?? din cauza unei defectiuni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 (editat) Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Ai cartea tehnica? Daca nu da-mi un maill sa ti-o trimit ca asa o sa te luminezi mai usor.Tot incerc sa o pun aici da nu stiu cum dracu sa fac asta. trebuie sa ma uit la a mea sa vad de ce furtum vb.In mare banuiesc ce vrei sa spui dar prefer sa ma uit si dupa aia sa imi zic parerea Editat Februarie 26, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansatia Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 (editat) nu am cartea . adresa este dansatia@yahoo.com multumesc mult pt. ajutor am primit mailurile de la tine dar le-am dilit pt. ca nu imi dadea voie antivirusul sa deskid.Te rog daca nu te superi explicami care ar fi fenomenul,cam ce ar vrea sa zica cartea tehnica despre petele alea Editat Februarie 28, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camadacj Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Salut Aceiasi problema o am si eu si m-am uitat acum sub masina si vad ca pe diferential fata sus este un furtun pe la care curge,cred ca este crapat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansatia Postat Februarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor ai idee de unde vine acel furtun si ce rol are? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 (editat) Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Unu la mina camadacj te rog sa ii trimiti si colegului nostru cartea tehnica ca de la mine se pare ca nu am reusit,vezi ca are adresa de maill undeva prin posturile de mai sus. Doi la mina furtunul cred ca realizeaza cuplarea vacumatica a treptelor de la reductor dar din nou spun ca nu sunt suta la suta sigur pt ca nu am apucat sa ma uit. Editat Februarie 28, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camadacj Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor ok incerc sa-i trimit cartea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansatia Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor multumesc pt carte . Dar tot nu sunt lamurit de unde vine furtunul si ce trece prin el? aer sau ulei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Cred ca este vorba despre furtunul de aerisire la diferential sau reductor. Acesta are rolul de a echilibra presiunea din interiorul transmisiei cu cea atmosferica. Mai pe intelesul tuturor .......... este de aerisire. Trebuie sa duca undeva , cat mai sus, sa nu permita la o adica intrarea apei in interiorul organului de trransmisie ( diferential, reductor, cutie de viteze) . De obicei, domnii mecanici cand umbla pe dedesubt nu se mai obosesc sa le cupleze la loc. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 (editat) Re: Pete de ulei pe diferntial fata si reductor Aer trece prin furtun,nu vad de ce sa treaca ulei daca vb de acelasi lucru.E posibil sa fie si aerisirile de la diferentiale,daca nu ma insel, sa nu vorbesc timpenii era o chestiein care baietii isi tregeau la snorkel si aerisirile de la diferentiale ca sa nu bage apa pe acolo. Ps ulterior : inseamna ca nu sunt atit de prost cum credeam vad din postul de mai al lui nissan 4x4 sus ca am nimerit-o:ha::ha: Editat Martie 1, 2011 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate