marius aninoiu Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 ... o sa caut pe ebay un injector si va tin la curent cu starea masinii dupa schimbarea lui. Hmm...in ciuda faptului k ma aflu " in tara Land Rover -ului " injectorul cu pricina este foarte greu de gasit ( vorbesc de second hand ) chiar si pe ebay.Am aruncat o privire si pe site-uri de pise noi, insa nou " iti cam taie mana " :)) undeva la £ 450.sper sa ma insel eu.ma duc maine la un depozit de pise. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 .in ciuda faptului k ma aflu " in tara Land Rover -ului " injectorul cu pricina este foarte greu de gasit... Si va fi greu de gasit deoarece 2.0 di/Xdi/XEdi (motorizarea Rover) a fost modelul cu cea mai scurta perioada de fabricatie, 1997-2000. Cauta-l dupa codul OEM si vezi pe ce modele de Rover/Austin/MG s-a mai folosit. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Hmm...in ciuda faptului k ma aflu " in tara Land Rover -ului " injectorul cu pricina este foarte greu de gasit ( vorbesc de second hand ) chiar si pe ebay.Am aruncat o privire si pe site-uri de pise noi, insa nou " iti cam taie mana " :)) undeva la £ 450.sper sa ma insel eu.ma duc maine la un depozit de pise. Daca se considera reclama rog sa fie sters.Injector cu senzor http://www.island-4x4.co.uk/injector-with-sensor-msc100610-p-3343.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 si in cazuri de astea in care se da o informatie incompleta cum am dat-o eu dar fara a denatura subiectul abordarea civilizata ar fi de felul ... " dupa parerea mea nu e corect... " sau explicatie directa impotriva afirmatiei in cauza fara acuzatii ca as fi eu sau altii "pe langa"... sper sa nu ne apucam de vre-un concurs cine stie mai multe despre Land Rover-e pe aici...si cu asta sper ca am incheiat orice polemica pe tema bunului simt. Imi cer scuze pentru modul in care m-am exprimat,unele detalii si probleme tehnice tin de mecanica,electrica si nicidecum de LAND ROVER,dar probabil eram revoltat din cauza ca pe forumuri se dau raspunsuri care de cele mai multe ori nu pot duce la remedierea unor probleme ("senzorul citeste dintii",se intelege sau cel putin eu inteleg ca nu are legatura cu problema descrisa).Cu asta voi incheia orice discutii si polemici pe aceste teme (limbaj,tehnica,sfaturi). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Imi cer scuze pentru modul in care m-am exprimat,unele detalii si probleme tehnice tin de mecanica,electrica si nicidecum de LAND ROVER,dar probabil eram revoltat din cauza ca pe forumuri se dau raspunsuri care de cele mai multe ori nu pot duce la remedierea unor probleme ("senzorul citeste dintii",se intelege sau cel putin eu inteleg ca nu are legatura cu problema descrisa).Cu asta voi incheia orice discutii si polemici pe aceste teme (limbaj,tehnica,sfaturi). Nu e cazul de suparari, scuzele se accepta.... si atata timp cat tonul e corect putem polemiza cordial pe tema si oricine cu cunostinte e binevenit, pentru a se intelege intervenia mea aia simplista cu "citeste dintii" asa pe intelesul tuturor, a fost reactie la afirmatia:MIL se aprinde deoarece senzorul de pe volanta vede pozitia pistonului 1' date='[u']dar nu vede motorina injectata[/u] la pistonul1. in sensul in care senzorul acela nu vede nici o motorina doar pozitia fizica a pistonului in functie de reluctoarele de pe volanta...motorina sau injectia nu e "vazuta" ci gestionata de ECU pe baza mai multor semnale ale diversilor senzori intre care si acesta de volanta... de aceea nici nu am contrazis teoria ca senzorul ar putea avea probleme ci doar am facut remarca aia despre ce citeste... am vrut sa pastram o anumita acuratete in discutie atat...sper ca s-a inteles acum... daca aici in aceasta afirmatie gresesc voi accepta sa fiu contrazis cu argumente si imi voi cere eu scuze ulterior pentru ca e bine sa intelegem toti cum functioneaza managementul ca sa putem gasi defecte mai usor fara tester. Hai noroc 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marius aninoiu Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 (editat) Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 problema s-a rezolvat.... :) am cumparat de pe ebay un set de 4 injectoare second hand ( la dezmembrari nu se vand decat la set ) .a costat 85 de lire cu tot cu transport... l-am montat deja si merge perfect...acum freelanderul e gata de drum . saptamana viitoare o sa-l echipez cu anvelope noi(aproximativ 350 de lire) si e gata pt vanzare. Multumesc , inca o data , tuturor , pt interesul acordat asupra subiectului. sfaturile voastre chiar au fost de ajutor. Editat Octombrie 31, 2013 de marius aninoiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 aceasi problema o am si eu acum ..injectorul cu fir..deci de unde pot cumpara si la ce preturi?care stiti preturile la injectoare sh (freelander,an 99',2.0 diesel) mi le puteti comunica si mie pe pm ca sa nu iau teapa de la vreun parc de dezmembrari.multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Un filmulet despre motorul Rover L series 2.0 diesel. Este foarte explicativ. http://www.youtube.com/watch?v=0Tc5t0X8BUs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 (editat) Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Buna ziua, de aproape o saptamana ma tot documentez pe forum si nu am gasit simptomul ce il are dromaderul meu: dau la cheie si nu invarte bendixul nimic, si cum ma joc cu cheia in contact o ia la un moment dat. Tin sa precizez ca nu e problema de contact. l-am verificat continuitatea si da semnal din prima, inclusiv curent catre electromotor am. astazi am gasit manualele ce le-ati folosit si voi si voi desface electromoturul. aici keep you posted, dar daca aveti idei, apreciez foarte mult Am desfacut si electromotorul, (am pus poze in album), am redesfacut tot contactul, am slefuit putin lamelele si ca savezi, tot nu e problem solved.. Aveti ceva sfaturi pentru un om aproape disperat? Multumesc in avans Editat Mai 5, 2014 de Opait Vali update Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 daca auzi un click cand dai la cheie si nimic atunci asta iti trebuie http://www.ebay.co.uk/itm/FREELANDER-2-0-Di-L-SERIES-DIESEL-DENSO-STARTER-MOTOR-REPAIR-KIT-98-00-/290918385196 , daca nu auzi nimic verifica sa nu fie ruginit rau + ul principal ala direct pe electromotor NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 daca auzi un click cand dai la cheie si nimic atunci asta iti trebuie http://www.ebay.co.uk/itm/FREELANDER-2-0-Di-L-SERIES-DIESEL-DENSO-STARTER-MOTOR-REPAIR-KIT-98-00-/290918385196 , daca nu auzi nimic verifica sa nu fie ruginit rau + ul principal ala direct pe electromotor Se aude click-ul, denso starterul l-am curata si pe el, era tot lovit ca si cum ai da cu o biluta pe lateral...l-am slefuit / pilit, inclusiv lamele laterale din electromotor, unde denso face contact, ceea c ma ingrijoreaza sunt aceste lamele, pentru ca au o uzura foarte mare... cat despre contacte, slefuite / pilite, spray de contact, le-am facut ca noi..Poate fi cumva si senzorul de la cheie de la contact? mersi pentru promtitudine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 daca ar fi de la cheie nu ai auzi nici un click si nici martorii la bord nu s-ar aprinde NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 daca ar fi de la cheie nu ai auzi nici un click si nici martorii la bord nu s-ar aprinde Multumesc pentru ajutor, am sa comand starterul si am sa-l schimb...sper sa fie asta problema... Mai am o intrebare, exista senzor pe cutia de viteze care sa cupleze fata? (e 4x4 permanent, fara butoane de activare) pentru ca nu imi trage fata de cand l-am luat. iar cauzele mecanice le-am eliminat: ird reconditionat(vezi poza in album) planetare O.K. Sau care ar fi metoda de testare (alta decat pe elevator sau bagata masina in sant si incercat sa ies de acolo)? mersi de ajutor Vali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Mai am o intrebare, exista senzor pe cutia de viteze care sa cupleze fata? (e 4x4 permanent, fara butoane de activare) pentru ca nu imi trage fata de cand l-am luat. iar cauzele mecanice le-am eliminat: ird reconditionat(vezi poza in album) planetare O.K. Freelander-ul este masina 4x4 permanent. In mod normal cuplul este distribuit 90% fata, 10% spate iar raportul acesta se schimba in functie de VCU (vascocuplajul de pe cardan). Daca la tine nu trage fata, poate fi exclusiv cauza mecanica! Si ma face sa ma gandesc la diferentialul fata care ar putea avea satelitii sparti. Din ce stiu eu, diferentialul fata e singurul motiv pentru care ar putea sa traga numai spatele la modelul asta de transmisie. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Freelander-ul este masina 4x4 permanent. In mod normal cuplul este distribuit 90% fata, 10% spate iar raportul acesta se schimba in functie de VCU (vascocuplajul de pe cardan). Daca la tine nu trage fata, poate fi exclusiv cauza mecanica! Si ma face sa ma gandesc la diferentialul fata care ar putea avea satelitii sparti. Din ce stiu eu, diferentialul fata e singurul motiv pentru care ar putea sa traga numai spatele la modelul asta de transmisie. Hello, Dupa cum am specificat, diferentialul fata l-am desfacut tot bucati bucati, am schimbat simeringurile, rulmentii, ungere tot e perfect..nu apare uzura pe dantura, nici la angrenarea cu cutia, nici la roata. am schimbat inclusiv oala (sau cum se numeste prinderea de la cardan in diferential...) spune-mi te rog ce nu am verificat?sau ce nu am facut cum trebuie? sper sa pot atasa imaginea, daca nu te rog sa intrii in album si acolo vei vedea dif. fata in bucati.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 exista senzor pe cutia de viteze care sa cupleze fata? (e 4x4 permanent, fara butoane de activare) pentru ca nu imi trage fata de cand l-am luat. iar cauzele mecanice le-am eliminat. Cum s-a ajuns la concluzia asta? Ce simptome prezinta masina? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Hello DKW, nu trage fata pur si simplu. Bag masina in sant si patineaza spatele de rupe, rotile din fata nimic..pe loc..stanga spate e cea de uzura, drapta spate de sarcina, dar fata nimic...planetarele sunt bune, clipsate prin siguranta pacii una in cutie una in diferential. Cu OBD nu se poate conecta la masina, ii da eroare. (la 3 mecanici diferiti.) urmeaza sa imi fac programare la Land Rover Arad, dar nu stiu daca au tester dedicat, sau mai bine zis service specializat... Ma puteti ajuta in vreun fel? deja de 2 ani de zile ma chinui sa-i fac fata sa traga dar fara rezultat (recunosc ca 1 an jumate timpul nu mi-a permis).. Multumesc anticipat, Vali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 (editat) Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Hello DKW, nu trage fata pur si simplu. Bag masina in sant si patineaza spatele de rupe, rotile din fata nimic..pe loc..stanga spate e cea de uzura, drapta spate de sarcina, dar fata nimic...planetarele sunt bune, clipsate prin siguranta pacii una in cutie una in diferential. Cu OBD nu se poate conecta la masina, ii da eroare. (la 3 mecanici diferiti.) urmeaza sa imi fac programare la Land Rover Arad, dar nu stiu daca au tester dedicat, sau mai bine zis service specializat... Ma puteti ajuta in vreun fel? deja de 2 ani de zile ma chinui sa-i fac fata sa traga dar fara rezultat (recunosc ca 1 an jumate timpul nu mi-a permis).. Multumesc anticipat, Vali Mai era cineva pe aici cu aceasi problema dar vad ca nu mai da niciun semn :ang3......cel mai bine pune poze cu tot ce ai scos din IRD si apoi mai vedem :grin: ...fara cardan ai incercat ? Editat Mai 5, 2014 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Cum ziceam, nu vad vreun alt motiv sa nu traga fata! Poate e doar o impresie de-a ta. Poti verifica foarte simplu daca fata trage sau nu trage: suspenzi puntea spate, (macar o roata), si incerci sa pleci de pe loc! Daca pleaca, inseamna ca fata trage! Si, in acest caz (pentru linistea ta) mai verifici doar daca cumva VCU nu este blocat (procedura e descrisa in sectiunea Freelander). Daca insa nu pleaca de pe loc cu spatele suspendat, tot la IRD te vei intoarce, din pacate. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Buna dimineata, Teddybear, crede-ma te rog ca am verificat toate posibilitatile. Fata NU trage. Am citit postul cu VCU, simptomele le simt, inclusiv pe marsalier, si nu trebuie sa virez maxim, e destul o tura... Incep sa caut un VCU acum, pentru ca al meu e detriorat... Am citit intr-un post din alt topic ca nu conteaza ce tip de motorizare are freelanderul, VCU e la fel..afirmatia e corecta? sau sa ma chinui sa caut strict de pe 2.0 DI? Multumesc pentru ajutor. Vali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Mai era cineva pe aici cu aceasi problema dar vad ca nu mai da niciun semn :ang3......cel mai bine pune poze cu tot ce ai scos din IRD si apoi mai vedem :grin: ...fara cardan ai incercat ? Hello Tony, Idea e ca e complet, sateliti mai ca nu aveau joc deloc, dupa cum am specificat, am schimbat toti rulmentii, daca imi aduc bine aminte 6 sau 7 la numer, simeringuri etc.. Precizez, IRD ulei Motul 300 LS 75W90, Dif Spate Motul HD 80W90, cutie de viteze cand am cumparat masina in carte am gasit castrol SMX O, iar eu am bagat castrol syntrans 75W85...motor Motul 300V 4T 5W40... SUnt un amator de masini si am grija de ele...fie ca sunt sau nu ale mele..(cele ce le conduc).. Din tot ce citesc pe aici incep sa ma indrept catre VCU blocat...si sper ca zilele astea sa reusesc sa dau jos cardanu.. toate cele bun, si daca dai de colegu ce a avut aceeasi problema, intreaba-l daca o vandut masina? ca asta e sfatul tuturor se pare... Regards, Vali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Cel mai bine incearca pe elevator,cu cardan apoi fara cardan (poti s~a decuplezi doar culisa)...opreste cu mana cate o roata pe rand pentru verificarea diferentialelor....... uleiul in cutie doar MTF94 :wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 AM sa dau cardanul jos ca deja se simte tot mai tare efectul de franare.(Tin sa precizez ca ieri am avut o sesiune de off-road viteza. :banana) culmea ca doar la plecatul de pe loc si miscari de parcare.. O intrebare am totusi, daca dau cardanul jos, constat ca trage fata, ce probleme pot aparea daca circul asa pana imi reconditionez cardanul? Va multumesc domnilor anticipat. Cheers, Vali Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Salut. Poti circula linistit fara cardan. Asa cum a spus si un coleg, cuplul motor este tranmis in conditii normale in proportie de 90% catre puntea fata. Practic masina este conceputa, sa zicem, ca una cu tractiune fata. Bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Opait Vali Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Re: Probleme Freelander 2.0 d 1999 Neata, sper sa ma ajute vremea si asa am sa fac. o sa rulez doar cu fata pana imi pun la punct cardanul si VCU, si am de gand sa fac o revizie si la grupul spate... multumesc pentru suport domnilor, keep you posted.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate