Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare rapoarte punti

alin-jeep

Postări Recomandate

buna seara.Am nevoie de ceva informatii in privinta schimbarii rapoartelor in punti la un Grand la care a fost inlocuit motorul de 4000 si cutia automata cu motor de 2,1 td si cutie mecanica de pe un Cherokee din 86. Ce trebuie inlocuit ,unde gasesc si cam cat costa.Multumesc.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schimbare rapoarte punti

Standard Cherokee cu 2.1 TD a venit cu rapoarte de 4.10 in punti.

Daca pastrezi cauciucurile pana in 30", optiunile ar fi:

Punti complete din dezmembrari, de pe un Cherokee echipat standard cu 2.1 TD

Pinion + coroana s/h, tot la dezmembrari se ajunge

Pinion + coroana noi, aici cred ca te pot ajuta eu.

In Cluj, AutoZuz stiu sigur ca au dezmembrat un 2.1 TD, deci puntile trebuie sa existe.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Sau daca ai planuri de roti serioase si lift, treci direct pe ce trebuie, adica 4.56 la unu sau 4.88 la unu (nerecomandat datorita fragilitatii pinionului).

Si daca puntile alea mai exista la AutoZuz, ia-le cu totul, daca mai exista si au rapoartele care trebuie. Sau chiar daca nu, presupunand ca au pret rezonabil. Ca planetare de rezerva sigur nu-ti strica.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Salut.Am sunat la dezmembrari si spun ca au puntile si costa 600 euro,mie mi se par scumpe .Am nevoie de pret la varianta de piese noi.

ssrli- da-mi nr tau de telefon

heavy-d /masina nu va fi liftata si nici nu va avea anvelope mai mari. Am decis ca este necesara modificarea rapoartelor deoarece distruge ambreiajul foarte des.

Link spre comentariu

Si cutiile automate au aceeasi soarta ca si ambreiajul cand se combina cu rapoarte mult subdimensionate.

Cam aia e singura problema a AutoZuz...preturile :(

0743 243 707.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

In cazul fericit, un set pinion plus coroana vei gasi pe la 200 Euro. Deci 400 Euro pentru ambele punti.

Dincoace, la 600 Euro (negociabili, ma gandesc), ai puntile in sine si patru planetare. Fara sa mai socotesc pivotii, ca poate-s praf, sau rulmentii, ca astea-s maruntisuri...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

daca e vorba de 600 E ambele punti, cu grupurile si planetarele in mintile lor....ia-le omule...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Buna seara.Eu compar pretul cu pretul unei masini complecte pe care am avut ocazia sa o cumpar cu 1000 euro.Se pare ca am gresit ca nu am luat-o.Asta e.O sa merg la Cluj sa vad ,totusi,starea puntilor.CUM identific ce rapoarte au puntile-DRAGOS ?

MULTUMESC !

Link spre comentariu

Salut, Alin !

Varianta unu:

Odata ajuns acolo, te asiguri ca planetarele se invart libere. Faci un semn pe flansa (yoke-ul) pinionului si unul pe flansa planetarei.

Apoi rotesti o tura de planetara, adica 360 de grade. Altcineva va numara cate rotatii complete face flansa pinionului, si aproximeaza cat dintr-o tura a mai facut dupa ultima rotatie completa.

De exemplu, daca in grup e raport de 4.10 la unu, la o rotatie completa de planetara, pinionul se va roti de patru ori si un pic.

Treaba se aplica la ambele punti, cu mentiunea ca daca in cea spate este LSD si functioneaza, se vor invarti ambele planetare cand rotesti de una si va merge ceva mai greu.

Daca puntea fata e cu vacuum disconnect, vei invarti de planetara din stanga. Cea din dreapta nu cupleaza decat cu vacuum pe servo-conserva aia de pe punte. Daca puntea nu e cu vacuum disconnect, nu conteaza de care invarti.

Varianta doi:

Daca te lasa aia, desfaci capacele grupurilor, numeri dintii coroanei si ai pinionului si faci impartirea. Ai putea avea 41 de dinti pe coroana si 10 pe pinion, sau 37 pe coroana si 9 pe pinion.

Atentie ! Chiar daca numarul de dinti de pe pinion sau coroana difera, luate ca set fata/spate, raportul este acelasi ! Asa e la Jeep, deci sa nu te sperii.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Salut, Alin !

Varianta unu:

Odata ajuns acolo, te asiguri ca planetarele se invart libere. Faci un semn pe flansa (yoke-ul) pinionului si unul pe flansa planetarei.

Apoi rotesti o tura de planetara, adica 360 de grade. Altcineva va numara cate rotatii complete face flansa pinionului, si aproximeaza cat dintr-o tura a mai facut dupa ultima rotatie completa.

De exemplu, daca in grup e raport de 4.10 la unu, la o rotatie completa de planetara, pinionul se va roti de patru ori si un pic.

Treaba se aplica la ambele punti, cu mentiunea ca daca in cea spate este LSD si functioneaza, se vor invarti ambele planetare cand rotesti de una si va merge ceva mai greu.

Daca puntea fata e cu vacuum disconnect, vei invarti de planetara din stanga. Cea din dreapta nu cupleaza decat cu vacuum pe servo-conserva aia de pe punte. Daca puntea nu e cu vacuum disconnect, nu conteaza de care invarti.

..............

Stima,

Dragos

Adica asa :

Link spre comentariu

Buna seara .Tocmai am ajuns la atelier cu puntile cumparate .Rapoarte 4.11 la 1. raportul este notat pe tablita de pe carcasa diferentialului,cea prinsa in doua suruburi. Ptr. a fi convins 100 % am incercat si variantele voastre de calcul si functioneaza .MULTUMESC ptr,informatii si promtitudine .Maine o sa le montez si astept sa vad -sa simt- diferenta.

PE CURAND

Link spre comentariu

Scuze,de bucurie am uitat sa te sun sa-ti spun.Le-am scos la 2000 lei dar sunt incomplecte ,ce ma intereseaza ,grupurile ,sunt perfecte Erau si cele cu 3.73 la 1 pereche in strare exceptionala aduse din ITALIA.

SALUTARE.

Link spre comentariu

TEAPAAAAAAAAA.Nu se poate monta pinionul de atac din puntea de Cherokee in puntea de Grand.Difera carcasele. Trecem la varianta a II-a. Montam puntea de fata complecta pe Grand.Pe spate inca nu am lucrat -ne asteptam si acolo la nasolii dar avem si variante de rezerva.

Salutari.

Link spre comentariu

De la bun inceput trebuiau schimbate puntile cu totul, e mult mai putin de lucru.

Trebuie vazut cum merge treaba cu cardanul fata de la Grand, ca e cu articulatii homocinetice, nu cu cruci, de obicei. Si poate difera si modul de prindere la yoke si lungimea cardanului.

Poate merg schimbate yoke-urile intre ele, sau poate faci rost de un cardan fqta de Cherokee, daca nu cumva ai...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

SALUT.oricum trebuia sa desfac putea de fata ptr. ca lipsea planetera dr de dupa cuplaj sa montez una dintr-o bucata . Cea de spate nu se poate monta fara modificari este prt foi de arc.Daca va fi cazul o sa o modificam.

Cardanele sunt la fel. La modelele mai noi este diferit.

CAM asa ia TEAPA un SERVICE,noroc ca noi ne multumim si cand castigam doar EXPERIENTA

PE CURAND

Link spre comentariu

Buna ,

Gata puntea de spate totul OK- ceva mai mult de lucru cu reglarea jocului dintre pinion si coroana.

Maine sper sa terminam si puntea fata.

Pe curand.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

M-am hotarat si eu sa schimb rapoartele.

Pe Quadratec insa nu gasesc pinioane si coroane decat 4.10 pt Dana 30 fata si 4.11 pt. Dana 35 spate.

Sa fie vreo greseala sau asa e normal?

Editat de Astral
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

buna seara.Am nevoie de ceva informatii in privinta schimbarii rapoartelor in punti la un Grand la care a fost inlocuit motorul de 4000 si cutia automata cu motor de 2,1 td si cutie mecanica de pe un Cherokee din 86. Ce trebuie inlocuit ,unde gasesc si cam cat costa.Multumesc.

salutare as avea si eu aceeasi intrebare pt un gc din 93 cu motor initial de 5.2 benzina actualmente 2.5 vm?

ce trebuie inlocuit decat coroana +pinion sau cu tot ce mai e inauntru? acum raportul e de 3.72 (41 coroana /11 pin ion)

din intrebare sper ca va dati seama cat sunt de priceput :)

multumesc anticipat

respct

lupii doamne!!!!
Link spre comentariu

poti sa ii schimbi rapoartele DOAR in cazul in care vrei sa ii pui ceva roti mai maricele sau vrei sa ii maresti cuplul in teren, altfel lasa rapoartele care le ai acuma.

in legatura cu schimbatul rapoartelor la Jeep-uri:

- prima data vedeti ce model / an de jeep aveti si identificati ce model de punti sunt ca sa nu patiti ca aka @alin-jeep ( Dana 30 cu Dana 30 Reverse Rotation :wink: ), si cautati rapoarte / componente exact pt. puntea Dvs. !

- vedeti / verificati ce rapoarte aveti, deoarece de ex la rapoartele de pena la 3.55/3.73 se foloseste un Carrier de Diferential, peste ( inclusiv ) 3.73 se foloseste alt tip de Carrier... in anumite cazuri trebuie schimbat si acesta.... asta daca nu se monteaza un Blocant.

- iarasi Atentie, daca se doreste Blocant, unele tipuri nu accepta rapoarte mici ( sub 3.55 ) !!!

- recomandarea este ca la schimbarea unui Raport sa fie schimbat complet se setul de Semeringuri, Rulmenti, prezoane coroana, saibe... exista pe piata Master Rebuil KIT pt toata gama de punti de Jeep.... NU incercati sa reutilizati Rulmentii sau mai ales saibele deformabile !!!

- intotdeauna un raport este fabricat in pereche ( Pinion + Coroana ) si au un cod de imperechere scris pe ele, nu este recomandat sa schimbi doar o coroana cu alta fara sa schimbi si pinionul, puteti avea marea surpriza sa se faca praf grupul... De altfel nici nu exista pe piata aceste repere decat la pereche !!!

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare