Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Light bar HD "Designed & Handmade by Vio"

Patrolator

Postări Recomandate

Intentionez sa imi confectionez un Roof rack care, printre altele sa "duca" si citeva "luminite" suplimentare.

Problema e ca, "luminite" am deja, si inca diverse, si trebuie sa ma hotarasc pe care le voi pune. Normal ca le vreau pe cele mai bune, dar testele facute cu o baterie in curte nu sint relevante, iar cele cu montarea si demontarea pe bullbar-ul masinii dureaza f. mult, m-am hotarit sa gasesc/confectionez un sistem de prindere universala si rapida a proiectoarelor.

M-am orientat spre un sistem de sine/suruburi dintate din otel, care ofera posibilitatea montarii la secunda a diverselor accesorii. Si m-am gindit sa-l fac gen "bari" Thule pt. plafonul masinii.

Doua sine dintate sudate paralel pe doua "picioare" confectionate in regie proprie, gata-i Light bar-ul. Din platbanda de aluminium de 4mm am facut placile proiectoarelor, placi pe care, cu o cheie de 19, le poti demonta/monta in secunde, in orice loc, pe toata lungimea sinei, din 2 in 2 mm (cit este "pasul" danturii):grin:

Dar o sa la pozele sa "vorbeasca":

lb1.jpg.6bcdae36e2c075ed0eaef36a901850f3.jpglb2.jpg.172afdd09f9d627ee70d1dd842350b9d.jpglb3.jpg.c9cf4be5c4a81bd631df768569d3a45f.jpglb4.jpg.50e9069b6f5e6de7033c96dc419fb6b2.jpglb5.jpg.9a1de83f08745d488b7fdf69a074b8c5.jpglb6.jpg.fab94899280ecc289e88610fec4fafd6.jpglb7.jpg.77d5e12497df7ecdb2ddf0e7d171fb47.jpglb8.jpg.db28f633aa0f5f9a8258beb81bff4684.jpg

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Light bar HD "Designed & Handmade by Vio"

Intrebare.....ce sistem antifurt are? sau oricine are o cheie de 19 le poate desface....

Si treaba aiia cu banda...nu e "nemteascca" deloc :old

Doar nu ai de gand sa le lasi asa.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Intrebare.....ce sistem antifurt are? sau oricine are o cheie de 19 le poate desface....

Sistemul este pentru teste

Deci trebuie sa se desfaca usor pentru a putea fi inlocuite proiectoarele pana la forma lor finala. Ma gandesc, ca ulterior va fi totul mult mai bine si cablarea facuta ca la carte nu cu triplele alea si un sistem antifurt

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Si treaba aiia cu banda...nu e "nemteascca" deloc :old

Doar nu ai de gand sa le lasi asa.

Ideea era a unui sitem quick mounting de testat proiectoare.

Ai un proiector nou si vrei sa-l compari cu unul vechi, le pui in 2 minute sus si-ai taiat-o in padure. Dupa test, in 2 minute sta totul frumos in garaj si asteapta testul urmator (de ex. cum sta o barca pe acoperis).

Proiectoarele care vor "iesi" favorite, vor fi montate "profesional" pe roof-rackul "Designed & handmade by Vio".

Treaba cu banda e foarte nemteasca pt. montaje "instant" si o prefer variantei romanesti (cu sirma):ha:

Link spre comentariu

Sper ca nu te superi pe mine....

S-ar putea ca noaptea cand aprinzi proiectoarele lumina lor sa se reflecte in capota si sa te deranjeze la condus, la diferite masini am vazut ca s-a pus o chestie mata , inchisa la culoare pentru a "estompa acest fenomen "

Never stop exploring
Link spre comentariu

Sper ca nu te superi pe mine....

S-ar putea ca noaptea cand aprinzi proiectoarele lumina lor sa se reflecte in capota si sa te deranjeze la condus, la diferite masini am vazut ca s-a pus o chestie mata , inchisa la culoare pentru a "estompa acest fenomen "

"Esecurile noastre, sint de multe ori mai de succes, decit succesele noastre."

Henry Ford

Link spre comentariu

Primele rezultate vizibile (sau mai putin):grin:

[ATTACH=CONFIG]99653[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]99654[/ATTACH]

Bine pozele cred ca trebuiesc facute invers. :grin:

Dar mai mult ca sigur ai si deastea

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

cum dracu se reflecta in capota o lumina pusa deasupra capului tau?

Trebuie un sistem cu antifurt mai greu de desfacut dar asta ee valabil pe plaiurile mioritice hahaahaha....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Foarte interesant, si astfel prin cele doua sine eviti vibratiile de proiector. Cred ca poate deveni un sitem universal de prindere, la care poti sa adaptezi cam tot ce vrei sa pui pe masina.

Exact. De aceea am si construit "bar"-ul mai solid, pt. ca data viitoare poate va duce altceva. In orice caz pe mine (95Kg) ma tine fara probleme. Si m-am urcat pe mijlocul lui si cu picioarele apropiate.

Link spre comentariu

Bine pozele cred ca trebuiesc facute invers. :grin:

Dar mai mult ca sigur ai si deastea

Asa-i mai bine?:ha:

lb33.jpg.133f9a38b3a71dc3ac677bb93c1b18d1.jpg

Bineinteles ca am poze si dinauntru in afara, si cu si fara si videouri, am de toate, ca de aia a fost toata munca, pt. rezultate.

Numai un pic de rabdare, ca eu "klick"-ui pe taste mai incet decit montez un proiector.:grin:

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Asa-i mai bine?:ha:

[ATTACH=CONFIG]99655[/ATTACH]

Sunt sigur de asta si acum clar nu se mai reflecta pe capota, aaa sau gravitatia aici nu are deaface.:grin::grin::grin:

Ok si conform testelor ai fost multumit de led-uri? E ce te asteptai?

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Partea cu reflexia e adevarata ...proiectoarele care au lumina de tip "raza" se vor reflecta de sus in capota si din capota in parbriz.

Cum se poate contracara acest fenomen: ori pui un petec de autocolant mat pe capota sau exista o chestie speciala din cauciuc autoadeziva.

Tips: avea Gepeto niste butoane de comanda foarte misto ...tip "Sputnik lancher" ... :grin:

Altfel lucrarea arata foarte misto (baterii sa ai destule :grin:). Ce parere au militienii nemti de acest OZN-eu? :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu cititi atent postul.slp

Lightbarul are ca unic scop posibilitatea rapida de montare a accesoriilor, in vederea efectuarii unor teste.

NU ramine montat pe masina!

Pe masina v-a veni un Roof-rack cu "balustrada" de protectie a proiectoarelor (celor asupra carora ma voi hotari), asa ca nu va bucurati ca le voi lasa in padure :fk.

Cam asa ceva:

[ATTACH=CONFIG]99676[/ATTACH]

Dupa care Lightbarul imi va deveni nefolositor, la fel ca si proiectoarele care au "picat" la test, si probabil, vor fi scoase la vinzare, intr-o actiune de gen "Imi vind comorile".

Referitor la "reflexia" luminii pe capota, in cazul Lightbarului prezentat, nu este nici o problema, acesta fiind intentionat amplasat asa in spate. Singurul lucru care a deranjat azi noapte, a fost antena, care datorita luminii extrem de puternica, lumina ca un tub fluorescent.

Cind proiectoarele vor fi pe Roofrack, v-a disparea aceasta problema, pt. ca atunci proiectoarele vor fi mult mai in fata, mai putine si amplasate in stinga si in dreapta (adica vor "bate" pe linga antena), raza neapucind sa se imprastie, datorita distantei mici lentila-antena.

Daca urmariti cu atentie constructia Roofrackurilor ARB si "gen ARB":wink: (prevazute cu locuri de montare a proiectoarelor), veti vedea ca intotdeauna prima portiune (unde se monteaza proiectoarele) este de tabla, abia mai in spate sint "traverse".

Face KLICK?

Exact de aia e asa. Pt. ca lumina sa nu poate "bate" pe capota

sandlander_felszerelesek_arb_tetocsomagtartok_bemutato_en.jpg.d76e9ef7f6a714c4407ea01ed7c5d1c5.jpg

Roofrack.jpg.1f2ea6fc63cf0a208dc43a9d72ba1852.jpg

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Partea cu reflexia e adevarata ...proiectoarele care au lumina de tip "raza" se vor reflecta de sus in capota si din capota in parbriz.

Cum se poate contracara acest fenomen: ori pui un petec de autocolant mat pe capota sau exista o chestie speciala din cauciuc autoadeziva.

Tips: avea Gepeto niste butoane de comanda foarte misto ...tip "Sputnik lancher" ... :grin:

Altfel lucrarea arata foarte misto (baterii sa ai destule :grin:). Ce parere au militienii nemti de acest OZN-eu? :grin:

Asa sint amplasate proiectoarele pe masina cealalta. Sub Roof rack si protejate de cablurile de indepartat crengi. Eu sint "amplasat" in spatele lor, ca si in cazul farurilor originale ale masinii. De reflectat in capota, nu se reflecta, vopseaua fiind mata (exact cum va fi si la Y60):wink:

k160b.jpg.3b9eafa5d38fc29846b208b17b43d0df.jpg[ATTACH=CONFIG]99682[/ATTACH]

Nu cunosc butoanele "gen Sputnik" si as fi curios cum arata (poate ai vreo poza).

Probleme de consum de energie nu se pun, 6 (sase) proiectoare cu LED (pt. care probabil ca ma voi hotari), consumind 108W, adica cu 2W mai putin decit 2 proiectoare cu halogen (2x55W=110W).:wink:

Iar la militieni nu le arat, sic, nu merita.

k160a.jpg.85a412c42248e5a280a432c07408148b.jpg

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Am gasit niste poze (sunt importate de pe forum) ... Poate are cineva unele mai bune sa vezi in amanunt draciile ...:grin: Sa ai spor!

444267119_Picture002.jpg.986ae1f17cfd255fdb61bef935205cff.jpg

305175366_DSCF1274800x600.JPG.9cc14ec758ce975c9850ae2a7dd49b76.JPG

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am gasit niste poze (sunt importate de pe forum) ... Poate are cineva unele mai bune sa vezi in amanunt draciile ...:grin: Sa ai spor!

Astea le stiu. Le am si eu in K160. Doar ca le stiu sub numele de "Knock-Out schalter".

In Y60, la luminile suplimentare voi monta intrerupatoare cit mai asemanatoare cu cele originale dar cu trei pozitii ON OFF ON (AUTO OFF MAN.)

De ex. cele de pe Roof rack (indreptate inainte) in poz. AUTO se vor aprinde simultan cu faza lunga. Pe OFF nu se aprind deloc. Pe MAN. sint aprinse, egal daca mai arde vreun bec, sau daca masina e parcata si incuiata.

La fel cele din spate. Cu marsarierul, deloc sau mereu.

Link spre comentariu

Io, as mai rari din alea de pe bara fata. Vorbesc din perspectiva unuia care a ars o chiulasa la un patrol cu motor similar. Sunt cunoscute ca se incing mai repede decit ar fi normal. Dupa ce am schimbat chiulasa, am dat jos proiectoarele de pe bullbar. Mai mult, de doua ori pe an, scoteam toata fata si spalam radiatorul cu periuta de dinti. Scuze de offtopic.

ps: pachetul a plecat spre Miron azi :2dr

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Io, as mai rari din alea de pe bara fata. Vorbesc din perspectiva unuia care a ars o chiulasa la un patrol cu motor similar. Sunt cunoscute ca se incing mai repede decit ar fi normal. Dupa ce am schimbat chiulasa, am dat jos proiectoarele de pe bullbar. Mai mult, de doua ori pe an, scoteam toata fata si spalam radiatorul cu periuta de dinti. Scuze de offtopic.

ps: pachetul a plecat spre Miron azi :2dr

De pe bullbar "ceata" pleaca. Vor ramine doar "spot"-urile. In bara "custom" pe care mi-o fac, vor fi incorporate 2 faruri mici de ceata gen "lupe".

Cam asa ceva:

Fog-Light-Kit-for-ARB-Bar-Bumper-6821201.jpg.22058f40bd81f0e60f5039bdff040db2.jpg

PS: :tk

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare