Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie Y60

claudiu

Postări Recomandate

Salutare!

Sunt fericitul posesor a unui Patrol 2,8TD !:grin:

Vreau sa incep un proiect din care sa iasa o masina pe care sa o folosesc in campionat la open & expeditii, ce modificari trebuie facute ca sa fiu mandru de masina?

Partile bune ale masinii sunt - motor ok-are montat intercooler, conducte frana si pompa frana noi, discuri fata si spate noi, electromotor nou, chit ambreiaj nou, bara panhard noua, bujii noi, bodylift +5...

DEFECTE - trebuie schimbat releul care incalzeste bujiile si imi apar 2 coduri si nu stiu pe care sa-l comand;

- ca sa cuplez blocant-ul spate trebuie sa schimb in furtun la vacuum si nu stiu de unde sa comand sistemul sa functioneze din nou din masina;

- interiorul si bordul sunt cam distruse - stiti pe cineva care vinde asa ceva?

Daca puteti sa ma ajutati si sa-mi spuneti din experienta voastra , ce trebuie sa intaresc la masina, la ce trebuie sa mai ma uit sa vad daca trebuie schimbat si poate stiti ceva preturi pentru o suspensie si + cat sa fie, teratrip, troliu(eventual putin folosit) si ce mai credeti de cuviinta.

Multumesc anticipat pentru sprijin!:gr1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Achizitie Y60

Bun venit! Te felicit pentru achizitie!

Arata-ne si cateva poze cu masina! Este SWB sau LWB? versiunea lunga se preteaa mai bine ptr expeditii, fiind mai incapatoare, dar SWB-ul presupun ca face mai multa"branza" in cadrul competitiilor.

In legatura cu bordul si interiorul, cauta la rubrica d evanzari si o sa gasesti cateva modele ca al tau care se dezmembreaza. In privinta suspensiei ai multe posibilitati - OME,Trailmaster, Raw4x4, Dobinsons, etc. Depinde cat vrei sa te dai cu ea in concurs sau cat vrei s-o tii ptr expeditie. Eu zic ca un +5cm ar fi suficient, avand in vedere ca mai ai si bodylift-ul.

Inca o data iti reamintesc ca ...

:ft:ft:ft ar fi binevenite!

Link spre comentariu

Sint doua relee de bujii . Studiaza cu rabdare electrica , sau gaseste un electrician bun .De asemenea defectul blocantului poate fi de natura electrica .

Patrolul e OK asa cum e stock , dar punctul slab e insusi greutatea masinii . Aici ar mai trebui lucrat . Si altele , dupa preferinte si posibilitati . Multe de spus , si mai multe de facut .....

E oarecum contradictorie utilizarea viitoare , concurs sau expeditie ?

Amundoua mai greu ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sint doua relee de bujii . Studiaza cu rabdare electrica , sau gaseste un electrician bun .De asemenea defectul blocantului poate fi de natura electrica .

Patrolul e OK asa cum e stock , dar punctul slab e insusi greutatea masinii . Aici ar mai trebui lucrat . Si altele , dupa preferinte si posibilitati . Multe de spus , si mai multe de facut .....

E oarecum contradictorie utilizarea viitoare , concurs sau expeditie ?

Amundoua mai greu ...

Multumesc! Dar nu prea mai ajutat!

In primul rand stiam ca sunt 2 coduri la releu, dar nu mai am releul original pe masina si nu stiu cum sa-mi dau seama ce cod imi trebuie.

In al doilea rand te contrazic in ceea ce priveste ca poti sa le faci pe amandoua(concurs&expeditii). Poti participa la OPEN si poti termina cu masina intreaga si nu cred ca poate sa ma contrazica cineva si nu vad de ce aceeasi masina sa o poti folosi pentru expeditii.

In al treilea rand stiu ca masina sufera de greutate! Ce imi recomanzi pentru a scapa Patrolachele de ceva kg?:tk

Link spre comentariu

Fizic , sint doua relee in instalatie , nu doua coduri /tipuri de releu . ai un releu de alimentare si unul de comutatie .

Pentru utilizarea atit in competitii cit si in expeditii, e foarte posibil , insa nu va excela in nici una din situatii , in adevaratul sens al cuvintului . Depinde ce asteptari ai de la situatiile in care te astepti sa folosesti masina .

Cele citeva exemple demne de urmat , vorbind strict de Patrol , au deasura lor o rara calitate - soferul/pilotul - care au aratat nu sclipiri , ci adavarata posesie a unei combinatii fericite intre geniu , ambitie si arta .

Patrolul e o masina care e facuta sa fie durabila . De asta e si grea . In functie de situatie , o buna logistica e prima care te ajuta la gestionarea greutatii....fara flex .

L.E. una buc foto = 1000 cuvinte ....

....e LWB sau SWB ?...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

- ca sa cuplez blocant-ul spate trebuie sa schimb in furtun la vacuum si nu stiu de unde sa comand sistemul sa functioneze din nou din masina;

Nu am inteles foarte exact ce ai vrut sa spui:

- daca inversezi furtunele de la electrovalve poti cupla sau

- nu merge deloc si ai concluzionat ca este vorba despre un furtun

Daca te afli in prima situatie, 99% e din electrovalva. Restul de 1% e posibilitatea de a avea probleme la butonul de activare din bord sau la traseul electric de la buton. In orice caz, cel mai frecvent, se intampla de la electrovalva. Le poti verifica functionalitatea foarte simplu - ai doua electrovalve, fiecare cu cate doua circuite. Un circuit vine de la un furtun care, exact inainte de valve se bifurca, fiecare dintre cele doua furtune rezultate intrand in cate o valva. Pe astea le lasi la locul lor. Celalalt circuit - scoti furtunele si te joci la contactul din bord pentru Diff on/off. Pui degetul pe stutzul de la electrovalva - la una dintre ele vei simti vacuum la ON la cealalta la OFF. Daca una nu merge, o inlocuiesti. Varianta simpla - 35 RON la orice magasin piese Dacia - electrovalva pentru cuplare de la Papuc 4x4. Chestia sta tine... cat tine. E recomandat sa ai la tine macar una de rezerva. Pe mine m-au tinut aste de Papuc intre 1 an si... 10 minute! :)

Varianta scumpa e sa dai comanda.

Daca si dupa ce faci asta ajungi la concluzia ca mai ai probleme, schimbi si furtunele refacand complet circuitul. Din fabrica, circuitele sunt innadite - furtun cu teava de otel. Furtunul se rupe, teava rugineste. Partea interesanta e ca daca teava are suficient noroi uscat pe ea, e posibil sa mearga. Daca speli sasiul cu simt de rapsundere, blocantul nu mai raspunde la fel de prompt. Asta pana cand se gaureste suficient de tare sa nu mai merga nici cu noroi....

Succes!

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Fizic , sint doua relee in instalatie , nu doua coduri /tipuri de releu . ai un releu de alimentare si unul de comutatie .

Pentru utilizarea atit in competitii cit si in expeditii, e foarte posibil , insa nu va excela in nici una din situatii , in adevaratul sens al cuvintului . Depinde ce asteptari ai de la situatiile in care te astepti sa folosesti masina .

Cele citeva exemple demne de urmat , vorbind strict de Patrol , au deasura lor o rara calitate - soferul/pilotul - care au aratat nu sclipiri , ci adavarata posesie a unei combinatii fericite intre geniu , ambitie si arta .

Patrolul e o masina care e facuta sa fie durabila . De asta e si grea . In functie de situatie , o buna logistica e prima care te ajuta la gestionarea greutatii....fara flex .

L.E. una buc foto = 1000 cuvinte ....

....e LWB sau SWB ?...

:al

Scuze pentru confuzia cu cele 2 relee!

Daca apar 2 coduri pe original, inseamna ca trebuie comandate ambele?

Si sunt perfect de acord ca Patrol-ul este o masina grea si logistica te ajuta la gestionarea acesteia, dar nu vreau sa fac performanta in off-road!

Vreau sa ma folosesc de masina ca hobby!

Nu am inteles foarte exact ce ai vrut sa spui:

- daca inversezi furtunele de la electrovalve poti cupla sau

- nu merge deloc si ai concluzionat ca este vorba despre un furtun

Daca te afli in prima situatie, 99% e din electrovalva. Restul de 1% e posibilitatea de a avea probleme la butonul de activare din bord sau la traseul electric de la buton. In orice caz, cel mai frecvent, se intampla de la electrovalva. Le poti verifica functionalitatea foarte simplu - ai doua electrovalve, fiecare cu cate doua circuite. Un circuit vine de la un furtun care, exact inainte de valve se bifurca, fiecare dintre cele doua furtune rezultate intrand in cate o valva. Pe astea le lasi la locul lor. Celalalt circuit - scoti furtunele si te joci la contactul din bord pentru Diff on/off. Pui degetul pe stutzul de la electrovalva - la una dintre ele vei simti vacuum la ON la cealalta la OFF. Daca una nu merge, o inlocuiesti. Varianta simpla - 35 RON la orice magasin piese Dacia - electrovalva pentru cuplare de la Papuc 4x4. Chestia sta tine... cat tine. E recomandat sa ai la tine macar una de rezerva. Pe mine m-au tinut aste de Papuc intre 1 an si... 10 minute! :)

Varianta scumpa e sa dai comanda.

Daca si dupa ce faci asta ajungi la concluzia ca mai ai probleme, schimbi si furtunele refacand complet circuitul. Din fabrica, circuitele sunt innadite - furtun cu teava de otel. Furtunul se rupe, teava rugineste. Partea interesanta e ca daca teava are suficient noroi uscat pe ea, e posibil sa mearga. Daca speli sasiul cu simt de rapsundere, blocantul nu mai raspunde la fel de prompt. Asta pana cand se gaureste suficient de tare sa nu mai merga nici cu noroi....

Succes!

Multumesc pentru sfaturi!

Editat de Astral
Link spre comentariu

cunosc masina,a fost unui prieten de la timisoara...frumoasa masina! sa o stapanesti sanatos

Da intr=adevar am luat-o de la Timisoara, dupa care am vandut-o si acum a ajuns tot la mine!

Acum sunt hotarat sa o pastrez si sa-i aduc modificarile dorite!

Poti sa-mi zici mai multe despre masina?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare