Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un om deosebit.....

drag

Postări Recomandate

http://www.infosomes.ro/yeti

lasand la o parte titlul care nu are nici o legatura cu acest om, aveti ocazia sa vedeti un om deosebit, simplu si cu o eleganta rara. Vizionare placuta!

Later edit : Link-ul de mai sus nu mai este valabil, dar cel de mai jos este :

http://sorinelradu.blogspot.ro/2011/02/yeti-de-romania.html

Editat de Astral
mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: youtube ....and stuff

Toata stima pentru omul asta ... gandeste muuult mai mult decat majoritatea dintre noi romanii ... mi-ar placea sa-l cunosc ... mi-as scoate palaria in fata lui (desi nu port).

DUMNEZEU sa-i ajute in tot ceea ce face !!!

PS: Reportajul depaseste tot ceea ce vedem pe televiziunile nationale ... o nota foarte mare pentru cei care l-au facut.

Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994

Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003

Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

Link spre comentariu

Halucinant, deconcertant, bulversant........

Fara sa dau nici o conotatie peiorativa, dar astfel de cazuri cred ca tin de domeniul psihiatriei.......

USOR !!! NU SARITI !!! NU DATI CU PIATRA IN MINE !!!

Am sa explic afirmatia de mai sus, iar ulterior tot eu am s-o...contrazic !

Omul se diferentiaza de restul regnului animal prin cateva lucruri, stiintific stabilite : limbajul articulat, utilizarea inteligenta a unor obiecte pe post de unelte si......prin faptul ca e un animal sociabil, deci nu izolationist !

Da, e adevarat si elefantii si delfinii au constinta de grup si comunica si au ierarhii de grup, dar........

Ce ma bulverseaza in cazul acestui om si care ma face sa am totusi indoieli asupra unui diagnostic ferm psihiatric ?

1.Gandire limpede, clara, memorie integra, cu constinta bine definita asupra situatiei sale (are o conversatie debordanta, recita versuri, iar unele cu tâlc chiar, are chiar o usoara tendinta de filosofie asupra nimicniciei vietii - "in oras n-ar fi primit nimic....",......are o pensie, deci cunoaste valoarea banilor,.......nu s-a salbaticit-utilizeaza chibrite si in mod sigur citeste ziarele care le foloseste pt foc...., coboara in oras si se aprovizioneaza.....este un amfitrion desavarsit, in conditiile date, cu musafirii sai.....relateaza faze care desi pt multi ar fi jenante, povestite de el, par simple momente ale vietii oricui......este constient de rarirea animalelor salbatice - toti stim ca braconajul a facut ravagii si in paduri si in ape......are o metoda proprie de stimulare a vointei - nu-si face provizii de lemne ca sa ramana in forma......nu este deloc impresionat, deranjat de camera de filmat.....)

2.Tonus optimist, ba chiar remarca cu umor unele situatii vadit penibile (alunga gandurile negative, potential periculoase pt integritatea sa,......se amuza de absurdul situatiei - om fara acte, dar caruia ii aduce postasul pensia,.......povesteste faza cu pelerinajul celui care il considera un sihastru religios, absolut intr-o maniera eleganta si fara a-l jigni pe acel om, desi lasa sa se intrevada hilarul situatiei aluia.....are o deosebita stima pt natura si vietuitoarele ei - nici macar acei soareci care-i invadasera mancarea, nu-i acuza de nimic,.....accepta vizite ulterioare apreciind ca starea vremii a fost favorabila unei vizite reusite......)

3.O stare de sanatate de invidiat, incluzand o igiena cred ca mai buna ca a boschetarilor oraseni si are suficient umor sa glumeasca, clar a glumit ca nu se spala, ba cred ca de fapt i-a dat o palma fina reporterului cand acesta l-a invitat sa povesteasca cum se spala etc, ati sesizat ?......este barbierit, unghiile taiate, foloseste batista - la naiba, guturai avem noi orasenii, dar un om care traieste sub cerul liber in plina iarna ?!?........

.....Si toate astea enumerate mai sus, contrazic vreo legatura cu patologia psihiatrica !!!

In-cre-di-bil !!!

Alte pareri ?

P.S. - Nici nu cred ca mai merita mentionat......rusine celor care au putut scorni acel titlu pe acest OM !

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: Un om deosebit.....

nu te duce

mai jos la comentarii am citit ca niste compatrioti civilizati au urcat l-au batut pentru a-i lua pensia si omul a murit la scurta vreme

de ce nu ma mira ....

Link spre comentariu

Daca e adevarat ce se zice,ca l-au omorat pe saracu' om,inseamna ca noi,ceilalti traim in padure,si noi ceilalti suntem animale ,iar ceilalti...saraci cu duhul!;saracu' OM!

Sper ca nu este adevarat si o sa pot sa-l vizitez la vara cand ajung acasa in MM!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Am fost eu iarna asta sa il caut prin decembrie, copiez aici ce am scris atunci pe forumul bushcraft:

Am fost weekendu asta la o tura pe Valea Usturoiului spre Plestioare curios sa dau de omul asta. Dupa vreo 2 h 1/2 de mers pe un drum forestier spre Vf Plestioara am ajuns la o cabana unde erau niste oameni. Ei mi-au povestit ca era un om care a trait mai sus cu cativa km si care cobora de 2 ori pe saptaman in oras dupa mancare si pensie. Se numea Mihai Racu si avea peste 80 de ani. Anu trecut, dupa spusele lor niste golani au urcat la el si i-au luat pensia dupa ce l-au batut si i-au rupt si un picior. Dupa aceasta intamplare nu a mai trait mult. Din ce mi-au spus oamenii au vrut sa puna mana de la mana ii faca un adapost mai solid din lemn, o cabanuta dar el nu a acceptat. Dezamagit m-am intors inapoi nu am mai urcat sa ii caut adapostul. Am vazut in schimb pe traseu un refugiu recent construit(anul trecut cred) destul de spatios si cateva locuri amenajate. Cam asta e ce am reusit sa aflu. Zona e destul de frumoasa si salbatica inca, un pic afectata de defrisari.

598164655_DSCN1630micsorate.JPG.24e809526539fd9f56a1001e716d7243.JPG

1667990648_DSCN1623micsorate.JPG.9fd30bdff19b20c2c8ec0970b30d23a9.JPG

1281426724_DSCN1633micsorate.JPG.1850c6759b39827e58e1862e3c20c13e.JPG

Link spre comentariu

De multa vreme am ajuns la convingerea ca fericirea adevarata e sa te poti bucura de atat cat ai. Batranul din reportaj mi-a intarit convingerea, toata viata mea am vazut doar vreo doi-trei oameni atat de impacati si toti radiau ceva intangibil majoritatii. Daca saracul a avut intr-adevar soarta descrisa in comentarii, e un semn ca a avut inca o data dreptate: "de la natura vin deobicei lucruri bune, de la oameni nu prea bune". Dar pentru ca a trait sub semnul "Doamne, fie voia ta", imi place sa cred ca a ajuns unde modul in care a trait cei 27 de ani are valoare cat toate averile de pe pamant.

Samurai incepator
Link spre comentariu

era mai bine daca nu se specifica in reportajul asta unde e coliba omului...

Era mai bine daca nu-l faceau deloc.......aia chiar nu si-au pus nici un pic problema ca se va afla ca are niste banuti si izolat de lume fiind, se vor gasi niste animale care sa-i faca rau ? Sunt atacati in oras, in plina strada, batrani, pt niste amarati de lei de piata......

Link spre comentariu

Ma intreb oare, ce inima au avut faca rau sarmanului, acum ca stau si ma gandesc ce exemplare intalnesti zilnic la tot pasul, nu ma mai mir si totusi o mare tragedie.

Am intalnit cu ai mei colegi la o umanitara, o femeie in varsta intr-o casa izolata undeva in Vrancea ne-a spus ca nu ii este frica de mistreti sau ursi precum ii este de oameni, ne spunea ca sunt tot felul de tineri alcooisti in satul de jos care se tem...

@Landcruiser
Link spre comentariu

Eu cred ca sihastrul e sihastru pana da un interviu si apoi e invadat de doritori de stat de vorba, ceea ce contravine tocmai cu principiile lui, ca deaia s-a dus acolo sa fie singur, ca altfel ridica un carton pe post de cosmelie pe langa o piata din oras. Un talent inascut e talent pana este descoperit ca apoi trece la slefuit si criticat, pana ce este stricat. Pacat de om. Gresala e tot a noastra din dorinta de a descoperii. Mare pacat

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Halucinant, deconcertant, bulversant........

Fara sa dau nici o conotatie peiorativa, dar astfel de cazuri cred ca tin de domeniul psihiatriei.......

USOR !!! NU SARITI !!! NU DATI CU PIATRA IN MINE !!!

Am sa explic afirmatia de mai sus, iar ulterior tot eu am s-o...contrazic !

Omul se diferentiaza de restul regnului animal prin cateva lucruri, stiintific stabilite : limbajul articulat, utilizarea inteligenta a unor obiecte pe post de unelte si......prin faptul ca e un animal sociabil, deci nu izolationist !

Da, e adevarat si elefantii si delfinii au constinta de grup si comunica si au ierarhii de grup, dar........

Ce ma bulverseaza in cazul acestui om si care ma face sa am totusi indoieli asupra unui diagnostic ferm psihiatric ?

1.Gandire limpede, clara, memorie integra, cu constinta bine definita asupra situatiei sale (are o conversatie debordanta, recita versuri, iar unele cu tâlc chiar, are chiar o usoara tendinta de filosofie asupra nimicniciei vietii - "in oras n-ar fi primit nimic....",......are o pensie, deci cunoaste valoarea banilor,.......nu s-a salbaticit-utilizeaza chibrite si in mod sigur citeste ziarele care le foloseste pt foc...., coboara in oras si se aprovizioneaza.....este un amfitrion desavarsit, in conditiile date, cu musafirii sai.....relateaza faze care desi pt multi ar fi jenante, povestite de el, par simple momente ale vietii oricui......este constient de rarirea animalelor salbatice - toti stim ca braconajul a facut ravagii si in paduri si in ape......are o metoda proprie de stimulare a vointei - nu-si face provizii de lemne ca sa ramana in forma......nu este deloc impresionat, deranjat de camera de filmat.....)

2.Tonus optimist, ba chiar remarca cu umor unele situatii vadit penibile (alunga gandurile negative, potential periculoase pt integritatea sa,......se amuza de absurdul situatiei - om fara acte, dar caruia ii aduce postasul pensia,.......povesteste faza cu pelerinajul celui care il considera un sihastru religios, absolut intr-o maniera eleganta si fara a-l jigni pe acel om, desi lasa sa se intrevada hilarul situatiei aluia.....are o deosebita stima pt natura si vietuitoarele ei - nici macar acei soareci care-i invadasera mancarea, nu-i acuza de nimic,.....accepta vizite ulterioare apreciind ca starea vremii a fost favorabila unei vizite reusite......)

3.O stare de sanatate de invidiat, incluzand o igiena cred ca mai buna ca a boschetarilor oraseni si are suficient umor sa glumeasca, clar a glumit ca nu se spala, ba cred ca de fapt i-a dat o palma fina reporterului cand acesta l-a invitat sa povesteasca cum se spala etc, ati sesizat ?......este barbierit, unghiile taiate, foloseste batista - la naiba, guturai avem noi orasenii, dar un om care traieste sub cerul liber in plina iarna ?!?........

.....Si toate astea enumerate mai sus, contrazic vreo legatura cu patologia psihiatrica !!!

In-cre-di-bil !!!

Alte pareri ?

P.S. - Nici nu cred ca mai merita mentionat......rusine celor care au putut scorni acel titlu pe acest OM !

Subscriu cele zise de Astral.

Din pacate, omul nu mai este printre noi.

Mare pacat ca a fost descoperit muuult prea tarziu..."nefericit si singur ca un troglodit"...

Dumnezeu sa aibe grija de cei care i-au grabit sfarsitul.

Dumnzeu sa-l odihneasca si sa-i ofere pacea dorita.

Reportajul este destul de vechi, in prostia mea intreb....cum pana mea nu a ajuns la stirile de la ora 5??? alte cacaturi ajung, reportajul asta de ce nu a ajuns?

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Nu e reportajul de vina. Avortonii care sunt in stare sa nenoroceasca pe cineva care traieste astfel sigur nu sunt spectatori de reportaje, nici la TV, nici pe net. Sper sa putrezeasca in puscarie, si mi-as dori sa-i sterilizeze ca pe comunitari, ca sa nu aiba ocazia de a procrea.

Samurai incepator
Link spre comentariu

acum cativa ani

o familie de nemti in varsta cu o caruta cu 2 magari faceau turul europei, vazusera oamenii o buna parte din continent

i-am vazut pe drum dupa ce au intrat in tara si i-am admirat ,am admirat curajul de a face asta

dupa cateva zile bune i-am vazut la stiri ....undeva in moldova .

i-au ucis 2 indivizi sa le fure lanterna si aparatul foto

nu ma mai mira nimic ,absolut nimic in tara asta

Link spre comentariu

Cred ca reportajul i-ar fi facut rau chiar daca nu s-ar fi intamplat nefericitul eveniment. Ar fi fost gonit de proprietarii padurii. Sau s-ar fi gasit niste ONG-uri sa-l ajute.

Nu poti in lumea asta sa traiesti undeva fara sa platesti macar o factura.

Nu avem decat de invatat din atitudinea omului.Cine stie ce nenorociri ar putea urma si vor trai numai cer ce vor putea sa se adapteze.

Link spre comentariu

Acum daca o gandim putin la rece, sincer trebuia sa aiba o proprietate ceva, o adresa la care sa fie in evidenta, ca doar pensia nu o aducea postasul la al 3-lea copac pe stanga, asa ca poate sunt multe pe care nu le stim, banuim doar, de genul o mostenire... Imoprtant este ca iremediabil s-a pierdut un om, unde noi am asistat doar la 30 de minute din viata lui.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cred ca Romania mai are cativa sihastrii. Daca ii lasam in pace poate o mai ducem si noi putin mai mult.

Am intalnit un calugar care traia intr-un bordei in Arges prin munti. Se ruga mult pentru Romania si locuitorii ei.

Mare lucru sa avem oameni care se roaga incontinuu pentru noi.

Limba romana are multe cuvinte pentru asemenea oameni : pustnic, sihastru s.am.d. Bunicile noastre poate ne-au invatat semnificatia, istoria, traditia...la fel.

Yeti, Troglodit?

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Troglodit s-a numit singur. Da si explicatia, e legata de Toparceanu. Dar troglodit este un termen corect, cuvantul daca e golit de sensul peiorativ inseamna de fapt om care traieste in conditii primitive.

Samurai incepator
Link spre comentariu

hai sa va dau o tema de meditatie

faceti pentru un minut schimb cu omul asta. Ganditi-va ca vine cineva in casa voastra si va intreaba cum dormiti, pe care parte, de ce dormiti in pat si nu in curte pe cateva crengi, de ce la 23-25 de grade in pijama si nu intr-o haina foarte groasa si 2 perechi de pantaloni, sa fie interesant ce mancati si mai interesant cum aprindeti focul....

reportajul in esenta lui....., da foarte interesant

dar de ce trebuie cineva sa faca un subiect de discutie si nu putea fi lasat omul in linistea pe care si-a ales-o ? Chiar nu cred ca omul dorea sa ajunga pe prima pagina a vreunui ziar

de ce tot timpul trebuie sa ne amestecam in vietile celorlalti ? aratam cu degetul , in loc sa ne uitam in curtea proprie

:tk

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Omul nu s-a dus acolo ca sa se rupa de lume. A renuntat la "civilizatie", la societate, nu la relatiile umane. Chiar daca discutia a plecat putin taraganat, mai tarziu a devenit vioaie. Cred ca i-a luat ceva vreme sa isi revina din starea de care vorbea, cea de "bustean", dar i-a placut sa vorbeasca, sa aiba suflete alaturi.

Am vazut destui oameni ursuzi, rupti de lume, stiu cum reactioneaza cand sunt deranjati. Nu a fost cazul aici. Nici nu parea a-l deranja parerea altora, el le avea pe ale lui si nu ii pasa de altceva. El oricum era deasupra celor care il aratau cu degetul, e improbabil sa te mai doara rautatile altora atunci cand intre tine si cer nu mai exista nimic.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Probabil ca din cand in cand simtea si el nevoia sa mai discute cu cineva. A spus ceva de prieteni, probabil cateva persoane care il mai vizitau. Pacat, mare pacat, pentru cele intamplate, dar totusi cred ca Dumnezeu e sus si vede. Oricum suntem in cadere libera si nici dracu nu ne mai opreste, nu numai noi, romanii, ci la nivel global. Eu sunt cat se poate de pesimist legat de viitorul umanitatii (chiar pe termen scurt, 2-3 generatii).

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare