Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

panouri fotovoltaice

soimu

Postări Recomandate

salutare

de curand am inceput sa ma interesez de acest subiect...care desi e vast si probabil foarte profitabil, nu am gasit oferte disponibile pe internet

cerintele mele constau in

1. mentinere incarcate sistem de baterii 12 v (de masina) ... 4-6 baterii de 100A

2. utilizarea unui pastor electric pe un perimetru de aproximativ 1 km lungime

nu exista posbilitarea suplimentarii cu energie 220 pentru ca zona nu este electrificata (si nu va fi)

nu cunosc care ar fi costul total pentru n panouri care sa faca fata acestor consumatori

nu cunosc sursa de unde se pot cumpara

stie cineva mai multe despre acest subiect?

multumesc

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: panouri fotovoltaice

Salutam,

Din pacate doar asta am gasit:

http://www.lpelectric.ro/ro/applications/applications_sistem_backup_ro.html

Sunt si ceva scheme acolo, sper sa te ajute.

Dar energia eoliana ar merge acolo?

P.S. rog moderatorii sa nu considere reclama linkul postat mai sus.

Editat de mirciulica
Am am schimbat link-ul
Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Sisteme solare fotovoltaice vand foarte multi in Romania. In principiu un sistem solar fotovoltaic este compus din: Panouri solare fotovoltaice, Regulatorul de incarcare (controleaza incarcarea in functie de bateria de acumulatori), Bateria de acumulatori (in principiu se folosesc acumulatori speciali cu descarcare lenta) si invertorul 12v-220v. Dimensionarea sistemului se face tinand cont de puterea necesara (valoarea cumulata a tuturor consumatorilor) si de timpul de functionare. Deasemenea la dimensionarea panourilor solare trebuie tinut cont de posibilitatile de instalare (ideal expunere sudica la o inclinatie de 45 grade). Daca imi dai toate aceste date pot sa-ti fac o dimensionare de sistem.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

domnule mircea

asa cum am spus, consumatorii sunt redusi, un pastor electric va merge permanent

in plus, probabil o data pe saptamana vor mai fi consumatori pentru iluminat, dar acestia nu vor fi mari si nici multi

intreaga instalaite va fi pe 12 v , neavand aparate consumatoare de 220

exista posibilitatea de a pozitiona panourile pe directia sud cu inclinatia de 45 grade

este vorba desigur, de o casa de vacanta cu minim de tehnologie

astept o oferta

multumesc

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Pe eBay sunt tone de oferte. Iti recomand un sistem cu controler inclus, care sa iti si spuna din start ca e conceput pentru 12 V. Il conectezi, dai norii la o parte si gata.

In legatura cu marimea sistemului nu ai dat date destule. Am inteles ca folosesti baterii cu capacitatea de 100 Ah (amper ora nu amper), dar trebuie sa ne zici cate ceva si de consum. Gardul ala electrificat cred ca nu consuma mai nimic, dar celelalte aparate, becuri etc. ? E nevoie doar de un numar acolo, wati sau amperi.

Ca info, un sistem de putere mica (40-100W) se invarte pe la 200 Euro. Cam zece de-astea echivaleaza cu un alternator auto.

Link spre comentariu

Salut.

Acum ceva timp am cautat si eu panouri pentru o casa de vacanta, am primit o oferta interesanta de aici ; http://www.carpatenergy.ro/ ,sper sa nu se considere reclama, prtezentarea produselor si oferta au fost facute intr-un mod foarte profesional ceea ce ma impresionat.

Bafta la cautari.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

Am un amic ce are un sistem de baterii cu gel ,si statie de incarcat 220,sh.Nu stiu pret da am anteles ca l ar vinde,daca vrei intreb...

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

domnule mircea

asa cum am spus, consumatorii sunt redusi, un pastor electric va merge permanent

in plus, probabil o data pe saptamana vor mai fi consumatori pentru iluminat, dar acestia nu vor fi mari si nici multi

intreaga instalaite va fi pe 12 v , neavand aparate consumatoare de 220

exista posibilitatea de a pozitiona panourile pe directia sud cu inclinatia de 45 grade

este vorba desigur, de o casa de vacanta cu minim de tehnologie

astept o oferta

multumesc

Din cele scrise mai sus rezulta ca nu aveti nevoie de invertor ci doar de panourile fotovoltaice, controler si acumulatori. Pastorul electric care va functiona permanent este practic cel care determina dimensionarea sistemului plus o mica rezerva pentru consumatorii folositi la iluminat. Pentru iluminat puteti folosi becuri cu led, becuri economice la 12v sau puteti folosi becurile de stop/semnalizare auto. Pentru o dimensionare corecta a sistemului ar trebui sa stiu puterea consumata de pastorul electric ?w. In legatura cu acumulatorii:

1. La consumul previzionat mai sus nu o sa aveti nevoie de 4-6 acumulatori de 100Ah (sunt prea multi).

2. Acumulatorii auto standard sunt conceputi sa livreze putere mare in intervale scurte de timp si au un ciclu de incarcare de durata deci nu sunt potriviti pentru astfel de aplicatii. In cazul de fata aveti nevoie de acumulatori cu incarcare rapida, care sa reziste la multe cicluri de incarcare-descarcare completa si concepute sa livreze puterea constant pe durate mari de timp. Cei mai buni sunt cei cu gel dar exista si alte variante constructive.

Link spre comentariu

Salut.

Acum ceva timp am cautat si eu panouri pentru o casa de vacanta, am primit o oferta interesanta de aici ; http://www.carpatenergy.ro/ ,sper sa nu se considere reclama, prtezentarea produselor si oferta au fost facute intr-un mod foarte profesional ceea ce ma impresionat.

Bafta la cautari.

Ai dreptate. Cei de la "Carpat Energy" sunt profesionisti. De la mine chiar nu ar trebui sa se considere reclama, mai ales ca imi sunt concurenti dar, chiar sunt buni.

Link spre comentariu

Din cele scrise mai sus rezulta ca nu aveti nevoie de invertor ci doar de panourile fotovoltaice, controler si acumulatori. Pastorul electric care va functiona permanent este practic cel care determina dimensionarea sistemului plus o mica rezerva pentru consumatorii folositi la iluminat. Pentru iluminat puteti folosi becuri cu led, becuri economice la 12v sau puteti folosi becurile de stop/semnalizare auto. Pentru o dimensionare corecta a sistemului ar trebui sa stiu puterea consumata de pastorul electric ?w. In legatura cu acumulatorii:

1. La consumul previzionat mai sus nu o sa aveti nevoie de 4-6 acumulatori de 100Ah (sunt prea multi).

2. Acumulatorii auto standard sunt conceputi sa livreze putere mare in intervale scurte de timp si au un ciclu de incarcare de durata deci nu sunt potriviti pentru astfel de aplicatii. In cazul de fata aveti nevoie de acumulatori cu incarcare rapida, care sa reziste la multe cicluri de incarcare-descarcare completa si concepute sa livreze puterea constant pe durate mari de timp. Cei mai buni sunt cei cu gel dar exista si alte variante constructive.

reevaluam

2 baterii pe gel de 12 v si 100 A

consumator permanent pastorul

ocazional mai aprind sambata seara un bec de 12 v care o sa il gasesc mai economic, sa citeswc o carte sau sa vad unde e gura cand pun mana pe sticla :grin:

Link spre comentariu

Soimu,

undeva in Bihor, si-a luat aproape tot satul pastori electrici, cu acumulator inclus, si cu un panou mic solar deasupra.

La varu-miu merge de 2 ani, vara non-stop incarcat doar de la soare.

O sa-i cer detalii despre el, si iti trimit pe PM.

La casa unui batrin amarat, fara o mana, la marginea padurii, fara curent electric, i-am pus un panou solar de 5W si o baterie de masina,

si un bec economic de 12V, 11W. Merge de aproape un an fara ca acumulatorul sa fie reincarcat de la altceva.

Link spre comentariu

bine manu, e ok

2 acumulatori cu gel de 12 v si 100 A am acum acasa... deci e perfect

mai imi trebuie panourile...deci ceva preturi si poate trebuie sa stiu ceva de calitate, producatori...nu de alta, dar vreau sa le iau odata si sa le folosesc cat mai mult, nu vreau ceva demo :grin:

pastor electric este un dispozitiv care transmite curent pentru a curenta animalele care se ating de firul cu care e imprejmuit perimetrul

curentul e slab, este o chestie de descurajare, nu moare animalul nici daca e infasurat in sarma si lasat acolo

eu vreau sa protejez perimetrul pentru mistreti...care au "arat" totul...si nici nu stiu cum naiba indrept terenul pe unde au fost ei

in plus...poate o sa pun 2 capre (domestice) in perimetru...pt ca spatiul este destul (mai apa sa o rezolv) si ar mentine iarba la un nivel optim... sa nu fie pana la brau

Link spre comentariu

Cele doua baterii iti sunt mai mult decat suficiente, deci mai ai necoie de un controler (aprox. 50 EURO), de un panou solar (pretul pentru unul de calitate: 100-400 EURO in functie de putere) si de cablurile solare aferente (10-15 EURO). Ma repet: pentru a dimensiona panoul fotovoltaic trebuie sa sti consumul pastorului electric. In principiu toti producatorii iti dau consumul pe metru liniar, inmultesti cu cati metri de conductor vei folosi la imprejmuirea teritoriului si afli puterea consumata.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Soimule, pana te dumiresti cum e cu panourile, iti fura acumulatorii din stupi...:ha:

Ca sa incarci doi acumulatori de cate 100 Ah ai nevoie de vreo 300 W de panouri. Asta te-ar costa vreo 1000 de euro. Stiu ca nu-ti place...

Uita cei doi acumulatori, cumpara un panou de 30 - 40 W care costa pe Ebay vreo 120 euro primit acasa. Cumperi cu 20 euro, tot de la Ebay un regulator de incarcare si de la Cip un acumulator de 20 Ah cu 150 lei.

Cu asta merge pastorul zi si noapte si mai poti aprinde si o gramada de leduri cand ai nevoie de lumina.

Panourile sunt garantate 25 de ani, in sensul ca in timpul asta nu le scade randamentul sub 80%.

Oricum, mistretii din zona vor muri mult mai repede de boala de nervi, de la atata curentat...:ha:

In loc de capre, ia-ti o coasa... parerea mea...:old

Editat de yo2bt
  • Like 1

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare