sergiu Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 De cateva zile (nu am abservat cand s-a oprit) nu mai merge SPEEDOMETER-UL, implicit nu mai cronometreaza kilometrii parcursi. Am studiat manualul (HAYNES) aplicatia (RAVE) si am constata ca se poate defecta: 1. Speedometer 2. Speed sensor 2. Electronic diesel control Cine a mai avut probleme poate sa imi spuna ce a cazut? Cum pot sa verific care din cele 3 compenente e defecta. Ca ultima intrebare, indicatorul de la combustibil nu revine niciodata la valoare de gol, adica demontat bordul si nealimentat indica aceeasi valoare?! Multumesc pentru atentie, sper sa ma ajute cineva sa remediez problema, am demontat si montat cam tot ce tine de problema dar fara rezultate, una e defecta dar care?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Nu mai arata viteza?! Ca ultima intrebare, indicatorul de la combustibil nu revine niciodata la valoare de gol, adica demontat bordul si nealimentat indica aceeasi valoare?! Arata nivelul de motorina in functie de cantitatea din rezervor.Scade pana se aprinde becul de la rezerva. Despre cealalta problemanu stiu ce sa spun. LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Nu mai arata viteza?! La D1 nu ma prea pricep dar ce poti fi sigur e ca speed sensorul nu e, ca daca ar fi ala ai avea martorul ABS aprins. Daca ai RAVE vezi la Electrical troubleshooting > Connectors > C221, acolo e inputul de semnal pentru ceas....poti verifica cu un voltmetru intre masa si pinul 2 (doar din mers si foarte incet ca are 6 inputuri de tensiune pe rotatie)... daca tensiunea pulseaza intre 0 si 12V atunci problema e in ceas la "vehicle speed sensor buffer" si tre sa schimbi ceasul.....daca acolo nu ai semnal atunci e pe circuit sau din ECU.....urmareste schema. Daca indicatorul de combustibil si deconectat arata mai mult inseamna ca e dereglat mecanic acul. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sergiu Postat Martie 24, 2011 Autor Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Nu mai arata viteza?! Ms pentru raspuns. Masina nu are ABS. O sa verific azi senzorul. Cred ca indicatorul de nivel combustibul indica bine, problema sesizata este ca nu revine la zero nici in momentul deconectarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sergiu Postat Martie 24, 2011 Autor Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Nu mai arata viteza?! Azi am facut masuratorile. Exista o variatie de tensiune dar nu semnificativa. Maine o sa incerc cu un aparat cu ac, poate o sa se vada mai bine fluctuatia. Am alimentat separat ceasul cu 10,5v si nu se misca, cred ca este stricat. Am atasat un film pentru lamuriri. Ms. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Tesa Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Re: Nu mai arata viteza?! Salut ! Am o problema asemanatoare la un Land Rover Discovery 2.5 TDI din 1996 nu indica corect turatia motorului , cand este la 3000-3500 de rotatii indica 1000-1200 si tot asa . Ma poate ajuta cineva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate