Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou kya sorento ce parere aveti ?

kosty90

Postări Recomandate

Motor

Capacitate cilindrica

2349

Putere maxima (CP / rpm)

174 / 6000

Cuplu maxim (Nm / rpm)

225 / 3750

Transmisie

MT / AT

Suspensie fata

MacPherson

Suspensie spate

Punte spate cu brate independente

Emisii CO2 (g/km)

203-208 / 205-209

Dimensiuni

Lungime, Latime, Inaltime (mm)

4685 / 1885 / 1710

Capacitate rezervor (litri)

70

Volum portbagaj (l)

2052 / 1885 / 258

Performante - Cutie manuala (6 trepte)

Viteza maxima km/h

190

Acceleratie 0 - 100 km/h (s)

10.5

Performante - Cutie automata (6 trepte)

Viteza maxima km/h

186

Acceleratie 0 - 100 km/h (s)

11.1

Consumuri

Combustibil

Benzina

Ciclu urban / extra urban / mixt (l/100 km)

11.2 / 6.9 / 8.5

Ciclu urban / extra urban / mixt (l/100 km)-automat

11.3 / 7.0 / 8.6

Emisii CO2 (g/km)

171 / 189

Clasa emisii

EURO 5

kia-sorento_2011_1024x768_wallpaper_07.thumb.jpg.1b89f381243d73825c76cbc02973c93b.jpg2011-kia-sorento-3.jpg.6fa11943dac09c67976eaff6d6ac6e84.jpg2011-kia-sorento-1.jpg.cf0813179bb6acd28a85cfe5b37b5af5.jpg

Caut ceea ce sper sa gasesc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nou kya sorento ce parere aveti ?

Nu stiu de ce dar designul imi aduce aminte de o masina care am avut-o acum citiva ani Honda HRV.In rest cred ca o fi ok de vreme ce e sora mai mica a Hyundaiului..........Racitor in scrumiera(sa tina trabucurile la rece) are?:ha::ha:

Link spre comentariu

Pretul ei incepe cam de la 29 000 euro pentru un 4X4 CLASSIC.

Vorba lui grandvitara e o sora mai mica a Hyundaiului deci ar trebui sa fie ceva de ea. E si putin ieftina pentru un SUV ...

Link spre comentariu

O fi ieftina dar intretinerea si consumabilele te omoara si fiabilitatea la suv-urile kia este bine stiuta.Poate o fi la asta altfel.Timpul ne va raspunde.Estetic nu are cum sa nu-ti placa.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

de ieftina nu stiu ce sa spun, noul rav4 pleaca de la 28600E cu tva si cred ca multi ar prefera toyota inaintea suvului de la kia

• LJ 7O

Link spre comentariu

Depinde de oameni si de preferintele lor eu sincer as prefera kia imi place mai mult aspectul ei.Nu zic ca Rav4 este "urata" doar ca Sorenta mi se pare mai "interesanta" parerea mea :D112_05fas_toyota_rav4_s.jpg.9661698b2b129d3b8792f14272b61ada.jpgtoyota-rav4-photos.jpg.32d3a255707e9f99e0005eacf2c45092.jpg

Cam asa arata Rav4 nou :D

Link spre comentariu

ai dreptate si tu, dar nu poti cumpara o masina numai ca i-ti place mai mult, parerea mea. trebuie sa te gandesti si pe viitor la intretinere, fiabilitate, service si putere de depreciere a valorii masinii.

• LJ 7O

Link spre comentariu

la nivelul actual cred ca ,,fiabilitatea,, lasa de dorit la majoritatea masinilor noi. nu ramane decat aspectul in prima faza si siguranta.

aspectele legate de ,,care e mai buna,, tine doar de gustul fiecaruia.

sincer chiar este frumos modelul de la hyundai:h5

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Plus ca renuntarea la caseta de reductie are si avantajele ei.De exemplu e mult mai usoara masina si poate are sa fie si mai fiabila.in RO cel mai vindut SUV e Santa Fe si nu degeaba.Koreenii sint numarul 1 mondial si asta se va vedea in statistici peste citiva ani.Conteaza f mult si etajarea scutiei de viteze ...adica daca primul pinion e f bine calculat si f mare masina avind un cuplu de 450 nM in varianta cu cutia automata trage si urca f bine si la turatii mici.Am vazut -o testat intr-o rampa impresionanta la nemti alaturi de toate masinile 4x4 si se descurca f bine...si fara treptele de demultiplicare

Cine compara masina asta cu RAv-ul ...nu stie ce vorbeste.Eu vin dupa 5 ani de Toyota si sint extrem de dezamagit.In primul rind renunt bucuros la service si la indisponibilitatea pieselor.Dureaza extre de mult sa-ti aduca piese sau accesorii;aceeasi problema are si Suby:(acum e si mai rau!si de ce zic ca nu se compara cu RAV-ul - pt ca e mult mai mare.Si in practica si teren mult mai potenta.Incercati mai bine comparatia Forster-Rav- e mai realista.

Nu stiu daca e de bine ,stiu ca designerul plecat de la VAG care a lucrat la masina asta a facut o treaba extraordinara macar si pt faptul ca am scapat de liniile urite ale Hyundaiului- masina e mai patratoasa.

Am incercat sa compar masina asta cu un Subaru Outback 2.0 2009 diesel MT sau cu 2.5 benzina cu AT Lineartonic - si a pierdut japoneza datorita dotarilor dar mai ales a indisponibilitatii:(si mi-am adus aminte de ce am plecat de la Toyota:(Apoi ...posesorii de toy's ...puteti fi sinceri in leg cu fiabilitatea? nu e nici pe departe super fiabila si nici perfecta fata de Hyundai ... se strica mai des multe la masina .A mea era din 2006 - un an bun pt Toy:)si tot mi-a curs motorina la ITP dupa 2 ani de revizii de la o garnitura a rezervorului..de ex...a mea era made in UK.

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ BussyAtCo:

Caseta de reductie ? Poate de directie...

Exceptand autovehiculele care au directie full hidraulica, toate celelalte au caseta de directie. Cum nu cred ca Kia, Hyundai & Co. au trecut la full hidraulic, estimez ca ai confundat termenii tehnici, in sensul ca partea de asistenta (servo) poate fi hidraulica sau electrica, dar intotdeauna cu caseta.

Se prefera servo electric pe masinile de generatie noua pentru ca e mai ieftin de produs si mai scump de vandut, precum si mai scump (pentru client) de schimbat, adica tot producatorul iese in castig.

Acum doua zile am avut o incarcatura de 17 tone de casete de directie servo-electrice pentru Opel, incarcate direct de la producator (ZF/Nacam). Si nu erau deloc usoare, pen' ca motorul ala care te ajuta este direct pe caseta. Pe cand, alaturi de casetele de care vorbeam, la aceeasi rampa asteptau spre incarcare paleti intregi de casete clasice (servo-hidraulice) pentru Volvo si PSA (Peugeot-Citroen). Luate in mana fiecare, cea servo-electrica era cam cu 5-8kg mai grea decat cea hidraulica.

In plus, o pompa hidraulica de servo se poate ocupa si de partea de franare a masinii (vezi Citroen, Audi S6 de prin 1996 si altele), pe cand motorul electric de pe caseta numai de caseta se ocupa, iar pe partea de service, daca pica un servo electric, se va schimba toata caseta ca si ansamblu, nu numai servomotorul in cauza. Si ghici cine plateste, daca garantia este far, far away ?

Deci, nu e nici mai usoara, nici mai ieftina chestia asta electrica la directie.

Per total, Kia e OK ca si marca, stiam ca sunt destul de fiabile (plus ceva garantie de sapte ani la cumparare). Dar, ca aspect, prefer Sorento cel vechi si Sportage cel nou.

Later Edit:

M-am prins, pana la urma, cu ajutorul unui coleg moderator, ca termenul de caseta de reductie este folosit in locul celui clasic, de "reductor"... Care reductor ar avea in medie cam 30kg, deci nu cred ca se economiseste chiar asa mult la greutate, cat la pret, de fapt. In plus, un astfel de city-SUV chiar nu ar avea ce face cu asa ceva la bord.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare