Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Greutate anvelope si diametru

ciupitu

Postări Recomandate

Salut,

m-am lovit de o problema cu greutatea anvelopelor si anume o diferenta de 10km/anvelopa intre mt insa turbo resapat - copie simex si anvelopele standard, desi pe anvelope sunt inscriptionate aceleasi dimensiuni diametru de la MT e mai mare cu ~ 6cm

Stie cineva un site unde scrie si diametrul rotii cat si greutatea?

Am ales vitara si datorita greutatii standard reduse si nu pre vreau sa pierd 40kg doar din anvelope, nu prea mai iese bine calculul

multumesc

Vitara SWB '94 8v metaltop, cutie automata 3v si AC
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Greutate anvelope si diametru

nu are nimic daca este un pic mai grea anvelopa,un pic mai mult gaz si merge la fel,nu este un lucru care sa te ingrijoreze foarte tare

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Le-ai cantarit? Chiar sunt curios de diferenta.

Sa ne spui si ce masura ai pus.

Orice anvelopa resapata e mai grea decat una originala. Chiar daca au exact acelasi profil.

Pe langa faptul ca pierzi din viteza maxima , o sa soliciti mai mult transmisia si pierzi si din demaraj. Ca si avantaje ai profilul mai agresiv si roti mai mari la aceasi dimensiune.

Daca ai pus copie Simex nu ar trebui sa-ti pese de viteza pentru ca nu sunt facute pentru asa ceva. Mediul lor ideal este noroiul.

Doar acolo le poti aprecia.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

17kg vs 27kg

daca le mai umpli cu noroi... masina pe benzina, motor mic, nu prea mai pare interesant un resapat :)

interesant este ca la aceeasi dimensiune din talon ai roti cu diamentru mai mare - castig in teren, dar cu pierdere la greutate ce se traduce in consum mai mare, presiune mai mare pe articulatii

Astral - e bun postul, doar ca sunt atatea masini si dimensiuni incat nu mai e relevant. Aici sunt doar suzuki unde majoritatea au aceleasi roti si comparatia e mult mai usor de facut

multumesc

Vitara SWB '94 8v metaltop, cutie automata 3v si AC
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Nu vreau sa fiu carcotas, dar pana la urma masinile daca sunt luate pentru offroad - consumul ni-l asumam, chiar daca se incarca cu noroi sau nu. Eu am avut pe vitara, o englezoica- 1,6 8v, insa T profil simex 205/75/15 au mers belea. Intradevar cand am pus tot insaT profil simex 235/75/15, pe alta vitara 1,6-16v atunci am vazut diferenta. Greutatea rotilor se simtea la demaraj puternic. In teren trebuia sa plec cu ea turata la cel putin 4500 ture pentru urcat pe panta, cu cele de 235, iar incarcate cu noroi...... :old. Tocmai de aceea am trecut de la vitara la pajero 3000, v6 -24v.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare