liv_mar2 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Salutare! Asa cum zice si titlul ma intereseaza daca stie cineva ceva real despre benzina bio. Fiind aproape de granita cu Ungaria unde a inceput sa se comercializeze tipul asta de carburant si dat fiind si pretul ei de aprox. 4.10 lei per litru, la un plin de rezervor ar rezulta ceva economie, dar am auzit si ceva zvonuri ca cica ar rugini mai repede partile motorului din cauza unei componente a benzinei bio, ca nu mai trage masina asa de bine, si tot felul. Ce am mai auzit si ar fi imbucurator, ca scade si consumul cu circa 7.7% , fapt care iar ar fi demn de luat in seama. Deci, daca stiti ceva concret despre tipul asta de carburant si nu doar zvonuri cum am auzit eu pana acum, va rog sa postati si aici pe forum. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? In urma cu o saptamana am alimentat pe A1 la Petrom si tot la fel pe pompa la benzina era un anunt ca aceasta are un continut bio in proportie de --%. Am intrebat pe cei din statie ce contine si nu au stiut ce sa raspunda. Am alimentat cu o oarecare retinere, nu am constatat diferente in exploatare.:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Benzina asta contine un anumit procent de etanol. E5 contine 5%, E10 10% si asa mai departe. Pentru unele motoare, E10, care e obligatoriu de folosit dupa 01.01.2011 e chiar daunatoare. E posibil ca si E5 sa nu fie potrivita pentru toate motoarele. Ai aici un articol mai explicit pe tema asta, unde iti da si lista cu motoarele incompatibile cu E10: http://www.automarket.ro/stiri/2011-benzinariile-din-ue-vor-schimba-carburantii-34481.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? In concluzie pentru motoarele vechi pe benzina, non euro, E1 si E2 ar fi ok? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator red patrol Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? mai tineti minte cand ne-au bagat pe gat benzina fara plumb? acum apare bio care e si mai nasoala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Alimenteaza cu putin intr-o canistra si acasa faci o proba. Daca nu isi modifica mersul cred ca o poti folosi cu incredere. Cred ca cea mai sigura varianta la masinile pe benzina cu injectie ramane instalatie gpl secventiala. Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Daca este vorba de benzina 100% bio, cum e cea comercializata in Germania, eu am citit urmatoarele: Este un combustibil care va fi impus in toate benzinariile uniunii europene in timp. Deja la ei, se maresc artificial preturile la benzina normala pentru ca lumea sa cumpere benzina BIO. Populatia nu cumpara, sau se feresc pentru ca ar avea efecte negative asupra componentelor masinii, aici ma refer la treseul, rezervor-injectoare si ca multe masini au ajuns cu probleme in service. Din ce au testat ei, la masinile euro 5, nu sunt efecte negative, la cele euro 4, depinde de masina, la unele modele nu au observat nici un efect negativ si la altele efecte minime. Ideea ar fi, cu cat un motor este mai vechi, cu atat ar fi mai predispus sa fie afectat de aceasta benzina. La mine, la freelander, nu scrie in actele masinii nimic vis-a-vis de benzina bio, probabil nu exista pe atunci, insa la golf, scrie clar, sa nu alimentez cu motorina bio. O teorie a conspiratiei spune ca ar fi conceputa pentru a omora masinile vechi si vezi Doamene, poluante. Adica prefera un 6l eur 4, eur 5 in loc de 1.3l eur 1 sau 2. Ceea ce mi se pare penibil. Asa ca aveti grija daca aveti motoare de gneratie veche, nu e ca la motorina, ca daca e motor de generatie veche, poti sa-i bagi si coceni, cu cat e mai vechi, cu atat e mai predispus la probleme. Spor! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Ciudat ca un diesel vechi merge cu bio diesel fara probleme iar la benzina bio e invers...cred ca e un argument impotriva teoriei conspiratiei ca acest combustibil bio este creeat pentru distrugerea motoarelor vechi. Parerea mea este ca in continuare se cauta o solutie alternativa mult mai ieftina decat combustibilii actuali petrolieri care cica ar fi pe terminate.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Teoriile conspiratiilor ma-sii......pe de o parte ca sunt impiedicate/sabotate sa apara motoarele cu functionare pe alt combustibil decat produsele petroliere, iar acuma cand se intrevede o varianta reala, biodiesel/benzina, hopaaa, iar e o conspiratie....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 (editat) Re: Ce stiti despre benzina BIO ? Daca este vorba de benzina 100% bio, cum e cea comercializata in Germania, eu am citit urmatoarele: Este un combustibil care va fi impus in toate benzinariile uniunii europene in timp. Deja la ei, se maresc artificial preturile la benzina normala pentru ca lumea sa cumpere benzina BIO. Interesant e ca acum 2 zile am citit in ziar un articol referitor la faptul ca E10 a fost un esec in Germania. Pentru productia lui se emana mult mai mult CO2 decat se reduce prin folosirea in loc de benzina clasica. Pe langa asta se renunta la culturi de alimente in favoarea biocombustibilului, ceea ce iarasi nu e ok. Totodata se preciza ca si constructorii auto sunt nemultumiti de E10. In situatia de fata nu vad cum va fi impus E10, daramite un procent mai mare. Toata situatia e ca si cu masinile electrice. Hop, masina e nepoluanta, dar pana produci masina si energia electrica se polueaza MULT mai mult decat se castiga. Praf in ochi. Teoriile conspiratiilor ma-sii......pe de o parte ca sunt impiedicate/sabotate sa apara motoarele cu functionare pe alt combustibil decat produsele petroliere, iar acuma cand se intrevede o varianta reala, biodiesel/benzina, hopaaa, iar e o conspiratie....... Varianta reala pentru a putea merge cu masinile. Cum ramane cu mancarea ? Dam la o parte culturi de grau de exemplu pentru rapita. Traim pentru masini ? Din punctul meu de vedere INCA nu exista solutii reale, nici macar pentru un compromis. Editat Mai 13, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate