Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dilema inaltime jeep cherokee

misca

Postări Recomandate

Buna ziua,

Mi-am luat un Jeep Cherokee(cel din semnatura), prima mea masina, pentru ture sosea si drumuri forestiere si tara.

Pe langa problemele care le are(si pe care incerc sa le rezolv incet, incet), am constatat ca la 5 persoane in masina+bagaje se lasa rau spatele, si revine dupa ce e descarcata.

Cum saptamana asta am decis sa o fac aragaz, si se mai adaoga o butelie in spate, am zis sa reconditionez arcurile spate. Am gasit service, ne-am inteles pentru springuit si adaugat o foaie.

La service am descoperit ca lipsea cate o foaie pe fiecare parte. Am decis sa punem foaia care lipseste + cate o foaie suplimentara.

Rezultatul este asta:

http://i51.tinypic.com/k35gkp.jpg

http://i53.tinypic.com/2q3cbqh.jpg

Acu dilema mea: o las asa si ii ridic putin si fata(cu flanse sau cu alte arcuri si amortizoare) sau merg si scot foaia suplimentara?

Mie imi place sa fie mai ridicata, dar nu vad la ce o sa-mi foloseasca: nu o sa-i pun roti mai mari, nu o sa o bag in offroad.

Exista aspecte tehnice care sa-i dauneze masinii ca e asa ridicata(tinuta la drum, in curbe, consum ridicat).

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dilema inaltime jeep cherokee

Ai pus deja butelia? Arcurile se vor mai lasa chiar daca le-ai springuit acum.

Nu stiu la modelul tau cum e dar la alte modele pot sa fie mai multe sau mai putine foi in functie de anul de faabricatie.

Mai multe foi fac masina mai rigida si se folosesc pentru trasportul greutatilor.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Buna seara !

Numarul de foi este acelasi, de la un Cherokee stock la altul, poate raritatile cu D44 pe spate sa aiba mai multe sau mai groase. Lasa masina sa se aseze o bucata de vreme, si daca ajungi la concluzia ca tot de deranjeaza, scoate-i foaia suplimentara, in cazul in care nu o sa transporti greutati cu el in regim des.

Daca totusi faci acest lucru, adica pui sarcini mari, poti sa-l ridici cam 1-1.5" si de fata, acest lucru neimplicand schimbarea obligatorie si a telescoapelor (exista alte solutii pentru asta). Orice inaltare a fetei implica un ulterior reglaj de directie, a nu se uita. Si de obicei si o usoara re-setare a Panhard-ului.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Butelia inca nu am pus-o, am vineri programare pentru aceasta operatiune.

Urma foii lipsa se vedea pe urmatorul arc, deci a fost sigur acolo.

Am ajuns la aceasta dilema deoarce am urcat pe bara spate cu un prieten(80+90kg), si arcurile spate stau sus, nici o intentie se lase macar un pic :)

Greutati mari nu o sa car, doar cateva biciclete si echipament de camping.

Daca ziceti ca in timp sa mai lasa si aseaza o las asa si o sa vad dupa un timp. Poate in cateva luni o sa ii ridic si fata cu modificarile de rigoare la directie, si o sa se vada si simta altfel lucrurile.

Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

poti sa imi spui si mie cit a costat demontare-montare si springuire si eventual sa imi dai pe PM adresa,iti multumesc.

daca nu transporti greutati si asta cu o anumita frecventa va dura poate si ani buni pina sa vor mai lasa acele arcuri.

nu ai sesizat nici un zgomot ciudat la cardan de cind l-ai ridicat?nu ma pricep dar am auzit ca la diferente mai importante intre fata si spate cardanul isi modifica unghiul si apar probleme,dar repet am auzit la altii chiar si aici pe forum.

si nu in ultimul rind sa o stapinesti sanatos

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Salut,

550 lei, demontare, montare, springuire si o foaie in plus pentru fiecare parte. La Cherokee a zis ca imi mai ia 100 lei in plus daca nu poate sa desfaca prinderea din fata a arcului, si trebuie sa taie si sa sudeze la loc.

Operatiunea dureaza cam 3-4 ore.

Zgomot la cardan nu am auzit, dar am mers doar cativa km de la service acasa, si am mers incet deoarece era aglomerat. O sa ies zilele astea la o plimbare si vad ce zice la viteze mai mari.

Iti dau un pm cu numarul lor.

Link spre comentariu

Buna seara !

Daca totusi faci acest lucru, adica pui sarcini mari, poti sa-l ridici cam 1-1.5" si de fata, acest lucru neimplicand schimbarea obligatorie si a telescoapelor (exista alte solutii pentru asta). Orice inaltare a fetei implica un ulterior reglaj de directie, a nu se uita. Si de obicei si o usoara re-setare a Panhard-ului.

Salut,

Te rog poti sa ne spui cam ce solutii sunt pt 1-1.5" front lift ?

(Dar nu cu kit-uri de 3k de lei)

Asta intentionez sa fac si eu ce a facut @misca cu spatele dar arata cam ciudat (parerea mea) si de aceea as vrea sa se ridice putin si din fata :) fara alte schimbari de telescop :)

@misca : imi trimiti si mie PM cu nr celui care a facut lucrarea si ceva detalii suplimentare ?

Multam si numai bine.

Dan

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Buna seara !

Front lift 1-1.5" se obtine la pret extrem de rezonabil folosind arcuri de fata de Grand Cherokee ZJ, si aproape gratis folosind inaltatoare (spacer-uri) deasupra arcului. Deasupra si nu dedesubt, pentru ca sus spira este inchisa, iar jos nu, acest lucru implicand mai multa manopera la spacer-uri.

In ambele situatii, pentru a corecta balanta arc/telescop, se fac inaltatoare si la telescoape. Sus, pe tija filetata, e mai simplu, pen' ca implica doar strungarie, jos e treaba de freza si lacatuserie. Inaltimea inaltatoarelor de telescop va fi identica cu cea a liftului de arc ZJ/inaltator.

Apoi ar trebui manipulat Panhard-ul si refacuta geometria directiei, in aceasta ordine.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc Dragos !

As mai intreba:

Daca fac o combinatie balcanica, gen arcuri plus inaltatoare deasupra arcului pot baga cauciucuri 31 pe fata ? Adica cam cat ar trebui inaltat pe fata pt a intra cat de cat 31 ?

Mentionez ca as vrea ceva light spre mediu sa fie inaltarea (cat pt 31)

Iar pe spate, asa cum e ridicata masina lui <misca> , nu cred ca sunt probleme cu 31 pe spate, corect ?

:tk

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Salutari !

Regula de baza e: pentru fiecare 2 inch de diametru a rotii, in plus fata de stock, ai nevoie de 1 inch de lift. Concret, daca ai 225x75/R15, echivalent cu 28x9.0R15, si vrei sa montezi 31"-uri, ai 3 inch in plus la diametrul rotii si in consecinta ai nevoie de 1.5 inch lift. Mai bine e 2 inch, pentru siguranta.

Ramane problema latimii daca utilizezi in continuare jante stock, pentru ca 31"-uri exista in diverse variante de latime. Concret, chiar cu 235x75R15, echivalent cu 29x9.5R15, rotile vor freca in tendoanele inferioare cand se vireaza maxim. Solutiile la aceasta problema ar fi:

- Jante cu alt ET, aproape de zero (ET stock este +31.75mm)

- Flanse (nu recomand)

- Tendoane inferioare fata de Grand Cherokee WJ (1999-2004), cu bucsile ingustate sa incapa in prinderile Cherokee-ului XJ, adica cum ai tu.

In cazul 31"-urilor, pregateste-te si pentru 15-20% mai putina putere.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare,

Am rezolvat problema, am coborat-o cu picioarele pe pamant :)

Problema cea mai deranjanta era ca amortizoarele spate ajungeau la capat de cursa si la orce denivelare faceau urat. Doar cu rezervoarele pline si inca ceva greutate mai coborau arcurile si mai avea un pic de cursa amortizorul... Asa ca am fost la service si asta e rezultatul:

http://i54.tinypic.com/25i12de.jpg

Mi-a lasat foaia in plus, nu prea stiu mai exact cum a coborat-o.

Asa ca daca mai vrea cineva inaltare din asta extrema, atentie si la amortizoare.

O zi buna,

mihai.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Dilema inaltime Jeep Cherokee

Buna seara !

Mai gasesti cam acelasi lucru si aici:

http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOS&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring

Iar aici, o versiune mai desteapta, dar scumpa:

http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOSPRO&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring

Ideea este ca poti pastra arcurile stock, obtinand un lift pana in 3".

Dar daca te uiti aici:

http://www.rubiconexpress.com/Jeep/XJ/Product.aspx?folder=XJSp&part=RE1300

si vezi ca o pereche de arcuri de 3.5" lift costa cu circa 100$ mai putin decat ACOS, nu stiu daca mai merita bagat in seama ACOS-ul.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara,

Multumesc Dragos, ca de obicei nu exista o piesa care nu o cunosti din aceasta masina :)

Analizez acum posibilitatile de inaltare a botului si am dat de agregatul de mai sus si eram curios daca l-a folosit cineva.

Am 2 variante: sa cumpar un set de coil spacers sau sa gasesc pe cineva sa le confenctioneze in RO. Am avut o tentativa de achizitie cu un pret mai decent pentru livrare, da nu mai aveau pe stoc, asa ca ma interesez acum de partea cu confectinatu'.

Am asa un desen:

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/chassis/lifting/front_spacer.htm

Sunt bune cotatiile?

Stie cineva un strungar bun care sa le confectioneze? :)

Este mai recomandat sa le iau/confectionez din polimiamida sau duraluminiu?

Multumesc,

mihai.

Link spre comentariu

Salut, Mihai !

Cam asa aratau si ale mele la vremea cand le foloseam peste arcurile stock. Si le facusem din teflon rosu. Rosu ca asa s-a nimerit, nu ca as fi urmarit sa fie in culoarea masinii... Cotele nu mi le mai aduc aminte, si spacer-urile sunt acasa, iar eu la Orleans...

La liftare, vezi sa nu-ti ramana prea scurte furtunele de frana (doua pe fata si ala singuru' pe spate), ca daca ajungi la incrucisari mai serioase de punti, poti intinde sau rupe vreunul. Lungimea in plus la furtun trebuie sa fie exact inaltimea liftului. Desi, cu 4x2, prea multe aplicatii hardcore nu cred c-o sa ai.

Si apoi, dupa treaba cu spacer-urile, sa mergi sa reglezi si directia, si sa rearanjezi Panhard-ul, ca-ti va sta puntea fata prea catre stanga masinii. La 1-2" de lift, treaba cu Panhard-ul e suportabila, poate si furtunele stock, dar directia trebuie neaparat facuta, ca-ti va uza gumele aiurea, iar cu aceeasi ocazie, volanul trebuie reglat corect, ca nu va mai sta drept cu directia inainte a masinii.

Aceasta reglare nu se face demontand volanul de pe axul sau, ci din timoneria directiei, jos la punte !

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Merci de raspuns!

Chiar azi a gasit un coleg o oferta cu plastic albastru, in culoare masinii :))

Acum stau sa ma gandesc daca culoarea va fi factorul decisiv :)

Operatiunea o de instalare s-ar putea sa o fac direct la un service de americance din zona(am unu' la vreo 500 metri), si o sa trebuiasca sa umble si la directie deoarece uneori in mers trebuie sa mai corectez directia. Sa verifice si geometria si sa faca si ajustarile daca o inalt.

Seara buna,

mihai.

Link spre comentariu

buna seara

@misca,daca esti amabil si poti sa ma ajuti ma intereseaza si pe mine o pereche de spacer-uri.

multumesc

Link spre comentariu

Buna seara !

@hdragos:

Cred ca misca se referea doar la faptul ca a gasit materialul pentru spacere, nu spacere la gata. Dar oricum, si asta te ajuta, desi daca pentru asta ai asteptat, ai pierdut timp...

Spacere se pot face din teflon, poliamida, textolit, cauciuc mai serios (de obicei prin turnare), aluminiu, etc.

Dar poate te rezolva cu spacere complete, daca are destul plastic si strungarul aferent...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

buna seara heavyD

imi lipsea o schita ca sa o dau la un strungar sa imi faca caci cei la care am apelat au spus ca au nevoie de cote si nu le aveam dar acum cu ajutorul lui @misca pt care ai si multumesc sper sa reusesc.:tk

Link spre comentariu

Salutare,

hdragos ai cotatiile in link-ul din postul #14. Eu m-am asociat cu un coleg de pe forum si am facut aseara comanda de bara de duraluminiu care o sa ajunga saptama viitoare la un strungar. Vedem intr-o saptamana - doua rezultatul, cand sper sa le si instalez.

Si pe site-ul ala rusesc, daca ati citit cu translate, recomanda sa cresti piesa evidentiata cu albastru(cea mai de jos) din aceasta poza cu aprox 1 cm

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/chassis/front/stabiliser_bar.htm

Ei zic ca daca nu faci aceasta operatiune se uzeaza cauciucul din partea de sus a barii\bratului stabilizator, si in timp surubul de jos a acestei piese poate sa capete un joc. (Scuze daca nu prea cunosc termenii, am incercat sa traduc aproape mot-a-mot, si nu am nici un fel de cunostinte de teminologii tehnice/mecanice)

Bafta,

mihai.

Link spre comentariu

Daca nu prelungesti bieletele barei stabilizatoare dupa liftarea respectiva, comportamentul ei va fi putin diferit fata de standard.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

@ssrli : se pare ca e ceva aici . numai ca nu e vb de manevrabilitate ( btw acu nu mai trage dreapta - deci s-a autoreglat directia :ha: )

E vorba ca saibele bucsilor biletei agata putin de arc in anumite conditii, gen curba stransa cu aplecare grava a masinii intr-o parte, combinata cu frana mai tare. Asa la flexare usoara nu am sesizat ca freaca. ciudat.

La mine asa a iesit lucrarea , dupa cum se vede : space-re pe fata si AAL pe spate :

29072011041.thumb.jpg.cb3b230b01bc302779e509c0632537d0.jpg29072011043.thumb.jpg.1ec1d1faf99bdb67d93f42056ef20f49.jpg29072011042.thumb.jpg.c2a565c2f6c593ce75a6998087b15803.jpg

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna la toata lumea >

Am masina la service de 3 zile ,ci-ca a trebuit demontat galeria de evacuare ,pentru ca nu sa putut desface surubul nr 3 de la demaror.Si demarorul mai sta la electricean ca nu sa gasit piese.Si daca sta mai gandesc si eu la un lift spate -home made-ca am masina lasat in spate de la remorca si intodeauna incarcat cu ceva .

Va intreb?daca cineva are un set de foaie de arc spate in plus ,preferabil al treilea sau al doilea sau oricare ?Daca cineva a folosit un set de arc spate si a mai ramas cateva foi ,as avea nevoie de doua buc ,dreapta -stanga cate o foaie .

Vreau sa ridic spatele masini cu max 1 inch .

Daca ma puteti ajuta ,as multumi .

zaza

multumesc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare