Roberto Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 M-am ales din intamplare cu un Pajero 2.8 scurt. Masina e ok dar vreau sa-i pun un blocant spate si pe unde am intrebat mi s-au dat raspunsuri contradictorii.... 1. Daca vreau blocant trebuie sa-mi gasesc unul musai de 2.8 tot de varianta scurta... 2. Chiar daca e de varianta scurta trebuie sa schimb si puntea ca e diferita... 3. merge blocant si de 2.8 varianta lunga dar trebuie sa schimb si punte spate si fata ca sunt alte rapoarte 4. merge blocant de orice pajero dar sa se monteze blocantul pe rapoartele mele, sa nu se schimbe tot grupul Este cineva care a montat blocant spate pe 2.8 swb si care ar fi cea mai buna si simpla solutie ca sa nu reinventez apa calda? Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Buna seara ! Cand alegi un blocant, trebuie luate in considerare urmatoarele: - tipul de punte pentru care se solicita blocant. - carrier break (la unele punti, cosul diferentialului are o anumita dimensiune pana la o anumita valoare a raportului, si alta dimensiune de la acea valoare in sus. Corespunzator, si blocantul poate avea dimensiuni diferite). - numarul de splines (caneluri) si diametrul planetarei. - uneori, chiar si numarul de suruburi care fixeaza coroana de cosul diferentialului (Exemplu: diff spate Nissan Navara dupa 2005, Spania versus Thailanda, adica 10 versus 12 suruburi.) Acest aspect se ia in considerare doar daca blocantul dorit implica schimbarea completa a cosului purtator de coroana. O varianta posibil mai simpla ar fi sa schimbi complet puntea cu una OEM cu blocant in ea de la mama ei, daca exista asa ceva la Pajero. Doar ca aici esti conditionat de marimea raportului acesteia, care tre' sa fie identic cu cel al puntii fata. In plus, si starea in care se afla puntea este sub semnul intrebarii. Iar cand zic stare, ma refer la rulmenti, semeringuri, uzura pinion/coroana, uzura frane, etc. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Ce vrei tu sa faci eu am incercat acum cam 6 luni si pot sa-ti impartasesc din experienta acumulata si ce solutie am ales! Cel mai simplu lucru achizitionezi un blocant la buton ARB cu montaj cu tot in jur de 1200 eur . Ai grija ca sunt ARB-uri mai ieftine dar sunt made in China! Poti gasi puntea de spate cu blocant de fabrica! La 2,8 ai raport 4,636 daca se potriveste e ok / eu am gasit punte spate de LWB unde raportul este de 4,9 si in acest caz trebuia schimbat si grupul fata! In final am gasit un grup spate de LWB cu LSD raport 4,9 si l-am achizitionat impreuna cu grupul fata acelasi raport 4,9 iar manopera de inlocuire m-a costat 150 eur! Ai grija daca vei opta pt un ARB cine iti va umbla in grup trebuie sa aiba experienta pt a-ti monta coroana si pinionul la loc! Eu am avut o experinta nefericita la o NIVA cand am montat un dif. torque si aveam vibratii in mers si a trebuit sa-l dau jos si sa-l reglez din nou! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero recomand : inlocuirea puntii actuale cu una cu blocant. raportul de la grup il gasesti scris pe placuta de la motor, in compartimentul motor, sau il poti face numara. am avut o punte cu blocant de 2,8 si mi-au furat-o flamanzii s-o duca la fier vechi....arza-i-ar pe matze. orice alt artificiu sau combinatie, implica alte cheltuieli. atentie, daca gasesti puntea sa iei si instalatia aferenta, fire, furtunase, etc....ca sa o poti folosii :d bafta la modificari In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Salut! Eu sunt in situatia usor avansata in sensul ca maine dimineata imi soseste diferentialul cu blocant si anexe pt pajero mk2 scurt 2,5 td. sper ca maine seara sa-ti pot spune daca merge si ce piese am schimbat. Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Asa cum ti-am promis, revin cu raspunsul la problema ta. Am montat diferentialul cu blocant si functioneaza foarte bine. Urmatoarele aspecte trebuiesc luate in considerare: - raportul din punte trebuie sa fie acelasi cu ce ai acum pe ea sau daca nu este atunci trebuie sa-i schimbi si fata cu noul raport. Raportul este simplu de verificat-numeri dintii de pe coroana si imparti la numarul de dinti de pe pinionul de atac(si mai simplu ar trebui sa ai pe capota masinii o tablita cu raportul din punti, dar e mai bine sa verifici cu numaratoarea lor) - masoara circumferinta diferentialului. Daca e 75cm iti va trebui si puntea daca este in jur de 88cm atunci nu-ti mai trebuie. e ok si a ta. - dupa ce am elkiminat toate problemele a mai aparut una - planetara stanga la grupul cu blocabil e putin mai scurta cam cu 1,6 cm (solutia aleasa de mine am taiat cu flexul din ea si a fost ok Deci ar fi mai simplu sa iei o punte cu totul dar care sa aibe aceleasi rapoarte sau daca circumferinta diferentialului iti permite poti sa scapi doar cu schimbarea de diferential. Oricum de unde le-am luat eu m-a costat in plus 100 lei puntea. asa ca mai bine o luam de la inceput. Succes. Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Multumesc frumos de sfaturi.:h5 Poti sa-mi dai si mie detalii de unde ai achizitionat puntea cu blocant? Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero de la un baiat de la curtea de arges. m-a costat 1300 lei toata combinatia plus manopera. suna-ma la 0723999059 si iti dau nr baiatului. nu-l postez sa nu se considere reclama. Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Buna ziua ! @geotiganica: Daca planetara grupului cu blocant era deja mai scurta cu 16mm, taind cu flexul din ea, ma indoiesc ca s-a lungit. Eventual ai taiat din planetara grupului fara blocant, ca s-o faci sa se potriveasca in cel cu blocant, daca intuiesc eu bine... Si totusi, de ce n-ai folosit planetara grupului cu blocant ? Sau nu ti-a dat-o tipu' in cauza ? In alta ordine de idei, daca tot ai taiat dintr-o planetara, aceasta mai are caneluri complete pe lungimea de angrenare ? Daca nu, noua configuratie va fi supusa unor solicitari mai mari pe acea portiune, mai ales cu blocant in grup, poate si cu roti mai mari, si posibil sa se intample acolo chestii negative (planetara rupta, caneluri rase de pe planetara, etc.). Deci, grija la tentatia de a lucra cu flexul... Pe caroserie mai merge, ca poti suda inapoi daca ai taiat prea mult, dar la planetare nu tine aceeasi figura... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Eu ca sa nu-mi complic existenta am schimbat ambele punti la GDI-ul meu. Am pus punti fata/spate cred ca de la un 3.0, sau 2,8 (nu stiu exact ca am luat doar puntile, nu am vazut masina) cu rapoarte de 4.875 , cea spate cu blocant original. Am impuscat 2 iepuri - 1 - am blocant, 2 - am rapoarte mai bune acum si nu-mi bat capul cu potrivirea lor. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Buna ziua ! @geotiganica: Daca planetara grupului cu blocant era deja mai scurta cu 16mm, taind cu flexul din ea, ma indoiesc ca s-a lungit. Eventual ai taiat din planetara grupului fara blocant, ca s-o faci sa se potriveasca in cel cu blocant, daca intuiesc eu bine... Si totusi, de ce n-ai folosit planetara grupului cu blocant ? Sau nu ti-a dat-o tipu' in cauza ? In alta ordine de idei, daca tot ai taiat dintr-o planetara, aceasta mai are caneluri complete pe lungimea de angrenare ? Daca nu, noua configuratie va fi supusa unor solicitari mai mari pe acea portiune, mai ales cu blocant in grup, poate si cu roti mai mari, si posibil sa se intample acolo chestii negative (planetara rupta, caneluri rase de pe planetara, etc.). Deci, grija la tentatia de a lucra cu flexul... Pe caroserie mai merge, ca poti suda inapoi daca ai taiat prea mult, dar la planetare nu tine aceeasi figura... Stima, Dragos Da mai avea caneluri, nu m-am apucat sa crestez in planetara. Asa este am taiat planetara mea. Nu am luat si planetarele din noua punte in momentul respectiv, intre timp au sosit si ele. Tocmai de aceea l-am sfatuit pe roberto sa ia puntea completa pentu a inlatura obstacolele intalnite de mine. Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Mecanicii tai sa verifice distributia ;de regula face asa cand se rupe cureaua de la arborii de balans. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Re: Sfaturi blocant spate Pajero Nu am zis ca e pe duca,doar sa verifici curelele de distributie.(daca vrei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rusu31 Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Sfaturi blocant spate Pajero sal.am si eu o intrebare,daca pun la pajero de 2,8 35-uri,si schimb rapoartele,o sa mai am macar aceeasi putere.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Sfaturi blocant spate Pajero sal.am si eu o intrebare,daca pun la pajero de 2,8 35-uri,si schimb rapoartele,o sa mai am macar aceeasi putere.:tk Raspunsul la intrebarea ta este aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41871-raport-in-punti&p=548494&viewfull=1#post548494 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate