Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce dimensiune de anvelope pot pune pe G?

rommy20005

Postări Recomandate

Re: Ce dimensiune de cauciucuri pot pune pe G?

Buna seara, 31sau 33 inch este diametrul exterior al anvelopei. Daca vrei anvelope mai late ia 31x12,5x15 asta in cazul in care tu ai probabil 31x10,5x15sau (255/75/15). Deci daca tu ai o latime a anvelopei de 10,5inch pe cele de 31 si cumperi 33x10,5x15 vei avea aceasi latime ca la cele de 31 dar vei avea un diametru mai mare ( va creste viteza dar va scadea cuplul la roata)

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in mod normal mai mult de 33 pe g nu poti pune fara sa modifici, dar atentie si la 33 depinde despre ce latime e vorba, eu am 235/85/16, nu ingreuneaza mersul, daca virez maxim uneori mai atinge cate ceva, dar in rest sunt ok, daca pui mai late va trebui sa decupezi aripile pentru ca la damburi s-ar putea sa dai in aripa cu ele. 90% asfalt nu ai nevoie de altceva decat ce ai. la al meu, cu 33-uri, cand vitezometrul imi arata 88km ora eu sunt de fapt cu 100, deci mare atentie la rvizii, le faci la 8800 de km, nu la 10000.

Dragos

mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu

Am descoperit ca stiam prost dimensiunile cauciucurilor :grin:

Eu stiam ca prima cifra ( 285-275 sau 31' 33' 35') este latimea cauciucului si 10.5 sau 12.5 este inaltimea lui (de la janta la coama)...sau doar la inch e diametrul e invers?

zic si io.........
Link spre comentariu

Am descoperit ca stiam prost dimensiunile cauciucurilor :grin:

Eu stiam ca prima cifra ( 285-275 sau 31' 33' 35') este latimea cauciucului si 10.5 sau 12.5 este inaltimea lui (de la janta la coama)...sau doar la inch e diametrul e invers?

iti poti calcula singur dimensiunile la anvelope :

http://www.silverstoneshop.ro/calculator_anvelope.html

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

La mine atingeau in aripa spate la flexare maxima. E pe incercate. Daca atinge, ii mai pui o suspensie ORC si scapi de problema.

Referitor la demaraj, tu parca ai schimbat si motorul, de la 140CP la 177 CP. Daca da, ar trebui sa nu simti mari diferente pe asfalt. In teren, la turatii mici, ar putea fi ceva diferente.

Mergi pe 33, masina va arata altfel!

In sistemul american, 33x10.5/15 inseamna: 33" diametrul exterior, 10.5" latimea benzii de rulare, 15" diametrul jentii.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Referitor la demaraj, tu parca ai schimbat si motorul, de la 140CP la 177 CP.

In sistemul american, 33x10.5/15 inseamna: 33" diametrul exterior, 10.5" latimea benzii de rulare, 15" diametrul jentii.

Am schimbat motorul dar am pus 3000TD de 105kw...l-am schimbat din 3500.

Acum am inteles cum e cu dimensiunea cauciucurilor. In sistem european (cm) e cum stiam, adica primul nr. e latimea benzii, al-doi-lea nr e inaltimea de la janta la coama si al-trei-la e diametru jentii, iar in inch e cum ai zis mai sus...

Pana la urma am decis sa o las pe dimensiunile astea adica 31' 10,5 / 15.

daca pun mai late imi omoara rulmentii, daca pun mai inalte e lesinata la demaraj, si asa e lesinata la plecarea de pe loc, daca mai pun si 33'...:old

zic si io.........
Link spre comentariu

3000TD de 105KW? Asta nu avea 177CP?

Cum adica lasinata la plecarea de pe loc? Mai lent decat cu 3.5TD vechi?

Te intreb ca ma gandeam si eu la motorul asta (acum am 2800 Benzina) si consideram 3.0TD cu un plus de puterne.

Puch 280GE
Link spre comentariu

3000TD de 105KW? Asta nu avea 177CP?

Cum adica lasinata la plecarea de pe loc? Mai lent decat cu 3.5TD vechi?

Te intreb ca ma gandeam si eu la motorul asta (acum am 2800 Benzina) si consideram 3.0TD cu un plus de puterne.

Sunt 2 tipuri de motor 300td unu ca al meu 6 in linie si cu o singura axa cu came si are 105kw fara nici un pic de elctronica(au fost puse si pe W124) si mai e unu tot 6 in linie de 177 de cai dar are 2 axe cu came si ceva electronica si au fost puse si pe W140(balena).

La plecarea de pe loc e cam lesinata. Pleaca lafel ca 350td pt ca au aceiasi cai ba chiar un plus de vreo 5 cai are cel de 300.

zic si io.........
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare