icXu Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Ca o continuare a topicului de aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44871-Restaurarea-masinii-in-regim-propriu. , prezint in continuare fabricarea placii de troliu cu scut care s-a transformat in bara :grin:. Primul pas a fost sa fac un sablon din carton care sa incorporeze scutul si placa de troliu; am ales sa le fac pe amamdoua dintr-o singura piesa pentru a iesi un produs finit rezistent si cu cat mai multe prinderi de sasiu, cu toate ca a fost foarte greu de lucrat cu o piesa de 40 kg. Am trasat pe tabla conturul sablonului din carton si am modificat ce am crezut de cuviinta pt a-mi usura munca. Dupa multe calcule si masuratori am obtinut modelul pe care-l vroiam ,dar trasat pe tabla, asa ca am mai facut un sablon dar de data asta folosind cotele trasate. Cel din urma sablon l-am folosit pt a-mi comfirma ca totul se potriveste pe masina. Pentru a avea simetrie, conturul final l-am trasat dupa ce am impaturit si egalizat sablonul . Unde a trebuie sa indoi am practicat santuri de aprox 3 mm pe partea din spate piesei: Dupa ce am indoit tabla am sudat santurile : Intariturile My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 (editat) Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana Asa arata dupa doua zile de munca: Vechiul bullbar, la care renuntasem, si-a gasit din nou locul l Am mai decupat putin din placa pe care se aseaza troliul pentru a castiga ceva greutate in minus si pt a preveni strangerea mizeriei sub troliu. La sfarstul zilei am aplicat tatament chimic pt rugina- fosfatare cu Feruginol. De fiecare data cand lucrez cu fiare nevopsite primul lucru pe care-l fac e sa le sterg cu o carpa imbibata cu feruginol, este mult mai usor de aplicat de prima data si asigura o lucrare curata fara praf de rugina, ramanand o suprafata neagra lacuita.( la tabla de mai sus am uitat si am dat doar pe o parte de prima data) Tevi fosfatate : Detaliile definitorii pt a-i putea spune "bara" la ceea ce am facut : Un ultim preview inainte de vopsire A primit patru straturi de grund si a fos lasata peste noapte dupa care a urmat vopsirea. O sa mai pun poze dupa ce o pun pe masina. Editat Aprilie 16, 2011 de icXu My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
myke Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana Nota 10 pentru executie dar din pacate ingreunezi foarte mult masina.Aro 10 cistiga capabilitati offroad datorita greutatii exact ca samuraiul si vitara.Sunt gindite sa "pluteasca" peste noroaie nu sa le sape ca o toyota de 3 tone. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana felicitari apreciez faptul ca oamenii pun suflet si cu un pic de ambitie ies lucruri frumoase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana e bine faccuta nu e nici incarcata, daca placa plus troliu este la 50 kg, nu e o catastrofa, din contra, te ajuta sa abordezi anumite portiuni mai calm, stiind ca ai o rezerva in caz ca nu treci, si nu dai mai tare in masina sa treci cu inertie, lucru FOARTE important la aro, care are piese slabe si orice suprasolicitare e cu risc maxim e un plus si arata si bine bravo forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana Vopsirea : Prinderea de sasiu: Cutia cu relee pusa sub capota: Asa arata pe masina : My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: Bara custom pentru Aro 10 Spartana My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate