Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Santa Fe off-road soft?

costelcar

Postări Recomandate

Ce poate face un Santa Fe pe langa drum? Eu mai merg pe cate un drum forestier, la o cabana, la o iarba verde + rar la o iesire soft de unu singur pe vreun deal din spatele casei, prin padure...Am o Vitara, n-am facut nebunii cu ea, dar am lasat-o suspendata de vreo 2 ori pe chestii la care nu le-am apreciat bine inaltimea. Vitara vreau s-o schimb ca vreau ceva confortabil pe drum, soseaua fiind 99% din timp. Mi-e frica si ca Santa Fe-ul n-are reductor, desi practic nu stiu sa zic daca a fost vreodata nevoie de el pe unde m-am dat cu Vitara, dar stiam ca-l am.

Am gasit ceva Santa Fe diesel (vreau neaparat diesel) din 2004 automatica. Stiti ceva de cutia automatica?

Se pot pune niste gume rezonabile AT pe Santa Fe, se "supara" pe mine daca fac asta? Se poate eventual la nevoie inalta nitel (banuiesc ca nu prea gasesc kit pt asa ceva)?

Ideea ar fi ca daca risc prea mult sa raman cu Santa Fe-ul, mai bine ignor posibilitatea SUV si trec la ideile celelalte (Discovery 1 96-97', Frontera ~2001) - ceva in buget max 7000 eur. Daca aveti orice alte sfaturi, le astept cu placere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Santa Fe off-road soft?

Parerea mea e ca intrebarea de la care ar trebuie sa pleci nu este "poate?" ci

"imi permit?". Pentru un offroad soft spre mediu orice 4x4 se descurca decent daca e incaltat ca lumea. Cauta pe youtube si gasesti filmulete cu SUV-uri de toate natiile cu care se fac nebunii.

Problema apare atunci cand o zgarii, mai lasi o bara sau un prag in teren, indoi o janta, infunzi o usa, rupi un diferential... O bara de Santa Fe cumparata la reprezentanta s-ar putea sa coste cat o caroserie de Vitara sau Discovery 1.... La fel o turbina noua te poate duce cat un motor la masinile mentionate. Tu decizi.

In ceea ce priveste confortul, din punctul meu de vedere Mitsubishi mi se pare cel mai bun compromis dotari, tinuta de drum, capabilitate offroad, costuri de intretinere.

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Pana anul trecut am avut un Santa Fe din 2005, 2000 cm3, diesel, o masina foarte fiabila si rezistenta, pentru oras e ok, consum 9-11/100 km.

In ce priveste pe teren accidentat, masina este super, am fost in cateva iesiri si pe noroi si pe zapada si sa comportat excelent, am intrat pe trasee alaturi de masini preparate offroad si nu a ramas in urma, recomand cu incredere .

Link spre comentariu

Poate ca te ajuta daca te uiti intr-unul din numerele de prin 2007-2008 daca nu ma insel al (fostei - ce pacat) revistei DeTEREN - gasesti un comparativ LR Freelander - Hyundai Santa Fe' . Zic eu destul de edificator. Si daca mai pui ca anul trecut campinatul a fost castigat la Standard de un Freelander ... puse cap la cap aceste informatii, eu zic ca Santa Fe'-ul e OK pentru ce vrei sa faci. Pune-i niste AT-uri bune si gata.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Mersi pentru raspunsuri, razvanutza ai pus accentul pe o problema care o gandeam, dar n-am exprimat-o...

(rog un moderator sa mute topic-ul la SUV-uri, acolo ii e locul de fapt)

Link spre comentariu

off-road nu poti face cu ea ca o omori....in schimb pe un drum de padure, in orice anotimp ,face fata chiar cu gume de iarna.Nu are reductor dar are blocant punte 50-50 care te ajuta mult!

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Sunt convins ca ai citit mai jos si "pareri despre Santa Fe " . Rezum : zapada 20 cm peste aratura = nici o problema . Problema drumul propriuzis cu sleauri de tractor unde a ramas pe burta, la fel ca si Hyluxul sau G3 ( dupa aia a mers numai pe aratura) , dar poti sa ramai suspendat cu orice masina daca nu stii pe unde te bagi . Daca iti plac Coreenele si nu o cauti cu ...namolul...e Ok. Unii zic ca e Touaregul Coreean :wink:

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare