Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reductor SJ410 pe Jimny

LorDeko

Postări Recomandate

Re: Reductor SJ410 pe Jimny

Merge .... din cate stiu eu , flansele de pe reductor trebuiesc alte gauri (sa se potriveasca cu cele de pe cardane) ... modificat suportul la reductor ....

0731 610 770 Octavian Tudor ... suna l si o sa te indrume la fix .... el are deja modificarea facuta pe Jimny ul lui .

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc. Am observat si eu ca difera gaurile si merg date altele. Cardanul mic din cutie in reductor trebuie scrutat cu 50mm din ce am masurat eu pe acolo. Mai ramana problema cu vitezometru. La acel kit de pe net iti da nu stiu ce rahat de plastic cu senzoru ala....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Prietenul ala al tau nu raspunde la telefon..... Am incercat de multe ori, dar intr-un final am renuntat... in fine..... Nu mai conteaza, ma descurc si singur :wink:. Cam asta e problema principala in Romania pe forumuri. Nimeni nu prea explica in amanunt ce si cum.Parca ar fi un secret de stat. Mai ales in Anglia sunt forumuri dedicate suzuki jimny. Explica aia acolo in zeci de pagini cu lux de amnunte orice chichita....

Traim in Romania, pacat.

Toate cele bune........:h5

Link spre comentariu

Prietenul ala al tau nu raspunde la telefon..... Am incercat de multe ori, dar intr-un final am renuntat... in fine..... Nu mai conteaza, ma descurc si singur :wink:. Cam asta e problema principala in Romania pe forumuri. Nimeni nu prea explica in amanunt ce si cum.Parca ar fi un secret de stat. Mai ales in Anglia sunt forumuri dedicate suzuki jimny. Explica aia acolo in zeci de pagini cu lux de amnunte orice chichita....

Traim in Romania, pacat.

Mare dreptate ai. In schimb caterinca cat cuprinde daca se poate.

La cardane nu se potriveste culisanta de pe unu pe altu, astfel creand un cardan jumatate de samurai jumatate de jimny, care sa se potriveasca atat pe diferential cat si pe CT?

Va salut !

Link spre comentariu

Traim in Romania, pacat.

Mah da repede ai tras tu concluzia ... sa stii ca omu nici nu a mai iesit din casa, doar sa nu se intalneasca cumva cu tine. Secretul era sa pui reductorul de samurai pe Jimny ... daca stiai asta trebuia sa pui mana pe subler si pe ruleta si cu temele facute sa mergi la un strungar sa gaureasca, sa taie si eventual sa sudeze cardane ca sa se potriveasca.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

box;702368']Mah da repede ai tras tu concluzia ... sa stii ca omu nici nu a mai iesit din casa' date=' doar sa nu se intalneasca cumva cu tine. Secretul era sa pui reductorul de samurai pe Jimny ... daca stiai asta trebuia sa pui mana pe subler si pe ruleta si cu temele facute sa mergi la un strungar sa gaureasca, sa taie si eventual sa sudeze cardane ca sa se potriveasca.[/quote']

Pei si ce vroiai sa fac "mah", sa-l laud pe om ca nu raspunde la telefon?:uameni

Am zis ca nu a raspuns odata de doua ori si gata, nu am mai insistat.

Ciocu mic si joc de glezne:C:x

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Mare dreptate ai. In schimb caterinca cat cuprinde daca se poate.

La cardane nu se potriveste culisanta de pe unu pe altu, astfel creand un cardan jumatate de samurai jumatate de jimny, care sa se potriveasca atat pe diferential cat si pe CT?

Am incercat eu astazi, se potriveste, se poate monta culisanta de la cardanul de SJ pe cardanul fata de Jimny :h5 , mai ramane problema cu cel intermediar C.V.-C.T. si cu cel de spate, unde ar trebui facute flanse adaptoare, ptr ca flansele de SJ sunt mai mici, iar gaurile date ptr flansele de Jimny parca se incadreaza la limita pe circumferinta flanselor.

Editat de edy_M
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Eu n-as imperechea cardane diferite ( e mult de explicat ...) ci eventual as regauri flansele la diametrul de divizare necesar ( de fapt am si facut-o ) . Merge fara probleme , flansele nu sint calite , cementate etc ...

Daca umarul de centrare nu se potriveste pe diametru , un inel de centrare sau o flansa de adaptare de 4mm grosime le rezolva cu succes ( cel putin asa am facut , preferind sa nu strunjesc din flansele originale ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu n-as imperechea cardane diferite ( e mult de explicat ...) ci eventual as regauri flansele la diametrul de divizare necesar ( de fapt am si facut-o ) . Merge fara probleme , flansele nu sint calite , cementate etc ...

Daca umarul de centrare nu se potriveste pe diametru , un inel de centrare sau o flansa de adaptare de 4mm grosime le rezolva cu succes ( cel putin asa am facut , preferind sa nu strunjesc din flansele originale ) .

Incearca in cateva cuvinte sa imi explici te rog! De ce sa nu fac asta..., doar sunt concepute de acelasi producator ptr aproximativ acelasi tip de auto, au aceleasi cote (la sutime- partea de imbinare a culisantei), doar flansa de Sami este mai mica decat cea de Jimny. Multi nu recomanda nici aceasta imperechere a cutiei de transfer de Sami..., dar ptr aia au facut-o atatia!

P.S.-acestea sunt observatiile mele bazate pe logica, insa logica vine din cunoastere, rog sa nu fie cu suparare, doar de aceea s-a deschis acest topic, ptr a afla cat mai multe pareri, detalii despre aceasta modificare. Deci, ceea ce am vrut sa spun, este ca apreciez f mult orice opinie/informatie noua aparuta, dar atata timp cat se justifica/argumenteaza/exemplifica. Multumesc.

Editat de edy_M
Link spre comentariu

Chiar si cardanul intermediar C.V.-C.T. intra la fix in priza cutiei de viteze (atata tot ca este mai scurt cu 10 cm).

Link spre comentariu

Ai rezolvat cu supotul reductorului ca sa-l pui pe jimny ?

Da, o sa confectionam suportii din tabla de 10 mm. M-am uitat pe bigJimny, dar astia vor 400 si ceva de E pe acei suporti si inca ceva chestii ptr vitezometru, ceea ce mi se pare enorm de mult. In rest, voi folosi cardanele de SJ, si carcasa diferentialului spate, ptr a avea si acolo prindere directa din cardanul de SJ, fara a mai fi nevoit astfel, sa gauresc nimic. Spuneai ceva de taierea a 6 cm din cardanul intermediar C.V. - C.T., dupa cum am scris si mai sus, se potriveste la fix cel de SJ (ca si priza in C.V. si bineanteles ca si pe C.T.), doar ca este mai scurt cu 10 cm; oare sa fie prea scurt asta?! Daca este prea scurt il voi prelungi cu cat va fi nevoie, dar nu vreau sa tai nimic din cardanele originale Jimny (asta in cazul in care nu voi fi multumit de schimbare, sa pot pune totul la loc). Zilele astea ne ocupam de asta, la final voi reveni cu ceva poze aici sau voi deschide topic separat (cu operatiunile exacte si personalizate de la aceasta lucrare).

Link spre comentariu

Daca intra la fix , e OK , dar si profilul canelulilor e compatibil ( ??? ) sau doar se potriveste la mina si nu are joc ( - si gata , e considerat bun si la drum ) .

In cazul in care se potrivesc la fix , e o situatie stralucita ( nota 10 pentru interschimbabilitate si pentru fabricant ca foloseste un subansamblu testat si rasverificat practic in loc sa mai scoata alta 'inginerie' netestata decit pe banc si de trei ori mai scumpa ) .

In cazul in care nu se potrivesc ( atentie si la metoda de centrare adoptata - pe flanc , pe fund etc. ) , perechea respectiva se va uza rapid ( cam prea rapid ca sa merite luata in considerare ) .

Scuze pentru explicatia intirziata , tineti cont de faptul ca e doar o parere personala .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am avut si cardanul ala (de sj410) mic mic si subtirel intre CV-CT. Am schimbat doar crucile cardanice cu alea de jimny si atat. A intrat la fix la mine. Bafta cu suportii. Putina atentie la masuratori ca trebuie sa fie aliniat bine. Fara smecheria aia pt vitezometru nu o sa-ti mai indice in bord.... Oricum nu conteaza viteza:ha:. La 3000ture cu a5a o sa ai 60-65km/h ... depinde de gume:grin:

Link spre comentariu

Daca intra la fix , e OK , dar si profilul canelulilor e compatibil ( ??? ) sau doar se potriveste la mina si nu are joc ( - si gata , e considerat bun si la drum ) .

In cazul in care se potrivesc la fix , e o situatie stralucita ( nota 10 pentru interschimbabilitate si pentru fabricant ca foloseste un subansamblu testat si rasverificat practic in loc sa mai scoata alta 'inginerie' netestata decit pe banc si de trei ori mai scumpa ) .

In cazul in care nu se potrivesc ( atentie si la metoda de centrare adoptata - pe flanc , pe fund etc. ) , perechea respectiva se va uza rapid ( cam prea rapid ca sa merite luata in considerare ) .

Scuze pentru explicatia intirziata , tineti cont de faptul ca e doar o parere personala .

Da, se potriveste la fix, profilul canelurilor este identic (au 21 caneluri cu 2 santuri mai mari si pozitionate identic intre acele santuri 10 intr-o parte, 11 in cealalta parte). Eu am mare incredere in japonezi, in modul lor de a vedea lucrurile in perspectiva, tocmai de aceea am si probat compatibilitatea acestor piese. Gandeste-te ca inclusiv sonda de 4x4 de pe cutia de transfer, de la un SJ 413 din '86, este identica cu cea de Jimny din 2004. Este intradevar o ideea f buna sa folosesti tehnologie testata de-a lungul anilor, ceea ce constructorul japonez se pare ca si face.

Link spre comentariu

Eu am avut si cardanul ala (de sj410) mic mic si subtirel intre CV-CT. Am schimbat doar crucile cardanice cu alea de jimny si atat. A intrat la fix la mine. Bafta cu suportii. Putina atentie la masuratori ca trebuie sa fie aliniat bine. Fara smecheria aia pt vitezometru nu o sa-ti mai indice in bord.... Oricum nu conteaza viteza:ha:. La 3000ture cu a5a o sa ai 60-65km/h ... depinde de gume:grin:

Am aflat si eu de curand, cutia de transfer pe care o am eu, este de SJ 413 cu raport modificat 4;16 (mi sa spus anterior, ca doar SJ 410 are frana de mana pe cardan/tambur). Deci si cardanul intermediar este de SJ 413, mai gros decat cel de SJ 410. Sincer as vrea sa se rezolve si partea asta cu vitezometrul, dar la un pret decent. Pana atunci folosim sistemul de navigatie ptr vitezometru :wink:

Link spre comentariu

Recomand sa pastrezi sistemul de navigatie pentru viteza, este mai precis, nu este influentat de marimea anvelopelor si nici nu mai ai costuri.

Am aflat si eu de curand, cutia de transfer pe care o am eu, este de SJ 413 cu raport modificat 4;16 (mi sa spus anterior, ca doar SJ 410 are frana de mana pe cardan/tambur). Deci si cardanul intermediar este de SJ 413, mai gros decat cel de SJ 410. Sincer as vrea sa se rezolve si partea asta cu vitezometrul, dar la un pret decent. Pana atunci folosim sistemul de navigatie ptr vitezometru :wink:
Link spre comentariu

Recomand sa pastrezi sistemul de navigatie pentru viteza, este mai precis, nu este influentat de marimea anvelopelor si nici nu mai ai costuri.

Pentru costuri intradevar merita renuntat la vitezometrul original, cat despre variatia vitezei in functie de marimea anvelopelor, am inteles ca asta se poate corecta de undeva din bord.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare