Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat anvelope Skoda Octavia 4x4, 1.8t

orientalmed

Postări Recomandate

Salutare.

Detin o skoda octavia 4x4 1.8t si trebuie sa ii iau cauciucuri de vara.

90 si ceva % merg prin oras insa in weekenduri mai prind un deal, in concedii un drum forestier pana la o cabana sau o manastire.

Evident caut sa impac si capra si varza: caut cauciuc cat mai bun de asfalt uscat si ud dar care sa nu ma lase la o iesire ocazionala pe un drum forestier cu ce o fi pe el in momentul respectiv..apa, noroi, piatra.

Anul trecut am avut cauciucuri de iarna care s-au comportat foarte bine chiar si prin noroaie mari in padure insa pe strada sunt sanie.

Sunt limitat de buget si de dimensiunea anvelopelor.

M-am oprit la doua anvelope si va cer o parere: ( stiu ca NU sunt de OFF road si nici de all terrain , dar totusi care este mai buna la profil pentru un noroi forestier ocazional? Cum ar trebui sa fie i astfel de anvelopa?

Cramoane mari? santuri adanci pentru evacuarea noroiului?

Cauciucul dur sa nu se faca praf pe macadam? ( atunci nu e prost pe asfalt?)

Laterale dure?

Cele doua variante pe care le ochesc:

General altimax HP ( excelent cotata pe forumuri pt asfalt ud si uscat, insa cu laterale moi) Pare insa f slaba dupa mine pentru drum mai dur sau noroios. Gresesc? Pe masurate, santurile sunt la maxim, adanci de 0.9 cm si late de 0.9 cm ( par firave, sau bune doar pentru apa.)

general.jpeg.e26e7843956ae69b73a4f8d98197ba82.jpegaltimax2.jpeg.8ac6839cc41b40c9979f17fabb925023.jpeg

si Uniroyal rain expert. F bine cotata pe ud si uscat, ceva mai slab insa decat precedenta. Pare cu un profil mai agresiv. E mai potrivit acesta pentru ..escapade|?( ar fi pareri ca si ea ar avea un cauciuc mai moale sau macar lateralele mai moi - asta duce la un confort mai bun pe sosea insa in afara banui ca nu face bine)

uniroyal.jpeg.86092a2a71f02e639896055776231fec.jpeg

As dori ceva pareri in acest sens. Cu ce profil pot sa impac si o siguranta pe sosea dar si o iesire ocazionala pe drum forestier ( in special noroi) in plus mi-a frica ca o astfel de anvelopa o toc marunt pe un drum pietruit dupa cateva iesiri.

Cauciucuri pot pune 195 65 R 15

Fac maxim 1000- 1200 km /luna, condus mai sportiv, dar nu prea depasesc 160 km /h

Multumesc

Editat de orientalmed
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: rog sfat privind profilulul a doua anvelope

Acelasi drac pe noroi. Se vor incarca imediat. Ia-ti lanturi si ce gume vrei tu

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Ambele sunt de strada........se vor "chinui" chiar si pe forestiere uscate.........

Iti recomand, pt ce zici ca vrei tu, Matador Izzarda AT :

http://www.matador-tyres.co.uk/products/4x4-tyres/summer-tyres/matador-mp-71-izzarda/

mp71_4x4_large.jpg.4ab2063b7585c7050c7f2222847b2c9b.jpg

Link spre comentariu

wolfman

nu stau sa montez lanturi. Uite un caz: asta vara am mers pe un drum cam de 10 km la un schit in varfu muntelui. Drum forestier, piatra marunta, denivelari. Pe panta deodata am dat de noroi in zona cu exploatare forestiera.

Genul clasic, busteni pe margina, curgea paraul de pe versant si macar 100 m era mal pana la praguri.

Copil mic in masina. era tarziu. Unde sa intorc dupa 4 ore de mers, unde sa raman in padure si ce lanturi sa ii pun . Am dat inainte. Se uitau muncitorii cum mergeam in urma tafului. Curgea apa de pe mine, sincer.A mers masina totusi fara probleme pana sus.. 2 zile la schit a fost pustiu pentru ca nu urcau masini.

Nu vreau sa raman de cacao in astfel de situatii. Cat dureaza sa pun niste lanturi? Nu stiu ca nu m-am complicat.

In plus drumurile forestiere sunt si uscate, pietruite si destul de des intretaiate de balti, izvoare. Nu cred ca se poate merge tot timpul cu lantul pus pe pietre si nici nu m-as da jos la fiecare balta cu "potential "/zona noroioasa , sa montez lanturi

ASTRAL, multumesc , insa vezi , masina mea e un pic , mai mult , castrata: are cuplu haldex dar pot pune pe ea doar anvelope de 195 /65 /R15.. su 205/65r15 ca la domnisoare.

altfel ma tenta tare sa pun asa ceva pentru SUV uri.Insa nu e un suv..:

https://www*.conti-online*com/generator/www/de/en/uniroyal/automobile/themes/02_summertyre/04_rallye4x4street/rallye4x4street_en.html

In talon nu am aceste dimensiuni ..:(

Editat de orientalmed
Link spre comentariu

Re: Sfat anvelope Skoda Octavia 4x4, 1.8t

La masurile astea din pacate nu o sa gasesti niciun cauciuc de off-road. Chiar daca o sa cumperi un all-sezon nu face minuni in noroi. Pentru forestiere un profil All terrain este ideal dar cum ziceam nu se gaseste la masurile astea.

Poti sa incerci un profil dinasta http://www.delta-grup.ro/fisiere/725d971177d915f24cbe48faecfdc413WinterGrip.JPG dar e de iarna. Am mers putin prin noroaie cu el si s-a comportat mai bine decat cele cu profil de strada.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Profil aproape identic am acum pe cauciucurile mele. De iarna. Sunt foarte multumit cum s-au comportat pe drumurile proaste de pana acum.

Cu o exceptie grava: vara sunt sanie. efectiv , la caldura mai mare simt cum alunec cu ele. Nu vreau sa am experiente neplacute.

De asta zic , ca as cauta un cauciuc de vara ( care sa nu fie sanie vara) si care sa aiba un profil mai evidentiat , mai adanc, mai cu crampoane.

Or fi un compromis cele all season ca par mai cramponate.De minuni nu am nevoie. Stiu ca voi fiind meseriasi si cu pretentii in domeniul offroad aveti alte standarde. Insa la mine sunt mai joase.

de exemplu am avut la masina firmei o anvelopa excelenta de sosea, aproape plata , cu contact maxim. Am scos-o pe iarba in weekend si aluneca de mama mama. Am avut apoi alte anvelope noname mai cramponate si in aceleasi conditii simteam cum musca din pamant dar nu alunecam pe tapsan,

Reinoiesc intrebarea..anvelopa nr 2 din post ( uniroyalul) e o idee mai adecvata drumului prost si noroiului prin faptul ca are crampoane mai pronuntate?

In general canalele mari ajuta la drenarea noroiului?

Santurile adanci nu fac vulnerabila insa anvelopa la pietre ascutite? Sau aici e implicata si duritatea materialului ei si constructia?

Editat de orientalmed
Link spre comentariu

Te inteleg dar cum ziceam mai devreme marea problema sunt masurile. La masurile astea niciun producator nu fabrica gume pentru off-road soft.

Majoritatea gumelor pentru off-road incep de la masura 195/80/15, mai inalte.

Cele all-sezon sunt struto camile. Nu exceleaza nici iarna si nici vara. Nici in noroi nu fac minuni.

Majoritatea cauciucurile pentru teren au lateralele intarite pentru o rezistenta sporita pe drumuri grele.

Cele pentru turisme risti sa le spargi imediat.

Link spre comentariu

Intre cele doua uniroyalul pare mai buna pe noroi dar niciuna nu face minuni. Daca nu au carcasa mai tare ambele risca sa se sparga pe pietre. Mai ales pe lateral.

Link spre comentariu

Multumesc. o completare binevenita

..chiar prima are cauciucul foarte soft pe laterale , pentru confort sporit si low noise.

nici a doua nu exceleaza la acest capitolSunt reviewuri care spun ca are lateralele mai moi..

Pfiuu..dificil, trebuie sa mai caut.

Link spre comentariu

Cea mai mica anvelopa 4x4 AT pe care am vazut-o este de 205/75/15, cu doar 4 cm mai mare in diametru decat 205/65/15. Posibil sa intre fara sa atinga. Incearca pe la vreo vulcanizare poate gasesti asa ceva ca sa poti face o comparatie. Cat despre dimensiulnile trecute in talon... am pe o masina roti ceva mai mari si de 3 ani nu m-a intrebat nimeni de ele, chiar am facut si ITP-ul si nu a zis nimeni nimic.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

am facut exercitiul de a cauta pe net AT-uri mici ca urmare a unei discutii cu un coleg de birou.. in contradictoriu bineinteles. Tin minte, parca, gasisem ceva...:roll:

Oricum, baza a fost sa iau paginile producatorilor si sa verific ce dimensiuni se fac la modelele gen AT. Dureaza un pic dar poate fi un punct de start.

Success la cautat!

Mitsubishi Outlander 2.2D
Link spre comentariu

Sunt exact 4 cm diferenta inttre 205/65 si 205/75 . Nu cred ca atinge pe undeva . Eu as incerca asta : Kumho Kl78 A/T (link) . Destul de ieftine si par si ok ca profil . Sper sa iei decizia corecta !

Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8

Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail

Link spre comentariu

Am o Octavia 2 4x4, cu care am mers ocazional pe forestiere pana am pus-o pe burta. Am urcat pe gheata dupa un Forester pana a alunecat Foresterul in sant. Am urcat pe zapada inghetata pe unde un Nissan Pathfinder nu a reusit.

Sfatul meu: ia-ti cele mai bune pe asfalt cauciucuri de vara pe care ti le permiti! Sa ai siguranta maxima pe asfalt, la viteze mari. In teren, diferentele intre cauciucurile de vara pentru masina ta sunt minime. Eventual mergi in teren cu cele de iarna, sunt ceva mai bune la noroi. Nu-ti recomand nici alte dimensiuni sau AT-uri.

Argumentatia mea: masina ta este limitata in "off road" in primul rand de unghiuri si garda la sol, nu de tractiune.

Daca-ti place pe coclauri, iti mai iei o masina, de teren.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Vlad , multumesc d einterventie si de incurajari.

Nu fac deloc offroad, nu vreau offroad.

Insa, ma repet. cu anumit profil de cauciuc alunecam pe iarba si in noroi. Cu altul nu s-a mai intamplat.

E vorba de ocazii rare. avand 4x4 nu ma dau in laturi sa trec prin zone cu noroi pana la prag daca asta este pe drum in fata. Vreau sa ajung unde mi-am propus. Insa as fi frustrat daca mi-a aluneca cauciucurile de mama mama ca sunt super extra sport, slick, gen formula unu. Si mi-ar fi si mila sa le toc marunt pe macadam.

Caut mai cramponate mai cu santuri .. caut un profil mai asemanator cu cele AT. banui ca ar fi mai potrivite chiar daca nu doar profilul este totul ci si compozitie, duritate etc.

se pare ca pana la urma o sa ma opresc la Uniroyal Rainexpert.

Limite, da , sunt multe. Cel mai mult ma limiteaza garda la sol. Scrie pe ea drum si atat, cel mult tapsan. Nu sant , nu gropi.

Am putut sa o mai protejez doar cu o garda la sol ceva marita si cu un scut de otel + tratament cu Kelfos pe burta., pe unde s-a putut.

Editat de orientalmed
Link spre comentariu

Salut!

Anvelopa pe care o cauti nu s-a inventat inca. Asta e realitatea.

Eu cu Golful meu, am mers la impotmoliada, Astral stie.

Dimineata totul era bocna. Am mers fara probleme pe camp cu anvelopele de iarna. Nu am alunecat nici macar o data.

La intoarcere se dezghetase tot namolul, chiar si cei cu 4x4 derapau, adica 99.9% din cei care venisera sa vada. Cu toate astea, dupa ce am iesit cu mult noroc din 2 santuri unde ramasesem suspendat in spoiler, am reusit sa urc ultima panta unde patina toata lumea, inclusiv eu, din prima. Cu span si aplicand ce invatasem de la colegi in teren la masina mea de strada. Era o liniste desavarsita in masina, prietena stragea manerul de la usa cu putere si avea ochii cat cepele cand pajero din fata mea incepuse sa aplice mersul crabului, iar eu dc opream eram larevedere. Eu eram ud tot si ii dadeam gaz continuu.

Cand am ajuns sus, au oprit 3 colegi de pe forum langa mine sa ma felicite si erau curiosi cum de am reusit, toti intrebandu-ma dc am 4x4. Anvelopele erau incarcate pana la contraaripa. Cand am plecat de pe loc am derapat din cauza stratului de namol si nu puteam braca complet.

Nu sunt genul laudaros, nici nu am de ce si nici cu ce, dar inveti mult la iesirile cu colegii in teren, chiar ca si copilot si chiar si din filmuletele postate de colegi :tk :cl :h5

Pe Freelander am Matador-ul pe care ti l-a recomandat Astral, cu ele incaltat am facut toata Strategica, singur. Nu am derapat mai serios decat o singura data si atunci a fost din cauza pietrelor care devenisera alunecoase din cauza unei ploi scurte. Lafel s-au comportat pe nisip la Vadu. Dar, le-am folosit DOAR pe drumuri forestiere sau drumuri de nisip tranzitate, pe unde probabil si un Logan ar fi facut fata cu putin noroc si un dibaci la volan.

Concluzie:

Pentru ce vrei tu ai 3 variante de anvelope:

1. de Vara: daca gasesti pe dimensiunea ta unele cu un profil mai mare, din cate am cautat eu, GoodYear-ul au cea mai multa carne, iti vor face fata foarte bine pe forestiere in timpul verii. Anvelopele de vara sunt concepute sa descarce si isi vor pastra rigiditatea si la t mari.

2. de iarna: Absolut minunate pe zapada, mai bune ca orice, vei fi rege. Insa sunt concepute sa NU descarce. Ele aduna zapada pentru a mari suprafata de frecare, ceea ce pe noroi e dezastru, patesti ca mine, glazurezi anvelopele si asta nu e un lucru bun. Posibil sa se comporte bine pe pietre din cauza valentelor de incarcare, dar nu am incercat, deci nu pot afirma cu incredere. oricum, 8 luni pe an sunt praf pe strada. Vei derapa f usor si se tocesc foarte repede.

3. Mixte: Cele pe care ti le recomand cu cea mai mare caldura. Cauta anvelopele cu insemnul M+S (Mud and Snow), nu AT sau MT. Sunt cele care descarca foarte bine, sunt destul de profilate si nu vor deveni de piatra iarna. Bine, nu chiar de piatra :grin: Pentru un 4x4 mi se par cele mai ok. Dar, iarna sa ai lanturi si lopata tot timpul la tine, iar vara sa nu te bazezi pe aderenta lor NU sunt avelope de vara. Dar pe ploaie se comporta extraordinar de bine! Au am incercat Continental, Dunlop si acum Matador.

Continental au fost cele mai bune, le-am folosit pana anul trecut, s-au uzat cel mai greu si au avut cele mai bune performante all-around, dar de 2 ori a trebuit sa dau la lopata 2 ore si pana la urma am iesit tractat. Nu te gandi ca am intrat in cine stie ce troian. Pur si simplu am procedat eu prost.

Dunlop, foarte bune pe sosea si forestier, ORIBILE pe zapada, dupa ce m-am facut de tot spanacu de 2 ori, in zapada de 5-7cm le-am schimbat de nu s-au vazut si am luat...

Matador, anvelope ieftine, ca si impresie, sunt varianta mai ieftina a Continentalurilor, 85% din performatele lor la toate capitolele.

In concluzie, sfatul meu este sa-ti iei anvelope M+S scumpe, de la o firma de prestigiu. Peretii laterali sunt ranforsati la ele si dc vrei o extra protectie, i-ati Run-Flat-uri M+S, au peretii laterali triplii.

Spor la cautari! :h5

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Multumesc , ai avut ceva de scris.

Asa cum a sesizat cineva de pe aici, eu am evadat de pe un forum de 2x4 si vad ca pe 4x4 se invart total alte idei, lume are alta viziune si alte experiente. De , fiecare cu mediul ( diferit) unde isi plimba anvelopa..

Am ce invata aici.

Multumesc.

Link spre comentariu

:br:br:br Mi se pare cea mai buna propunere.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi. Am optat pentru a doua varianta Uniroyal rain expert. Fortat de timp, buget si in special de dimensiunile acceptate. Luni ar trebui sa le primesc.

Acum ce o fi o fi . sa vedem la prima iesire la namol..pardon, la o iarba verde.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare