Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme suspensie aer discoveryII

dream_car

Postări Recomandate

salutare,

am o problema la un Land Rover Discovery II din 2001.

suspensia spate este pe perne de aer,iar acum cateva zile am observat ca masina este mai lasata pe partea dreapta fata.am vazut repede ca problema vine de sa perna de aer de pe parte stanga spate,care era mai umflata decat cealalta.de atunci masina are tot felul de fitze,si anume:ba se lasa pernele de aer pana jos amandoua,ba cea din dreapta se umfla la maxim,ba cea stanga se umfla la maxim.oricum ideea e ca masina tot timpul are o perna de aer mai umflata decat cealalta,de multe ori umflata chiar la maxim.in bord nu am butoane care sa ma ajute sa reglez suspensia,singurul buton pe care il am legat de suspensie fiind butonul prin care se umfla amanadoua pernele in cazul in care masina iese in offroad,iar acest buton regleaza suspensia doar pana la 30 km/h.peste viteza de 30 km/h suspensia ar trebui sa se regleze automat.specific ca masina o folosesc doar pe sosea.v-as fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati cu ceva sfaturi legat de aceasta problema.

Dragos

0769.990.880

Editat de dream_car

o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde......

Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme suspensie aer discoveryII

Te duci la Brasov la o diagnoza LR.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Te duci la Brasov la o diagnoza LR.

am o programare pt diagnoza luni la cluj,dar ma gandeam ca poate pot sa fac eu ceva,desi aveam feelingul ca e ceva legat de computerul masinii.mersi fain

Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam.....

Link spre comentariu

in spate sunt niste bielete mici de plastic pe lateral in dreptul rotilor. Verifca ca nu cumva una din ele sa fie rupta sau blocata de noroi. Acestea actioneaza niste contacte tip reostat care da semnale computerului suspensiei.

Asa arata bieletele:

rqh100030.thumb.jpg.8b27b7e4c4c89c7a59268256558d094e.jpg

Link spre comentariu

in spate sunt niste bielete mici de plastic pe lateral in dreptul rotilor. Verifca ca nu cumva una din ele sa fie rupta sau blocata de noroi. Acestea actioneaza niste contacte tip reostat care da semnale computerului suspensiei.

Asa arata bieletele:

[ATTACH=CONFIG]105016[/ATTACH]

mersi de sfat Max.O sa verific,stiu care sunt bieletele si s-ar putea ca problema sa fie de la una dintre ele,deoarece chiar cand a facut prima figura am observat ca daca misc de una din ele masina coboara garda la sol,dar apoi nu am mai insistat pe ele deoarece aveam de gand sa ajung la un tester.

numai bine.

Link spre comentariu

Poaate e tarziu deja ca am fost intr-o zona fara net... totusi poate ajuta sa stii/stiti, daca problema e de la senzorii de inaltime("bieletele" alea) atunci poti sa-i schimbi si singur dar schimba-i pe amandoi.

Daca arata bine senzorii atunci schimba-i intre ei de pe o parte pe alta ... asa ei vor folosi partea nefolosita pana atunci (ca in oglinda) .... doar pentru conformitate(pt. Max:wink:) ...senzorii nu sunt pe principiul reostatului ci pe efectul electromagnetic "Hall" ... pe scurt sun niste cilindre magnetice care genereaza o tensiune pe care o interpreteaza ECU.

Indiferent ce faci/faceti la SLS...inainte de asta trebuie decuplata bateria masinii !!!

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

...daca folosesti masina mai mult prin noroaie....eu recomand un kit de conversie de la perne la elicoidale...cred ca e mai simplu si indeparteaza si problemele din viitor..am inteles ca mai multe discovery cu perne de aer au problema asta...:tk...si cu ocazia asta o si inalti putin...bineanteles cu un kit profi..

ps poate un coleg sa bage un link pe tema conversiei..ca eu nu mai dau de el...:h5

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

mersi de sfaturi.intradevar era vorba de bieleta indicata de Max.am pus una noua care a costat 50 e si totul a revenit la normal.masina o folosesc ca masina de strada,nu pupa ea noroaie.

mersi fain inca o data.

se poate inchide.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare