Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cam unde "sa-mi bag" furtunele???

shoricelu

Postări Recomandate

Ma bate gandul sa ma scap de o frica. Si anume aia de a-mi intra apa in grupuri prin orificiile alea prevazute cu "supape" si capacele. Am luat furtunasul, urmeaza sa il atasez la fiecare din cele 3 "intrari/iesiri din grupuri si cutia de transfer si sa le duc...... UNDE? In cabina n-as prea vrea, ca cica "miruase". In filtrul de aer cica.... "suje uleiu' daca-l accelerezi mai tare"...

So.... unde, frate, sa-mi bag si eu furtunele????

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cam unde "sa-mi bag" furtunele???

Ma bate gandul sa ma scap de o frica. Si anume aia de a-mi intra apa in grupuri prin orificiile alea prevazute cu "supape" si capacele. Am luat furtunasul, urmeaza sa il atasez la fiecare din cele 3 "intrari/iesiri din grupuri si cutia de transfer si sa le duc...... UNDE? In cabina n-as prea vrea, ca cica "miruase". In filtrul de aer cica.... "suje uleiu' daca-l accelerezi mai tare"...

So.... unde, frate, sa-mi bag si eu furtunele????

Poti sa bagi furtunele in stalpii de la usi si le impangi cat mai sus.

Link spre comentariu

Draga Bogdan,tare sunt curios,daca printr-un concurs de imprejurari apa depaseste nivelul pragurilor masinii,patrunde in interior unde iti uda tapiteria de piele a scaunelor,daca te mai intereseaza daca ti-a intrat apa in grupuri :wink:

in consecinta ,incearca sa duci conductele de aerisire cat mai sus posibil(nivelul bateriei este arhisuficient)

Link spre comentariu

treaba e sa nu intre ulei in grupuri! :x

Cred ca ai vrut sa zici apa :wink:

Poti sa tragi furtunele in sus si apoi sa le curbezi (in forma de U intors) ca sa nu intre praf, eventual poti sa "infuzi" furtunele cu niste burete rezistent in timp.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

asa e... am vrut sa zic : "sa nu intre apa in grupuri". Ideea cu "U" intors mi se pare geniala, ba - mai mult - ma intreb daca nu cumva - data find lungimea generoasa pe care vreau sa o las fiecarui furtun (aprox 1m) - pot sa infund furtunele astea fara a risca sa pocneasca din cauza presiunii din grupuri. CAT sa se dilate si uleiul ala???

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Grupurile oricum nu sint pline cu ulei, ci doar pina la nivelul busonului de umplere :wink: Da, uleiul se dilata, dar nu in halul ala. Cred ca niste furtune rezistente doar la diferente mari de temperatura ar trebui sa fie suficiente (ca sa nu crape in timp).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Si eu mi-am batut capul nitel cu problema asta (inca nu le-am montat). O varianta "oficiala" e asa:

breather_kit.jpg.09abde42974841a4d10ac896c3580a84.jpg

(deci in compartimentul motorului).

Cred ca pe spate ai putea scoate furtunul in spatiul destinat cricului, tin minte ca erau 2 gauri de scurgere p-acolo (dar s-ar putea sa miroasa a ulei in habitaclu, din cate ziceau unii). De asemenea, pentru filtru in capatul furtunului: un filtru de tigara, cica merge perfect.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

pentru filtru in capatul furtunului: un filtru de tigara, cica merge perfect.

Super tare!!! Le trag pe toate in fata si le bag un chishtoc in bot!

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

asa e... am vrut sa zic : "sa nu intre apa in grupuri". Ideea cu "U" intors mi se pare geniala, ba - mai mult - ma intreb daca nu cumva - data find lungimea generoasa pe care vreau sa o las fiecarui furtun (aprox 1m) - pot sa infund furtunele astea fara a risca sa pocneasca din cauza presiunii din grupuri. CAT sa se dilate si uleiul ala???

Furtunele poti sa le tragi cam pe oriunde.Eu unul, la puntea din fata il am tras in compartimentul motor si e prins cu un "soricel" de unul din suruburile care tine carcasa de la filtrul de aer.Pe spate e tras pe linga gura de la busonyl rezervorului.Dar la samurai e un pic mai altfel la rezervor.Nu sint indoite si nu au nimic in capete furtunele.

Atentie ! Nici nu te gindi sa obturezi cu ceva furtunele in capete.Uleiul se dilata.Daca vrei sa stii cit, exact cit sa iti pocneasca semeringurile de la planetare si sa pierzi uleiul din grupuri.Si manopera e muuult mai mult decit semeringurile in sine.Poate un filtru de care spunea colegul Sefulika.Dar crede-ma ca in 2 ani de zile nu am avut nici cea mai mica problema cu ele neacoperite/neinfundate.

Link spre comentariu

.Dar crede-ma ca in 2 ani de zile nu am avut nici cea mai mica problema cu ele neacoperite/neinfundate.

Da' te-ai lasat vre-un pic "purtat de ape"?:)))

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Pui snorkel si ai rezolvat-o :h5

M-am repezit cu mesajul asta... de-abea acum am vazut ca ai snorkel.

Care ar fi avantajele/dezavantajele in a le baga acolo in snorkel?

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Stiu persoane care si-au tras furtunele prin snorkel sau pe langa snorkel:grin:

Prea multe intrebari, prea multe comentarii. Pune mana si tragele furtunele alea odata si gata. Case closed!

Link spre comentariu

Stiu persoane care si-au tras furtunele prin snorkel sau pe langa snorkel:grin:

Prea multe intrebari, prea multe comentarii. Pune mana si tragele furtunele alea odata si gata. Case closed!

pai daca le trag in snorkel nu imi suje uleiu din grupuri????:h5

Editat de shoricelu
it's a joke! :)
Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Da' te-ai lasat vre-un pic "purtat de ape"?:)))

Si inca cum.cea mai mare balta luata, a fost undeva pe la nivelul alternatorului :grin:

Link spre comentariu

Si inca cum.cea mai mare balta luata, a fost undeva pe la nivelul alternatorului :grin:

e clar: le scot undeva cat mai aproape de capota, dupa baterie...pe-acolo... Daca o sa-mi intre apa prin ele macar o sa fie din cauza ca am plutit prea mult....

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Nu folosi furtune decit in zonele unde racordurile rebuie sa fie flexibile - intre punte si primul punct fix (caroserie/sasiu ). Dupa asta fa fumos un traseu din teava de 5 mm - de la frine sau vacuum , la masinile de talie grea...desi o conducta de frina de cupru noua de la stravechea Dacie e vreo 30 roni si e cea mai lunga , fata -spate (care costa aproape la fel ca un furtun sintetic , comparat la metru - cred ca nu te gindeai sa folosesti furtune la plezneala , ce-ti pica in mina din prima ...) .

Se muleaza usor , chiar si la mina , fara scule specializate .

Ideea cu un filtru de orice natura la capatul aerisitoarelor e buna .

Si mai buna e solutia cu un filtru care e taiat ( si apoi recapacit ) si umputa sita cu granule de desicant , astfel se previne condensul din punte/cutie si se pastreaza calitatea uleiului , ( in primul rind nu mai spumeaza uleiul din cutie din cauza umiditatii ) .

Procedeu e bun , insa ai un punct in plus de bifat la intretinere . Desi daca nu-l intretii , tot nu e nici o paguba ( dupa un timp desicantul se inactiveaza , si ar trebui schimbat - daca nu e schimbat , ramine de ornament , nici nu strica , dar nici nu ajuta ) .

Ma rog , e aiurea discutia , atita vorba pentru o gaurica mica , cvasineglijata , 99% . Dar obsesia lucrului bine facut ...

L.E.

Pentru intrebarea incipienta - condensul din punte/cutie se formeaza de la aspiratia aerului atmosferic si implicit a umiditatii continuta de acesta . Cind puntea/cutia se incalzeste in functionare , expira o parte din aerul din carter , care volum va fi inspiratinapoi din atmosfera la racire . Si ciclul continua , la fiecare incalzire si racire a puntii/cutie .

L.L.E .

Nu , aerisitoarele conduse in snorkel nu duc la aspiratia uleiului din grupuri sau cutie , nu e suficienta depresiune in snorkel....care e suficient de larg pentru o circulatie usoara .....si aerisitorul e plasat la partea superioara a puntii/cutiei ...si dupa ce sa stabileste o depresiune initiala , mica , aproape neglijabila , in punte/cutie , nu mai suge de pe aerisitor .....

L.L.L.E.

De blonde nu vorbim ?....

E un subiect cu mai multe puncte de dezbatere .Ma bag .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare