Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Volkswagen Golf country syncro

Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

Vizitator nr. 150

Am trecut azi pe lângă o maşină VW care semăna cu un Golf şi arăta minunat. Uimirea mea fu să văd că e 4x4 !!! Am căutat pe net şi într-un final am găsit.

http://free.of.pl/m/motoryzacja/volkswa ... ountry.htm

http://www.passiongolfgti.com/article.p ... rticle=183

Eu nu mă pricep. Mă gândesc să o comentaţi voi. Urmează undeva în viitorul apropiat să-mi iau o maşină, numai că nu aş putea întreţine un 4x4, dar cred aş putea avea grijă de asta.

Am căutat pe mobile.de însă nu am găsit modelul ăsta. Eu nici nu ştiu germană. Poate apare sub altă denumire.

Plus că eu cred că ar merge de transformat într-o ambulanţă de teren pentru ekkakon şi fundaţia EMA dacă s-ar renunţa la scaunul dreapta faţă pentru a băga o targă mobilă, iar asistentul să stea în partea din spate, ce-i drept, nu chiar la fel de comod ca într-o maşină mai largă. Dar pentru început şi competiţii cred că e o varinată bună.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator nr. 150

Nu-mi apare pe linkul ce ai trimis. Spune-mi, te rog, ce anume să selectez la model.

SCUZE. Gata am reuÅŸit. Merge linkul. :hm

Mulţumesc! :h5

Link spre comentariu

Nu sunt in masura sa fac o comparatie sau sa comentez prea mult dar, parerea mea este:

- nu poate fi catalogata un vehicul tot-teren, in adevaratul sens al cuvantului.

- a fost un "pionier" al actualelor SUV-uri dar, in mod evident, mult mai reusit si original.

E una din masinile care-mi plac foarte mult! Am inteles ca Max a avut una, daca da, cred ca e cel mai in masura sa ne spuna mai multe detalii despre ea.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150
Mă surprinzi. Nu mă gândeam să aud aşa o comparaţie între vw şi o dacie. Pentru mine e o reală plăcere să conduc vw, ce-i drept nu ştiu cum e un model mai vechi.
Link spre comentariu

am mers eu cu unul in austria. e un golf vechi normal cocotat pe niste transmisie 4x4.

un fel de dacie papuc 4x4.

un avorton.

Nu cred ca e cazul sa facem astfel de afirmatii.....

Mie personal masina asta mi a placut si mi place sunt in Brasov vre -o doua Nu am mers cu ele ce i drept dar imi plac

Probabil la cati bani ai da pe ea ar fi mai buna decat orice alt suv la banii aia...

Cat despre MASINA VECHE...de multe ori electronica din cele noi te face sa-ti iei campii :hm

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Vis a vis de "maşină veche", ţin să precizez că am cunoscut ce e acela derapaj iarna pe o uliţă apropiindu-mă în acelaşi timp de un om cu ceva animale pe lângă el. Mi-a plăcut mult senzaţia. Deşi nu mai cunoscusem astfel de situaţii la volan reuşisem să-mi păstrez stăpânirea de sine şi am ţinut situaţia sub control şi redresat maşina numai din acceleraţie. Nu aveam unde să ies de pe străduţa aia că era mai înălţată decât restul câmpului. Maşina era o dacia 1310. Mi-a plăcut, însă trebuie să recunosc faptulcă pe drumurile publice electronica ar putea salva situaţii sau chiar vieţi. Cu vw-ul am încercat să provoc chiar eu un drift ca să ştiu cum se comportă maşina pe zăpada bătătorită, fără abs. Nu am reuşit decât un mic şi scurt derapaj, ceea ce e mai puţin captivant dar este mult mai sigur.

Am găsit acest sit. Îl pun aici deşi nu cunosc germană şinici nu am găsit vreun buton pt varianta în engleză.

http://www.vw-golf-country.de/

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Volkswagen Golf country syncro

golf country este un golf syncro normal care are in plus un sasiu tubular

adeq acolo unde se prindeau puntile fata/spate de caroserie (la syncro) au bagat 2 tevi lungi cat masina prinse intre caroserie si punte. rezulta un acaret inalt, cu sasiu dar cu garda de golf normal. mai difera ansamblul arc-amortizor care este mai lung si foarte scump

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • 7 ani mai târziu...

Pentru cei care doresc inforMatii adevarate despre Golf Country , va pot alina toate curiozitatile pentru ca detin o astfel de masina cu un 4x4 revolutionar adica syncro pe care am reconditionat-o . Multumesc

Editat de Astral
Ajunge un singur i .....
Link spre comentariu

Pentru cei care doresc inforatii adevarate despre Golf Country , va pot alina toate curiozitatiile pentru ca detin o astfel de masina cu un 4x4 revolutionar adica syncro pe care am reconditionat-o . Multumesc

Pune niste poze daca tot ai redeschis topicul asta prafuit.

Link spre comentariu

cred ca a fost revolutionar la vremea lui Quattro si la asta s-a referit colegul nostru.

urmaream cu interes subiectul, in speranta unor poze si detalii tehnice ale solutiei VW de acum ~30 ani, insa cred ca se urmareste cresterea numarului de posturi aici.

Link spre comentariu

Sistemul de 4x4 este considerat revolutionar pentru ca realiza prin sistemul syncro in 1989 ceea ce realizeaza suvurile de astazi dar cu ajutorul calculatorului senzorilor . Sistemul syncro realizeaza o tractiune 4x4 prin vascocuplaj, adica in diferential sunt niste pinioane care in momentul cand masina pierde tractiunea pe o roata presiunea din diferential creste si in acel moment se cupleaza pinioanele trimitand catre celelalte roti, totul realizandu-se automat.

Pentru colegii care nu il considera un 4x4 adevarat eu le respect parerea , ceea ce pot afirma este faptul ca nu am dat inapoi de la nici o urcare , sau faptul ca a trecut prin apa la nivelul in care apa a ajuns pe capota si a trecut cu brio. Am o mare satisfactie pentru ca am gasit-o pe un camp ruginita si stricata si am refacut-o in totalitate .

Link spre comentariu

Si Audi Quatro si Subaru Impreza si nu-stiu-mai-care-marca au tractiune 4x4, dar trebuie inteles si respectat faptul ca forumul nostru este dedicat masinilor de off-road si nu are rost sa intram in discutii polemice inutile despre ce inseamna off-road.

Multumim pentru intelegere !

Link spre comentariu

Pai chiar nu este un 4x4 clasic adica cu reductor. Desigur, isi face in mare masura treaba,dar nici nu poti sa-i ceri mai mult decat poate. Cu niste gume bunicele,garda la sol destul de inalta,caroseria usoara, ai sanse sa razbesti pe un teren mai mult decat decent din punct de vedere al gradului de dificultate. Este de apreciat efortul tau in a restaura o masina legendara si chiar a iesit ceva foarte frumos. Sunt putin subiectiv,pentru ca intotdeauna am apreciat modelul acesta de la VW, dar transmisia acum nu mi se mai pare asa revolutionara cum a vrut sa para la momentul respectiv. Tot vascocuplaj am si eu la masina si nu ma ajuta prea mult.Dimpotriva,daca nu ai cuplu motor,esti penalizat mult in teren. Sa nu mai vorbesc daca ai ghinionul sa se blocheze sau sa trebuiasca sa-l schimbi.

L.E.- in vascocuplaj,nu ai pinioane, ai discuri de frictiune,care se blocheaza la o anumita temperatura(antrenand puntea spate),prin proprietatile siliconului vascos din interior.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Ai dreptate in privinta '' pinioanelor" , dar nu putem numi masini offroad doar firmele consacrate in domeniu, masina asa a fost catalogata din fabrica nu de mine . Cand este vorba de dificultate mare la urcare s-au teren noroios toate intampina probleme. Multumesc pentru apreciere privind reconditionarea masinii .

Cat pentru Audi si celelalte masini 4x4 trebuie facuta diferenta ca in 1989 Audi nu avea in linia de productie civila un Offroad .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare