Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Vitara lunga, cv automata

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Re: Schimbare volan

Vitara lunga de 2.0d am condus(doar pe strada) si pot sa spun ca se misca decent, intradevar era manuala nu automata. In schimb imi aduc aminte ca volanul si pedalierul vibrau destul de nasol la fel si manetele de la schimbator & co.

Izolarea fonica este nasoala rau adica chiar te simti ca si intr un tractor.

De lenta pot sa iti spun ca nu era o piedica in drum accelera si se misca ok.

In schimb eu zic sa mergi pe varianta pe benzina si cutie automata. Motorizarile diesel au fost implementate datorita cerintei pietei europene, masina nu a fost proiectata de la inceput pentru un motor diesel, lucru destul de important.

Eu zic ca merita sa te orientezi catre o varianta pe benzina.

In mare exista 2 tipuri de cutii automate la vitara, la cele scurte si in 8V exista o cutie automata cu 3 trepte de GM, o cutie foarte buna fi foarte robusta cu piese supradimensionate, lucru bun pentru ca suporta binde detot diverse abuzuri.

La vitara lunga exista cutia cu 4 trepte(nu mai tin minte cine o fabrica), cu o fiabilitate ceva mai slabuta, dar o cutie "mai evoluata", are overdrive, 4 trepte, schimba mai lin si mai finut treptele, retrogradeaza mai rapid si mai finut.

Servicesate la timp cu uleiuri si consumabile de calitate poti sta linistit in privinta fiabilitatii, grupul moto-propulsor(benzina) o sa supravietuiasca lejer si atunci cand, sasiul si caroseria o sa fie de mult la fier vechi :ha:

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai 2.0 diesel cutie automata am eu.

In afara greutatii destul de mari - 2T masina merge impecabil, nu simti nici o vibratie de la motor (si mai am un diesel de generatie noua acasa cu ce sa compar), aproape ca nu simti cand schimba cutia, iar la retrogradare nu simti absolut nimic. Cutia este in 5 trepte cu overdrive, din punctul meu de vedere super tare pentru vremea ei - cu functie numai viteza 1 si maxim 2, reductor 4x2, 4x4H, 4x4L. Servodirectia isi face treaba dar volanul are un usor joc. Cand am luat-o stock am venit cu ea 2.000 km numai la 150 si masina statea f bine pe sosea. Consumul mediu pe 2000 km a fost cam 10. Sunt povesti nemuritoare alea cu 5% consum la nush ce viteza..

Link spre comentariu

Pai 2.0 diesel cutie automata am eu.

In afara greutatii destul de mari - 2T ...

2 Tone ...:old

Vitara lunga, cutie automata motor 1,6 ... are 1150 kg

... cum au ajuns sa dubleze masa masinii la masina diesel?

Link spre comentariu

GV-ul din avatar (2000 tdi)are 1522 KG conform cartii de identitate,nu cred nici eu ca vitara diesel are 2 tone,mai degraba mai putin de 1,5 t.Asta asa ca fapt divers.Apropo stiati ca Vitara a mai fost vindut si sub numele de Asüna Sunrunner,Mazda Proceed Levante,Pontiac Sunrunner?

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

S-a mai numit si Suzuki Escudo, iar cele fabricate sub licenta de Santana se numeau 300 si 350. (300 - 3 usi, 350 - 5 usi) :old

On topic, mai bine cu volanul pe stanga de la mama ei, e mai ieftin si mai trainic.

Editat de costa
"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

"Gross vehicle weight 1995 kg".

M-am uitat si pe site-uri de vanzari si vitara 5 usi diesel automat apar la 1875kg la manual si 1945 kg la automata. Se pare ca asta este greutatea micului mastodont.

Eu deja am o fobie ca o sa raman blocat pe undeva cu tancul si nu ma mai scoate nici draqu de acolo

Link spre comentariu

2000KG?!?!eu cred ca au turnat domnisoarele care au avut-o inainte PLUMB in praguri,usi,etc,pentru stabilitate,dar cred ca si in cauciucuri.poate ai si cocaina pe sub scaune,mercur prin instalatia de racire...ai grija la GRANITA!!!on topic.condu cateva zile daca ai posibilitate o vitara cu volan dreapta.eu merg cu una pe dreapta exact ca si cu una normala,fara nici o exagerare.ba chiar imi place.chestia ca si pretul este cam jumatete...sincer,nu merita schimbarea.piesele sunt intr-adevar intre 350 si 500 euro,depinde cum le gasesti.manopera este intre 400 si 700 euro,depinde cum gasesti.sincer de tot ,nu merita.plus ca nu iasa ca din fabrica veci!!!deci:ori iti iei direct pe stanga,ori iti iei pe dreapta si o lasi asa(mai ales daca este a-2-a masina).papa si...bafta la cumparare.daca vrei o vitara din 1997 foarte foarte foarte buna,aproape ca nou,euro 2,16 valve,cutie normala,pe dreapta,1900 euro,da un pm.are un prieten

Link spre comentariu

Gross vehicle weight este masa total autorizata

masina plus vitaristii cu bagaje cu tot

ca sa imi dau si eu cu parerea: am o vitara lunga diesel in vecini, sub 100 mii de km super intretinuta si daca faci 30 de km cu ea te dai jos din mers de plictiseala .

e o putoare ordinara ,depasirile cu ea se planifica de acasa .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

dupa lungi cercetari incep sa cred si eu ca 1995 este greutatea proprie + popor +bagaje, adica maxima autorizata. ciudat este ca in actele masinii nu scrie nicaieri greutatea proprie a masinii (UK), iar la motor imi apare undeva o tablita cu 1995 kg. asta e.....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare