Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Shogun SWB 3.2 did - 2002 Equippe

Mr.D

Postări Recomandate

Re: Shogun SWB 3.2 did - 2002 Equippe

am facut o lista cu uleiurile necesare pt revizie, si aici ma refer la uleiul de motor, cutie si diferentiale. In bani romanesti ar insemna undeva la 600 ron uleiurile si filtrele (aer, motorina si ulei). Sunt curios cam ce preturi ar fi in Romania pt aceleasi materiale ... daca are cineva o idee.

Aici probabil e mai scump

Ulei ~8L - 300-350ron

Ulei CV/CT - de la 500ron in sus.

........

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gizaz....pe mine ma costa toate uleiurile plus filtrele max 140 lire.

Manopera e cea care te omoara in schimb, cel mai ieftin intre 200 si 240 lire pt toata operatiunea.

Mitsubishi Shogun 3.2 DI-D SWB AT 2002
Link spre comentariu

Pe mine m-a costat 1500 lei in Romania schimb uleiuri cutie, motor, diferentiale fata+spate, reductor, filtru ulei, manopera. Asta in conditiile in care eu am cutie manuala, si nu la Mitsubishi, la mecanicul meu. In motor a pus ulei importat din Italia, iar in rest Castrol dedicat fiecarei aplicatii.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

stai linistit auriciule, o pompa de ABS e de la 350 lire in sus, SH . Spun asta pt ca se pare ca zgomotul care l-am tot amintit mai devreme se pare ca vine de la pompa ABS, care daca nu poate fi facuta trebuie schimbata. Iar distractia asta costa f mult...

Link spre comentariu

Si iti trebuie neaparat ABS? Eu merg de cateva luni fara, deoarece anul trecut am reparat unul din senzori si se pare ca n-a supravietuit iernii, dar sincer prefer fara... nu vreau sa spun motivele pentru a nu da nastere la polemici la locul nepotrivit, si sigur sunt discutii pe tema asta pe forum...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Nu stiu, banuiesc ca e mai bine cu, mai ales ca circlul preponderent pe asfalt; pe de alta parte imi aduc aminte cu tristete de momentele in care era sa fac accident in diferite randuri cu o berlina, datorita ABS-ului care intra datorita denivelarilor din sosea.

Link spre comentariu

E foarte bun pe asfalt si nu numai, in momentul in care franezi si in acelasi timp ocolesti un obstacol, ca neblocand rotile nu pierzi aderenta si nu derapezi. Dar cand trebuie sa te opresti cu adevarat in linie dreapta, mai ales cand aderenta e f. scazuta (polei de ex.) masina va continua sa mearga oricat ai frana tu... si din pacate ABS-ul intra si la viteze mici... acum se poate face o discutie foarte ampla, dar nu are rost... nu degeaba e bine sa-l dezactivezi in off-road (cel mai simplu e sa scoti siguranta), iar in cazul asta eu sunt patit, daca citesti topicul meu de prezentare creat acum doi ani, o sa vezi ca in prima mea experienta cu masina asta, in panta cu noroi si iarba, cu cauciucuri de asfalt, nu am reusit sa urc pana sus si bineinteles am calcat frana s-o opresc, si ea a plecat la vale fara sa-i pese de cizma mea infipta-n frana... si cum erau doar 10m de panta, n-am apucat sa fac nimic altceva (adica frana de mana sau marche-arriere) si s-a oprit in primul pom intalnit in cale...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

intrebare: daca scot siguranta de la ABS se dezactiveaza si pompa? In felul asta as putea verifica daca intr-adevar acel zgomot e de la pompa, dupa logica mea de fier ...

Link spre comentariu

Siguranta scoasa, problema persista.

Am facut un filmulet in care se vede clar ca pompa (cred) incearca sa se amorseze parca, si scoate chitzcaitul ala de porc de guineea terorizat de propria-i umbra.

Tre sa amintesc faptul ca era doar contactul pus, nu apasa nimeni pedala de frana.

Si o poza care sunt tare curios ce reprezinta ( si nu ma refer la clapeta pt busonul de motorina :D ) 1582064079_2011-05-1614_35_36.jpg.4a58c4f13bb0e4e01cd7c1511c23c4dc.jpg

Link spre comentariu

N am intervenit inca in discutie, am asteptat sa vad la ce rezultat ajungi.

Din poza si din experienta mea inclin sa cred 99% ca i un imobilizator sau un fost imobilizator.

Este specific mai ales englezilor care isi iau toate masurile pt a plati o asigurare mai mica (imobilizatorul impotriva furtului scade asigurarea fapt pt care am intalnit acest imobilizator pe 80% dintre pajerourile pe care le am avut)

Referitor la zgomot am sa ti dau cateva sfaturi, nu stiu daca te ajuta, dar mai rau sigur nu fac.

Inbtradevar nu este necesar ca sa franezi, doar cand pui contactul pompa face presiune, de acolo se aude si zgomotul.

Daca vreodata ajungi sa fie necesar sa trebuiasca sa aerisesti franele, desfaci pe rand aerisitoarele, pui contactul, face presiune si iti da aerul afara, nu este necesar sa "faci pedala" (atentie!!! multe service uri si chiar reprezentante nu stiu acest lucru, vei pleca altfel decat in procedeul descris mai sus cu franele nearisite)

Revenind la zgomotul tau, el se aude pentru ca incearca sa compenseze presiune pierduta sau pt ca este defecta unitatea ABS, sa elimimi siguranta iti anuleaza ABS insa nu si si functiile unitatii abs de franare, dupa cum ai observat zgomotul ramane.

Ai doua lucruri de facut pe care ti le recomand exact in ordinea asta:

1: demonteaza cei 4 etrieri, curata temeinic tot pe acolo, cumpara kit ul de reparatie pt etrieri si schimba toate garniturile, si foarte important culisatele sa fie perfect curate si fara rugina, astfel incat odata montati sus etrierii sa culiseze cu mana (e boala generala la pajero nu doar la modelul asta cu franele daca nu sunt intretinute corespunzator se cam blochiaza)

daca e vreunul blocat sau care culiseaza greu este posibil sa puna pompa la lucru suplimentar si de acolo sa se auda pe urma zgomotul

Asta e posibil in proportie de 20% dar nu i rau sa le faci o servisare temeinica, Merita!!!

2.Schimba pompa, si asta in proportie de 80% va trebui sa o faci (din pacate, la noi e 4000 lei, cca 1000 euro), la fel ca si pompa de injectie 2000 euro, asta este un mare neajuns al acestui model din pacate (nu doar pretul, ci faptul ca majoritatea mai devreme sau mai tarziu se confrunta cu aceasta problema)

Link spre comentariu

Flow mersi de info....sa inteleg ca pompa nu poate fi reparata...

ps: am gasit kitul asta pt etrieri, pe ebay:

http://cgi.ebay.co.uk/Mitsubishi-Shogun-Pajero-Brake-Caliper-repair-kit-4527-/310313506819?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4840205803

Editat de Mr.D
Link spre comentariu

872048756_2011-05-1700_49_06.jpg.4af0da13a25d077652ff3cede2384ffc.jpg872048756_2011-05-1700_49_06.jpg.4af0da13a25d077652ff3cede2384ffc.jpgDragi tovarasi si prieteni

Vesti proaste, problema n-a fost rezolvata cu datul jos al etrierilor si curatatul lor :(

Ce am facut...pai cam ce a zis Flow mai sus, mai putin schimbatul garniturilor care erau f ok. In rest, desfacut etrieri, dat jos placute, impinse pistonasele la maxim, aerisit franele....tot face zgomotul ala.

Problema e ca nu am nici ABS :) acum o sa vad la reprezentanta de unde o fi....pompa sau senzorii...

Revin:

Masina a fost la reprezentanta, a fost schimbat rezervorul acela negru cu nitrogen care face presiune in pompa ABS si care de altfel genera si zgomotul cu pricina; a fost motiv de recall in service deci se schimba pe garantie.

Editat de Mr.D
Link spre comentariu

Pai deocamdata s`a discutat de niste bube ale masinii, unele dintre ele putand fi evitate; daca te intereseaza ceva anume poti sa intrebi si eventual sa astepti un raspuns pertinent mai ales de la baietii care au modelele astea de ceva mai multa vreme.

Ce pot eu sa-ti spun e ca e un all rounder car f bun, atata timp cat te ocupi de masina asa cum trebuie...lucru care e general valabil in cazul tuturor masinilor de altfel..

Link spre comentariu

Si as mai adauga eu: daca ceri ceva trebuie sa si respecti niste reguli scrise in regulamentul pe care nu l-ai citit, etc, etc.

Pentru Mr. D: nu te mai obosi sa le raspunzi celor care in primul lor post pe forum pun intrebari, ca oricum vor fi sterse si postarea lor, si a ta. :wink:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

HA! Tavi, acum am vzt ca avea 1 post, adica cel de aici :))

Revenind la tractoarele noastre, ma gandeam la versiunea 235/85/16 pt viitoarele jante,care ar putea fi Dotz Dakar, insa din ce am citit pe threadul dedicat rotilor mai mult de 75 nu pot sa bag, insa ma intereseaza si un kit de suspensii care sa o ridice cu aprox 5 cm....si as fi curios daca la modul asta mi-ar intra rotile respective.

Pe de alta parte citeam unul din threadurile baietilor cu Shogun modificat , gen calaretul4x4 sau andrei xxs ...si am obs ca, in cazul lui calaretul4x4, el si-a pus gume de 31 fara modificari, pe cand andrei a modificat suspensia inclusiv cu lift custom made...pe mine sincer sa fiu m-ar tenta mai mult varianta calaretul4x4, mult mai putin costisitoare, de vreme ce a pus niste jante "mai speciale" cum le defineste el si care as fi curios ce inseamna, si niste BFG`uri AT.

Link spre comentariu

MERGE fara modificari!!! Uite aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62624-Montare-cauciucuri-235-85R16-la-Pajero-V80

... si V80 e mai joasa decat V60 cu vreo 4cm... asta am masurat eu cu stanley la masinile noastre cu roti originale si fara modificari. Se pare ca V80 e mai "de strada" cu 4cm :wink:.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

tavi:

1: stanley are vers noua de pajero SWB ... are asta vreo legatura cu dimensiunea rotilor? face vreo diferenta intre V60ul meu si al lui?

2: facusei parca intr-un post referire la o firma care se ocupa cu kituri de suspensie, care in mod ciudat, desi avea sediul in Timisoara, avea tot site-ul in italiana :) in fine, m-ar interesa daca au reprezentante la nivel european si eventual daca stii ceva alternative in domeniu.

Link spre comentariu

1. Nu. Tocmai de asta iti ziceam ca a lui e mai joasa din suspensie cu 4cm, si daca au intrat la el, cu atat mai mult la tine. El si-a cumparat jante second originale de V60 pe 16, ca ale mele.

2. Italianul are service 4x4 in Timisoara, dar suspensia e produsa in Italia, si vine montata la el in service. Ar putea fi facuta si trimisa in anglia sa ti-o montezi acolo, dar e prea complicat.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ok...am apucat de i`am facut un service, cu schimb de uleiuri si filtre; ce m-a nelamurit pe mine e ca dintr-un bidon de 5L pt diferentiale, baietii de la service au consumat vreo juma` de litru ....e normal? am auzit opinii de 1L - chiar 2L ... iar in cartea tehnica n`am gasit nici o informare vis a vis de cantitatea de ulei in dif. Ma poate lamuri cineva?

Link spre comentariu

Buna seara !

Probabil doar au completat, magarii. Daca se schimba complet uleiul in dif-uri, intra cam doi litri in fiecare. Si vezi de treaba aia cu LSD-ul, poate ai si cere aditiv acolo.

Si sper ca jumatatea aia de litru sa fi ajuns unde trebuie...

Atentie la macanicii englezi, care de obicei sunt arabi sau asiatici, cu un chef de munca extraordinar de nul...

Iar despre masinile lor, in special de Jaguar, zic asa: "

Daca dintr-o masina nu mai picura sau curge nimic, inseamna ca nu mai are de unde, si trebuie completat, dar nu mai mult decat necesar..."

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Astia erau niste tineri 100% british; o sa ma duc maine peste ei sa vad care e treaba.

Update: il "urasc" pe Heavy ca are dreptate ... am bagat ieri seara masina la caldurica s-o verific, uleiul din motor = negru, uleiul din cutie = roziu (nu rosiatic) si de consistenta mai subtire decat cel din bidon, iar in diferentiale, Dzeu cu mila....oricum e clar ca nu au facut nimic decat cel mult o completare.

KKT de service care cica e established in 1919.....noroc ca am factura si stampila pe carnetul de service, macar am cu ce sa ma bat cu ei ....

Ce nu am inteles niciodata si practic consider cel mai retard lucru pe care poate sa-l faca un mecanic este sa-i spuna naivului de client ca totul a fost rezolvat si sa-l lase sa plece asa; din cunostintele mele cutia de distruge relativ usor daca pui uleiul gresit sau nu`l schimbi cand trebuie, lantul de la distributie se duce si el nefiind uns corespunzator, iar diferentialele crapa si ele. Si pentru ce...pt niste kile de ulei si o ora de manopera salvata...pt atata lucru risca clientul sa ajunga la niste costuri cat nu face masina cu totul, sau chiar mai rau. Sunt al drek de frustat ca am dat peste asa ceva intr-o tara care se pretinde a drek de civilizata.

Editat de Mr.D
Link spre comentariu

Salut, poate te ajuta, in manual scrie asa:

diferentialul fata: cantitate 1.2 L;

tip ulei: (hypoid gear type) API classification GL-5 or higher, SAE viscosity N0. 90, 80W

diferential spate: 1.6 L, acelasi ulei.

la mine intra mare parte din cantitatea asta la schimb...

bafta

Pajero 3.2 DiD. Lung.

Link spre comentariu

Nu poate fi la fel uleiul din diferentialele fata-spate!!! Decat daca il pui pe cel din spate si in fata, adica acest HYPOY de care zice si tatarosu, dar nu 80 sau 90W obisnuit!!! Pe spate trebuie ulei pt difeential cu LSD!!! Uite ce am eu (dar am cutie manuala), ca sa iti faci o idee:

- Cutie: Castrol TAF X

- Dif. spate: Castrol HYPOY LS

- Dif. fata: Castrol EPX 90

- Dif. central: Castrol EPX 90

De aici rezulta ca dif. FATA si cel CENTRAL pot avea acelasi ulei.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Buna ziua !

@Tavi D.:

Acel HYPOY (prescurtarea vin de la angrenaje hipoide, cum avem noi prin grupuri) nu este altceva decat 80W90 gata mixat cu aditiv de frictiune. Si daca nu gasesti zeama aia minune, sau sare limita de buget pe care ti-ai auto-impus-o, bagi 80W90 1.3 litri si completezi pana la acei 1.6 litri cu Friction Modifier.

Complicata matematica asta, zau !

Putin off-topic, tot pentru Tavi D.:

Daca ai incurcat cumva literele la indicativul uleiului de cutie pe care l-ai folosit, s-ar putea sa fi ajuns CASTROL ATF X in cutia ta manuala, si asta nu e bine. Dar o sa te prinzi de chestie, cand si daca se va intampla... Sper sa nu fie cazul.

@Mr. D:

Cunosc mult prea bine mentalitatea engleza ca sa mai cred in miracole...

Daca e la vedere, adica clientul vede, se face treaba. Daca nu, se mizeaza pe faptul ca clientul e necoplanar cu tehnica de sub propriul cur, si esti tras in piept pana se satura ei... Sorry, dar ma asteptam la asta, si am preferat sa te avertizez, chiar daca a durut putin...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare