Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Uzura anvelopelor de teren pe asfalt

wolfman

Postări Recomandate

Cam in cate mii de km se uzeaza o guma cu profil extrem pe asfalt?. Ma intereseaza in special Silverstone MT117 extreme. Intreb asta deoarece ma gandeam sa folosesc doua seturi de roti, unul de teren si unul de asfalt. Merita oare investitia si efortul schimbarii lor de fiecare data? Sau e mai bine sa merg cu cele de teren si sa le schimb mai des? Mentionez faptul ca masina o sa merga pe asfalt cam 5-600 km/luna si as fi curios cam care ar fi durata lor de viata, 5000, 10.000, mai mult? Sau sa fac un compromis si sa aleg Federal MT care am vazut ca s-au comportat binisor in teste?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Uzura gume de extrem pe asfalt

Federalul nu e ca Simexul (Silverstone-ul extrem)...si viceversa ca sa zic asa.

Daca folosesti masina pe asfalt dar mai intri si in teren ptr un offroad moderat ca si dificultate alege Federal.

Daca folosesti masina exclusiv sau majoritar in teren alege Simex (Silverstone).

Discutia este foarte complexa. Si se poate transforma oricand intruna subiectiva (se "lauda fiecare cu ce are")

Eu am ca de 20.000 de km Federal si sunt multumit. S-au echilibrat bine, nu bate volanul in nici o viteza, anvelopa este echilibrata ... Cristi de la Delta are pe masina lui (un Mitzu 3.5) Federal cred ca de 40.000 de km. Ptr uzura trebuie sa mergi acolo sa vezi

Silverstonul se uzeaza destul de rapid pe asfalt intrucat crampoanele sunt moi (nu dure cum sunt cele de la Insa Turbo) si cred ca se uzeaza pe asfalt in maxim 20.000 de km. Bine, asta depinde si in mare masura de cum mergi cu masina si cum exploatezi pedalele de frana si de acceleratie ...

Am avut (am) ambele tipuri de anvelopa de care am fost multumit.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: Uzura gume de extrem pe asfalt

Pe langa problema uzurii mai este si problema sigurantei. Simexurile aluneca pe asfaltul ud si franeaza mai greu. Iar iarna sunt un dezastru pe asfalt. Apoi mai este si problema zgomotului.

Recomandarea mea este sa ai 2 seturi de anvelope.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Re: Uzura anvelopelor de teren pe asfalt

Poate ar trebui putin nuantate lucrurile.....si in acest sens am modificat titlul topicului ca sa fie mai cuprinzator deoarece :

- topicul este deschis la categoria MT (corect), dar unde intra atat profilul tip Simex, dar si MT-ul;

- prin anvelope "de extrem" cred ca mai degraba se intelege profilul tip Simex si cel tip tractor.

MT-ul este destinat rularii pe asfalt intr-o proportie mult mai mare decat este profilul Simex, deci automat prin compozitia sa se va uza mai putin pe asfalt decat acesta din urma.

MT-ul oricum e si el o "struto-camila", dar mai putin decat AT-ul care este "mama struto-camilelor".......:ha:

Discutia s-ar mai putea extinde si la comparatia originale vs. resapate, dar deja cred ca s-ar complica prea mult.

Din ce am mai citit aici, pe forum, Silverstone Xtreme se tocesc mai putin decat Simex originale, dar mai repede decat Silverstone MT Sport......in cate mii de km, asta asteptam utilizatorii sa ne spuna......

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

As fi interesat la maxim de acest subiect, sunt de ceva vreme in dubiu intre Insa turbo profil simex si Silverstone xtreme, sunt convins ca silverstone-ul se toceste mai repede pe asfalt decat resapatul, data fiind consistenta mai moale a cauciucului, dar cat de repede? merita sa iau Silverstone avand in vedere ca nu merg mai mult de 300km pe luna pe asfalt?

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

silverstonul face minuni in teren,sunt foarte multumit de ele insa pe asfalt sunt un cosmar.Pe langa franare,schimbare brusca de directie sau alte neajunsuri se tocesc vazand cu ochii pe asfalt.Eu am schimbat de multe ori si roti de strada pt deplasari mai lungi dar tot degeaba...daca se poate asfalt deloc,deloc!

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

Parerea mea e ca un Silverstone dupa 5000 km pe asfalt nu mai face treaba pe teren (pe asfalt mai merge inca 5000, dar in teren nu).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Eu am silverston extrem de 3 ani si le-a folosit numai in teren si am facut cam 1200 Km dar le-am menajat in sensul ca daca plecam la o intalnire de off-road le schimbam la fata locului,probabil pana acuma erau terminate daca nu le schimbam si stiti si voi ca nu sunt tocmai ieftine.Mt-urile de la federal atentie se tocesc foarte repede si alea pe sosea pt ca au cauciucul moale si nu apuci sa faci cu ele 15000 km.Recomand daca alagi varianta mt BFG-urile care se uzeaza mai greu.Acuma eu folosesc bfg at pt strada(iesiri usoare,pescuit) pt ca imi asigura confort,consum bun si silverstone extrem pt iesiri de off-road.Inainte foloseam in teren mt-uri ca sa nu le mai schimb dar cateodata in teren nu faci fata nici cu simexurile.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Crde ca am de aproximativ 2 ani MT-urile de la BFG, cumparate noi si pot spune ca sunt multumit de ele. Au 'vazut' toate conditiile de exploatare si s-au descurcat bine. Au in jur de 15.000 km si uzura este minima. Daca le exploatez la fel ca pana acum, eu cred ca ajung cu ele la 40.000 km daca nu le schimb din cauza varstei. Am renuntat la ideea de Simex deoarece din punctul meu de vedere, avand in vedere modul in care sunt utilizate am vazut mai multe dezavantaje (aderenta extrem de slaba pe zapada/gheata/asfalt umed/iarba umeda, aderenta slaba pe asfalt uscat, zgomot mare la rulare, se uzeaza repede) decat avantaje (se descurca bine in noroi). Pentru o masina care vede 90% neasfaltate si padure merita cu siguranta simex, bogger sau alte profile agresive, pentru ceva mai mult asfalt recomand MT-uri. Eu daca ar trebui sa schimb gumele, cu siguranta as pune tot BFG MT KM2.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Confirm si eu ca BFG MT KM2 tin bine la uzura la rulare teren + asfalt preponderent. Le am pe masina de fix 1 an si au rulat 18000 km, iar uzura e minima, si mai ales uniforma (comparativ cu altele vazute cu crampoane uzate neuniform). Masina de umblat zilnic, cu iesiri ocazionale in teren. Iar in teren pentru nasoale mari, am pus troliu, combinatie mai buna decat simexuri fara troliu, in cazul meu.

In ritmul asta, estimez sa ma tina minim 50000 km in stare buna, adica sa mai faca ceva treaba in noroi.

Am vazut la un coleg simex de la Silverston rulate 10000 km si erau ca in palma pe banda de rulare, crampoanele erau doar pe lateral. Deci nu merita folosite si pe asfalt, ca sunt bani aruncati.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ia-ti doua seturi de anvelope daca poti. Nu fa ca mine.

Eu am avut Silverstone Extreme pe Toyota, asa am cumparat masina si am decis la momentul respectiv (proasta decizie) sa circul cu ele. Vreau sa precizez ca deja erau uzate cam 35-45% si s-au uzat intr-un ritm de speriat pe asfalt. Pe langa faptul ca se echilibreaza destul de greu, asa cum au spus si alti colegi, sunt foarte greu de controlat pe asfalt ud. Pe zapada nebatuta (am prins atunci iarna din 2012 cu ele) au fost foarte bune, intr-o noapte cu viscol si zapada multa pe langa Lipova am fost singura masina care a iesit dincolo de troiene, si m-am intors cu niste motorina la niste utilaje blocate - da' asta e mai degraba un exemplu de off road desi drumul era undeva sub zapada.

Nu recomand nimanui sa foloseasca anvelopele astea pe asfalt.

Am avut apoi BFG MT KM 1 33x10.5 R15 (Silverstone fusesera 35-uri) si pot spune ca m-am descurcat cu ele pe asfalt pe timp de iarna desi daca ar fi sa aleg as pune o anvelopa dedicata sezonului. Am facut mai bine de 20.000km cu ele preponderent pe asfalt si - in afara de sezonul rece- s-au comportat exemplar, am putut iesi oricand in teren cu ele (fara sa sar calu').

Editat de trenu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare