Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dimensiuni arcuri y60

soimu

Postări Recomandate

cred ca e util, pentru vitoare modificari sa stii cum e stasul

as dori sa puna cineva dimensiunile arcurilor de patrol y60

siametrul interior si exterior o sa il pot pune si eu azi, mai tarziu, dar e f intresant sa se puna si inaltimea diferitelor arcuri

standard

ome +5

etc

e de asemenea interesant care e inaltimea lor montate pe masina

la mine, acum am masurat, am 25 cm pe fata si 32 cm pe spate... si teoretic am OME +5, dar sunt vechi si lucrate

care are informatii, rog sa completeze topicul

Editat de soimu`
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator red patrol

Re: dimensiuni arcuri y60

lungime arc original dupa catalog la y60 scurt: fata 401.5 mm spate 450 mm daca vrei OME +10 , numai maine.

Link spre comentariu

pe mine ma intereseaza dimensiunile la y60 lung, mai ales alea de pe spate ca vreau sa le duc la springuit si sa stiu cam la cat sa le fac.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

nasol de tot cum merge treaba

adica ma asteptam care are posibilitatea sa puna o lista cu lungimi de arc fata/spate, standard, OME (+5, +75, +100, cu incarcatura standard, medium, heavy) , Trail master, etc

ce am aflat este despre arcurile standard de spate

diametru otel 17,1

diametru interior 140 mm

lungimea libera 444,5 mm

flexibilitate 32,26 - 18,2 mm /100 kg

amortizoare spate standard,

lungime maxima 619 mm

cursa 234 mm

arcuri standard fata

diametru otel 14,4 mm

diametru interior 140,4 mm

lungime la liber 390 mm

raport de compresie 33,9 mm /100 kg

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@soimu' - am demontat si eu azi arcurile si amortizoarele mele si dimensiunile corespund celor postate de tine, cu o singura diferenta : la mine arcurile spate au 46,5 cm. Mentionez ca am 4.2 SWB. Oare difera din start sau sunt ale tale mai obosite?

Link spre comentariu

dimensiunile date de mine sunt din manualtul nissan patrol y60 PENTRU MOTOR DE 2,8

clar ca ale tale sunt mai lungi pt ca are motorul mai greu...probabil si alte parti sunt mai grele

Link spre comentariu

Nu am mai springuit dar la Baia Mare am intrebat la Ciorba si au zis ca se poate, sa le dau jos si sa le duc la ei.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

Este adevarata informatia ca arcurile de Range Rover spate au aceleasi dimensiuni cu cele de Nissan Patrol spate ?

http://i251.photobucket.com/albums/gg311/soimu_photo/P5100319.jpg

ala de patrol este de ome +5 dar cam obosit...

Link spre comentariu

Pai ... ce parere ai ... nu s-ar putea monta un arc de Range Rover + 2 inch ? ar fi cam cat un OME +5 "fresh" ...

Oricum, cred ca tot tu ai putea sa zici dimensiunea a arcului stock de Range Rover.

Sincer sa fiu, as fi dispus sa experimentez. In ceea ce priveste partea fata, sunt sigur ca merg arcurile de HDJ. Cel putin la mine, merge varianta de la Milner, cu 20% mai rigide. Dar eu am o greutate suplimentara de vreo 150 Kg cu aproximatie.

Ma gandeam sa confectionez arcuri, dar daca s-ar incadra cele de Range, as incerca in prima faza sa montez din acestea.

In ceea ce priveste amortizoarele ... deschidem un topic separat sau discutam aici si schimbam titlul? Astept pana se ia decizia, apoi expun variantele gasite de mine si vedem daca sunt corecte.

@Unimog, da...exista posibilitatea springuirii arcului elicoidal. Nu stiu cata rezistenta au in timp, dar se poate face chestia asta. Azi am vazut si eu un mecanism de acest fel.

Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca depinde si de calitatea initiala a materialului...

Link spre comentariu

la ora asta am arcuri de discovery 1 pe fata in loc de ome +5 obosite

din pacate tot nu e suficient, nu am curaj sa ies cu masina pe teren asa (cu 295/75r16)

dupa schimb sa mai inaltat o ideie (mica ) si pot spune ca sunt mai tari decat arcurile OME CE LE AVEAM

masurat e pe la 40 cm (+-1 cm dupa pozitia de masurare)

Link spre comentariu

Este adevarata informatia ca arcurile de Range Rover spate au aceleasi dimensiuni cu cele de Nissan Patrol spate ?

Da, tot 46 de cm au ...dar nu ai ce sa faci cu ele.

Eu va doresc spor la experiente ... sa iasa ceva! Din punctul meu de vedere am studiat problema ... si am constatat ca am investit in asta o groaza de ... , timp ... :grin: (continuarea o puneti voi). Va stau la dispozitie oricand cu orice informatie tehnica pe care o detin si care v-ar putea ajuta in cercetarile voastre. :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Exista posibilitatea montarii unor arcuri mai inalte decat cale de Discovery stock.

Ma refer la arcuri de Discovery +2 inch (adica cu 5 cm mai lungi). Cele de +3 inch consider ca ar fi exagerat de inalte. Pretul pentru ele ar fi de 250/300 RON.

Cred ca e o "afacere" daca se potrivesc fara prea mari modificari. De asemenea, se poate opta pentru una din variante :

- light duty

-medium duty

- heavy duty

Tinand seama de faptul ca Patrolul este putin mai greu, consider ca montarea unora heavy duty e optima. (Cred asta luand in considerare un eventual troliu, montat pe o bara custom care sa cantareasca in ansamblu aproximativ 100 kg.)

Indraznesc inca o intrebare : arcurile de Discovery s-au potrivit fara modificare? Si ... despre ce fel de Discovery este vorba? Seria I, II ?

Link spre comentariu

Eu va doresc spor la experiente ... sa iasa ceva! Din punctul meu de vedere am studiat problema ... si am constatat ca am investit in asta o groaza de ... , timp ... :grin: (continuarea o puneti voi). Va stau la dispozitie oricand cu orice informatie tehnica pe care o detin si care v-ar putea ajuta in cercetarile voastre. :h5

Te-am prins cu vorba !!! :ha:

Scrie aici din ce consta kit-ul de pe Tom ... asta, bineinteles, daca-i functionabil, daca nu-i secret sau daca nu stricam vreo combinatie ... :x

P.S. : oferim la schimb bere sau alte informatii ... :h5

Acum, vorbind serios, nu crezi ca daca sunt egale cele de Range cu cele de Patrol, avantajul financiar (ca pana la urma despre asta e vorba) ar fi mai mare daca s-ar opta pentru cele de Range?

Ma refer la faptul ca exista mai multi producatori ce livreaza arcuri pentru englezoaice, la preturi mult mai mici decat australienii sau nemtii ce confectioneaza arcuri cu aceeasi lungime ptr Patrol?

De exemplu, se pot gasi arcuri ptr Range Rover + 2 inch, + 3 inch sau + 5 inch la pretul pe care l-am scris mai sus (adica 300 RON perechea). Ar fi un total de 600 RON, deci cam 150 euro. Nu-i mult, daca stam sa ne gandim ca OME, cel mai cunoscut producator de la noi, vinde cu un pret mult mai mare / arc.

Editat de White Wolf
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare