Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trecere pe elicoidale K260

dulceanu ionel

Postări Recomandate

Desi nu este masina mea imi permit sa postez o modificare de la foi de arc la elicoidale si totodata si de punti provenite de la un Y61.Lucrarea este facuta de Cos pe masina lui care a considerat ca nu este necesa sa posteze o asa lucrare de arta pt ca se vor gasi cativa carcotasi care sa zica de ce nu ai facut asa si nu asa.Aceasta lucrare s-a facut cu multa truda ,cu multi bani si cu mult timp.Deo camdata am doatr cateva poze spion cu modificare si transplantare puntii fata si urmeaza si spatele cu punte de y61 cu blocant.Poze mai multe si detalii tehnice poate sa le dea chiar autorul lucrarii(COSSSS)

100520112294.jpg.3d34415a7cabaf3c7e8fafd342a32665.jpg100520112295.jpg.6c8ca66479a10cb98155d4f3683e54ce.jpg100520112296.jpg.905e58badc3451e9ef251d48bf27dc47.jpg100520112297.jpg.7db80b8d260abf64feea7fff79729917.jpg

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Trecere pe elicoidale K260

tare,bravo Cos. Arcurile provin de la? Nissan sau altceva? arata bine din cele citeva poze....si cum merge acum?asta-i important.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Arcurile provin de la y61.Eu acuma vb din cate am vazut si discutat cu ,cos masina vireaza mult mai bine.Sunt multe modificari acolo,bara de directie,panhard gandite si studiate la mm

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Multumesc ca existi .

Te tai , sa-mi moara pastravu' .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

N-am somn , am pastrav ....

Daca vrei poze , n-am cu mine , da' ma duc sa ma barbieresc ....

Detalii....tu fa poze si eu o sa le comentez ...te-ai bagat in hora , acu' danseaza .

Si nu e masina mea , ci e a sotiei mele .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

In afara de simplitate si anduranta , foile de arc sint un capitol depasit in auto .

Nu recomand conversia la nimeni care nu sta bine cu nervii . Sau banii...

Link spre comentariu

Arcurile pe foi SUNT mai rezistente decat elicoidalele, DAR : depinde cum ingrijesti masina, cum au fost springuite si ce astepti de la masina.

Eu merg pe arcuri de foi.

Nemultumirea cea mai mare este disconfortul generat de scuturatul nonstop.Simt ca-mi ajunge stomacul in cap cand merg pe un drum cu piatra si denivelari mici si dese.

Pe locul doi ca si nemultumire : nu-mi place cat flexeaza si cum flexeaza masina.

Cos :brpentru lucrare.

Off road student on Patrol 260.
Link spre comentariu

@ cos: felicitari pt rabdare si investitie

@ anjin:

Arcurile pe foi tot timpul necesita reparatii ( foi rupte)

Sunt enervante ( scartzaie )

Bucsele din cercei trebuie sch des impreuna cu bolturile afetente......

Sunt cumplit de grele..........

Costa mult inlocuirea lor (pret piesa + manopera)

Puntile nu flexeaza

Disconfort maxim in masina

In concluzie, si-au trait traiul , si-au mancat malaiul.

Solutia arcurilor pe foi va ramane masinilor de tonaj, desi....... si acolo au cam fost inlocuite cu pernele de aer.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

super lucrare, dar pozele sunt putine

din pacate, cos e genul de om de la care trebuie sa intrebi ca sa zica ceva...desi are multe de zis

omul a studiat nu doar practic ci si teroretic, conceptele care au stat la baza fabricarii unor piese

ar trebui sa ne expuna pe larg, dar.... nu o face

offtopic

este viabila ca si concept, combinarea arcuri foi-elicoidale unde foile se reduc ca si numar, se lasa maxim 3 foi, EXCLUSIV PENTRU POZITIONAREA PUNTII iar suspensia sa se faca din arcuri elicoidale?

intreb pentru ca e posibil sa nu se poata face asta sau modificarea sa aduca defectiuni dese

a incercat asta cineva?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Soimule , toate la timpul lor . Acum lucrez zi-lumina la puntea spate , si-s mai incintat decit iepurasu' Bocanila .

Combinatia mentionata e frecventa , lamelare + elicoidale ajutatoare ( helper) , de asemenea si cu perne de aer . Operatia e simpla , cu piese minime-citeva bride , citeva talere , supersimplu - , de obicei se prefera helpere scurte care sa incapa intre foi si sasiu .Pina la o limita se poate renunta la unele foi din pachetul de arcuri ( care incepe sa devina insuficient ...) , dupa aceasta limita trebuie aplicata si o bara de tractiune care previne suprasolicitarea foilor ramase -se curbeaza prea mult la efortul de tractiune a rotii .

O vad doar ca o metoda de evitare a conversiei - care cuprinde tendoane , de obicei reglabile , suportii de tendon de pe punte si sasiu , talere de arc , repozitionarea conductelor si electrica , ....repartitor , racorduri , .....ace brice si carice ....unghiul cardanului cu diff, la diverse pozitii unghiulare ale puntii , - variabile intr-o plaja larga , foooarte usor de bulit daca geometria tendoanelor nu e cea corecta .....

Link spre comentariu

exact asta zic, simplu, pt ims, care o sa vada soseaua numai daca ii duc poze

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@Cos : felicitari pentru lucrare ... fata arata ca iesita din fabrica. Care-i totusi faza cu 2 telescoape? Am mai vazut-o si pe la colegii australieni dar nu am inteles care-i scopul. Banuiesc ca actioneaza diferit unul fata de celalalt. Cum faci spatele? Sfatul meu e sa-i faci tendoanele mai lungi decat le are Y61 iar cele superioare prinde-le in V pe punte si scapi de bara panhard. Trebuie calculata bine geometria, dar avantajul e important. Cu ocazia esta te alegi si cu tendoane HD facute din teava trasa de 1 1/4 toli ... incomparabil mai tare decat teava folosita la tendoanele originale.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Fusesi cumva az'noapte pe la sopru'. Ca nu te vazui....si io statui pin la al doilea cintat al cocosului ...De zici ca nu fusesi , e ceva necurat , de unde stii de-astea ...

Link spre comentariu

Fusesi cumva az'noapte pe la sopru'. Ca nu te vazui....si io statui pin la al doilea cintat al cocosului ...De zici ca nu fusesi , e ceva necurat , de unde stii de-astea ...

:h5 Gand la gand cu bucurie !!! :ha: La tine-n sopru nu fusai, da' nici ceva necurat la mijloc nu e ... tocmai ce facui si eu la mine-n sopru una d-asta.

Uite o poza ... si zi-mi ce crezi :

DSC03767.jpg.2633858b02f204ac75a3f161af31b037.jpg

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Cred ca la mine treaba e mai solida si mai complicata , si mai cred ca tendoanele superioare sint reglabile . Si mai ced ca am ceva balljoint...gresabile ...Aaaa, si e neagra ...

De aici mai cred ca elementul fragil si in acelasi timp indestructibil e factorul uman . Eu ma stiu mai slab , d'aia o fac mai altfel ...

Link spre comentariu

Cred ca la mine treaba e mai solida si mai complicata , si mai cred ca tendoanele superioare sint reglabile . Si mai ced ca am ceva balljoint...gresabile ...Aaaa, si e neagra ...

De aici mai cred ca elementul fragil si in acelasi timp indestructibil e factorul uman . Eu ma stiu mai slab , d'aia o fac mai altfel ...

Mai sa fie ... e studiata lucrarea . Dar cum vorba lunga e saracia omului , te asteptam cu ceva poze.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Eu am fost plecat prin europa si am cam lipsit de la atelierele harniciei lasandu-l pe costica sa-si faca de cap.Ieri cand am sosit puntea era aproape montata.Toate modificarile sunt studiate si facute minutios si cu multa pasiune.Am facut 2 poze spion ,mai multe urmeaza sa puna cos.

25052011170.jpg

25052011171.jpg

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare