MihaiBasca Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Salutare tuturor,ma numesc Mihai,sunt din Alba Iulia,si de curand am devenit posesorul unui Vitara 1.6 Automatic din '94.Masinuta a participat pana acum si la ceva concursuri care au lasat urme destul de adanci asupra ei,insa ,din fericire,nimic nerezolvabil.Planul ar fi "imblanzirea " putin a utilajului,avand in vedere ca nu vreau sa particip la concursuri cu el,ci doar la iesiri prietenesti de weekend:x. Ca si plusuri as enumera: -inmatriculata,acte in regula -metal-top(nu am vrut soft-top din mai multe motive) -echipata deja cu anvelope,troliu,suspension lift(aspecte care ar fi trebuit adresate daca as fi luat o masina stock) -MRL-uri manuale -partea mecanica ok,motorul merge bine,cutia schimba corect toate treptele,reductorul functioneaza bine,nu bate nimic,etc. Ca si minusuri: -din punct de vedere estetic arata deplorabil(mi-am asumat problema asta avand in vedere ca am luat-o la un pret bun) -rugina din plin la caroserie si in doua locuri la sasiu (nimic nerezolvabil) -anvelope prea mari(31" ) care ,pe langa ca freaca in caroserie si in sasiu,afecteaza in mod negativ si comportamentul in teren(am apucat sa ies cativa km pe un deal din apropiere si sa fac o comparatie cu o Vitara manuala cu anvelope 195/80R15,unde eu urcam cu pedala la jumatate,cealalta urca aproape la relanti) Dupa aducerea masinii acasa,primul pas a fost indepartarea roll-cage-ului exterior care nu se prea potrivea cu viziunea mea despre masina,al doilea fiind o prima spalare de noroiul acumulat pe ea de cine stie cand,operatiune efectuata astazi,dupa care am facut cateva poze pentru a avea termen de comparatie cand va fi gata. Pe termen scurt,pentru a face identificarea la RAR, trebuie sa o aranjez putin din punct de vedere estetic si sa-i montez/adaptez o toba de esapament ,avand in vedere ca in acest moment are evacuare directa undeva sub scaunul soferului.Pe termen putin mai lung,urmeaza: - o reparatie generala la caroserie, -o revizie la partea mecanica(uleiuri,filtre,distributie,bujii,etc) -alte bari fata si spate, -anvelope 235/75R15(sunt trecute si in acte,sunt mai mici cu 2" in diametru,sa speram ca va fi suficient pentru un plus de forta in teren,daca nu,vedem si de rapoarte in grupuri), -coborata putin suspensia pe spate(sta prea sus de spate) -reglat unghiurile cu noile roti(in momentul asta caderea pe fata e dezastru,masina a fost inaltata si nu s-au folosit suruburile cu excentric pentru reglarea caderii) -roof-rack + proiectoare -scuturi unde este necesar -interiorul putin aranjat(in principal arata bine) Am stat mult pe forum pana sa ajung sa aleg Vitara si nu imi pare rau ca am facut-o ,chiar daca o sa am ceva de lucru la ea,sper sa o aduc cat mai repede la linia de plutire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Probabil sunt resapate gumele de sunt asa de grele. Am vazut aici pe forum baieti cu 31 si nu se plangeau dar erau Mt-uri Bfg. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Da,gumele sunt resapate...pe de alta parte,fiind automata,Vitara mea s-ar putea sa aiba demultiplicare mai mica in grupuri decat cea manuala cu care am comparat-o...oricum maine verific ce rapoarte am in grupuri ca sa stiu cum stau. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Nu arata rau. Sa iti aduca numai bucurii. Buton de Power nu ai? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Misto jucaria. Problema ca trage "slab" vine de la anvelopele folosite. Sunt grele rau resapatele si se simte. La mine masina mergea la fel de bine cu 31 BFG KM2 ca si cu resapate 215/80 profil Sahara. Le am si cantarit si din cate imi aduc aminte cantareau 1 kg mia putin decat resapatele! Daca ai motorul in 8v cutia este in 3 trepte GM, o cutie incredibila. Are un convertor de cuplu cat china. Foarte fiabila si foarte puternica in teren. Daca ai 16v atunci ai cutia Aisin cu electronica Denso in 4 trepte. O cutie buna pe asfalt. Consum redus, schimbari mai rapide, dar nu foarte fiabila. In offroad greu apare des simptomatologia "ulei ars", ambreiajele nu rezista la friciune, se descuameaza si incarca uleiul cu abreiaj ars dand acel miros. In timp apar 2 simptome, ori incepe sa patineze ori nu mai schimba cum trebuie vitezele, mizeria blocand vacum-le. Pune anvelope noi, NEresapate si o sa se schimbe serios masinuta. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pharmacistu Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Sa o stapanesti sanatos. Ai ceva de lucru la ea...:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Mai 15, 2011 Autor Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Multumesc baieti pentru urari:tk! pavel_vn nu stiu la ce buton te referi,poate detaliezi putin. roly,motorul este 8v,cutia este cea in 3 trepte,si eu am citit numai lucruri bune despre ea.Eu ,sincer sa fiu,n-am mai mers in teren cu automata pana acum si mi se pare ca nu prea are frana de motor...Cu anvelopele cred ca ai dreptate,probabil o sa merg pe BFG KM2 235/75R15 si vedem atunci cum se comporta. De lucru mai este mult,intr-adevar,dar nu ma grabeste nimeni,de maine ma apuc serios de ea,primul lucru trebuie sa schimb furtunele de benzina ca in momentul asta mai multa curge jos decat ajunge in motor:bi,dupa aceea sa dau jos scaunele si mocheta din interior,sa vad si de sus cum se prezinta podeaua,nu numai de dedesubt.Intre timp mi-am comandat suruburile pt. reglajul caderii pe fata,un set de sigurante de capota(nu mai las sistemul original de inchidere al capotei ca e cam distrus),aripi si carenaje fata noi,traversa superioara dintre faruri(a fost macelarita de altii,chiar daca nu ar fi fost nevoie:uameni) si grila de plastic din fata(pe asta va trebui sa o macelaresc eu :beat ca sa o pot monta in spatele troliului,as fi lasat-o pe cea de pe masina dar aia e chiar bucati).Asa,si era sa uit,va trebui sa-i schimb parbrizul,daca aveti careva unul second de vanzare m-ar interesa,nu vreau sa dau banii pe unul nou... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum culmea ironiei e ca multi viseaza la ce masina ai tu cu rollcage, roof rack, overfendere de metal, troliu, etc. bine ai venit in lumea posesorilor de vitara si multe bucurii sa ai alaturi de ea. eu te pot ajuta cu acea traversa de metal pe care unii montatori de trolii au taiat-o. Oferta pe pm ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Stiu ce zici,dar eu nu vreau masina de competitie,o vreau "civila"(ca masina de competitie visele mele se indreapta in alta directie,de ex. Fiesta S2000:dr1),de-asta am dat jos roll-cage-ul.Cu restul dotarilor n-am nici o problema,o sa ramana pe masina,desi daca vezi de aproape overfenderele alea metalice nu cred ca le mai apreciezi:bleah.O sa le inlocuiesc cu ceva mai estetic iar roof-rack o sa ii construiesc dupa ce termin cu tinichigeria+vopsitoria. De asfalt nu va ajunge masina in nici un caz !!!:jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum pavel_vn nu stiu la ce buton te referi,poate detaliezi putin. .. Pe maneta nu ai un buton in lateral? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Mai 28, 2011 Autor Partajează Postat Mai 28, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Pe maneta nu ai un buton in lateral? Este butonul respectiv... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Mai 29, 2011 Autor Partajează Postat Mai 29, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Dupa ce,pentru vreo saptamana,am cam neglijat-o din motive obiective,ieri am reusit sa ma ocup putin de Vitara.Primul pas a fost demontarea aripilor fata,care vor fi inlocuite cu altele noi: Al doilea pas a fost indepartarea scaunelor si a mochetei din interior,pentru a vedea starea podelei. Ca o mica paranteza,ce ziceti de modul asta de prindere al centurilor? Banuiesc ca le-au prins asa ca ,in cazul in care ajung intr-o situatie fara iesire,sa se poata spanzura mai usor....:F Ma rog,sa revenim.Dupa ce am demontat scaunele ,am inceput indepartarea mochetei,sub care am gasit urmatoarele: :ps Intr-un final am ajuns la podea care arata sublim,dar lipseste cu desavarsire,mai ales in zona soferului. In concluzie,saptamana viitoare ma voi distra din plin cu flexul si cu aparatul de sudura .:wi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Mai 29, 2011 Partajează Postat Mai 29, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum de obicei, acele aparatori din interioarul aripii fata sunt din plastic. la masina ta s-a lucrat de cel dinainte. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 (editat) Re: Inca o Vitara pe forum Sa vede ca este o masina de razboi:ha:. Succes in continuare cu restaurarea. Editat Mai 31, 2011 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Daca mai intarziai operatiunea de tinichigerie a caroseriei ajungeai sa ai un alt mod de franare, Flinstone stile, la cat de mancata de rugina e podeaua. Cred ca o sa ai ceva de munca la reconditionat tablaria de pe ea. Spor! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Este butonul respectiv... Ala tre' sa fie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dexter Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Succes cu reconditionarea. Ai nevoie. Si apoi s-a facut lumina..... un 4x4 !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Septembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum A trecut ceva timp de la ultimul update ,din pacate motive obiective m-au impiedicat sa mai progresez la jucarie pana zilele trecute...Acum ca problemele care intervenisera s-au rezolvat,sper sa nu mai treaca mult timp pana la prima iesire cu ea:ca.Daca toate merg conform planului,maine voi da jos caroseria de pe sasiu si voi incepe reconditionarea acestuia din urma si a caroseriei. Maine seara revin cu poze... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Ieri am reusit sa dau jos caroseria de pe sasiu si se pare ca voi avea putin de lucru si la el,in partea din spate nu se prezinta foarte bine,astazi i-am dat o spalare completa si urmeaza partea de taiat,sudat,intarit unde este cazul,etc... Poze de aseara: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum ai grija sa nu pierzi rezervorul :ha: ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Bine ca nu l-am pierdut pana acum:f2... Noroc cu sina...pardon,BARA din spate,ca se sprijinea pe ea:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Septembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2011 (editat) Re: Inca o Vitara pe forum Astazi am inceput cu indepartarea barii spate,dupa care am ramas cu privelistea capetelor din spate ale sasiului,care erau distruse de rugina...Am procedat la indepartarea lor si a traverselor care ar fi trebuit sa sustina rezervorul: In continuare m-am ocupat putin de rezervorul de combustibil,care nici el nu s-a dovedit a fi intr-o forma prea buna: Am demontat si pompa de combustibil si senzorul de nivel ,urmand sa trec la o curatire si vopsire a rezervorului inainte de montarea inapoi pe masina. La un moment dat m-am saturat de atata rugina si flex pe ziua de azi,asa ca am zis sa profit de accesul usor la partile mecanice si sa efectuez niste operatiuni de intretinere :inlocuirea bujiilor,montarea unui termostat(fostul proprietar il demontase din motive de incalzire excesiva) si inlocuirea curelei si a rolei de distributie.Partea cu bujiile a mers usor,iar cele date jos de pe masina nu aratau foarte bine,semn ca motorul nu a functionat chiar corect,lucru sesizat si de mine in putinii kilometri rulati cu masina: Partea de montat termostat s-a incheiat foarte repede,dupa ce am constatat ca-mi lipseste inelul de etansare din kit-ul pe care l-am cumparat....:roll: .Asa ca am trecut la inlocuirea distributiei,lucrare pe care am facut-o tot de jumatate,deoarece ,la demontare,am observat mici scurgeri de ulei pe la simeringul axului cu came,asa ca am decis sa ma opresc pana luni cand voi procura si simeringul si inelul de etansare al termostatului...Sper ca luni seara sa finalizez cu aceste probleme... Pana atunci,cred ca se impune o :be Editat Octombrie 5, 2011 de MihaiBasca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Felicitari pentru munca depusa pana acum! Cateva intrebari: 1.Termostat de care ai cumparat? Ma refer la temperatura de declansare, din cate stiu sunt 2 tipuri, unul care declanseaza la o temperatura la scazuta, altu la o temperatura mai mare. Cati bani ai dat pe el? 2.Chitul de distributie, ce marca ai folosit, si ce a continut? Curea, rola intinzatoare? Pompa de apa in cazul in care ai achizitionato, cati bani si ce marca? Spor la munca in continuare, si o :xbere bine meritata! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiBasca Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Inca o Vitara pe forum Multumesc pentru aprecieri! 1.Termostatul intr-adevar exista de 88 grade si de 82 grade,eu l-am ales pe cel de 82 ,cumparat de la Bardi Auto,a fost undeva la 60 RON(marca Quinton Hazell). 2.Pe partea de distributie am luat curea Contitech(undeva pana in 100RON,daca tin bine minte,luata de la Autonet) si rola intinzatoare originala,luata tot de la Bardi Auto,cu vreo 70 RON(mi s-a parut ieftina ca sa fie piesa OE,insa cand am desfacut ambalajul e cu cod original pe ea si tot tacamul...).Pompa de apa nu o sa o inlocuiesc,arata ca noua,nu are joc(cred ca a fost inlocuita de proprietarul anterior) si oricum nu e antrenata de cureaua de distributie....pentru siguranta ar fi fost bine sa o inlocuiesc,daca se duce iar va trebui sa demontez distributia pt. ca rola intinzatoare e prinsa de ea,dar asta e...mai am mult de lucru la masinuta si bugetul e restrans.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin vitara Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: Inca o Vitara pe forum felicitari! si eu am vitara si vrea sa repet oarecum operatiunea ta ...dar doar pentru indepartarea ruginii din caroserie...intrabarea mea e dak se da usor jos caroseria de pe sasiu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate