Dorin_Z Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Buna ziua tuturor! Am o Vitara 1.6 8V care se incapataneaza si nu intra in marsarier din cand in cand. Trebuie sa calc ambreiajul de cateva ori in gol si intra dupa aceea(uneori usor, alteori cu un usor carait). Mai face figuri si cand trec din treapta I in a II-a intra mai greu, in sensul ca trebuie sa cauti treapta de vitaza. Restul vitezelor I, III, IV, V "no problem" totul OK. Masina are 183000 km iar despre ambreiaj nu stiu daca a fost schimbat sau nu. Zgomote ciudate in timpul rularii nu sunt, de patinat nu am simtit ca patineze. A mai patit cineva asa ceva? Este normal tinand cont ca este o masina de teren? Mai exista o problema: joc in cutia de transfer - axul cardanic spate joaca in cutia de transfer mai ales cand dau cu spatele se aude jocul, ca o bataie sau pocnitura . Nu este cu axul cardanic nimic am verificat. Ce poate sa joace in cutia de transfer? Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Daca ai atatea probleme sfatul meu este sa schimbi cutia + reductorul. Cu 450 RON le iei si gata. Totusi inainte poti sa verifici urmatoarele: Ulei in cutie - cantitate corecta + calitate Cablu ambreiaj(se poate regla pe cutie) Daca face figuri in 1 si 2 ai toate sansele sa fie duse sincroanele. Joc in cutia de transfer - asta este ciudat, mie imi suna a cruce cardanica. De obicei cedeaza lantul in cutia de transer datorita utilizarii incorecte. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 15, 2011 Autor Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Multumesc Roly pt raspuns. Am sa schimb uleiul pt nu l-am schimbat de cand am cumparat masina, arox 5 luni, si am sa verific cablul de ambreiaj, pt ca am si unul nou, iar daca trebuie schimbat il schimb. In legatura cu acea cruce la cardan as vrea mai multe detalii daca se poate. Eu am verificat cardanul si nu misca la acele cruci unde flexeaza ci jocul este unde se imbina cu acea cutie de transfer, de aceea am zis ca este in cutie jocul. Adevarul este ca nu am desfacut sa vad despre ce este vorba. Poate ma poti ajuta cu ceva informatii despre cum este imbinat acolo si ce ar putea fi. Noapte buna tuturor! Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Eu am desfacut cutia de viteze (VITARA, 1.6 , 8V,CARBURATOR,1992) si am ceva poze care te-ar putea ajuta sa-ti faci o idee despre ce ar putea fi acolo.Despre faptul ca ,citeodata nu-ti intra marsarierul poate fi problema de sincron pentru ca este sincronizat si la fel si la viteza a doua(parca a doua ai spus ca ai probleme).Poate fi la fel de bine si din cauza ca uleiul din cutie este mai viscos decit trebuie sa fie si atunci impiedica inelele sincron de la marsarier si viteza a doua sa-si faca treaba presupunind ca acestea sint mai uzate decit celelalte.Ca sa te asiguri ca ai sau nu joc in cutia de transfer cel mai usor este sa dai jos cardanul si sa incerci daca ai joc axial in pinionul de la cutia de transfer.Incepi prin a schimba uleiurile din cutia de viteze si transfer si prin a vedea jocul din transfer si dupa aceea te poti gindi la dat jos cutia si demontat.BAFTA. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Multumesc @chivu pentru tot! Am sa incep prin schimbarea uleiului, eventual reglarea ambreiajului, daca este cazul. Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala am exact aceeasi problema cand doresc sa bag in marsarier cateodata, cam des zic eu, pur si simplu nu intra, insa ca sa intre o bag dintr-o viteza in alta putin si isi revine, nu apas ambreiajul de mai multe ori. recunosc nu i-am schimbat sau verificat uleiul, tind sa cred ca este acea siguranta care nu te lasa sa bagi din viteza a V a in marsarier, carait sau alte probleme nu am avut. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Daca desfaci la levierul de schimbare a vitezelor o sa vezi ca are un soi de bucsa cu un surub.Acel surub daca nu mai strange in pozitia corecta iti cauzeaza caraitul si neintrarea in viteze.Incearca intai asta si apoi te apuci sa schimbi cutie de viteze... KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala [ATTACH=CONFIG]106037[/ATTACH]Daca desfaci la levierul de schimbare a vitezelor o sa vezi ca are un soi de bucsa cu un surub.Acel surub daca nu mai strange in pozitia corecta iti cauzeaza caraitul si neintrarea in viteze.Incearca intai asta si apoi te apuci sa schimbi cutie de viteze... Bucsa aceea este ca un scaun pentru levier si daca este sparta (cum am gasit-o eu) face ca trecerea dintr-o viteza in alta sa fie destul de imprecisa.Aici iti las doua poze cu locul unde vine levierul si cu bucsa.Daca scoti burduful levierului si apoi desfaci cele doua suruburi va iesi levierul foarte usor dupa care poti vedea bucsa. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 (editat) Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Am schimbat uleiul in cutie si am pus 75W90 Mobil 1 Api GL-4. Cel care a fost nu stiu ce ulei putea fi numai de cutie nu. Avea culoarea "cafelei cu lapte" un miros f. ciudat nici macar pe aproape cu cel care l-am bagat in cutie si era apos nu a avut spume. Am reglat si cablul de la ambreiaj pt. ca prindea cam jos - acum prinde la jumatate. Acum totul este ok nu mai caraie deloc in nici o viteza! Am sa verific si ce a spus @chivu referitor la acele bucse pt. ca in treapta II tot tr sa caut viteza, din cand in cand, si am sa schimb toate uleiurile! Multumesc tuturor pentru sfaturi!!! Am facut o plimbare prin Timisoara - diferenta este foarte mare am si parcat de cateva ori cu spatele si totul a decurs perfect. Editat Mai 17, 2011 de Dorin_Z Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Bravo. Ai vazut? O service-re corecta face mult. Ma bucur ca ai scapat ieftin. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avantra Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Am schimbat uleiul in cutie si am pus 75W90 Mobil 1 Api GL-4. Cel care a fost nu stiu ce ulei putea fi numai de cutie nu. Avea culoarea "cafelei cu lapte" un miros f. ciudat nici macar pe aproape cu cel care l-am bagat in cutie si era apos nu a avut spume. Am reglat si cablul de la ambreiaj pt. ca prindea cam jos - acum prinde la jumatate. Acum totul este ok nu mai caraie deloc in nici o viteza! Am sa verific si ce a spus @chivu referitor la acele bucse pt. ca in treapta II tot tr sa caut viteza, din cand in cand, si am sa schimb toate uleiurile! Multumesc tuturor pentru sfaturi!!! Am facut o plimbare prin Timisoara - diferenta este foarte mare am si parcat de cateva ori cu spatele si totul a decurs perfect. Verifica sa nu-ti intre apa pe undeva in cutie! Dupa cum zici ca avea culoarea uleiul vechi, e posibil sa fi avut apa in el. Eu asa am patit la un grup la care aveam furtunul de la aerisire rupt si mi-a intrat apa in el. Avea exact aceiasi culoare (cafea cu lapte). Experienta este singura in stare sa ne ofere informatie reala despre viata! (Mircea Eliade) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Are si cutia de viteze aerisitor? Daca da unde? Multumesc! Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Buna seara ! Ca la orice dispozitiv dotat cu aerisitor, acesta este localizat in cel mai sus punct unde a putut fi montat. Deci, undeva in partea superioara a cutiei. Identifica-l, curata-l, trage pe el un furtun si du celalalt capat undeva in sus, unde nu incurca si nu poate trage accidental apa sau mizerii. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Atie cineva unde este localizat acel aerisitor? Eventual o poza?:hl Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanspeditionne Postat Mai 19, 2011 Partajează Postat Mai 19, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Salut! DIn cate am observat si eu in general, cand nu face zgomot in mers sau cand nu sare din marsarie, una dina cauze poate fi si ...uzura uneoi bucsi sau...vreun tampon slab,,Dreapt urmare cutia se deplaseaza din standard si levierul de comanda nu mai actioneaza cum trebuie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Atie cineva unde este localizat acel aerisitor? Eventual o poza?:hl Aerisitorul in cauza este situat pe capacul cutiei de viteze unde este selectorul in care intra levierul schimbatorului de viteze.Se poate vedea ( cu greutate )daca tebagi sub masina pe dreapta si te uiti la partea superioara a cutiei de viteze unde intra levierul schimbatorului.Este un alt aerisitor si pe cutia de transfer (daca nu ma insel) si pe puntea spate si diferentialul fata.Toate ar trebui sa aiba un furtun care sa duca cit mai sus si in capat o mica supapa care permite intrarea si iesirea aerului dar nu si a altor lucruri.Aici ai poza cu aerisitorul de pe cutie si mai tirziu daca ajung sa fac poze voi pune si cu celelalte aerisitoare. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Pozele promise cu aerisitoarele de la cutia de viteze si cutia de transfer.Scuzati intirzierea. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Mai 22, 2011 Autor Partajează Postat Mai 22, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Multumesc frumos pt. informatii!! Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blackufo Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala o rugaminte si o intrebare, cele doua bucsi se gasesc la UNIX,? sub ce cod? un vecin de-al meu ,posesor de vitara ,cred ca an de fab 92,are probleme cu cutia ,ii intra mai greu in vitezele din fata ....dar acum deloc,adica 1,3,doar a 5 mai merge ,iar in a 2-a, a 4-a,si mers inapoi ,intra fara probleme . necazul ca am incercat sa remediez ceva dar bucsile cele doua sunt inexistente iar arcul de pe maneta era rupt,deci unde gasesc asa ceva ,sau sugestii va rog....multumesc . amintirile cele mai frumoase le am din........vise. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala o rugaminte si o intrebare, cele doua bucsi se gasesc la UNIX,? sub ce cod? un vecin de-al meu ,posesor de vitara ,cred ca an de fab 92,are probleme cu cutia ,ii intra mai greu in vitezele din fata ....dar acum deloc,adica 1,3,doar a 5 mai merge ,iar in a 2-a, a 4-a,si mers inapoi ,intra fara probleme . necazul ca am incercat sa remediez ceva dar bucsile cele doua sunt inexistente iar arcul de pe maneta era rupt,deci unde gasesc asa ceva ,sau sugestii va rog....multumesc . Codul original Suzuki pentru bucsa de la maneta schimbatorului de viteze este:28117-60A00 si pentru maneta de la reductor este :29535-60A00.Eu le-am cumparat de la reprezentanta pentru ca pe la alte magazine nu stiau nici ce sint cind mergeam sa le arat ce vreau.Sper sa-ti fie de folos desi am cam intirziat cu postatul.Bafta. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala Codul original Suzuki pentru bucsa de la maneta schimbatorului de viteze este:28117-60A00 si pentru maneta de la reductor este :29535-60A00.Eu le-am cumparat de la reprezentanta pentru ca pe la alte magazine nu stiau nici ce sint cind mergeam sa le arat ce vreau.Sper sa-ti fie de folos desi am cam intirziat cu postatul.Bafta. Codul bucsei de la maneta schimbatorului este de la bucsa mare din fotogarafie pentru ca de cea mica nu am avut nevoie (era buna cea veche).:wink: NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexxis888 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala In locul arcului rupt ,eu am modelat unul de la schimbator de viteze de motocicleta,care este mai tare,eu aveam probleme ca imi iesea schimbatorul in sus si nu mai puteam schimba,acuma functioneaza perfect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
packard Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala salutare, supun si eu atentiei voastre urmatoarea problema. am o vitara 1,6 80cp. atunci cand este frig afara gen minus x-grade dupa ce masina sta o noapte afara gasesc levierul cutiei de viteze intepenit. nu se misca deloc, nici in stanga nici in dreapta nici in fata nici in spate. dupa ce merge masina vreo 30 de minute cu cutia de transfer in N daca am lasat-o in viteza incepe sa se miste si ulterior sa mearga cum trebuie. Ambreiajul e nou, uleiul la cutie e nou, cablul de ambreiaj e nou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala poate a intrat apa si ingheata acolo. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Re: Problema cutie de viteze Vitara manuala sau nu ai pus ulei de care trebuie in cutie. e diferit fata de grupuri!! ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate