Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema cu A/C

rommy20005

Postări Recomandate

Am o problema cu aerul conditionat si nu pot sa-i dau de cap.

Acum 2 saptamani am bagat freon in instalatie si mergea totul ok.

Dupa 4 zile nu mai baga rece dar cupla compresorul, in a 5-cea zi nu mai cupla compresorul deloc.

M-am dus iar la centru de incacrcari cu freon si nu mai aveam nici un pic de presiune pe instalatie. Mi-a bagat aproape 15 bari (aer simplu) pe instalatie si nu se aude nimic fasaind....pe instalatie nu se vede nimic, nici o pierdere...nimic...nu am simtit nici un miros in cabina...

Stie cineva vreun baiat meserias sau vreun service care sa ii dea de cap?

zic si io.........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema cu A/C

In mod normal cind ai pus freon trebuia sa pui si substanta de contrast(parca asa ii zice) care in cazul ca ai pierderi privita cu ochelari speciali iti arata pe unde ai pierderi.Verificarea instalatiei de AC se face prin vidare nu prin introducerea de aer sub presiune asa ca roaga-te sa nu fi bulit nimic.

Singura solutie e sa iti pui substanta aia(nu costa mult maxim 20 ron) sa vezi pe unde pierde pt ca in mod clar ai pierderi.

Link spre comentariu

Corect Grandvitara!

@Rommy

Iti recomand sa gasesti un service dotat cu un aparat de testare si incarcare sisteme de A/C auto. Testul de pierderi se face prin vacuum si vizual prin inspectia circuitului de freon cu ajutorul unei lampi ultraviolete si o pereche de ochelari de culoare galbena.

Link spre comentariu

Corect Grandvitara!

@Rommy

Iti recomand sa gasesti un service dotat cu un aparat de testare si incarcare sisteme de A/C auto. Testul de pierderi se face prin vacuum si vizual prin inspectia circuitului de freon cu ajutorul unei lampi ultraviolete si o pereche de ochelari de culoare galbena.

La astfel de service am fost cu masinaria daia. La vidare imi da ca totul e ok si ca pot pune freon. Mi-a bagat si presiune (la cat lucreaza compresorul) si a dat cu pulverizator cu sampon pe toate incheieturile si tot nimic...

Ramane sa bag substanta aia fluorescenta cu freon dinou si sa vad daca se vede cu acei ochelari si lampa.

Eu va intrebam daca stiti in Buc. pe cineva mai vechi in bransa, ca asa aparate dastea si-au luat toti dar nu prea stiu sa rezolve o problema de genul asta, eventual sa-mi si schimbe ce gaseste stricat...un o-ring sau ce o fi, sa se priceapa sa-mi desfaca bordul daca o fi nevoie. Sa nu dea inapoi de la munca.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

...Mi-a bagat aproape 15 bari (aer simplu) pe instalatie si nu se aude nimic fasaind....QUOTE]

Pe langa problema initiala, daca au bagat aer simplu si nu AZOT e posibil sa se fii infundat filtrul instalatiei. E vorba de "butelia" cu "ochi" de langa radiatorul de freon. Aerul simplu contine apa care ingheata si face dop in acel filtru.

E doar o idee. Bafta in continuare!:h5

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

pe str.ion pillat(zona alba iulia) este un service care se ocupa in principal de AC,mie dupa indemnul a citeva service-uri de a schimba toata instalatia:uameni am ajuns la ei si am rezolvat problema cu o suma modica prin schimbarea unei cleme de prindere la o inbinare si un O-ring

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Salut. Probabil a pierdut pe la supapele de umplere care e posibil sa fi ramas neetanse sau pe la compresor in timpul functionarii. Cauta in posturile mele de la sectiunea Mitsubishi si mai fa o umplere cu freon, verificand si ce fel de freon trebuie sa intre in instalatie, cantitatea etc. Aer cred ca a bagat din tub(azot mai mult ca sigur).

Hyundai Terracan 2.9crdi
Link spre comentariu

Pe langa problema initiala, daca au bagat aer simplu si nu AZOT e posibil sa se fii infundat filtrul instalatiei. E vorba de "butelia" cu "ochi" de langa radiatorul de freon. Aerul simplu contine apa care ingheata si face dop in acel filtru.

E doar o idee. Bafta in continuare!:h5

Nu are cum sa intre apa...sau cel putin asa e logic. Cata apa poate fi intr-un metru cub de aer comprimat...si oricum inainte de asta acea masinarie face vid pe instalatie inainte de a baga freon. Cand cumperi piesele si le montezi nu ti le dau sigilate in vid....

Am rezolvat problema pe jumatate. Am gasit radiatorul din botul masinii facut ciur. Are vreo 3-4 gauri in el si imi e ca daca il sudez se sparge in alta parte, e mancat de oxid pe partea dinspre motor (fatza dintre radiatoare).

Daca stie cineva de vre-un radiator de G de vanzare raman dator...

zic si io.........
Link spre comentariu

Ieri am rezolvat problema sper eu definitiv. Am cumparat un radiator SH cu 150 de euro pt ca nou costa undeva pe la 17 mil.

Ca informatie poate ajuta in viitor pe cineva. Radiatorul de A/C de G 500 se potriveste la marele fix pe 300 D si pe 350 TD W463.

zic si io.........
Link spre comentariu

bine ca ai rezolvat...

dar intrebare: daca radiatorul de clima era ciuruit, cum de nu s-a vazut asta cand a facut testul ala cu vidul? sau cand ai bagat presiune 15 bari?

e ceva ciudat aici...

Suzuki Vitara 1990

Toyota Prius Hybrid 2006

Citroen C25 Autorulota 1990

Link spre comentariu

bine ca ai rezolvat...

dar intrebare: daca radiatorul de clima era ciuruit, cum de nu s-a vazut asta cand a facut testul ala cu vidul? sau cand ai bagat presiune 15 bari?

e ceva ciudat aici...

Pierdea freonul in 4-5 zile. Avea 3-4 gaurele dar foarte fine chiar in spatele ventilatoarelor in centrul eliciilor.

Si radiatorul asta care l-am luat are ceva oxid tot in aceleasi locuri. Cred ca de la sarea care o dau astia pe strazi si fiind in spatele eliciilor nu apuca sa se spele de la ploaie sau la spalatorie. Am sa am grija sa spal cu apa acolo sa nu se mai oxideze acel loc.

Cand mi-a bagat ala aer, era o liniste acolo de auzeai si o basina de musca...nu s-a auzit nimic, nici o fasaiala, iar aparatele astea care ''verifica instalatia'' sunt chinezarii, nu fac atat de mult vid si nu au senzori atat de fini incat sa vada pierderile fine.

Pe langa radiator mai aveam si o pierdere pe la o-ring-ul de la conducta filtrului.

Cu solutia aia fluorescenta si cu acea lampa, pe intuneric vezi absolut toate pierderile pe care le ai.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare