Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se incalzeste roata stanga spate

theorg13

Postări Recomandate

La Frontera B a tatalui meu se incalzeste tare roata stanga spate (nu tot timpul) si se uzeaza foarte repede placutele de frana. In mers simt cum masina este franata (nu tot timpul).

S-a dat jos etrierul, s-a curatat de mai multe ori, culisanta functioneaza foarte bine, s-au schimbat placutele de frana. Cu toate acestea, problema persista.

Are cineva vreo solutie? O fi de la discul de frana? Discul nu a fost verificat. Stiu ca trebuie sa aiba un anumit joc, pentru a departa placutele de disc.

Multumesc.

Nu-i lucru mai al dracului pe lumea asta ca norocul altuia.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Se incalzeste roata stanga spate

Am avut aceasi problema la o alta masina si cauza era reprezentata de pistonasele care trebuiau sa intre in etrier, fiindca niste "mecanici" destepti au batut in ei, i-au ovalizat si cat au luat ei dupaia cu polidiscu si ce au mai facut, tot nu au rezolvat, acesti cilindrii ramanand blocati. La acestia mai poti verifica garniturile, si din cauza lor se poate intampla sa ramana putin blocati.

Sau mai poti verifica cablul pentru frana de mana de la acea roata, daca ai separat cum am eu la Frontera A.

Daca astea sunt ok, nustiu ce sa zic, poate ajuta o aerisire.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

in primul rand placutele trebuie sa intre usor in lacasul lor,verifica si conducta sa nu fie lovita,atunci cand apesi frana lichidul e impins cu putere,iar cand revine pedala sunt forte mult mai mici si poate vacumul format retrage mai greu lichidul..

sa nu fie lovit etrierul,distanta de o parte si de alta a discului trebuie sa fie egala.daca nu poate sa ramana atacata una din placute pe disc...

..dar mai bine schimbi etrierul si sigur scapi de probleme...baga anunt la cumparari si sigur se gaseste la vre-un coleg de-al nostru unul bun...bafta:h5

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Buna ziua !

La un sistem de franare pe discuri, indepartarea placutelor nu o face discul, acesta nu trebuie sa aiba nici un joc sau alta bataie radiala sau axiala. Si oricine crede asta, mai ales daca e mecanic, nu are ce cauta sa lucreze la vreo masina.

Indepartarea placutelor de pe disc este exclusiv sarcina garniturilor din jurul pistonului/pistoanelor, care garnituri, prin elasticitatea lor, asigura retragerea placutelor cu doua-trei zecimi de milimetru, adica exact cu cat e nevoie ca sa nu frece de disc, dupa eliberarea presiunii asupra pedalei de frana.

Deci, ori etrier complet nou, daca cel vechi e defect, ori set nou de garnituri si piston nou, daca etrierul vechi este recuperabil, adica nu este deformat. In unele cazuri, cu timpul, datorita frecarii din interiorul etrierului, pistonul tinde sa se gripeze, daca se uzeaza neunform. Acest lucru se intampla si la pistoanele de metal, si le cele de plastic. In astfel de situatii, garniturile nu mai au forta necesara de a face pistonul sa se retraga cat ar trebui, rezultatul fiind un frecus aleatoriu al placutelor pe disc, cu rezultatele prezentate mai sus.

Ca si completare la treaba cu asa zisul joc pe care ar trebui sa-l aiba discul pentru indepartarea placutelor, in aceeasi categorie se incadreaza cei care cred ca daca se simte bataie in pedala atunci cand se franeaza, discurile sunt ovalizate.

Discurile nu o sa se ovalizeze niciodata, ele doar capata bataie axiala sau se crapa/sparg. Acest lucru se intampla din cauza materialului prost din discuri si/sau din cauza racirii bruste a acestora cand ele sunt incinse (franare constanta pe distante mari, coborari cu greutati mari fara a folosi corect sau destul frana de motor, etc.).

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Sper ca saptamana viitoare masina va ajunge la mecanic si se vor verifica si cele spuse de voi.

S-auzim de bine.

Nu-i lucru mai al dracului pe lumea asta ca norocul altuia.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare