romihd Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 salutare la toata lumea 1: am si eu o mic problema si consta in felu urmator am un g din 89 2,8 l motorina schimbat pus unu de 3 l motorina degeaba e de 3 l ca e tare puturos adica in treapta 1 rupe pamantu da daca ii dau a doua zici ca am schimbat intra treia poate si mai mare sincer ma mananca pe creieri de lent ce e intrebarea mea este : se poate pune ceva motor benzina ceva de la 3l in sus ?? 2: cand blochez blocanti spate se aprinde frumos becu parca zica ca se si bloceaza spatele dar degeaba ,nu face absolut nimic, daca blochez fata ies de peste tot stie careva ce pot face in privinta asta ca sincer ma cam da peste cap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna seara ! 2.8 motorina nu stiu sa existe pe G, Deci, probabil, masina a avut un benzinar pe ea si tu te-ai incurcat in butoane. Daca ai pus 3.0 motorina de Mercedes, exista mai multe variante: - daca ai pus 3.0 in cinci cilindri (OM617), sunt variante cu si fara turbina. Fara turbina are 80-88CP, cu turbina are circa 125CP. Si daca e cel cu turbo si nu trage, ceva nu e bine. - daca ai pus 3.0 in sase cilindri (OM603), probabil e versiunea cu turbo, si cei 147CP trebuie sa fie toti la treaba. Ca sa nu zic de OM606, care fara turbo are circa 135CP, iar cu turbo circa 175CP. Toate tre' sa traga bine de tot. - daca ai combinat pe cineva sa renunte la OM642 (3.0TD V6, 218CP), ceea ce ma indoiesc, si nu trage, acolo e si multa electronica, deci e de sapat mai adanc pe problema. Si daca ai scrie ce s-a mai facut la masina, dimensiuni roti, valori rapoarte, etc, asta va ajuta mult in rezolvarea problemei tale. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Iunie 6, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2011 Re: motor 3 l fara putere masina are un motor de 3 l 6 cilindi turbo dar fara prea multa electronica rapoarte habar nu am care sunt ca sincer eu am cam cuparat masina oarecum facuta de offroad si am mai umblat eu pe ici pe colo ca nu mergea de la bun inceput cum trebuie roti momentan are 33 pe 12.5 pe 15 da nu simexuri si problema cea mai mare e ca ieri am fost un pic pe deal si cand imi era rampa cea mai abrupa mia murit motoru,lipsa carburant cu rezervoru plin ochi si cum am apasat frana cum mam dus la vale usurel asa :)) ma gandesc ca poate nu primeste destula motorina si de aia sa nu aiba putere dar conductele sunt destul de groase,filtru e nou, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna ziua ! Daca nu se alimenteaza, posibil sa ai conducta gatuita sau furtun infundat sau strangulat pe undeva. Si cu 33"-uri, daca ai inca rapoartele stock in punti, masina fiind ex-benzinara, e explicabil de ce nu trage cum ar trebui. Daca ai pe traseul de alimentare cu motorina ceva supapa de sens, verifica ca aceasta sa nu fie infundata. De obicei se pot demonta in doua-trei bucati si curata. Am patit sa-mi moara motorul si sa nu traga din aceasta cauza. Dar la mine motivul principal a fost ca am lucrat pe sub masina cu rezervorul demontat, si s-au agitat mizeriile din el, ajungand in alimentare, respectiv in supapa de sens si in filtru... Odata ce rezolvi problema de alimentare, posibil sa traga asa cum ar trebui, si ai scapat de ambele necazuri... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna seara, verifica si sita din capatul sondei litrometrice. La mine a fost ibicsita cu mizerii din rezervor, motorul tragea slab si pina la urma s-a oprit. Dupa ce am curatat sita si-a revenit . Verifica traseul de motorina sa nu fie obturat pe undeva, prefiltrul de motorina si filtrul de motorina. Nu strica sa te uiti si la filtru de aer. Vezi si cutia de viteze ce tip este sa nu fi fost pusa alta neadecvata pentru g-eu. Bafta multa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: motor 3 l fara putere masina are un motor de 3 l 6 cilindi turbo dar fara prea multa electronica rapoarte habar nu am care sunt ca sincer eu am cam cuparat masina oarecum facuta de offroad si am mai umblat eu pe ici pe colo ca nu mergea de la bun inceput cum trebuie roti momentan are 33 pe 12.5 pe 15 da nu simexuri si problema cea mai mare e ca ieri am fost un pic pe deal si cand imi era rampa cea mai abrupa mia murit motoru,lipsa carburant cu rezervoru plin ochi si cum am apasat frana cum mam dus la vale usurel asa :)) ma gandesc ca poate nu primeste destula motorina si de aia sa nu aiba putere dar conductele sunt destul de groase,filtru e nou, Salut daca este 6 cilindri TURBO trebuie sa aibe minim 147CP si la caii astia trebuie sa traga cu roti de 33 indiferent de ce RAPOARTE sau CUTIE are.Daca vrei poti sa ma suni la 0745010380 si pot sa-ti mai dau citeva idei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna ziua ! @liviu: Motorul OM603 este montat si pe W124, versiunile cu sau fara 4MATIC. In aceste masini, raportul in grup/grupuri este de 2.65 la unu, iar rotile sunt undeva in jurul valorilor de 185/65R15 sau 195/60R15, care echivaleaza cu 24" - 25" estimativ. Daca tu iti imaginezi ca acelasi motor o sa traga bine 33"-uri, "indiferent de rapoarte si cutie", te inseli extrem de grav. Aia "minim" 147 CP si 273Nm nu vor putea demonstra absolut nimic in teren, daca nu sunt imperecheati cu rapoartele corespunzatoare rotilor... Dar colegul nostru de forum are probleme legate de alimentare sau pe-aproape, deci acolo trebuie sapat pe gasirea cauzelor. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: motor 3 l fara putere Rapoartele la G sunt mult peste 2.65. La G460 (pana in 1990), din cauza motoarelor lesinate, s-au folosit in general rapoarte de la 4.88 in sus. Cel mai probabil, G280 are rapoarte de 4.88, la 150CP/5250 rpm si 226Nm/4250 si roti de vreo 30". Parca au fost cateva G280 cu rapoarte " de fuga" 4.11, dar "sansa" sa gasesti unul este destul de mica. Un TD de 147CP si 273 Nm cu rapoarte de 4.88 si roti de 33" ar putea fi considerat OK. Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna ziua ! @liviu: Motorul OM603 este montat si pe W124, versiunile cu sau fara 4MATIC. In aceste masini, raportul in grup/grupuri este de 2.65 la unu, iar rotile sunt undeva in jurul valorilor de 185/65R15 sau 195/60R15, care echivaleaza cu 24" - 25" estimativ. Daca tu iti imaginezi ca acelasi motor o sa traga bine 33"-uri, "indiferent de rapoarte si cutie", te inseli extrem de grav. Aia "minim" 147 CP si 273Nm nu vor putea demonstra absolut nimic in teren, daca nu sunt imperecheati cu rapoartele corespunzatoare rotilor... Dar colegul nostru de forum are probleme legate de alimentare sau pe-aproape, deci acolo trebuie sapat pe gasirea cauzelor. Stima, Dragos Salut nu vreau sa intru in discutii contradictori dar teoria nu se potriveste todeauna cu practica.si dupa vreo 10-15 ani de lucru la G uri si N motoare de 147CP montate stiu ce vorbesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Re: motor 3 l fara putere Orice raport e prea general....poate daca ziceai doar de rapoarte de G Ca sa vezi ca totusi practica corespunde cu teoria, in argumentul rapoartelor, incearca sa mergi una sau 2 trepte mai sus decat mergi in mod normal in orice viteza. Cam asa s-ar comporta masina daca ar avea 2.65 in loc de 4.56 in diferentiale. Numerele le-am ales aleator, dar ideea e tot aceeasi. Poate sa fie mama OM603-urilor, tot o sa mearga ca un asin cand il exploatezi cu 1-2 trepte prea sus. As vrea sa repet ca problema vine din afirmatia "trebuie sa traga cu roti de 33 indiferent de ce RAPOARTE sau CUTIE are". Indiferent ce rapoarte are poate fi orice raport, pana si 2.65 de pe W124. Cu orice rapoarte de G, dupa rapoartele ce le spune vlad, e clar ca trebuie sa mearga. Exista o vorba peste ocean...daca faci un lucru de multi ani, asta nu garanteaza ca il faci corespunzator. Nu ma intelege gresit, dar numarul de ani nu e neaparat un argument. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Re: motor 3 l fara putere Daca iti spune ceva: 4.11 , 4.88 , 5.28 , 5.33 , 6.17 in rest TEORIE , nu-mi permit sa te critic pentru ca nu te CUNOSC. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Re: motor 3 l fara putere Normal ca cu orice rapoarte dintre alea de mai sus nu sunt probleme de putere, acum e clar Poti sa ma critici linistit, nimeni nu e perfect :h5 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Re: motor 3 l fara putere Buna seara ! @ liviu: Daca ce fac altii se cheama teorie, iar tot ce faci tu s-ar numi practica, din cate inteleg, poti sa ma lamuresti cum de exista pe G rapoarte consecutive cu diferente de cinci sutimi de procent ? Ma refer aici la cifrele date de tine, 5.28 versus 5.33 la unu. Astept un raspuns din practica ta, raspuns care sa justifice cu argumente aceasta diferenta infima. Si avand in vedere ca tu ai lansat ideea in cauza, ar fi cazul s-o lasi mai usor cu verdictele, cu atat mai mult cu cat nu cunosti amanunte despre cei cu care discuti... Sau era o idee cu sens unic ? Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere Am si eu o intrebare ptr profesionisti: Dintre cele doua ... putere motor & rapoarte care ar fi mai important la "invartirea rotii" ...:grin:? Un mic indiciu ...suzuki samurai ... :grin:(scuze ca intrebarea mea nu are legatura momentan cu topicul acesta ,dar la final o sa vedeti ca are) ... :wink: Bonus- Se da urmatoarea problema : G cu motor de 3.5 turbo diesel si rapoartele cele mai mici G cu motor de 2.3 benzina cu rapoartele cele mai mari Care va "trage" mai bine in teren? Sa nu discutam de asfalt ...doar de teren :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere Cred ca problema ar trebui cautata in primul rind la sistemul de alimentare cu combustibil, poate masina omului a facut figura asta numai la acea panta in acel moment (problema a aparut doar atunci). Daca inainte masina nu a dat semne de lipsa putere in panta similara nu are legatura cu rapoartele. Eu am avut probleme din cauza cutiei de viteze la orice panta dar cu alt motor ce nu se compara cu cel de 3l turbo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 (editat) Re: motor 3 l fara putere Salutari ! @ Yonutz: Sa lamurim un aspect: Raport mic inseamna scurt, a.k.a. de forta, iar raport mare inseamna lung, a.k.a. de fuga ? Sau te referi la mic si mare ca si cifre, ca atunci e invers ? Si masinile sunt identice din celelalte puncte de vedere, banuiesc. Ca si date brute, sa zicem ca 3.55 ar fi mic, si 6.17 ar fi mare, ca sa nu ne incurcam in stiinta. In aceasta situatie, un benzinar de 2.3 cu raport mare invarte mai cu chef rotile decat un TD cu raport mic. Cu mentiunea ca benzinarul are plaja de turatie mai larga si cuplu mai mic, iar TD-ul plaja mai ingusta si cuplu mai mare. Oricum, comparatia nu este relevanta pentru a trage o concluzie clara. La o marime data a rotii, rapoartele trebuie sa fie alese in functie de caracteristicile motorului care trebuie sa la duca. Sunt ferm convins ca, asa cum a zis si Liviu, Mercedes OM603 (147CP) va duce mult mai bine rotile mele de 33" cu rapoarte de 4.56 la unu decat o face amaratul de acum, Renault J8S, cu 87CP (din care au mai ramas vreo 70CP, dupa cei 300000km, banuiesc.) Dar mai sunt cateva aspecte. 1. Acelasi OM603 va duce mai prost rotile de 33" cu rapoarte mai mici de 4.56 la unu, sau roti mai mari de 33", dar cu acelasi rapoarte ca acum. 2. Un motor mai mare/mai puternic, va avea nevoie de rapoarte mai mici (lungi) pentru acelasi performante ca si unul mai mic/mai slab, daca consideram o marime data a rotii si acelasi raport in grupuri la ambele masini. 3. Etajarea cutiei, si in special diferenta intre doua trepte consecutive, pot da diferente si in aplicatiile din teren. Cutiile legate dupa motoare mari se descurca bine si cu diferente mai mari intre trepte, pe cand cutiile de dupa motoarele mai slabe trebuie divizate mai fin. Pe de alta parte, pe masura ce creste capacitatea cilindrica a unui motor, plaja sa de turatie se ingusteaza, mai ales la TD-uri, care oricum sunt handicapate la acest capitol, ele compensand doar cu cuplul dezvoltat. Benzinarele sunt mai elastice la acest capitol, ele putand fi duse la turatii mari, atipice pentru acea cilindree. Exemplu: motoarele din NASCAR-ul de acum vreo 20 de ani erau de 4700cmc, dar dezvoltau 1700CP la 8500rpm. Binenteles ca aveau compresie idioata si cereau octan mare, dar faceau treaba buna. Comparatia intentionata de tine ar trebui facuta astfel: Se iau doua masini perfect identice, de la marimea rotilor pana la greutatea totala, rapoarte, etc. Unica diferenta este la motoare. Unul este benzinar de 150CP, celalalt D sau TD de 150CP, din capacitati cat mai apropiate. Pe care mizezi ca se va descurca mai bine in teren, care mai bine la asfalt ? Eu asa zice ca dieselul merge mai bine in teren greu, iar benzinarul mai bine la demaraj. Compromisul e clar: nu poti sa-i ceri unei masini sau unui motor cu mult mai mult decat pot acestea, decat daca esti dispus sa cheltuiesti mai serios. Daca ai motor mic, pui unul mai mare. Sau umbli la dimensiunile turbinei, resoftezi calculatorul sau mai stiu eu ce. Sau daca pastrezi motorul stock si vrei roti mai mari, umbli la rapoarte. Cel mai important element de luat in calcul la orice tip de competitie auto, indiferent de terenul pe care se desfasoara aceasta, este raportul kilogram la cal putere. Adica de cati cai e nevoie ca sa miste kilogramul acela. E clar ca cel mai bun rezultat il vei obtine cu o masina usoara si cu cai multi. Stima, Dragos Editat Iunie 18, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Re: motor 3 l fara putere S-a aflat ce a avut masina, sint curios ce a avut pina la urma? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Iunie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2011 Re: motor 3 l fara putere scuzati raspunsul destul de tarziu dar sunt un pic plecat peste granita din pacate inca nu am reusit sai dau de cap(lipsa timp)dar sa lucrat la masina in tot acest timp in care sa schimbat furtune alimentare sa curatat tot ce se putea am schimbat inca o data filtre si ce sa mai putut schimba amu astept sa ajung pe acasa sai dau un pic pe ``par`` sa vedem daca ma lasa iara balta :)) in legatura cu discutiile despre rapoarte ,habar nu am ce rapoarte are si sincer sa fiu nici nu stiu sa ma uit si unde sa ma uit sa vad exact ce si cum. ceea ce stiu e ca mai am un nissan navara si ala pe mic in treapta a doua de pe loc ,255/65/15 cea mai abrupta rampa, daca are aderenta rupe pamantu iar cu g-ul meu mult dorit si iubit nici nu plec de pe loc :)) problema mea cea mai mare e ca nici nu stiu pe cineva prin hunedoara sau pe langa sa se priceapa in g-uri aaaa inca ceva,ca mi-am adus aminte in treapta 3 pe mare la vreo 2500 turatii am vreo 70km/h cu g-ul :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Re: motor 3 l fara putere In a III-a daca ai 70Km/h la 2500Rpm cred ca ai rapoarte in punti de 4.11 si cutie 711.101 cu 4 trepte. Din ce am mai cercetat un G 280ge ar avea in punti raport 4.9 iar transmisiile manuale sint :711.101 ; 711.200 ; 717.421 primele doua sint cu 4Tr. iar ultima cu 5Tr. Daca vrei sa afli raportul la punti, te uiti pe placuta de linga capacul diferentialului sau desfaci capacul si numeri dinti coroanei si ai pinionului ( faci raportul coroana/pinion si afli raportul). Verifica totusi si ce cutie ai vezi seria ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Iulie 18, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere anunt sa va spun ca masina merge in momentu acesta de rupe,problema nu am gasito sau cel putin nu neam dat seama de unde vine dar schimband conducte filtre si cea mai fost pe acolo amu merge bine plus ca pompa de injectie mai are inca o pompa de motorin legata in momentu asta in legatura cu rapoartele care le are masina nu am reusit sa dau capacu jos(doua zile la dispozitie sa vin din austria sa ma dau o zi intreaga si ma intor inapoi in austria ) sa numar dinti coroane dar am facut o poza la placuta de pe grup as mai adauga la toate problemele mele ca la vale pe mic sau mare in orice vizea ca e prima treapta ca e a 3 imi iau viteza rau tare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere Daca-i cum scrie pe capac, 44:9 = 4.88. Pana la urma ce cutie ai? Manuala sau automata? A ramas cutia de G280? Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Iulie 18, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere motor si cutie de sprinter miar placea sa am eu cutia originala :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: motor 3 l fara putere Daca vrei super cutie pt. off-road cauta cutie de la G-urile militare 711.116 sau 711.117 ori mai usor de gasit cutie 711.110 sau 711.113 ce au fost montate pe utilitarele dinaintea sprinterului(407,408....) si sint echivalentele celor militare. Cu astfel de cutii va scadea viteza dar va creste cuplul. Modelul 711.110 are raportul primei trepte 6.17 si al ultimei 1 iar 711.113 are la prima 4.9 si ultima 0.8 eu le am pe amindoua si sint foarte multumit de ele . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat August 13, 2011 Partajează Postat August 13, 2011 (editat) Re: motor 3 l fara putere Salut Romi , am facut rost de poze cu carcasele de la ambreiaj pt. cutiile711.110 si 711.113 pt. montajul pe motor OM602; OM603 (S-au pus si pe W124) si pt. motor diesel de pe W123( cobra) Carcasa montata pe cutie este cea pt. w124 si codul ei este: R 6022510901 iar celelalta este carcasa pt. cobra si are codul R 1152512701 Daca montezi o astfel de cutie la motorul tau cred ca iti trebuie cea pt. W124 cu electromotorul pe partea stinga. Editat August 18, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate