mcbun2 Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 (editat) Va salut cu drag pe toti. Dupa lupte seculare de un an si jumatate am reusit sa extrag si eu tomberonul din garaj si sa il redau circulatiei. :apCam de atat am avut nevoie pentru a gasi cele vreo 4 saptamani de munca efectiva la acaret. Dat fiind faptul ca demult n-am mai postat nimic am sa fac o trecere in revista a ceea ce s-a petrecut cu el in totalitate si ce cadouri i-am facut la mate: Cherokee 1994, 2,5 l benzina, cutie manuala 5 trepte · curatat general, reparat podeaua, teroson si antifon · antifonare generala de sus pana jos · reconditionat integral inst. electrica, bord, lumini etc. · statie alan 248 plus o antena de pe la midland · inclinometru si instalatie audio noua (noroi, noroi da putina muzica nu strica atata vreme cat nu razbate afara din masina:banana) · roof rack plus proiectoare hella · overfendere bushwacker si bumper (warrior parca ) · troliu warn 9500 t · jante aero beadlock 2” backspace · caucioace mudstar ieftin si minunat de 33” Tehnic sta cam asa · kit lift skyjacker 3,5” complet (arcuri f+s, telescoape, tije antiruliu, brate sup. si inf., etc) plus unul de 2” (blocuri sub arcuri spate si spacer poliuretan fata), pene sub arcuri pt. corectie unghi cardan · rapoarte 4,88 in loc de standard 3,55, kituri instalare pe masura (Superior Axle) · autoblocant spate (Powertrax) si Eaton e-locker pe fata plus kituri instalare · schimbat toti rulmentii posibili si toate semeringurile · schimbat franele integral (pistoane, pistonase, saboti, arcuri si arculete) plus cablurile de frana de mana, furtune otel inox prelungite · schimbat toate crucile la cardane si planetare fata · directie noua complet (bucse, pivoti, brat pitman mai lung, amortizor directze Skyjacker, etc) · coborat cutia de transfer/viteze aprox 2 inch · esapament inox fi 60mm, catalizator nou, rezonator in loc de toba finala · inlocuit toate furtunele de la instalatia de vacuum cu furtune silicon · tune up kit (capac delcou, fise bujii, bujii, filter noi) · carlig complet hidden hitch · ambreiaj Centerforce double clutch, kit complet Pe langa toate astea mai sunt o gramada de nimicuri de care stiti si voi, gen bucse poliuretan, garnituri, senzori, prezoane, suruburi piulite si alte olite. Cel mai dificil a fost setarea pozitiei si jocurilor la diferentiale. Mi-a luat cam cate o zi de fiecare punte cu aproximativ 6 – 7 montari /demontari pe punte. pana la urma am reusit sa le scot in parametri specificati. A trebuit sa imi confectionez o cheie speciala pentru blocat pinionul la strangere iar fara subler si ceas comparator poti sa nici nu te apuci. Manualele tehnice sunt de asemenea indispensabile. Am strans toate suruburile la cota cu cheia dinamometrica. Deja am facut vreo 700 de km (specificatia de rodaj) si vad ca nu haraie si nu maraie nimic. Uleiul nu se incinge peste masura in diferentiale si il voi schimba la 1000 de km asa cum zic ei. Blocantul electric se monteaza foarte usor cu trimari minime si functioneaza ireprosabil (cupleaza si decupleaza instant si fara zgomote sau bufnituri). Cel de pe spate de asemenea lucreaza rapid si eficient si da un scartait placut de cauciucuri pe asfalt la viraje stranse cu viteza mica. Alinierea directiei am facut-o empiric cu sfoara si a iesit perfect. Masina arata ciudat asa curata dar la ITP se apreciaza acest aspect. Si mie dar si ei ne este dor in egala masura de noroiul patriei. Editat Iunie 7, 2011 de Heavy D. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: ciuruki 94 back in business A iesit foarte bine masina ! Felicitari ! Ma bucur sa vad lockere fata / spate. Poate pe viitor nu ar strica un upgrade la puntea spate...un Chrysler 8.25 sau Dana 44 sau Ford 8.8. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: ciuruki 94 back in business .....parca e PHOTOSHOP....:grin: ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: ciuruki 94 back in business Buna ziua ! Cateva aspecte: - cutia de viteze/transfer nu trebuiau coborate la acest lift. Eu am 8" de lift si nu le-am coborat, si nu scartaie, nu bate, nu vibreaza nimic. - bratele din kit-ul skyjacker sunt mai lungi decat originalele si/sau reglabile ? Sper, pentru corectitudinea liftului... - lungime cardane. S-a facut ceva acolo ca sa nu se descalte culisantele, sau te bazezi pe aia 2" de coborare cutie transfer si pe rotirea puntilor ? - Panhard. S-a prelungit, eventual alte prinderi, respectiv setat corect ulterior ? In rest, pare OK. Testul final va fi la aer curat, nu-i asa ? Fara bari stabilizatoare, incrucisarile de punti s-ar putea sa fie la limita de contact roata/aripa. Depinde de cat ai crosetat din aripi la faza cu Bushwackers-urile. Good job ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Iunie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2011 (editat) Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Pentru Heavy D., ma asteptam la aceste comentarii sau intrebari ca sa fiu sincer. Sa o luam pe rand: am coborat cutia neavand un SYE instalat pe cutia de transfer si fiindu-mi teama sa nu iasa cardanele la vreo saltare mai tinereasca. bratele din kitul Skyjacker sunt reglabile, varianta pe bile la capete. Am impins puntea in fata atat jos cat si sus astfel incat tamponul din mijlocul arcului sa vina cat de cat pe centru si aliniat la axa cu arcul elicoidal dar pastrand o torsiune rezonabila fata de axa verticala a puntii, astfel incat cardanul sa se alinieze cat de cat placut vederii la unghiuri. Cam alambicata exprimare, dar cred ca m-am facut inteles. la Panhard n-am umblat, desi se vede ca trebuie prelungit. Puntea e nitel fugita spre stanga (firesc, nu?). In kitul Skyjacker era un Panhard mai lung nitel, dar, avand un pivot cretin ca si conceptie am renuntat sa-l pun (axul pivotului e cilindric cu un manson conic peste. Intuiesc ca odata infipt in locul lui acel manson nu va mai iesi niciodata si daca vrei sa schimbi atunci problem estem). Ma gandesc sa apelez la un strungar si sa ii fac un sistem de prelungire pe filet la cel actual (cam ca la bratele puntii). cand am pus overfenderele am taiat serios din aripi si pe fata si pe spate. Terenul insa va face comentariul final daca atinge sau nu. In fine, nu mi plac deloc bratele actuale deoarece troncane de noi (probabil la bilele din capete ,ca altminteri le am strans de le-a luat toti dracii). Ma gandesc la un romanism pur sange si anume sa prelungesc bratele ei originale pana la dimensiunile rezultate din setarile cu cele Skyjacker. Alea sunt pe bucsi de cauciuc si nu troncane. In plus fiind fier pe fier la ambele capete, si sus si jos, transmite zgomotul diferentialului fata in toata caroseria. In ceea ce priveste ceea ce zicea ssrli despre upgrade punte spate, ce sa zic... Visez si eu macar la un Dana 44 daca nu mai strong..... mai ales ca ma mananca undeva sa trec la 35-uri cu toate riscurile deja citite despre atare miscare si planetare stock pe 27 de splines. Editat Iunie 7, 2011 de Heavy D. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Salutari ! Tot in ordine: - nu trebuie SYE neaparat. Kit-ul Hack 'n' Tap este mai ieftin si cel putin la fel de bun. In cazul meu, din cauza celor 8" de lift, am preferat H'n'T si cardan cu articulatie CV la partea de catre reductor. Intr-adevar, cardanul a venit de la Tom Woods si a costat si el ceva... - mai sunt si altii cu probleme din motive de calitate la Skyjacker, nu-ti fa griji. Exact din acest motiv am preferat Rubicon Express. tot cu brate reglabile si uniball-uri. Si binenteles ca nu mi-a ajuns lungimea si le-am prelungit si eu, dar teava este de vreo 6mm in carne, deci s-a putut face lejer treaba. Bratele originale la Jeep sunt de toata prastia, nu umbla la ele. Mai degraba iei ball joint-uri si teava si ti le construiesti tu, reglabile chiar... - daca bucsa/pivotul Panhard-ului tau stoc sunt OK, tai-o si fa-o reglabila. Pe vremuri am taiat una si am prelungit-o, fara posibilitate de reglaj. Dar am facut calculele corect si a iesit exact ce vroiam... Dar se poate si reglabila, cu o piesa in plus, filete pe stanga si pe dreapta, stii tu... - OK cu Bushwackers. Uniball-urile sunt cele mai bune, daca sunt de calitate. Eu nu am nici un zgomot in plus fata de cum era masina stock. Si bratele sunt de vreo trei-patru ani pe masina, fara probleme. Pentru fata, D44 nu merita. Este practic o D30 cu alt grup diferential, care permite rapoarte mai scurte. Crucile de la D44 sunt la fel cu cele mari de la D30 (D30 are doua tipuri de cruci, mici sau mari). Daca ai gasi una High pinion la pret bun, poate... Pentru spate, D44 este un upgrade bun. Desi sigur nu gresesti daca mergi mai sus, D60, D70, D80, GM14BFF. Cu una corespunzatoare pe fata, adica... Numarul de caneluri nu are absolut nici o relevanta in acest caz. Rockwells-urile, care duc roti de 54", au 19 caneluri... Dar au alt diametru planetarele... Cei care produc/vand planetare cu 30 de caneluri sunt si ei doar oameni care vor sa traiasca... Doar upgrade de planetare intr-o punte palida iar nu ajuta prea mult. Daca tine planetara si/sau crucea, poti torsiona sau rupe puntea... Apropo, sudeaza trompele de carcasa grupului la ambele punti ! Pe exterior, binenteles. Locker-ele nu iarta. Si banuiesc ca stii ca pe fata semeringurile din trompe sunt exact acolo unde ar trebui sudat. Regula de tinut minte: marimea si calitatea materialului conteaza... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Foarte bine arata acaretul,! Mie mi se pare ca urla dupa niste noroi. Si nu m-as duce cu ea in padure cu overfenderele alea faine pe ea... totusi.... in rest ma bag si eu cu observatii: - ideea cu filet pe panhard si facut reglabil este foarte ok - eu asa o am si nu e problema. Am filet pe ambele parti, o piesa centrala si 2 piulite de blocare. As sugera un filet LUNG, nu ca la mine 2-3 cm... Nu am mutat prinderea de pe punte (inca). Mare grija - de verificat prinderea panhard-ului pe lonjeron, sunt niste suruburi mari si trebuie verficat cuplul lor pentru ca altfel e belea mare - se ovalizeaza gaurile si vesnica troncaneala... - bratele puntii fata din kitul meu sunt din fier cu bucsi poliuretan (rough country - ieftineala). Nu sunt reglabile. Conteaza foarte mult CUM se conecteaza la punte, pentru a permite puntii sa lucreze corect. La mine bratele inferiooare au o forma curbata putintel... conteaza ? -D44 spate este upgrade fata de D35. D35 se strica in special din cauza rulmentilor mici (suprafete mici de contact). Eu inca mai am o punga de rulmenti D35, in diferite stadii de metastaza... -Eu mi-am pus pe spate tampoane +5cm pentru ca loveau prinderile de la bara stabilizatoare in caroserie. Lasa deoparte atinsul rotii in aripa... - Ca sa nu iasa cardanul spate din culisanta cutiei eu am lungit cardanul original cu vreo 2 cm (unicardan bucuresti, ~200 roni). Cand am pus d44 pe spate am revent la stock pentru ca dana asta e cam cu 2cm mai lunga-n yoke... Pana acum nu am avut probleme si am saltat tinereste, deabinelea. Intrebari: Pentru montat/demontat diferentialele ai folosit cumva vreo presa recomandata de ei, sau te-ai descurcat cu romanisme cu ciocanul si penseta ? Sugestii: Cand vine HeavyD in tara, poate ne intalnim si noi astia cu cheroakele. Daca stiam ca e lucrare cu diferentialele veneam si eu sa vad cum se face, poate mai ajutam cu un ciocan ceva! Oricum invatam, ca si mie o sa-mi vina randul! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 (editat) Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Soso si Dragos, multam de comentarii si sugestii. Binevenite si nepretuite la propriu. Eu am trimat Cherokee-ul in doua etape, de fapt. Prima, acum vreo 4 ani, in care l-am adus la starea actuala. A doua, cea de acum, n-a constat decat in schimbarea rapoartelor, un plus de inaltare, 2", si cosmetica generala (tablarie, electric si insonorizare). El a incasat mult noroi si tavaleala la viata lui, eu fiind prezent si la cateva dintre iesirile clubului. Singura performanta, daca vreti, a fost la Agnita acum doi ani cand am luat locul doi la open. Deci sunt destul de sters in peisajul competitional si de gasca. Din pacate... Sper insa sa remediez aceasta deficienta majora a mea. Mi-ar face deosebita placere sa ne intalnim, Cherokee-isti sau nu, importanta e socializarea si distractia, la fel ca si schimbul de idei intr-ale mecanicii si nu numai. Soso, solutia propusa de tine pentru Panhard este exact cea la care m-am gandit si eu. Sunt convins ca esti multumit de rezultat. Poate imi spui cine ti-a facut lucrarea, sa ma infiintez si eu la usa lui. La diferentiale am scos rulmentii praf de pe carrier-uri. Am incercat cu tot felul de prese dar nu intra nimic intre rulment si carrier. De fiecare data se bulea cosuletul ce tine rolele. Pana la urma flexul si-a spus cuvantul. Pe fata, la montare shims-urilor de preincarcare n-a mai fost cazul sa ma chinui. E-lockerul are din prelucrare lasate caneluri sub rulment unde sa intre presa gheara uzuala. Pe spate, unde nu e necesar sa schimbi carrierul (merge 4.88 pe el direct) i-am facut eu aceste caneluri cu flexul inainte de a introduce shims-urile si rulmentii. Concluzie: fara presa originala nu merge, dar odata sacrificat randul de rulmenti instalati, faci tu caneluri. Setarea diferentialelor e o mare scofala la propriu. Nu atat dificila, cat migaloasa si frustranta. Eu am folosit un subler si un micrometru ca sa masor grosimile shims-urilor foarte precis, precum si un ceas comparator (luat de la Drager) ca sa masor jocul (backlash). Dupa cate 6 - 7 incercari la fiecare punte l-am scos la 0,12 - 0,15mm, deci exact la mijlocul ecartului de specificatie. Cel mai greu mi s-a parut setarea calcaturii dintilor (pattern-ul). Pana la urma a iesit acceptabil, dar nu mai aveam rabdare. De asemenea tampita e preincarcarea pe rulmentii pinionului. Ca il dai afara de nenumarate ori si il strangi la cuplu pana scoti jocul din rulmenti. In fine, pana la urma am reusit. Acum sunt curios sa vad la 100 de km cand o sai desfac diferentialele sa scurg uleiul, sa vad cum au lucrat pe dinti si daca s-au polizat vreun pic. Cu bratele la puntea fata tre' sa fac ceva, ca troncane ca dracu de noi. Mi-am dat seama ca Skyjacker nu e foarte calitativ dupa cum s-au lasat arcurile dupa instalarea kitului initial de 3,5", acum 4 ani. Dar luate fiind.... ce sa mai fac. Deasemenea mi se pare excelenta ideea cu sudatul trompelor in carcasa diferentialului de care spunea Dragos ieri. Pe spate nu-i problema, insa pe fata, cu semeringurile exact acolo... Totusi, mai am un rand de semeringuri asa ca as putea sa ma apuc sa le scot pe alea si sa sudez (majoritatea semeringurilor le-am scos bucati de peste tot). Editat Iunie 8, 2011 de Heavy D. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business patru poze. ce a fost si ce a ajuns. una cu fratele semaca la varful iezer (2362 de m) pe gps mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business inca o poza cu roof rack ul instalat dupa inspectia ITP. de asemenea o poza cu un scurt gasit pe cablajul de pe podea. de fapt m am apucat de partea de electrica pt ca avea un scurt major undeva. iesea fum de prin bord. cand coboram un geam sarea sigurantza de la oglinzi. cand actionam spalatorul de parbriz sarea sigurantza de la casetofon:ha: si alte ciudatzenii d astea. pana la urma am gasit buba. acel cablu avea 13 din cele 17 sarme, rupte, si sudate intre ele. nu stiu cum si de ce a ajuns asa. ce stiu insa sigur este ca doar providentza a facut sa nu imi admir tomberonul arzand ca o torta iar eu sa nu devin vedeta la pro tv in stirile de la ora 5.:banana ps: arata ca dracu asa curata, nu:)) zicea cineva mai sus... parca e din photoshop.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Salut, oameni buni ! @soso: Panhardul meu e de la Rubicon Express, ceva HD, zic ei. Reglabil cu plaja de circa 80mm (adica +/- 40mm fata de o pozitie de referinta). Eu l-am luat cu tot cu alte prinderi la lonjeron si la punte, care prindere la punte am modificat-o, prinderea facandu-se acum in spatele puntii, nu in fata, si mult mai sus decat stock. In spate, pentru ca puntea e foarte in fata acum... Ambele stabilizatoare sunt demontate, in spate inclusiv prinderile de la punte. Bratele inferioare fata pot fi curbate in plan orizontal, gen cele de Grand Cherokee, pentru a face loc rotii la viraj, daca e guma mai lata acolo. Sau curbate in plan vertical, pentru a mai castiga ceva garda la sol, in cazurile extreme. @mcbun2: Modificarea Panhard-ului se poate face in orice atelier de prelucrari mecanice. Se taie cu flexul sau ceva panza in zona dreapta a Panhard-ului, se gauresc si se fileteaza capetele generate la taiere (unul cu filet pe dreapta, celalalt pe stanga), M16 - M18 - M20 ar trebui sa ajunga, in functie de ce tarozi pe stanga are lacatusul. Si in acelasi timp, strungarul munceste la piesa care va face de fapt reglajul lungimii Panhard-ului, si la contrapiulitele necesare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soso Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business @ HeavyD Bratele mele sunt curbate in plan vertical, langa punte, pun poze mai pe seara. La stabilizatoare nu am renuntat, masina merge si bucati bune de asfalt, si sunt multumit de cat lucreaza suspensia cu ele montate. Intr-adevar fara stabilizatoarea de pe fata se misca considerabil mai mult, insa pana acum asta nu m-a deranjat. As fi foarte fericit cu niste poze de la noua prindere de panhard, eu continui sa cred ca e un punct sensibil acolo, la lonjeronul ala (si caseta aia de directie, si panhardul, si motorul care trage de el). @mcbun2 Manunchiul ala s-a stricat si la mine, tot asa, fum, chestii. Tot asa, schimbat. Panhard-ul mi l-a facut Tuparu (cfantana pe forum) insa repet, as preciza de la inceput sa nu faca economie la lungimea filetului si a piesei de reglaj, ca sa-ti iasa o plaja mare de lucru. Oricum asta mica a mea de cativa cm, 3-4 sa zicem, face treaba ok. Eu mi-am montat raportul nou la un atelier, dar nu mi-au setat preload-ul la pinion, ci au strans maxim cu niste chei mari, au zis ca la dana 44 nu se face bearing preload. Pentru raportul 4.11 pe care am de gand sa-l pun cand imi mai revin financiar, as dori totusi sa fac eu setupul, si ma gandeam ca gasesc ceva presa mai ieftina decat cea recomandata de manual. Simeringurile de pe fata sunt ieftine, si se scot relativ usor cu o tubulara care sa va vina fix pe rama metalica. Nu recomand sa le refolosesti, tin minte ca nu a fost mare deranj sa le scot.... Nu mai tin minte cum le-am montat. Dar daca ti-ai facut singur rapoartele fara presa o sa rezisti si la presiunea asta psihica, sunt sigur! Cu arcurile de pe spate si ale mele s-au lasat, insa poate le ducem la springuit undeva, ca parca vad un pret xtra la transport. Sau ne mutam si noi pe elicoidale, desi nu ma incanta foarte tare ideea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business Salut, Soso ! Nu stiu precis daca o sa gasesc in laptop poze cu prinderile Panhard-ului, ca-s la Nancy acum, si mai am poze pe PC-ul de acasa. Dar, in principiu, pentru a ranforsa ansamblul fata, s-au facut/folosit urmatoarele: - ranforsari pentru interiorul si exteriorul ambelor lonjeroane. Marfa vine de la JKS, vezi primele doua poze de jos de tot. - Panhard HD de la Rubicon Express, cu prinderile aferente la lonjeron si la punte (de la JKS). Prinderea de jos e asta, dar am modificat-o, si poza nu reflecta actualul status: http://i54.tinypic.com/1zgw9jo.jpg Prinderea de sus e asta: http://i52.tinypic.com/2ngdd9y.jpg - directie Hi-Steer de la Teraflex, care separa bara de sus de cea de jos, modificata de mine, cu uniball-uri la capete. Kit-ul vine cu fuzeta dreapta noua, dedicata pentru Hi-Steer. - ranforsari lonjeroane la mijloc, sub masina, unde este traversa suport cutie acum, si unde o sa fie la mine traversele suport pentru long arms fata/spate si viitorul scut. Marfa vine de la TNT si inca nu am apucat s-o montez. Sunt niste profile L mai deosebite, groase de vreo 4mm in carne si lungi de circa 1500mm. Acestea copiaza perfect forma aia cu margine tesita a lonjeroanelor. Referitor la prinderea de la punte a Panhard-ului, nu stiu cat se va vedea in poze, dar sper sa te ajute. Si promit ca o sa fac poze serioase dupa ce ajung acasa, peste vreo doua luni si ceva. http://i52.tinypic.com/25yzyts.jpg http://i52.tinypic.com/33voqoo.jpg http://i56.tinypic.com/2uskgbd.jpg http://i54.tinypic.com/wuld7r.jpg http://i55.tinypic.com/xcqiyc.jpg Ranforsarile pentru lonjeroanele spate sunt custom-created de mine, cele din interior sunt montate, am poze, da' tre' sa le caut. Si daca e intersant pentru tine, le urc sus. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcbun2 Postat Iunie 22, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2011 Re: Cherokee 1994 2.5i back in business salut din nou tuturor. in timp ce lumea se ocupa de lucruri serioase la cupa kamikaze, eu o ardeam ca lupul singuratic tot prin zona dar mai spre campulung muscel. in esentza dupa un rodaj de sosea de vreo 800 de km am zis sa fac si unul de munte mai soft numai pe drumuri forestiere. sunt tare fericit pentru ca diferentialele si blocantele functioneaza ireprosabil si toata munca mea creativa de a face super-reglaje la pinioane s-a dovedit ca fiind facuta corect. nu haraie nu maraie iar elocker-ul merge incredibil de silentios si de-a dreptul instantaneu la cuplare si decuplare, chiar si in mers usor nu numai de pe loc. am facut doua trasee si anume musatesti-bradetu pana aproape sus la culmea oticului si berevoiesti-rausor pana sus la shetzu si naparteanu. as fi incercat o trecere pe la papau spre iezere ca sa cobor pe valea portaresii spre barajul rausor de la campulung dar am intzeles ca sub culmea muntelui danciu e zapada pe drum si risti sa pici in prapastii daca nu ai lantzuri. oricum frumos si curat, fara miros de gratare si manele tampite. am mai vazut cateva masini de prin zona, nepreparate si catziva atv isti umbland pe acolo. o desfatare, ce mai.... interesant a fost si faptul ca statia alan 248 prinde si emite pana pe autostrada bucuresi pitesti din golul alpin (cred ca vreo 70-80km). solicitand proba de statie mi au raspuns in canalul 22 soferi de pe centura pitestiului si de pe la km 90 de pe autostrada. receptzia putzin bruiata dar ei ziceau ca ma aud f f bine. comentarii negative sunt legate de bratzele sup / inf din kitul skyjacker care sunt minunate mecanic insa trancane cu punte cu tot de te sparg, de noi. o alta problema posibila este faptul ca in zona padurarii pun scoabe care iti fac cauciucurile muci odata calcat pe ele. le pun pt braconieri si faza e ca sunt puse la limita golului alpin astfel incat daca bulesti rotzile acolo ramai ca e departe ca dracu de orice zona locuita. am intzeles de la ciobani ca in general le pun in locuri unde sunt shanuri formate si nu ai cum sa calci decat pe ele sau prin baltzi formate pe drum ca sa nu le vezi. eu ii intzeleg ca nu se mai pot tzine la braconieri da noi ce dracu vina avem..... stima si respect tuturor si.... poate ne unim catziva sa facem o delegatzie montaniarda de we prin zona. mcbun2 jeep cherokee xj 1994 de tarla nissan pathfinder 2007 de orash Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate