Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

remorca pe 12v pe o masina pe 24v?

crysst

Postări Recomandate

Re: remorca pe 12v pe o masina pe 24v?

La Toyotele care sunt pe 24V exista un releu special pentru remorca care reduce tensiunile pe mufa de carlig la 12V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator SDM Assistance

stiu ca exista un adaptor.

incearca la cei care comercializeaza piese de schimb pentru remorci,cum ar fi cei de la knott.

Link spre comentariu

Am luat legatura cu cei de la knot, se pare ca au avut asa ceva, nu mai au, o sa mai comande.....am mai incercat si pe alte siteuri de remorci dar aia nu au auzit ca ar exista asa ceva.....

Multumesc, daca mai exista si alte idei sunt deschis la orice sugestie.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Nu se pune problema sa schimbi becurile, sistemul trebuie implementat pe masina ca sa poti folosi orice remorca.

Am desenat o schema, acum nu o pot scana, in mare trebuiesc 5 relee cu bobina de comanda la 24V, niste piese electronice marunte ( 3 surse de 12v, suport de sigurante, cablaj de test cu gaurele) , cutie plastic pt cazarea ansamblului si cunostinte de mestereala in ale electronicii- electrotehnicii. Este de asemenea necesar un cablu conectat la baterie (+24V)si adus pana in spate unde se va monta modulul, bineinteles cu o siguranta in fata la baterie.

Mai exista o solutie care nu implica electronica- montarea in masina a unor becuri de aceeasi putere cu cele de pe circuitul remorcii puse in serie cu firele care duc la cupla remorcii. Aceste becuri se vor aprinde pe undeva prin portbagaj doar cand vei folosi remorca. Mi se pare foarte primitiva solutia dar se poate aplica.

Depinde ce buget vrei sa aloci.

Link spre comentariu

E buna ideea cu becurile in plus in masina dar ti-as fi recunoscator daca ai da si o schita cu montajul electronic.

Multumesc!

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Ai incercat sa cuplezi direct remorca si sa vezi ce se intampla ?

da, pocnesc becurile ca floricelele de popcorn.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Ai 6 plus masa:

- pozitie stanga - 1

- pozitie dreapta - 2

- semanlizare stanga - 3

- semnalizare dreapta - 4

- stop frana - 5

- lampa ceata - 6

- masa - 7

Dar decat sa te complici cu inventatul rotii, dai o fuga la un magazin pentru camioane si cauti adaptor de priza de la 24V la 12V. Au tot ce trebuie in ele. Se folosesc la camioanele de 7.5t pentru remorcile la 12V.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Insa durabilitatea e discutabila , la ledurile no name . Eu am revenit la becuri .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare