mariusradovici Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Salutare oameni buni !! Vreau sa iau un Pajero sau Shogun diesel din Anglia,scurt cu difflock. Intrebari: care sunt mai reusite si ce ani blocante sunt si pe automat si pe manual si unde e butonul(cumva jos la frana de mana??) care sunt modelele cu blocant se rupe fata la ele in forest scumpa intretinerea si piese Discovery300 e mai bun ??????:al MS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun cu cat anii de fabricatie sunt mai recenti...cu atat e mai bun ptr sosea...avand diverse fineturi electronice....cele cu ani de fabricatie mai indepartati....sunt mult mai bine adaptate circulatiei in offroad pe fata se rup planetare si la Toyota si la Patrol...totul depinde de dimensiunile anvelopelor pe care le vei folosi....cat si a stilului de condus blocat spate...la varianta MK2 sunt destule...in special varianta LWB al meu are blocant central si spate din fabrica,....af 1994 motor V6 3000 benzina pana acum sunt multumit de el.....in offroad se descurca bine.... in schimb daca vrei fiabilitate pe trenul fata....nu te zgarci la vaselina....greseaza cum trebuie pivotii si capetele de bara.....si nu circula cu burdufele de la planetare rupte....vei avea in scurt timp surprize neplacute langa levierul franei de mana se afla butonul de reglaj al suspensiei....butonul de blocaj al dif spate e jos,....in consola centrala...langa priza de 12V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Daca-mi permite-ti o completare, asa arata butonul si priza de care zice Marius: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Salut, iti raspund pe rand.. atat cat ma pricep: - generatia 2, adica mk2 - blocant au si automatele si manualele, bineinteles nu toate. Butonul ai aflat unde este.. - nu difera cu nimic la exterior masina cu blocant fata de cea fara, nu scrie nimic in spate.. te uiti sa vezi daca ai butonul sau il cauti in poze - se rupe la fel ca la celelalte masini, mai ales daca nu ai grija.. - nu mi se pare scumpa - nu stiu ce sa-ti zic... prefer sa ma abtin :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Ms mult de raspunsuri de mare ajutor,acuma nu imi ramane altceva decat sa imi casc ochii dupa buton. Ceva date tehnice despre blocant stiti? e pe vaacum si daca tine comparativ cu cel de pe Patrol. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Salut , Blocantul spate la Pajero este extraordinar si merita cu siguranta. Eu m-as uita si la punte ca sa fiu sigur ca are blocant , butoane din alea poate se mai gasesc :ha: . Calin http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitsu3.5v6 Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Cand cumperi Shogunul blocheaza difful central, pe urma blocheaza difful spate si mergi in cerc, daca rotile de pe spate se "taraie" inseamna ca merge blocantul. Am intalnit vreo 2 Shogunuri de pe Uk care aveau "polizat" blocantul. Daca nu se opreste compresorul blocantului, care este in interiorul aripii stanga spate, inseamna ca este corodata conducta care duce la diferential si scapa aer(iar o problema comuna la Shogunurile mai vechi de 96). bafta la cumparaturi!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radubal77 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Pe modelul scurt de Pajero(nu Shogun,care e facut in UK)sunt destul de rare blocantele spate,eu iti recomand sa cauti totusi modelul Pajero ele au fost importate din Japonia prin anii 99-03 si in general nu au atata rugina si se prezinta tehnic mult mai bine decat modelul Shogun,e o diferenta calitativa pana la urma,zic eu.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoluc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Eu zic sa-ti cumperi pajero sau shogun cu diferential spate blocabil decat discovery. Intretinerea nu este costisitoare si se gasesc piese si noi si second la preturi foarte bune, raportul pret/calitate este foarte bun la mitsu pajero/shogun, face treaba buna in teren in ciuda faptului ca are bare de torsiune pe fata si nu se sparge grupul sau planetarele asa usor. LUCIAN BLAGA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun am si eu o nelamurire...de ce pe Shogun-ul meu scrie Made in Japan? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun am si eu o nelamurire...de ce pe Shogun-ul meu scrie Made in Japan? Pt ca acolo e facut, Mariuse... asta nu e ca Symbolu' :ha: radubal77, Shogunu nu este facut in UK, asa cum nici Montero nu e facut in USA. Shogunul este facut pt uk si nu este diferenta intre el si pajero/montero. Nu s-au chinuit prea mult din moment ce si japonezii conduc pe dreapta.. "Pajero" in lb engleza inseamna labagiu (wanker) si de asta a fost comercializat sub alta denumire. Modelul scurt de ce vrei tu nu sunt destul de rare cele cu blocant, dimpotriva... putine am vazut care sa nu aiba si din acestea mai ales 2,5 TD, probabil din cauza ca este motorizarea cea mai slaba. Modelele 99-03 de care pomeneai, nici nu ma mir ca "in general nu au atata rugina" din moment ce Pajero meu din 92 nu are deloc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Doctore stii tu ceva, dar ai incurcat putin limbile :grin:. Pajero inseamna onanist (sau putzo-palmist mai pe romaneste) in limba spaniola. Din aceasta cauza il cheama Montero in cele doua Americi si Spania. Mai multe informatii adunate aici. 1 Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radubal77 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun In primul rand trebuie sa precizez ca m-am exprimat gresit.Modelul Shogun e intr-adevar facut in Japonia pt piata din UK,si ele au fost inmatriculate prima inmatriculare in anul in care scrie pe talon...Modelul Pajero(nu insemana nici decum ce ai spus tu in limba engleza ci in limba spaniola,stau de 8 ani in UK si stiu ca nu inseamna ce ai spus tu) au fost destinate pietei din Japonia si importate ulterior ca masini second hand in UK prin anii 00-04,ai sa vezi ca in talon scrie anul de fabricatie 92 sau 93 etc dar prima inmatriculare 01-03.Cele din Japonia modelul Pajero sunt in general intr-o stare mult mai buna decat modelul Shogun din cauza ca nu au fost expuse climei f umede din UK pe durata intregii lor vieti cum e modelul Shogun,plus de asta fiind destinat pietei din Japonia caliatea este superiora fata de modelul Shogun destinat petei din Europa sau UK... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Pana acum n-am primit reclamatii... bine ca nu incurc altceva :ha: Pana acum vb de denumiri, nu cand au fost exportate si prin ce tara au stat. Poti sa gasesti un Pajero cu J la nr care arata mai rau ca un shogun cu R; care este mai buna tinand cont ca diferenta intre ele este de 6-7 ani?? Repet: Nu este nici o diferenta intre modele. Ai zis ca Pajero se prezinta tehnic mult mai bine decat shogun... te referi la ceva anume?? Ca sa nu fiu total offtopic la lwb compresorul blocantului este sub bancheta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radubal77 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Eu vorbeam de controlul calitatii,finisaje etc,cu totii stim ca si masinile facute in vest pt piata est-europeana trec printr-un alt criteriu de calitate(stiu asta pt ca lucrez in domeniu)e la fel si cu piata japoneza fata de piata europeana.In a doua chestiune e normal sa existe diferente pana la urma fata de un Jreg (92) si un R reg(97),depinde foarte mult si cum au fost intretinute masinile individual pe toata durata lor de viata,dar la modul general vorbind,modelul Pajero se afla intr-o stare estetica,coroziune,rugina (chiar si dotari la unele,dar asta e alta mancare de peste)mai buna decat un model Shogun din aceeasi ani de fabricatie... Imi cer scuze de offtopic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun M-am lansat un pic in discutie pt ca ai afirmat ca shogun este mai slab ca pajero, iar marea majoritate avem shogun din uk. Maine-poimaine cand o sa vrea unul sa vanda o masina, o sa zica cineva ca stie el de pe forum ca shogunul este mai slab calitativ, cand de fapt nu sunt dovezi concrete (nici planetara nu e mai subtire, nici cutia nu e de pinin etc) Cu totii stim de diferentele intre piete, dar parca mai mare e porceala intre europeni decat intre japonezi si noi (parerea mea). Am avut numai masini japoneze (exceptie una) luate noi sau sh din vest sau din Romania, noi sau sh: nici una nu m-a dezamagit. Discutia mi se pare interesanta si as vrea sa aflu concret, nu la general cu ce e mai prost Shogun. Daca asa este promit sa-mi schimb semnatura si poate masina :ha: Radubal77, da-o naibii de finisaje si dotari, ca daca eram din aia vb pe forumul de mercedes :ha: Cardanele se invart la fel.. Te salut! Astral, Vitalies... scuze de offtopic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radubal77 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Pana la urma asa este,cardanele tot la fel se invart :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Iulie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Ms de raspunsuri,si de cele pe langa! am luat un 2.5 SWBshogun_difflock. Oameni buni noi folosim masinile astea off road,dau cruise controlul si ac si geamurile electrice numai sa nu se rupa. Sunt inca in Anglia asa ca poze dupa ce il aduc acasa. Abia astept, vai de mama lui va fi!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Re: blocant de serie Pajero/Shogun Asa sa fie!! :br Sa-l aduci cu bine acasa si sa-l stapanesti sanatos! Asteptam poze.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate