Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

consum GC 2007 3l

tch

Postări Recomandate

am o mare dilema zilele astea...dupa ce am schimbat bateria masinii, consumul pe display mi-a aparut 22...eu mergand de obicei cu 14-16. mentionez ca nu am facut nicio modificare la setari, adica nu stiu daca e instantaneu sau altceva, nu am umblat niciodata. folosesc aceasta informatie pentru a stii cati km mai am pana trebuie sa fac alimentarea...am sunat la reprezentanta si mi-a zis sa dau reset, ca-si revine. am dat, mi-a aparut 99 (un fel de avion care zboara prin noroi la consumul asta), a tot scazut pana cand a ajuns la.....22:-). are cineva idee de la ce poate fi? multumesc.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: consum GC 2007 3l

Buna seara !

In mod normal, in bord este afisat consumul mediu, asta daca nu ai si indicator de consum instantaneu à la BMW.

Resetand tehnica, calculatorul care da consumul ia kilometrii de la zero. Daca dupa reset ai agitat masina doar local, asta este consumul. Odata ce se mai adauga kilometri multi din drumuri mai lungi, consumul va scadea. Cel din bord, ma refer, ca in rest masina e tot ca inainte de reset.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

perfect de acord, dar acelasi consum mediu nu a depasit 16, hai 17. dupa reset inteleg rationamentul tau si e super corect...adica as consuma 22, dar pentru ca merg in fiecare weekend afara din bucuresti, ajung la un 16...ok, dar mie imi arata 22 pana la reset, doar daca schimbarea bateriei nu e un reset in sine, ceea ce nu stiu...

oricum, daca nu e o greseala de soft sau altceva si eu chiar consum 22 in bucuresti, tocmai a aparut un nou anunt de vanzare.

Link spre comentariu

Buna seara, tch !

Lasa sa se mai adune kilometri, o saptamana - doua, si in paralel tine o evidenta a consumului real. Asa macar stii daca treaba e doar in mintea calculatorului sau in buzunarul tau. Daca ai putea face consumul de la plin la plin, adica dupa golirea aproape completa a tancului, ar fi ideal.

Pe distante scurte, consumul va iesi mare, si nu este relevant.

22 la suta n-are ce cauta sa consume in oras, asta stie doar Pontiac-ul meu V8 benzina de 7500cmc cu carburator.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

multumesc heavy, dar cred ca de fapt atata consuma. m-am "consumat" eu de ieri la cap si mi-am dat seama de urmatorul rationament: daca schimbarea bateriei reseteaza computerul, inseamna ca 22 este noul consum mediu. care pana cum nu a aparut niciodata pentru simplu motiv ca eu nu am mers niciodata un plin in bucuresti...in fiecare weekend plec din oras, prin urmare fac 300-500 km in weekend si maxim 100 de luni pana joi in oras. si atunci cei 22 in oras cu probabil 10-12 in afara, cred ca inseamna 14-16 cat imi arata mie.

asa ca ti-am cel mai probabil ti-am egalat pontiacul, desi nu e nicio lauda.

in weekend o sa plec din bucuresti, o sa fac aprox 450 km si atunci o sa-mi dau seama...daca revine la 14-16, inseamna ca merei mi-a consumat 21-22 in oras.

ceea ce este de kkt.

Link spre comentariu

Salut. Nu te panica, parerea mea este ca simpla schimbare a unui acumulator nu are cum sa reseteze functiile calculatorului/calculatoarelor care gestioneaza functiile motorului/ cutiei de viteze s.a.m.d. Singur lucru care evident s-a resetat a fost acea functie a computerului de bord care indica consumul mediu/ distanta care poate fi parcursa pana la urmatoare alimentare etc, lucru normal de altfel. Pana acum(vorbesc din experient personala) nu mi-au fost afectate in niciun fel componentele electronice/electrice ale vreunei masini indiferent ce marca a fost ea. Pentru linistea ta cel mai bine fa-i plinul si calculeaza consumul in stilul clasic alimentand iar full dupa prima 100 de km. Bafta !

Link spre comentariu

Salut consum 22! doar daca masina are vreo problema sau soferul calca acceleratia la fel de tare ca si pedala de frina :grin: la mine pe bord arata 15.5 -16 % in Bucuresti dar in realitate da le plin la plin imi iese cam 17 - 17.5 .

La scimbarea sau deconectarea bateriei se pot pierde anumite setari de ex: geamurile sa nu mai mearga la prima atingere sus jos total asta se rezolva usor se tine apasat pe buton + 10 secunde de cind geamul este jos aceeasi operatie si pentru sus, daca ai setat usile sa se incuie in mers la mine o uitato si s-a facut cu tester la loc :grin:, programe radio se pot reseta, memorie scaun + oglinzi, presiunea in roti, cam atat . Sfatul meu da o fuga pana la reprezentanta si pune tester pe masina sigur mai ai ceva erori care se sterg daca nu necesita reparatie.

Link spre comentariu

Multam de sfaturi. mai am 800 km pana la revizie, asa ca mai astept. faza cu geamurile am observat-o, n-am stiu de la ce e. in rest nu am observat mare lucru, dar e bine de stiut. consumul mi-e din ce in ce mai clar ca asta e, acum am 20, dar m-a speriat acel 22 si am mers foarte cuminte cu masina, de obicei merg mai ca in bucuresti. tinand cont ca n-am mai mult de 150 km de cand am schimbat bateria, cu cele cateva sute de km din weekendul asta sigur o sa-mi dau seama. daca revine la 14-16, inseamna ca de fapt mereu a consumat 20- 22 in oras. mi se pare enorm, dar e si prostia mea ca-mi dau seama dupa 100,000km.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare