lodrpr Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Salut, Intentionez ca in ceva timp sa plec intr-o calatorie destul de lunga, care implica si drumuri accidentate si desert. As fi foarte recunoscator daca mi-ati putea indica cateva modele (si codul modelului daca se poate) de off-road-ere cu urmatoarele calitati: - marci consacrate pentru fiabilitate; aici am rugamintea sa luati in considerare si fiabilitatea anumitor modele (Toyota, Land Rover, Mercedes, Nissan, Mitsu..) - 4x4, ar fi un mare PLUS daca se poate cupla 2x4 (pentru economie pe drumuri asfaltate); aici stiu de LR Discovery, LR Defender, Toyo 4runner. - spatioasa, am nevoie de un model cu 5 portiere - diesel - capabilitati specifice offroad-ului: reductor obligatoriu, diferentiale blocabile sunt plus - sa fie dupa anul 2000 si sa se incadreze in 15000 EUR Lista mea scurta pana acum este formata din: - Toyota Land Cruiser (nu stiu daca au modele la care se poate cupla 2x4) - LR Discovery - LR Defender Orice sfat este bine-venit! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? In functie de unde te duci alege din ce ai enumerat masini preferate de localnici. Asta pentru calatori foarte lungi. Daca vrei africa sahariana/africa de vest - Toyota e la putere. Africa de est/africa de sud - Toyota sau Land Rover. Restul zonelor lumi nu le stiu.... Poate te ajuta - are vreo 100 de pagini despre masini si modele - Overlanders Handbook a lui Chris Scott sau arunca si un ochi pe horizonsunlimited. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Apai pana sa pleci zi si cine esti...:rules.. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lodrpr Postat Iunie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2011 (editat) Re: Un sfat pt aventurier? Apai pana sa pleci zi si cine esti...:rules.. m-am conformat, scuze de abatere In functie de unde te duci alege din ce ai enumerat masini preferate de localnici. Asta pentru calatori foarte lungi. Daca vrei africa sahariana/africa de vest - Toyota e la putere. Africa de est/africa de sud - Toyota sau Land Rover. Restul zonelor lumi nu le stiu.... Poate te ajuta - are vreo 100 de pagini despre masini si modele - Overlanders Handbook a lui Chris Scott sau arunca si un ochi pe horizonsunlimited. Multumesc pentru directii, voi incerca sa spicuiesc detalii despre Land Cruiser si Discovery/Defender de pe acolo. Practic acestea sunt masinile la care ma gandesc deocamdata ca s-ar preta, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Imi place LC-ul destul de mult, dar atunci cand vorbim despre 15-20 de mii de km, tractiunea 4x4 permanenta vine cu un plus de consum considerabil.. Editat Iunie 27, 2011 de lodrpr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? nissan patrol Y60 sau Y61 cred ca te satisface pe deplin tractiune spate sau 4x4 reductor fiabilitate exceptionala blocant spate (si central) la 99% din ce gasesti de cumparat daca gasesti o varianta sa iei modelul cu motor de 4,2 l diesel...ai tras lzul cel mare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Buna ziua! Personal as alege un Defender 110 sau 130 special preparat pentru un astfel de drum din urmatoarele motive: fiabilitate mare spatiu mare pentru bagaje capabilitati off-road impresionante manevrabilitate foarte buna consum acceptabil chiar in 4x4 permanent se poate opta intre motorizari pe benzina sau motorina in functie de oferta cea mai cinvenabila pe traseu Dar evident, nu pot fi decat subiectiv in recomandarea mea:ha2(mai ales ca as prefera un motor fara prea multa electronica pentru a-l putea surubari personal in caz de neprevazut - dezavantajul unui astfel de motor este ca ar fi mai vechi de 2000). Pentru rest, DRUM BUN! Si cat mai multe poze la intoarcere:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Daca nu e cu suparare... Unde vrei sa mergi si cam care ar fi traseul? TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? land rover cred ca ar trebui sa fie ultima optiune tocmai pentru fiabilitatea precara in special transmisia este foarte slaba masini cu fiabilitate mare sunt toyota LC nissan patrol mercedes G in rest, sunt masini bune, dar care au probleme mai mari sau mai mici la capitolul fiabilitate land rover sunt bune... dar trebuie sa cari o multime de piese de rezerva si trebuie sa te pricepi la mecanica sunt usor de reparat (daca ai piese) dar interventiile sunt dese... e vorba de drum lung si solicitari mari , masina folosita pentru oras si o data pe luna o iesire la munte cu familia... nu poate sa iti faca ideie despre fiabilitatea modelului forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Vorba ceea: If you want to meet the people get a Land Rover if you want to see Africa bring a Land Cruiser. Glumim. LR e o ok si sunt foarte multi care traverseaza Africa cu ele fara mari probleme. In plus nu esti in regim de compentitie ca sa fie mare stres pe transmisie. Probleme se pot intampla cu orice masina - important e sa poti sa o repari "in zona" - iar la un G reparat in Congo nu prea vad. Inca o data conteaza foarte multe unde vrei sa mergi. In Maroc te poti duce linistit si cu un Forester. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Totul in functie de buget... Cam optiunile astea le ai (le pun in ordinea pretului de achizitie de sus in jos: 1.Mercedes G-Classe 3.0TD sau 3.5TD 1991- (7000 euro+ ) 2.Toyota LC HDJ80 4.2 TD 1991-1997 (7000 euro+) 3.Nissan Patrol Y60 4.2 D 1991-1998 (7000 euro+) 4.Nissan Patrol Y61 2.8 sau 3.0 1999-2005 (6000 euro+) 5.Toyota LC KJ90 3.0 1996-2001 (5000e+) 6.Nissan Patrol Y60 2.8 1991-1998 (3000e+) Pretul este cel de plecare ... Din lista as recomanda in mod special una dintre pozitiile 2, 3 sau 6 in cazul achizitiei unei masini lungi pe termen mai lung luand in calcul toate cerintele tale si fiabilitatea modelelor. Ar mai fi de luat in calcul si Defenderul sau Discovery-ul de la LR precum si Mitzu Pajero varianta LWB (lunga). consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta inainte sa cumpar o masina pentru astfel de scopuri si am primit cateva raspunsuri: - defender-ul este relativ bun dar piesele stock sunt slabe si fiabilitatea este redusa. Este destul de incomod si nu prea spatios la interior, iar pe distante lungi in conditii de drum greu este obositor. - am intrebat niste prieteni care au colindat lumea pe bicicleta, si mu-ai zis ca indiferent de zona, Egipt, Africa de Sud, Peru, Argentina, Mongolia, etc, au gasit preponderent Toyota LandCruiser. Este si un alt aspect legat de piese de schimb, se gasesc mai usor de Toyota decat de LandRover. - pe proprie experienta, confortul unui Landcruiser este net superior Defenderului. - si, fiindca este normal ca ce e al tau este cel mai bun :grin: , recomand Landcruiser-ul seria 80. Am urmatoarele argumente: spatiul suficient, mecanica simpla usor de reparat, fiabilitate ridicata, motor rezistent si suficient de mare ca sa nu creeze probleme la un regim de exploatare excesiv, confort ridicat (daca mai functioneaza si aerul conditionat este un plus), consum rezonabil (10% pe sosea, 15% mixt). Chiar daca nu este dupa 2000, nu cred ca este un minus. Si ce este mai important, daca planifici ceva in zone mai greu accesibile sau izolate, e bine sa fie macar doua masini cat de cat compatibile ca piese. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lodrpr Postat Iunie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2011 (editat) Re: Un sfat pt aventurier? va multumesc pentru raspunsuri, trebuie sa recunosc ca am ramas uimit de amabilitatea membrilor forumului :tk Nissan Y61 cu motorul de 3L pare o varianta excelenta! am cautat putin pe net si pare sa se incadreze foarte bine in cerinte. Nu sunt foarte priceput la mecanica, asa ca l-as prefera in fata modelului mai vechi Y60, riscurile fiind aici ceva mai mari (km in plus, vechimea pieselor). Toyota LC pare sa se mentina cu succes in lista scurta a tuturor. Din ce am vazut, seriile dupa 2000 sunt KJ90/95; acestea nu ar fi OK? Pentru costuri decente, prefer sa raman la motoare de 3L; sunt convins ca pentru cei pasionati si priceputi un motor de >4L poate fi o mare diferenta, insa nu e cazul meu. Traseul este inca in faza de proiect, startul fiind planuit pentru anul viitor, la sfarsitul verii; tinta este Asia, cu obiective principale in Syria, Jordan, Arabia Saudita, India, Nepal, Thailanda, Cambodgia; estimez undeva la 20.000km si minim 6 luni. Vom pleca in principiu 3 masini si vrem sa fie acelasi model. Initiativa nu vine chiar din senin, anul trecut am fost impreuna cu un prieten pasionat de off-road in Maroc, unde am ramas foarte impresionat de frumusetea locurilor, desertului si de bunatatea/modestia arabilor de rand. Acolo am avut un LR Discovery si o Toyota 4runner care au facut fata cu brio, chiar si unor conditii extreme. Editat Iunie 27, 2011 de lodrpr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Traseul este inca in faza de proiect, startul fiind planuit pentru anul viitor, la sfarsitul verii; tinta este Asia, cu obiective principale in Syria, Jordan, Arabia Saudita, India, Nepal, Thailanda, Cambodgia; estimez undeva la 20.000km si minim 6 luni. Vom pleca in principiu 3 masini si vrem sa fie acelasi model. Initiativa nu vine chiar din senin, anul trecut am fost impreuna cu un prieten pasionat de off-road in Maroc, unde am ramas foarte impresionat de frumusetea locurilor, desertului si de bunatatea/modestia arabilor de rand. Acolo am avut un LR Discovery si o Toyota 4runner care au facut fata cu brio, chiar si unor conditii extreme. Daca te gandesti la asta nu ai decat doua variante: Toyota HDJ80 4.2 D/TD sau Nissan Patrol Y60 4.2 D neaparat cu A/C:wink: De ce astea? Sunt masini foarte rezistente fara/ cu electronica minima, dinozauri mereu tineri. In toate situatiile motoarele de 3 litri consuma mai mult decat astea de 4.2 diesel ...:grin: HDJ80 e mai confortabila si usor mai spatioasa, ambele fiind masini cu motoare care suporta multe ... Masinile astea sunt rare si foarte scumpe dar merita fiecare leu platit pe ele. Celelalte marci/tipuri scoteti-le din repertoriu ... :wink: nu ca nu ar face fata dar daca s-ar strica pe drum ceva la ele ... expeditia voastra o sa devina un chin. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? ca un impatimit vagabond si mindru posesor de landrover iti recomand cu caldura toyota. am avut vreo 6-7 lr pina acum de la s2a din 70 pina la td5 cu seriile am batut 3 continente si nu am avut probleme serioase decit 1 data. in defender doar 1 data am ajuns inapoi acasa fara probleme, dar m-a lasat la 2 zile dupa ce m-am intors. luna trecuta am plecat in pirinei in defender si ieri m-am intors in ford( anul trecut in volvo:grin:) avantajul LR e ca ai spatiu generos si piesele sint relativ ieftine si usor de gasit si in 2 zile o desfaci ca pe pusca si il pui la loc. orice ai lua fi sigur ca nu iei chestii modificate, gasirea pieselor si repararea pe drum va fi dificila,ia-ti manualul de reparatie cu tine si eventual adrese unde gasesti ce-ti trebuie ( in timpurile astea DHL te serveste in 2 zile oriunde in lume) si eventual niste adrese de cluburi de pasionati ai marcii respective pe traseul car vrei sa-l faci. succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Re: Un sfat pt aventurier? Pt. ce si unde vrei tu sa faci exista doua masini care sint "virful": Y60 si HDJ80. Celelalte doua: G-ul e OK dar cam micut iar cu LR-ul esti mai mult cu capota ridicata. Nu te sfatuiesc sa-ti iei modele mai noi. Ecuatia e simpla: Cu cit e mai moderna masina, cu atit e mai "electronizata" si cu atit are mai multe dotari suplimentare => cu atit ai mai multe lucruri care se pot strica si cu atit mai mici sint sansele sa gasesti piese. Si crede-ma, un radiator sau un alternator il mai repari si in Africa, dar de ex. ECU-ul pompei de injectie sau pompa de la suspensia hidraulica, mai greu. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate