Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cat merita o Lada Niva?

KAROLOKW

Postări Recomandate

Salutare

de 2 saptamani tot citesc aria aceasta dar nu am reusit sa ma lamuresc :hl cam cat merita o Lada Niva 1.7i din 2005 parca cu ceva in jur de 50 000 Km si cam atat...ne intretinuta, aici ma refer la bucsi pivoti...etc cu rugina aparenta si alergata cam fara grija in rest pe ea este cam totul din fabrica doar niste inaltatoare dealea de cauciuc care se pun in cap la amortizoare, si conform spuselor ar avea diferential de "forta" (nu prea stiu care e ala de forta dar am inteles ca din fabrica vine cu unul cu raport3.8 parca si ala de forta e 4,1 asta e ce am inteles)

Va cer parerea si sfatul ca am gasit una care are descrierea de mai sus si pentru care duc ceva tratative cu proprietarul dar as dori sa stiu cat face masina dp vostru de vedere al cunoscatorilor:tk pentru ca nu vreau sa dau mai mult decat face masina ca si asa am facut un calcul folosind site-urile de piese si accesorii si ca sa o aduc la ceea ce vreau eu sa fac cu ea am de bagat o gramada de bani in ea si nu stiu daca merita sa fac acest efort :):roll:

Cu scuzele de rigoare daca sa mai discutat acest aspect dar eu nu il gasesc :) nu ezitati si spune-ti-mi tot ceea ce va trece prin cap eventual ce ar trebui sa mai verific la ea ...etc.:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cat merita o Lada Niva?

Salutare

de 2 saptamani tot citesc aria aceasta dar nu am reusit sa ma lamuresc :hl cam cat merita o Lada Niva 1.7i din 2005 parca cu ceva in jur de 50 000 Km si cam atat...ne intretinuta, aici ma refer la bucsi pivoti...etc cu rugina aparenta si alergata cam fara grija in rest pe ea este cam totul din fabrica doar niste inaltatoare dealea de cauciuc care se pun in cap la amortizoare, si conform spuselor ar avea diferential de "forta" (nu prea stiu care e ala de forta dar am inteles ca din fabrica vine cu unul cu raport3.8 parca si ala de forta e 4,1 asta e ce am inteles)

Va cer parerea si sfatul ca am gasit una care are descrierea de mai sus si pentru care duc ceva tratative cu proprietarul dar as dori sa stiu cat face masina dp vostru de vedere al cunoscatorilor:tk pentru ca nu vreau sa dau mai mult decat face masina ca si asa am facut un calcul folosind site-urile de piese si accesorii si ca sa o aduc la ceea ce vreau eu sa fac cu ea am de bagat o gramada de bani in ea si nu stiu daca merita sa fac acest efort :):roll:

Cu scuzele de rigoare daca sa mai discutat acest aspect dar eu nu il gasesc :) nu ezitati si spune-ti-mi tot ceea ce va trece prin cap eventual ce ar trebui sa mai verific la ea ...etc.:tk

Nu te lua dupa kilometraj ca ala se modifica usor. dupa parerea mea 2000-2300 euro maxim.

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

ok Multam fain deci cam pe acolo se invarte pretul...:tk

in legatura cu kilometri ai dreptate dar nu e cazul ca stiu proprietarul si nu se pune problema ca ma trage in piept :) la kilometri, doar ca stiu ca fiind a doua masina din familie nu prea la durut de Lada si exact si asta a fost motivul pt care a luat-o acum cativa ani, sa isi faca treaba cu ea sa poata merge pe unde nu merge cu familiala si sa nu bage bani in ea aproape deloc.

Acum daca nu e cu suparare care ar fi "chichitele" unde ar trebui sa ma uit sau sa verific mai atent masina, ca asa o evaluare primara i-am facut de genul...amortizoare...trebuie schimbate, bucsaraie,cauciucaraie trebuie schimbata, tinichigereala la ea ...macar intretinere si reparatii relativ minore...trebuie,parca si parbrizul trebuie schimbat ca e fisurat...etc si sunt mai multe... in rest motorul merge frumos rotund nu am vazut scurgeri pe sub ea, e drept nici nu m-am uitat foarte atent dar nici lovita pe dedesupt nu parea. :f2

dilema mare si decizie grea de dat banii astia si de a fi convins ca primesti exact ce meriti pt banii dati.

la un calcul sumar cu ce vreau sa refac eu la masina am ajuns la o suma de 3000 euro ceea ce..."e mult care este" daca mai adun si cei 2000-2300 euro masina plus inca ceva pe acte,numere,asigurari,impozit,verificare tehnica...etc ajung la un 6000 euro:aldupa care incep cheltuielile de intretinere curente si de taxe de participare...etc:)

Link spre comentariu

Cam mult sa bagi 3000 de euro in masina sa o aduci la stadiul de "plutire". Piesele la Niva sunt in general foarte ieftine. Daca motorul si cutia nu au probleme, poti sa-ti faci o lista cu piesele de care ai nevoie, tragi un drum la cernauti(de preferat in Ucraina deoarece piesele sunt la 50% din ce gasesti aici) si cu 1000-1500 de euro( cazul in care schimbi toata suspensia-arcuri, amortizoare-, repari pe la directie, tot felul de semeringuri, garnituri, etc) ai scapat. Poti sa faci rost de piese si din tara. Oricum feresete-te pe cat poti de rusii de la Obor. Piesele nu sunt grozave si sunt facute in garaj. Furnizor serios de piaese pentru Niva in tara este cel de la cluj cu pieselada.ro si mai este un nene de la Timisoara care aduce piesele din Ungaria si sunt k.

Daca vrei sa bagi 6000 de euro intr-o masina mai bine scoate inca 1000-1500 de euro si ia o Toyota. Gasesti in Anglia la preturi k(asta daca nu te deranjeaza volanul pus pe partea gresita).

Oricum Niva este o masina foarte ieftina ca intretinere, este buna pentru plimbari, offroad cel mult mediu(asta daca nu vrei sa ai batai de cap cu ea) si mers in Mongolia prin Rusia:):)

Editat de Maresalul
Link spre comentariu

Dar ce vrei sa faci cu masina? Pentru offroad extrem, sau spre punctul asta, nu o sa ajungi cu Niva pentru ca nu are punte pe fata.

:) ar fi o treaba dar de Extrem pana nu mai cresc mare nu ma bag am avut un pic placerea sa gust din Open in campionat si cred ca mai sus nu merg :) doar dupa ce mai capat experienta si incredere :grin:

Ce vreau este sa fac un "compromis" daca il pot numi asa intre un Rally-Ride si maxim masina de Open.Partea cu punte fata pe Niva desi interesanta cred ca ma abtin :) am vazut pe aici pe forum ca au mai fost ceva discutii pe tema asta si nu pot sa spun ca au avut rezultat concret dpmdv :)

Pentru a "da" cartile pe fata nu ca as ascunde ceva dar pentru a ma face mult mai bine inteles in ceea ce as dori sa fac, este sa jupoi masina de cam tot ce are ea componente interioare de comfort ma refer la bancheta, mocheta scaune bord...etc iar apoi montarea unor scaune,centuri si rollcage adecvate, plus un scut pe sub masina pe cat posibil de la cap-coada, plus troliu...aici e alta discutie dar la momentul respectiv o voi revitaliza :grin:.Ceva Tuning la motor in limita posibilului(aici am inteles ca se poate ridica cu 10-15 CP prin ciptuning si ceva modificari evacuare+admisie) montarea unui alternator mai "puternic" care sa duca o bara plina de proiectoare de 6x100W fiecare minim...si alte "maruntisuri" de genul:grin:, nu mai pun un set de 6 bucati cauciucuri adecvate cu preturi de cam 150 euro bucata...etc...etc :) stiti voi mai bine ca mine si tare as vrea sa ma incadrez in bugetul acesta dar inainte sa scot banul din buzunar si sa il dau vreau sa fiu sigur ca merita si pe langa vreau sa fiu sigur ca toate astea le pot face in maxim un an, cu perioada aferenta de 4-6 luni de achizitionare/documentare a tuturor pieselor componente necesare. Vreau ca atunci cand ma apuc de lucru la masina,caci eu vreau sa muncesc la ea, sa nu imi ia mai mult de 1 an sa o termin si sa o pot face pe cat posibil eu singur cap coada in limita posibilitatilor tehnice si a cunostintelor in domeniu.(motivul? ar fi 2 :grin: imi place sa "mesteresc" dar mai important prefer ca banii pe manopera sa ii economisesc si sa ii investesc intr-o alta componenta pentru masina nu sa ii dau la vreun "gigel" care se da mare cunoscator si face ... inchid aici paranteza :grin:)

inchid aici si postul ca nu vreau sa va plictisesc cu "prostiile" mele din cap si cu ceea ce vreau eu sa fac :tk

Vreau sa va multumesc indiferent pentru orice parere sau remarca vis a vis de ceea ce am spus mai sus; pentru mine orice informatie este mai utila decat lipsa ei :tk

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa te joci vezi ca au fost niste posturi pe aici cu punti portale homemade facute de rusi pentru Niva. Poate te inspira.

postul ala il stiu am vazut ce au facut si ...zic PAS :) tehnic sa ma dotez cu un elevator si cu o gramada de scule ma descurc dar suduri, frezari si altele nu ma bag :) unde am planificat ca dau bani la meseriasi sunt cei sau cel care va face rollcage-ul,scutul...in rest "surubareala" si un pic de electrica ma descurc :grin: unde nu stiu nu ma bag :)

oricum instalatia electrica va fi mai mult decat simpla :) va fi foarte simpla ceasurile aferente temperaturii apei si presiunii uleiului,nivel rezervor si stare incarcare baterie,turometru ; si vitezometru eventual daca mai e loc de el :) cateva comutatoare pentru lumini,stergatoare,ventilatie si...cam atat,cabluri trase pentru "teratrip,GPS si statie CB, rezulta de aici ca bordul va disparea :grin: iar ce va ramane va fi adaptat in asa fel incat sa pot compensa adaosul de masa prin scut,rollcage,troliu...cu eliminarea din masina a tot ceea ce este inutil in conceptia mea.

facand un mic calcul reiese ca as avea de adaugat in masina cam 150-200 kg rollcage,40 kg troliu 30-40 kg scut, plus cam 20 kg un alternator nou si proiectoarele aferente.Rezulta ca adaug la masina aproximativ 300 kg dar de eliminat elimin undeva la 150-200 kg maxim.

Apropo daca stiti cum sa reduc masa sau de unde sa mai reduc ar fi util daca imi spune-ti si mie :tk

Link spre comentariu

Cam greu sa mai reduci ceva la o masina care are in jur de 1200 de kg.

Prima optiune si singura ar fi sa tai din caroserie(partea din spate), sa scoti bancheta spate si sa faci din masina un fel de decapotabila.

Scutul trebuie sa-l faci din material cat mai usor gen duraluminiu. Jante din aluminiu.

Cauciucurile cat mai inguste si mai inalte pentru a reduce din greutate si a castiga in inaltime.

Daca ai cumva aer conditionat pe ea scoate-l.

Capota din fibra de sticla.

Portierele scoase:):)

Din cate cunosc eu poti jongla pentru a castiga greutate doar cu caroseria.

Link spre comentariu

Mai scoti din "sticla" si simplifici portierele (tai ramele de sus, scoti macaraua, chestii de astea... daca o sa vrei neaparat sa te inchizi, bagi folie de PVC transparent doar in caz de urgenta/ frig. In afara de parbriz arunci tot, bagi tabla subtire de Al. Ma rog, daca zici ca o sa mergi la plimbari de iarna, poti pastra portierele intregi, si scoti doar restul. Poti renunta complet si la hayon, inchinzand cu tabla de Al.

Rollcage daca vrei doar pt offroad, poti face mai simplu decat cel specific FIA (vezi schita pt CNOR) si masina fiind mica, daca gasesti teava de calitate, poti face cusca sub 150kg.

Capota de fibra am eu la un Aro10 si e mai grea decat cea de tabla :ha: In plus cea de fibra o spargi in copaci si poluezi padurea cu bucati de fibra :ha: La tabla e mai simplu, dai 2 ciocane si mergi in continuare.

Ca principiu o sa iti vina inspiratia cand ai masina desfacuta in curte :grin: Si da, Baghy are dreptate, nu poti sa tai din caroserie pt ca nu ai sasiu sa iti tina masina intreaga :))

Link spre comentariu

Mai scoti din "sticla" si simplifici portierele (tai ramele de sus, scoti macaraua, chestii de astea... daca o sa vrei neaparat sa te inchizi, bagi folie de PVC transparent doar in caz de urgenta/ frig. In afara de parbriz arunci tot, bagi tabla subtire de Al. Ma rog, daca zici ca o sa mergi la plimbari de iarna, poti pastra portierele intregi, si scoti doar restul. Poti renunta complet si la hayon, inchinzand cu tabla de Al.

Rollcage daca vrei doar pt offroad, poti face mai simplu decat cel specific FIA (vezi schita pt CNOR) si masina fiind mica, daca gasesti teava de calitate, poti face cusca sub 150kg.

Capota de fibra am eu la un Aro10 si e mai grea decat cea de tabla :ha: In plus cea de fibra o spargi in copaci si poluezi padurea cu bucati de fibra :ha: La tabla e mai simplu, dai 2 ciocane si mergi in continuare.

Ca principiu o sa iti vina inspiratia cand ai masina desfacuta in curte :grin: Si da, Baghy are dreptate, nu poti sa tai din caroserie pt ca nu ai sasiu sa iti tina masina intreaga :))

Va tine-ti de glume:):grin: aveti dreptate si nu vreau sa tai nimic dar sa stiti ca foarte bune ideile cu macaralele de geamuri cu geamurile si cu restul, ma gandesc sa scap chiar si de haionul spate mai ales ca daca ii fac rollcage nu mai vad rolul acestuia ca rigidizare dar...cine stie, oricum geamurile le scot aia e clar si de aici recuperez ceva 10-15 kg, aer nu are deci nu e problema ma gandeam la o varianta de a mai reguce ceva pe la motor e clar ca si capota motor zboara cel mult va mai ramane una facuta custom de ceva fibra sau un alt material adecvat, iar la usi ma gandeam sa le scot detot in competitie dar sa le pot monta ulterior la nevoie,lafel ca si haionul :) :x si uite mai beau o bere si imi mai vin idei :):ha: glumesc ca sunt la munca si nu e permis alcolul.:uameni :)

vorbind serios acuma :wink: 2 usi si un haion scoase plus cele doua geamuri laterale aduna undeva la vreo 60-70 kg ceea ce.. e bine :)

daca mai gasesc si un copilot mai mititel si daca mai slabesc si eu sau nu mai beau atata bere :) se reduce greutatea:):):):ha:

Link spre comentariu

Ia-o si las-o asa cum au facut-o prostii aia de ingineri rusi,si,nu vei avea treaba cu ea daca ii acorzi putina atentie(adica o minima intretinere).

La preturile actuale 2000 de euroi este bine,pise bune gasesti la cluj.

Noroc!:wink:

bau bau
Link spre comentariu

Vrei neaparat sa mesteresti la ea? Am vazut una modificata de vanzare aici pe forum. Poti sa te gandesti si la varianta asta. Sari peste o etapa si peste niste bani.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Stimabililor, omul a pus o intrebare simpla: " cat merita o lada Niva?" si la ce sa se mai uite la ea ,dar ca deobicei ne indepartam de topic si-l "omoram" cu tot felul de modificari de inventii si inovatii care sunt off topic,exista o alta sectiune pt. asa ceva. Hadeti sa pastram topicul si sa nu mai amestecam lucrurile.

eu zic sa-ti lasi masina asa cum este si poti sa-ti comanzi piesele la Cluj la "Tibgal Service" ca nu sunt foarte scumpe.

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

corect :) devenise un pic offtopic un pic mai mult :)

toate detaliile pe care le-am adus in discutie au fost pentru a sustine si completa viziunea mea ce vreau sa fac cu masina,in ideea in care tinand cont de ce vreau sa fac cat merita dat pe o masina care oricum va suferi un proces de modificare,cel putin asa e acum la stadiu de idee si sper curand curand sa se si concretizeze.Dar cum nu toate tin doar de noi si mai sunt si alti factori externi ...incerc sa fac tot posibilul :)

va astept in continuare cu ce ar trebui sa urmaresc si sa verific la masina :):tk

Link spre comentariu

corect :) devenise un pic offtopic un pic mai mult :)

toate detaliile pe care le-am adus in discutie au fost pentru a sustine si completa viziunea mea ce vreau sa fac cu masina,in ideea in care tinand cont de ce vreau sa fac cat merita dat pe o masina care oricum va suferi un proces de modificare,cel putin asa e acum la stadiu de idee si sper curand curand sa se si concretizeze.Dar cum nu toate tin doar de noi si mai sunt si alti factori externi ...incerc sa fac tot posibilul :)

va astept in continuare cu ce ar trebui sa urmaresc si sa verific la masina :):tk

Vad ca esti din Brasov. Ia legatura cu domnul Atila Ferencz moderatorul Lada Niva si o sa-ti spuna tot ce doresti despre masina asta.

Link spre comentariu

Vad ca esti din Brasov. Ia legatura cu domnul Atila Ferencz moderatorul Lada Niva si o sa-ti spuna tot ce doresti despre masina asta.

multumesc pentru referinta il voi contacta pe domnul Ferencz si il voi provoca la o discutie :grin:la o :xsi asa cred ca vom putea pune pe picioare planul de bataie dar pana atunci trebuie sa vad ce fac si cum fac pana i-au masina:) eu fiind inca la stadiu de a decide daca o iau pe asta sau mai astept si caut alta...

cred ca merg sa verific aria de vanzari cumparari sa vad ce contine pe acolo:):tk

Link spre comentariu

Suna interesant, rollcage, gume, panze de flex folosite, ce mai pot sa zic ?! Spor la treaba, dar in primul rand spor la targuit masinuta !

Promit ca o sa stau cu ochii pe viitorul topic cu modificarea rusoaicei ca de mult nu am mai vazut un proiect interesant pe forumul acesta facut in regie proprie la o masina de care nu prea vorbeste lumea.

PS: Ceva pentru inspiratie: http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=646020&highlight=lada+niva

.........................

http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=60003&sid=fb9adab0ece891908d7d39e4ec25add5

.....sau mai gasesti prin topicurile astea cateceva interesant

http://forum.difflock.com/viewforum.php?f=11&sid=1ee16690895d728de2ffa585ce28c6fd

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

a disparut postarea mea anterioara???

naspa. oricum vreoiam sa multumesc pentru link-uri sunt utile si foarte interesante :) acum vis a vis de Niva discutiile au stagnat si e drept nici eu nu m-am mai stresat prea tare din lipsa de timp si bani iar proprietarul a fost un pic cam nehotarat si nu am vrut sa il presez sa nu se simta atacat :):grin:

in rest daca sunt participanti sau doritori de TAT la Deva sa ridice mana sus si ne vedem acolo ca eu in ultima saptamana numai de pregatirea masinilor m-am ocupat sa fie gata pana la competitie:) sa speram ca poate facem ceva mai mult aici ca la Tg Mures :):n1:grin:cin estie poate poate tragem si o :banana sarbatoare:):):)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

stiu ca am deschis topicul de multisor si interesul a scazut dar acum il aduc in actualitate eu daca nu va e cu suparare ca pentru mine e de actualitate :)

motivul? pai motivul este ca acum trebuie sa fac oferta de pret pentru masina si vanzatorul a zis ca ma lasa pe mine sa fixez pretul in functie de ce cunosc si de conditiile pietei.

dorinta mea este ca eu sa ii ofer pretul cinstit pe masina pentru a nu avea vreun resentiment sau vreo parere de rau nici eu nic el.

revin cu ceva date ca de exemplu masina e atinsa de rugina are diverse mici chestiute care le rezolv iar unele le-am rezolvat deja,masina nu a mai functionat de ceva luni iar lichidele toate trebuiesc inlocuite,scaunele interioare fata sunt distruse...adica nu mai stau calumea in nici o pozitie,masina are 18000 km si nu i sa facut de la data cumpararii si pana acum nici o intretinere,nu are bucsi amortizoare sau altele schimbate e la starea de fabrica,cu mentiunea ca are acele distantiere pentru inaltare.

va rog datimi o suma cam cat merita cat face in atare conditii...considerati ca ati fi voi si tinand cont de ceea ce stiti cat ati oferi cat ati fi dispusi sa dati pentru ea in conditiile acestea.

multumesc mult pentru ajutor :):tk

Link spre comentariu

dupa o mica trecere in revista a ceea ce vrei sa achizitioneti ,cred ca mai mult de 1000-1500 max, nu merita ,ce te poate incanta km putini ........dar cum zicea un coleg ,astia se pot face si mai putini,deci bucsareala varza,interior ,iarasi putin varza , cauciucuri .......iti trebuie ,telescoape,frane,ioi vai .daca mai citesc o data tot ce ai expus , imi revin si te pot sfatui sa dai doarr 1000,sau???

poate ne arati o imagine ,doua........

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

dupa o mica trecere in revista a ceea ce vrei sa achizitioneti ,cred ca mai mult de 1000-1500 max, nu merita ,ce te poate incanta km putini ........dar cum zicea un coleg ,astia se pot face si mai putini,deci bucsareala varza,interior ,iarasi putin varza , cauciucuri .......iti trebuie ,telescoape,frane,ioi vai .daca mai citesc o data tot ce ai expus , imi revin si te pot sfatui sa dai doarr 1000,sau???

poate ne arati o imagine ,doua........

Multumesc tuturor pentru ajutor si sfaturi :)

acum sa vain cu noutatile:) uni poate vor "comenta" altii nu depinde de fiecare,eu cel putin sunt impacat si cred ca asta e cel mai bine :)

deci sa incep ...pe masina am dat 2500 euro :) in acesti bani am primit masina de mai sus cu toate piesele care initial au fost scoase de pe masina, deci ea e completa dpdv vizual si functional si cu un plus de 2 diferentiale originale fata spate noi (plimbate cateva sute de Km) si un set de 5 gume MT profil Sahara sau cross country parca...

astfel am un set de gume de iarna 20% uzate pe 16 si un set de MT cu tot cu jante tot pe 16 plus un high lift plus un set de placute noi plus statie CB interioara dar fara antena ca a fost ...subtilizata de unii sau de altii :)

acum desfasurarea ostilitatilor ar fi...am reparat scaunele fata care aveau ceva componente lipsa ,am aruncat husele si a ramas tapiteria in stare buna pe ele, am montat inapoi bancheta spate pentru confost si pentru ca desi am intentionat sa intru in CNOR cu ea cat mai cheala si ma usoara nu se poate asa ca am montat la loc componentele:) doar magaria aia de plafon textil nu o am dar nici ca o mai pun:) am schimbat filtrul de benzina si am mai aruncat din fiarele de pe acolo:) acum urmeaza sa schimb filtrul de aer ca nu am avut si uleiurile :)

in continuare astept daca stie cineva prin capitala oameni seriosi pentru a face aceste operatiuni:) si vrea sa imi spuna eu ii multumesc :x

astazi vreau sa ii fac o spalare si o aspirare masinii ca saraca merita si are nevoie :)

dupa care incepem miscarea actelor sa fie totul simplu :)

Link spre comentariu

Sa te bucuri de noua achizitie !

Poti sa deschizi un topic nou in care sa pui si ceva poze cu masina si acolo ne mai povestesti ce ai mai mesterit pe la ea :grin:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Sa te bucuri de noua achizitie !

Poti sa deschizi un topic nou in care sa pui si ceva poze cu masina si acolo ne mai povestesti ce ai mai mesterit pe la ea :grin:

Multumesc :)

pai uite aici am inceput mai acum ceva timp topicul pe tema asta

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1.7-i-multipunct

dar momentan pentru ca am tot mesterit pe la ea nu am avut timp de poze dar pot sa va tin la curent cu evolutia :) astfel comparativ cu imaginile din topicul celalalt astazi masina arata mult mai curata si mult mai bine inclusiv la motor unde desi nu se recomanda spalarea cu presiune eu chiar asta am facut:) ca ma saturasem de racait cu surubelnita si cu carpa si cu solutii de curatat la sprey care nu faceau nimic,asa ca am montat furtunul si am facut luna la motor iar radiatorul l-am spalat si pe el pe exterior ca era cam aglomerat cu noroi.

per total am dat o gramada de pamant jos de pe ea si am mai descoperit astfel ca totusi culoarea ei e mai luminoasa si ma stralucitoare decat era initial :) oricum mai trebuie vreo 2 spalari si o aspireala dar in timp le facem si pe astea:) aa si era sa uit am reusit sa montez si polita spate dar suportii pe care sta cei de plastic de pe lateral mi se par penibili si foarte slabi,ma gandesc la o solutie sa ii intaresc sau sa ii sustin ca imi e ca daca imi pun acolo geaca se prabusesc toate de coapte ce sunt plasticele. :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare