georgeprava Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Stiu ca nu e o masina foarte silentioasa si oricum nu am intentia sa merg zilnic cu ea dar am fost ieri pe autostrada (1-a oara cu masina asta) si am observat ca face ceva zgomot la rularea cu peste 80 km/h. Am mers constant cu 110 km/h (70 mile) si comparativ cu alte masini (nu 4x4) zgomotul e mult mai puternic. Nu stiu daca e doar de la anvelopele de iarna care le am pe spate sau de la vre-un grup, cutie de transfer....sau asa trebuie sa fie, poate ma lumineaza cineva. Inca ceva, Discovery-ul 2 face acelasi zgomot ? Nu de alta dar desi masina mea e beton (cred eu), nu am reusit sa o inmatriculez pe Bulgaria din cauza certificatului de export....asa ca trebuie sa cumpar alta si nu as vrea sa fie la fel de zgomotoasa. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Re: Zgomot la rulare pe autostrada E greu de raspuns asa fara sa stim exact cum e zgomotul ala... trebuia sa opresti putin motorul si sa o lasi sa curga sa vezi cam de unde vine. La D1 pot sa fie si rulmentii de la roti care sa huruie sau orice altceva din punti sau legatura ditre ele. Trebuie ridicata pe elevator si verificat de cineva priceput. Ceea ce e cert a ca motorul 300tdi e mult mai zgomotos decat Td5-ul si nu... D2-ul nu face nici un zgomot anormal nici chiar la 140 pe ora( cel putin nu al meu:wink:) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Iunie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2011 Re: Zgomot la rulare pe autostrada E greu de raspuns asa fara sa stim exact cum e zgomotul ala... trebuia sa opresti putin motorul si sa o lasi sa curga sa vezi cam de unde vine. La D1 pot sa fie si rulmentii de la roti care sa huruie sau orice altceva din punti sau legatura ditre ele. Trebuie ridicata pe elevator si verificat de cineva priceput. Ceea ce e cert a ca motorul 300tdi e mult mai zgomotos decat Td5-ul si nu... D2-ul nu face nici un zgomot anormal nici chiar la 140 pe ora( cel putin nu al meu:wink:) Zgomotul nu este foarte puternic, totusi mai puternic decat la un VW Transpoter din 1997 (cu care am facut 600.000 km) si mult mai puternic decat masina cu care merg zi de zi (2008). E adevarat ca si anvelopele pe spate sunt de iarna, dar nu cred ca asta explica tot. O sa merg la Ciolpani la service sa vad ce si cum. E bine de stiut ca Disco 2 e mult mai silentios...o sa iau in considerare cand caut alta masina, chiar daca merg ocazional cu masina 4x4 doar la pescuit. Offtopic, Disco 2 e la fel de fiabila pe drumuri proaste (pietre mari, gropi etc.) comparativ cu Discovery 1? Tot punte rigida fata ? Motorul ? - ma gandeam sa deschid un topic separat...diferente +/- Disco 1/Disco 2...cred totusi ca e prea mult. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Re: Zgomot la rulare pe autostrada Uita-te daca ai aparatoriile de spuma dintre caroserie si cutie...sau daca mai ai intre motor si caroserie.....in rest uleiuri in cutie diferentiale punti.....cauciucurile nu au asa mare importanta. .......masina fiind foarte grea..motorul urca in 3000 de ture la 120 km/h asa ca nu poate sa vina decat de acolo sau cutie...... daca sunt ok cu uleiul vezi de fonoabsorbantele alea sa fie la locul lor daca nu pune sub calul dintre scune 2 bucatii de pasla.... si intre compartimentul de motor pe peretele de foc bucatii ignifuge de material fionoabsorbante.Chedere la fel sa nu fie lipsa pe la usi.Indentifica cu aproximatie de unde vine zhgomotul ..... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Iulie 1, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2011 Re: Zgomot la rulare pe autostrada UPDATE: Azi am schimbat uleiul la diferentiale si transfer. Uleiul la cutia de transfer si diferentialul spate era f. curat Uleiul la diferentialul fata era destul de ars. Am mai observat o scurgere la roata dreapta fata, probabil de la simering planetara (daca exista asa ceva) sau pe la rulment. Mecanicul a fost f. grabit si nu a ridicat masina sa invarta de roti (contra cost) asa ca o sa fac eu operatiunea asta. Nu am apucat sa verific daca exista fonoizolatia in fata - urmeaza. REZULTAT: Zgomotul s-a diminuat clar, dar e posibil sa mai am si ceva zgomot din rulmetul fata. Oricum, acum se aude si zgomotul inconfundabil de anvelope de iarna. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate