Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare motor 3.9 V8i cu 2.5tdi

alexandruvoinea

Postări Recomandate

Buna ziua tuturora.

Masina mea un Disco 1 din 94 are un motor 3.9 V8i care deja ma ingrozeste. Reusesc sa ies cu el din parcare doar la salariu. Mananca lejer 20 de litrii si nu ma dau la el, iar de iesit in teren nu prea fiindca ma dau cu samuraiu. Dilema mea este ca daca il trec pe gaz costa in jur de 60 mil. E rentabil un motor diesel cu toate modificarile aferente? Se poate omologa rezonabil? Masina e inmatriculata in Bulgaria. Ce consum real va avea pe gaz si diesel?

Daca s-au mai discutat toate chestiile astea scuze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare motor 3.9 V8i cu 2.5tdi

... E rentabil un motor diesel cu toate modificarile aferente? Se poate omologa rezonabil? ... Ce consum real va avea pe gaz si diesel?

Dupa cum probabil ai vazut in prezentarea mea, posed tocmai asa ceva: D1, la origine V8i(candva a functionat si pe gaz) caruia i s-a transplantat un motor BMW 2,5 tds (provenit de pe E39 - un motor identic am inteles ca a fost folosit pe RR p38). Din punct de vedere mecanic nu cred ca iti va creea probleme operatia, am vazut ca te stii cu fiarele. Din punct de vedere electric e nitelus mai complicat, ai nevoie de un electrician bun. De aproape 2 luni de cand o folosesc pot sa-ti spun urmatoarele:

• consumul, in regim normal(90-100Km/h) e undeva intre 11-12%. In regim mai "sport" si viteza medie peste 100, consumul urca pana pe la 16-17%(depinde cat de grea ai talpa)
  • de omologat nu m-am ocupat eu, dar, operatiunea e posibila(a mea e omologata si inmatriculata in Ro)

Daca doresti, putem aranja cumva sa o vezi, eventual sa te pun in legatura cu cel care a facut operatia la a mea(partea mecanica).

Personal sunt extrem de multumit de comportamentul ei, atat pe sosea cat si pe coclauri, cel putin pana acum. Variante de motoare diesel, care sa se potriveasca unui transplant, mai sunt. Alegerea finala evident iti apartine!

Succes!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Daca stai bine cu spatiul in portbagaj sau ai prieteni in Uk adu-ti butelii de pus intre sau sub sasiu ..gazul te va costa la jumatate benzina cea ce e cam cat 10 litri de benzina...nu cred ca ee corect 60 mil o instaaltie de gaz ..atata..doar la jumulit clientii da.

Am pe o americana cu 6 in V injectie pe fiecare piston cu calculator separat a costat cu tot 400 euro...merge mai bine pe gaz...si iarna...de csratait rotiile numai vb.....si butelie de 90 litri.

ce costa la instalatia aia 60 mil; adica 1500 euro de parca o monteaza bijutierul reginei.........6 fire ...un cip electrovalva plama butelie racorduri ..robineti...etc.....a paoate e etc ala costa.

mai sapa dupa preturi ...eu as opta dupa un gaz .....mai ales ca scap de omologari sau meseriasi cu adaptari daca mai ai si cutie automata ......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Consumul de GPL este consumul de benzina inmultit cu 1,4, asta ideal. Restul calculelor le faci singur. Costul instalatiei gpl este maxim 3000 lei, dar gasesti si mai ieftin. Toate fara batai de cap .

Hyundai Terracan 2.9crdi
Link spre comentariu

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Consumul de GPL este consumul de benzina inmultit cu 1,4, asta ideal. Restul calculelor le faci singur. Costul instalatiei gpl este maxim 3000 lei, dar gasesti si mai ieftin. Toate fara batai de cap .

de unde scoti asa consumuri ? Ai vreo carte tehnica sau ceva echivalente pe arderi puteri calorice ceva?

sau asa din burta ...cu consumuri personale?

La toate instalatiile mele pe gaz propan sau butan propan consumul este de 1-1.1 deci un consum usor mai ridicat pe gaz....pana la 1,4 ..e mult ,mai erau uni care spuneau de 1,5-1,6 ......hahah pai in cazul asta nici nu se merita investitia.daca dublezi sau ajungi sa dublezi consumul pretul per km ramanand acelasi.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu te intreb in primul rind la ce iti trebuie masina asta? Am inteles ca in teren iesi cu Samurai. Pentru strada iti poti lua orice masina.

Daca vrei omologare in zilele astea trebuie sa pui un motor care a mai fost pus de fabrica pe Disco. Plus factura de la un service abilitat sa faca asta pentru LR. Cam greu.

Deci iar te intreb... pentru ce?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ai 3 variante ...

1. O vinzi si te duci sa bei banii de suparare caci nici un motor diesel nu o sa se auda asa

2. O vinzi si daca nu ajungi la carciuma cu banii ...iti iei alta diesel

3. Nu o mai vinzi si te inveti cu consumul iar ptr oras sau fataiala iti cauti o "gargarita" de cei 60 de milioane care voiai sa-i bagi in instalatia de gaz

Bafta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

1.Pana nu ma hotaresc la solutia pe care o voi adopta nu pot sa dau motorul. Exista insa o intrebare pentru cei care au zis ca instalatia de gaz nu ma costa mai mult de 25 30 mil. Despre ce tip de instalatie este vorba? Eu ma referam la ce secventiala care din cauza celor 8 cilindrii se adauga mai multe elemente componente si astfel si pretul de 50-60 mil. Poate ca nu merita instalatia de 60mil si e buna una de 25 dar vreau sa stiu de ce.

2.Masina nu am sa o dau pentru ca ma apuc de casa si o sa car cu ea

3.In 2 ani vreau sa o dezmembrez si sa o reconditionez pentru ca imi place lucru cu fiarele.

Link spre comentariu

Se pare ca am incercat sa te ajut degeaba... uita-te la cursul Lirei sterline si inmulteste cu ce rezulta de aici cu transport cu tot si spune-ne cat iese http://cgi.ebay.co.uk/V8-Discovery-LPG-SGI-Sequential-8-Cyl-Front-End-Kit-/380347201017?pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Other_Vehicle_Parts_Accessories_ET&hash=item588e75b5f9 , apoi mai pune max.100 Euro manopera(daca nu te pricepi chiar tu ca nu-i mare filozofie).... dar daca tu vrei sa dai 6000 Ron atunci asta e. Hai noroc

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Dar sunt destule site-uri romanesti la care valorea unui astfel de kit nu depaseste 3000 mil.

Ca are omologare etc etc etc si ca de ee romanica careeeee mai scumpa decat elvetia Uk USA...etc.....asa se intampla ..te duci si te intreaba ce masin a si zicee''''aaaaaaa eee scump modelul asta'' desi nu a vandut nimic toata saptamana si nu are cine stie ce alte optiuni la kit dar de asa sunt meseriasi la prima strigare.

Nu renunta incearca sa nu cumperi de la primul magazin servici intreaba in stanga si drapata ...eu te-as trmite la cel ce mia- monata t mie stiu ca pa pus pe un range rover ca l-am vazut acum 3 ani la revizie acolo ...deci mai bien intrebi care are gaz pe RR si poate te indruma unde au pus......... al meu si-a schimbat nr si adresa de service si nu stiu de el nimic....era modest baiatul....chiar modest.avea doar 3 angajati si o singura rampa lunga unde intrau cel mult 3 masini.

Bafta la serch...

Uite uni pe chitila viza-vi de petromul de la capat cea mai scumpa ee 28 mil...secventiala...etc tec.

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Vreau sa il intreb pe sierrafery cum pot cumpara o astfel de instalatiie, si mai important unde sa ma duc sa o instaleze si sa o omologheze. Nu vreau sa ma injuri dar nu am mai cumparat nimic de pe site-uri din afara si nu stiu cum se procedeaza.

Link spre comentariu

Am dat cateva telefoane in stanga si in dreapta la diverse serviceuri autorizate iar pretul este cam acelasi, adica 48-53 mil. Serviceul din chitila, unde m-ati indrumat a spus ca instalatia este tomasetto iar pretul este de 48 mil. Daca stie cineva exact unde sa ma trimita la pretul de 30 mil cum s-a vehiculat astept un mesaj.

Link spre comentariu

Eu la chestia cu omologarile nu ma prea pricep... ce-i clar e ca asta e o instalatie dedicata pentru acest motor care a participat si la expozitii LR. De cumparat de pe Ebay e cel mai simplu..ori iti faci cont tu apoi pur si simplu, apesi pe "Buy it now" si urmezi pasii ceruti pana primesti confirmare, ori rogi un prieten care stie si-i dai banii.

Link spre comentariu

Ti-am zis nu dispera ..nu cumperi scump.simplu....cauta distirbuitori mai mici...Daca vrei omologare musai s-o cumperi de aici. altfel nu poti.//decat sa cumperi de afara gen e-bay dar serviceul sa aiba autorizatie de punere in circuit a respectivei instalatii adica ce are el pe licenta de la RAR. cam complicat....cred.

Cauta si la cei de prin apropierea bucurestiului..ca aici circula caini cu covrigi in coada.....se pare... nu dispera..

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Poate totusi vre-un coleg cu studii juridice ne lumineaza... pai daca instalatia aia e omologata in UE atunci ce omologare mai trebuie aici? Eu chiar nu inteleg.

Link spre comentariu

M-am lamurit cu omologarea. Ideea e ca ea e inmatriculata in bulgaria. Acolo nu e nevoie sa o omologhezi. O pui pe masina mergi cu ea si daca o vinzi sa face o cheste nu am retinut ca nu m-a interesat. Politia daca te opreste nu are ce sa zica deoarece gazul se trece doar pe cartea masinii, nu si pe talon. Acum ca am lamurit treaba ma intereseaza in mod special acea instalatie dedicata land rover. O sa ma interesez daca instaleaza cineva aceasta instalatie. Revin de indata ce aflu ceva nou.

Link spre comentariu

Hai mai ce sunte-ti copii de scoala nu stiati ca RAR este mai tare ca orice lege....trebuie trecuta in cartea de indentitate si ghici cine trece RAR..... deci RAR trebuie sa traiasca si el mai ales ca tot el da si licente la cei ce instaleaza astfel de sisteme si atunci ...

Deci unu nu se poate monta de oricine acest sistem fiind vb de sisteme sub presiune de LPG prin urmare este necesara interventia unui service autorizat in astfel de sisteme el pune apoi stampila pe factura si ce iti mai da acolo inclusiv menteneta si garantie cu acele acte te duci la RAR si acolo au un responsabil acre verifica si trece in CI sistemul dual de alimentare.

Cam asta ee povestea.

Stai linisti ca nu-i numai pentru Range rover instaltia merge pe orice alte masini cu aceasi configuratie a aprinderii si sau al sistemului de alimentare si se incadreaza in parametrii de HP pe motor.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Din 3 surse sa te ajut aflu ca pretul se invarte cam pe la aceasi sume de 48 mil.scuzele mele.Daca am fost prost informat toti mi-au indicat sa vad cate pistoane am si vad ca ai 8 in V daca nu ma insel...si din cauza asta ai doau module de cate 4 injectoare cu 2 Cipuri separate.....si uite asa urac pretul la instaltie. Cauta sa vb sa te interesezi de tipul instalatiei ca cod de produs si apoi sa vb sa iti cumperi una de pe e-bay cu conditia de se monta respectiva instalatie intr-un service autorizat alfel nu fcae 2 bani......

Am gasit un Tomasseto la 42 mil.

Revin din nou parerea mea urac si dute cu masina la un atelier masina ta este din 94 ...3.9 litri 8 in V si .. mereg si fara secventiala numai asculta uitate si pe site-ul de la englezi de mai devreme si vezi ...acolo deci nu ai nevoie musai de secventiala ..un sistem pentru euro 2 cu sonda lambda e pana in 18 mil....cu putere de pana in 200 kw. asa ca .........

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Pai daca e inmatriculata in Bulgaria esti rezolvat. Cauta niste meseriasi care au experienta ca nu-i mare lucru de montat asa ceva... faptul ca nu trebuie sa fie service acreditat RAR te va scuti de o mare cheltuiala.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare