Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare motor 3.9 V8i cu 2.5tdi

alexandruvoinea

Postări Recomandate

Re: Schimbare motor 3.9 V8i cu 2.5tdi

Vreau daca se poate mai multe detalii referitoare la sistemul cu sonda lambda, care este dupa cum zici 18 mil. As dorii sa stiu ce dezavantaje majore prezinta pentru ca trebuie sa existe, altfel nu ar mai fii instalatia secventiala 48 mil. M-ar ajuta ca sa nu primesc totul mura in gura niste trimiteri catre siteuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-a interesat un pic de instalatiile cu sonda lambda si am aflat urmatoarele:

1. Sunt instalatii provenite din cele cu carburatie,

2. Se preteaza motoarelor cu capacitate relativ reduse

3. Pentru motoare de capacitati mari, adica peste 3000 cmc astfel de instalatii nu fac fata. Am discutat cu un inginer de la un service care monteaza instalatii cu sonda lambda si mi-a spus ca niciodata o instalatie ca asta nu o sa poata face fata unui motor de 3.9 V8i din cauza reductorului de presiune cu nu poate alimenta 8 cilindrii. Adica el a spus ca daca vreau neaparat se poate dar ca o sa imi dau cu ea in cap dupa primii km.

4. Dezamagire

5. Raman cu sperantza

6. Romanii sunt japcari. (Ce masina are? .... Land Rover 8 cilindrii!!!!!.......Mama e barosan.......53 mil si te-am aranjat, o sa mearga brici)

Link spre comentariu

Salut,

Am un alt motor 300 tdi pe care vreau sa-l fac nou si sa-l urc pe masina.

Motorul care e acum pe ea ti-l pot da,eventual si cu cv (manuala) si transfer - daca ai automata pe a ta as fi interesat.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Toate D1 au blocant central.Nici eu nu dau motorul pana nu il fac pe celalalt cu chiuloasa,pompa de injectie si actuator de la M&D Engineering,alezat,honuit,pistoane,etc.

Cu acest kit englezii zic ca motorul ajunge la puterea si cuplu unui TD5.

Cutia o fac aici (cred) cu kit-ul de la Ashcroft si transferul (cu 1,41 si cruce hd) il iau de la ei cu totul.

Motorul actual (si cutiile) il am de pe un englezoi cu 160000 mile - merge foarte bine dar vreau cativa cai in plus.Cutia are sincroanele obosite,transferul e ok.

Deocamdata nu m-am gandit la vre-un pret.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Vezi si vb cu ultragaz. era un baiat acolo modest...are si secventiala dar nu te arunca la aia ..crede-ma. ca nu-i nevoie daca el zice ca nu merge asa o fii..vb cu el si vezi ce zice la el e 42 mil aia de 8 cilinri secventila. si sa stii ceva ca sunt motoare si de 5.2 litri cu gaz tot din aia de 18 mil si au 250 Hp si duduie scartii rotiile mai ceva ca pe benzina.Da un serch la ultragaz...pe google.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

ce fel de injectie ai?

multipunct ?

3.9 din ce an sau da-mi codul motorului.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Si care-i diferenta intre aia secventiala cu 4900 Lei si cea cu 500 Lire de pe ebay?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Si care-i diferenta intre aia secventiala cu 4900 Lei si cea cu 500 Lire de pe ebay?

Nici una. si aia ee tot secventiala daca are porturi cu tevi pentru fiecare injector...si Cip [ecu separat.]

nu stiu daca acolo iti da si butelia.... in rest acolo in postul tau erau doau adrese de ebay si un a era cu secventiala ailalta era cu sonda lambda si ee buna si aia ,dar nu pentru injectie elctronica......

In linkul cu land rover lpg erau acolo tot asa doua sisteme exact ca in linkurile de e-bay. fiecare pune ce vrea...parerea mea este ca merge si cea cu multipunct cu sonda lambda. simpla.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Revin cu noutati. Am gasit la un service instalatia BRC AT90 Blitz cu sonda lambda la pretul de 2500 ron. L-am sunat pe tip si am vorbit cu el. Omu mi-a spus urmatoarea chestie: "Domne exista riscul ca la astfel de instalatii cu sonda lambda sa dea rateu". L-am intrebat ce inseamna, si omu a zis ca daca da rateu poata sa sparga galeria sau sa sara nu stiu ce capac, sau sa deterioreze motoru, bujiilel. El a zis ca se pun nu stiu ce senzori ca sa previna treaba dar a zis ca in cazul in care se intampla, atunci e nasol. M-a cam speritat. Va rog cei care va pricepe-ti la motoare sa imi explice ce se intampla atunci cand motorul da rateu. Am sa incerc sa ma documentez in rastimp.

Link spre comentariu

DA da ratea adica iti sparge senzorul maf de pe galerie de admisie daca ... nu ai sita la el atat.asta ca nu citeste ce da sonda lambda.... sau nu o ia in calcul..dar ai acolo un dispozitiv care citeste .. Am avut si eu cateva experiente din astea .. nu le- am intels face flosc si gata mergi mai departe ''te sperii prima data' in rest merge de rupe.....nu mai imi aduc acum aminte daca face vara sau iarna sau de ce . cert ca imi aduc aminte ca am patit si eu .cred ca asta ee diferenta intre secventiala ca injecteaza direct in piston si cealalata pe galeria de admisie in functie de RP/M

Plamanul este in fucntie de HP cu cat ai mai multi cu atat este mai mare pentru destindera gazului din lichid in gazos.....

Ce sa zic .....decat ca nu am gasit altceva . mai bun pentru motorul pe care il ai . poti incerca sa cumperi kit de pe ebay care este cu secventiala si daca ee inscrisa pe bulgaria oricum nu te deranjeaza lumea. si iesi oricum mai ieftin decat in romania.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Buna ziua !

Instalatiile de gaz, daca nu sunt pe talia motorului sau sunt calibrate prost, dau rateuri in admisie. Cum in admisie, unicul element care poate ceda, fiind mai soft, este filtrul de aer si capacul acestuia, acolo se intampla efectul respectiv.

"Sare capacu'" se referea deci la capacul filtrului de aer. Iar senzorul in plus la care se referea omul se cheama senzor anti-detonatie. Nu stiu unde trebuie montat, eu urasc gazul pe masini. Desi, pe vremuri, un Ford Taunus din 1982, cu motor de 1.6 carburatie trecut pe gaz, plus cutie automata, avea bunul obicei sa consume circa sapte litri de gaz la drum intins si vreo unsprezece in oras.

La motoarele cu injectie, daca exista si ECU in gestiune, e mult de lucru sa faci o instalatie de gaz secventiala sau nu, sa functioneze corect. Dar se poate, daca ajungi pe mana cui trebuie, si daca persoana in cauza are si rabdare.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Raspunsul dumneavoastra este foarte bun, insa in afara de capacul filtrului de aer, sau bujii sau consumabile relativ ieftine, exista riscul sa crape galeria sau ceva mai important? Adica in definitiv ma pot risca cu aceasta instalatie?

Link spre comentariu

Buna ziua !

Instalatiile de gaz, daca nu sunt pe talia motorului sau sunt calibrate prost, dau rateuri in admisie. Cum in admisie, unicul element care poate ceda, fiind mai soft, este filtrul de aer si capacul acestuia, acolo se intampla efectul respectiv.

"Sare capacu'" se referea deci la capacul filtrului de aer. Iar senzorul in plus la care se referea omul se cheama senzor anti-detonatie. Nu stiu unde trebuie montat, eu urasc gazul pe masini. Desi, pe vremuri, un Ford Taunus din 1982, cu motor de 1.6 carburatie trecut pe gaz, plus cutie automata, avea bunul obicei sa consume circa sapte litri de gaz la drum intins si vreo unsprezece in oras.

La motoarele cu injectie, daca exista si ECU in gestiune, e mult de lucru sa faci o instalatie de gaz secventiala sau nu, sa functioneze corect. Dar se poate, daca ajungi pe mana cui trebuie, si daca persoana in cauza are si rabdare.

Stima,

Dragos

Nu zic decat eu am avut filtru KN si nu avea ce sa sara dar este posibil asta din cauza aprinderi unei cantitatii mici de gaz in galerie de admisie si prin asta expansiunea gazelor face sa se sparga ansamblu filtru aer. Pui un KN sport ca oricum nu ai loc pe acolo.... si ai grija la senzori de pe galerie ..bine ar fii sa ajungi la cineva care a mai montat astfel de instalatie pe LAND ROVER.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

ma bag si eu in vorba ....am un disco cu benzina e drept doar de 2 litri si gpl...pana la urma reusesti sa gasesti o instalatie compatibila cu motorul nu e asa de negru dracul...avantajele in ceea ce priveste economia sunt evidente ...dar ce faci cu portbagajul????si asa e modest daca nu rabatezi banchetele...eu am avut buteliile sub masina 2buc de 35 de litri una pe fiecare parte ...nu sfatuiesc pe nimeni la asta numai belele am avut cu electrovanele din cauza umezelii.... oricat m am fastacit si am craniat si dupa nenumarate belele cu instalatia gpl am considerat ca cea mai buna solutie pt mine e sa trec pe un diesel...motivele sunt :mai putina electronica (am scapat de 2 calculatoare) -nu mai tre sa alimentez la 2 pompe in peco de fiecare data- nu mai tre sa casc ochii la 2 litrometre ...nu mai car butelii..nu mai revizii la gpl- nu mai ITP cu 2 probe si pe gaz si pe benzina -autonomie mai mare la drum lung -nu mai tre sa caut statii cu GPL(deocamdata in ro sunt destul de rare)- nu mai miroase a gaz primavara langa masina (cand alimentezi gpl seara si parchezi ziua la soare)-----iar ca bani 20%gpl acopera cu siguranta un consum de 10% motorina si pana la urma pt ce exista ''colegii cu economie''??

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare