Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 cu probleme electrice - please, help !

paulele

Postări Recomandate

Salutare,

dupa cum am vazut nu sunt primul care are probleme cu partea electrica la Y60. Partea proasta ca probleme curg lant si nu le mai dau de cap.

De cand am cumparat masina nu mergea farul din dreapta decat la sarbatori legale. am descoperit o afacere "mirositoare" la care erau legate doua proiectoare. dupa extirparea lor si a restului de mate si izolarea tuturor firelor care duceau in far, am facut farul din dreapta sa mearga. dar surpriza... dupa vreo cateva saptamani farul din stanga a murit de tot. nici faza scurta nici lunga. pe filament ajung 12 V, firul de masa are continuitate (masurat cu ohmetrul pe sasiu), doar ca amperi de loc. am masurat in mufa butonului de lumini si pe firul (rosu) care duce plusul catre farul din stanga nu am putere si aici 11.8 V si cam atat. daca am facut punte intre firul de plus de la farul din dreapta (rosu/alb) cu firele ce duc la bec (rosu/ negru rosu/galben) merge si farul din stanga (fire OK).

nedumerirea mea este: unde sunt sigurantele pentru faruri? am scos pe rand toate sigurantele de la picioarele pasagerului, nu s-a stins farul din dreapta, in compartimentul motor am o siguranta de 30A care daca o scot nu mai am nici un fel de lumina (deci nu-i aia). mai sunt sigurante ascunse pe undeva?

colac peste pupaza, dupa ce m-am dat de ceasu mortii cu farul din stanga, hotarat sa continui maine, am impachetat comanda becurilor/semnalizare, pus mufe inapoi, asamblat capace de sub volan; pun contactul sa bag masina in parcare, si mi se aprinde semnalizarea dreapta, in conditiile in care butonul era in pozitia neutru. dau de el stanga dreapta, se opreste semnalizarea, dar de tot. acum nu mai semnalizeaza de nici o forma din maneta. avaria merge.

daca are cineva un sfat ceva, este binevenit.

ca era sa uit. pacientul un Patrol din '97, LWB, alb. nu stiu daca conteaza, dar poate?!

Tot timpul cu fruntea sus!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor! nu-i dau de cap. Y60 cu probleme electrice

...la ce nebunie descrii tu acolo ma apuca modestia in privinta belelelor mele !

probabil ca o sfestanie n-ar pica rau !

Daca popa nu ti-o rezolva , vad ca esti din Brasov, vorbeste cu turagmes -Marius- ca are niste mate de patrol si inlocuiesti tot , da' tot !

Bafta !!!

L.E. da culoarea conteaza !

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

Re: Y60 cu probleme electrice - please, help !

continuarea povestii...

astazi dupa ce m-am gandit cu drag la ea, a inceput sa functioneze semnalizarea. o fi fost de la spalarea ce o primise mai devreme.

farul din stanga tot mort. ca rezolvare ii pun doua relelee dublu contact cu comanda de la ambele fire (stanga/dreapta) si sigurante pe fiecare. asa o sa stiu si eu unde sunt sigurantele.

Link spre comentariu

vezi ca instalatia electrica la Patrol este extrem de sensibila la fenomene paranormale :grin:

cauta pe cineva care stie bine pe unde merg voltii si pe unde se duc amperii...ca sa nu nai ai surprize neplacute

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

salut,am avut si eu la patrol(scurt gri)probleme la semnalizarile laterale si lumini spate.le-am schimbat fasungurile si merg toate,mi-au ramas insa fara curent motorasele de la stropitorile pt stergatoare fata spate sunt in curs de remediere.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

pentru ca nu am avut vreme de ea, am produs o rezolvare temporara, sper sa nu fie definitiva, firul care alimenteaza farul drept a fost legat la firul care alimenteaza farul stang. acum merg impreuna si se inteleg minunat.

fostii proprietari si-au batut joc de instalatie legand diverse fire pe unde au apucat si le-au izolat si nu prea.

@spike, de unde ai luat fasunguri? sau e o intrebare complet imbecila? si se gasesc la orice magazin de piese auto? :grin:

Link spre comentariu

Imi pare rau sa vad ca ai asemenea probleme cu masina ta.

Am si eu o problema cu al meu... din cand in cand o gasesc in parcare dupa o noapte de odihna, doar cu farul din stanga aprins pe faza lunga.....

Scot siguranta de la pasager si dupa aia totul revine la normal ...

ore ce o fi ? :tk

Stima,

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

Nici mie nu mi-a mers farul dreapta deloc, am fost la un atelier si dupa vreo ora de masuratori electricianul a gasit aceeasi solutie minune de a trage fir de la celelalt far, nu am fost de acord (sa nu ma aprind), culmea am si platit pt. nimic vreo 30 ron apoi am mers la un electrician di Somcuta Mare care stiam ca e bun dar mi-a fost lene sa merg vreo 30 km. Asta dupa 10 minute de cercetari a dat jos blocul de lumini l-a desfacut si a gasit "hiba" era putin plastic topit si scurs intre lamelele de contact de la faza scurta dreapta. Mentionez ca fiecare far si fiecare faza are contactor separat in blocul de lumini(patru). Cred ca ai aceeasi problema. Asta care l-a facut mi-a cerut 10 lei.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu

bogdan, poti sa-mi spui care este siguranta? la mine pe capacul de sigurante nu se pomeneste de faruri si nici scotand sigurantele una cate una, nu se sting farurile. poate si siguranta a fost legata pe direct?!

cat despre blocul de lumini, l-am desfacut, curatat, verificat de doua ori. nu are nimic.:h5

Link spre comentariu

pentru ca nu am avut vreme de ea, am produs o rezolvare temporara, sper sa nu fie definitiva, firul care alimenteaza farul drept a fost legat la firul care alimenteaza farul stang. acum merg impreuna si se inteleg minunat.

fostii proprietari si-au batut joc de instalatie legand diverse fire pe unde au apucat si le-au izolat si nu prea.

@spike, de unde ai luat fasunguri? sau e o intrebare complet imbecila? si se gasesc la orice magazin de piese auto? :grin:

imi pare rau ca nu pot sa te ajut ,le-am schimbat in germania la un service,incearca la dezmembrari.

Link spre comentariu

Salut,

Vezi daca asta ajuta:

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-23aug-3c6b67685e.zip (linkul cred ca e valabil 15 zile)

E in limba spaniola ...dar cred ca un electrician bun reuseste sa-ti citeasca schema electrica si sa o verifice! Bafta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

bogdan, poti sa-mi spui care este siguranta? la mine pe capacul de sigurante nu se pomeneste de faruri si nici scotand sigurantele una cate una, nu se sting farurile. poate si siguranta a fost legata pe direct?!

cat despre blocul de lumini, l-am desfacut, curatat, verificat de doua ori. nu are nimic.:h5

Ti-as raspunde dar masina mea este de 3 luni intr-un service si nu am cum sa o indic clar.

Din cate imi amintesc, sigurantele de faruri sunt cam ultimele 2 in partea de jos la picioarele pasagerului. ( acum nu mai stiu sa iti spun daca randul din dreapta sau din stanga pt ca am stat cu capul in jos si am uitat)

Stima,

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare