Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ARO - NATO al lui Vetu

didone

Postări Recomandate

Re: ARO - NATO al lui Vetu

Toate tendoanele sunt calculate pe greutate-forta. Depinde pe ce masina le pui. La fel si bucsile aferente lor si suruburile de prindere.

NU este recomandat sa pui pe o masina grea niste tendoane care le-ai luat de la o masina usoara.

Pe fata as fi pus tendoane de Patrol ptr ca par destul de tapene.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toate tendoanele sunt calculate pe greutate-forta. Depinde pe ce masina le pui. La fel si bucsile aferente lor si suruburile de prindere.

NU este recomandat sa pui pe o masina grea niste tendoane care le-ai luat de la o masina usoara.

Pe fata as fi pus tendoane de Patrol ptr ca par destul de tapene.

Trebuie ca stii ce spui avand in vedere ca esti din C-lung, acolo unde s-a facut ARO.

Orice sfat e binevenit...ca d-aia-i forum....sa-si dea tot omu' cu parerea, sa faca postari, sa ia stelute...

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Ati scos-o pe Leana la plimbare? Ca am inteles ca weekend-ul asta era pentru probe la Leana..

Editat de Astral
Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

@Tyh

A naibii limba romana ...Omul a spus ca tendoanele/bucsile/suruburile sunt calculate si facute dupa greutatea masinii nu ca tin greutatea masinii ceea e cu totul altceva.

Stim cu totii ca fieratania (caroseria) este sustinuta de sasiu pe tampoane, fixata cu suruburi, la randul ei fiind sustinut/echilibrat prin sistemul de suspensie si tendoane ...acestea din urma fiind sustinute de roti.

Practic intreaga greutate a masinii e sustinuta de anvelope si de aerul din ele daca ar fi sa despicam firul in 4.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Tendoanele spate sunt de pe Discovery 2 care are 2100 de kg. Masina lui Vetu am cantarit-o ieri si are 1630 de kg :br

Tot ieri i-am facut si proba in teren si spun (cu inima cam indoita) ca spinteca. Motorul V6 de 150 de cai si greutatea redusa o fac extrem de agila. Mai trebuie facute ceva reglaje la motor si la suspensie, dar in rest e un proiect foarte reusit. Vetu a inceput deja sa-si marcheze in calendar niste cupe :ha1

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Frumos geme Coana Leana cind ii dai...:ha1 La treceri in diagonala nu prea te ajuta autoblocantii,trebuie sa te pozitionezi perpendicular pe santz ca sa-i faci sa intre,altfel lucreaza ca un grup normal cu sateliti si trage doar o roata.Are destul power pe urcari cu a doua, a treia?

Link spre comentariu

Frumos geme Coana Leana cind ii dai...:ha1 La treceri in diagonala nu prea te ajuta autoblocantii,trebuie sa te pozitionezi perpendicular pe santz ca sa-i faci sa intre,altfel lucreaza ca un grup normal cu sateliti si trage doar o roata.Are destul power pe urcari cu a doua, a treia?

Eu i-am spus ca nu-i merge autoblocantul tocmai pe o situatie descrisa de tine (roata suspendata). Nu stiam ca nu functioneaza decat daca ai amandoua rotile pe sol.

Am modificat linkul si cu al doilea filmulet, se vede clar cum trag amandoua rotile pe spate...

Link spre comentariu

ieri toata ziua a avut vetu o fata impietrita cu un zimbet " cu gura pina la urechi "...la un moment dat, a zis razvanuta sa-i cumparam o lamiie...poate-si revine...:ha::ha::ha:

:ha1...pai imi pare normal sa fie omul bucuros cind vede ca ii merge jucaria .

Intr-adevar blocantul de Aro e mai fragil ca autoblocantul,probabil de asta a si preferat varianta 2 ,desi cel din IS cu motorizare Ford are blocant original Aro din fabrica.

Oricum pe o urcare mai tzeapana ar trebui sa urce bine,sa-l ajute autoblocantii,mai ales ca acum are si motor...

Link spre comentariu

Cum ziceam si rudy mai sus ca autoblocantul este mai teapan ca blocantul, dar parca eu as fii mers pe blocant...parca mai bine sa il blochez cu un sistem facut la frana de mana, si daca se poate pune pe fata-spate ar fii oke...numa pe fata cand blochez nu mai prea ai directie....

Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

ieri toata ziua a avut vetu o fata impietrita cu un zimbet " cu gura pina la urechi "...la un moment dat, a zis razvanuta sa-i cumparam o lamiie...poate-si revine...:ha::ha::ha:

Ma tratez cu limonada....ca mai nou e prohibitie la alcool!!!:ha1:ha1:ha1

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Testul de power l-a trecut cu brio. Chiar daca are rapoarte lungi in cutie, rapoartele din punti in combinatie cu reductiile din treapta low a reductorului o fac sa aibe cuplu arhisuficient pe urcari.

Eu sunt foarte multumit de faza actuala a masinii, Nea Gabi.R :h5:x a facut in asa fel incat sa transforme planurile intr-o masinarie functionala si cu potential real pt ture la gratar in stil oltenesc.:ha::ha:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La Valcea, celebrul slogan "Nicio masa fara peste" s-a transformat in "Niciun weekend fara offfroad".

Deci, duminica am comis-o din nou. Primul a fost Vetu, care pe o laterala a scapat-o cu roata fata in sant si de emotie in loc sa-i dea span in fata i-a dat in....marsalier. :ha::ha:

Se pare ca acolo si-a dat obstescul sfarsit si planetara dreapta fata deoarece peste cateva minute a inceput sa trozneasca; Tot in acelasi loc a fost adusa jertfa planetara de Patrol o saptamana mai devreme...

In rest, aceleasi treceri prin santuri, inclinatii laterale si noroi cat cuprinde...

Editat de razvanutza
Link spre comentariu

Iata o perspectiva mai buna a coborarii respective.

Schema e unul din cele mai bune exemple de "asa NU":

WWGctPqMfAA= Editat de Astral
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

In decembrie cu colegii de la Club X3M Valcea:

Ieri:

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare