Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea, Freelander Td4 2002

MirceaMS

Postări Recomandate

Re: Masina mea, Freelander Td4 2002

Pfuuuiii......probleme!

1- ce putere are troliu? , mi se pare extrem de mic , nu e pt atv?

2- cornierul ala e suportul troliului???

asa iti zboara de acolo de nici nu-l vezi....

Troliul e un Horn 5000 adica putere maxima 2280kg. In situatii nasoale o sa folosesc scripetele care-i dubleaza puterea. Nefiind folosit in regim de competitie nu ma intereseaza viteza. Nu am vrut sa pun troliu mai mare din cauza greutatii. Cornierul a fost folosit pentru pozitionare, pentru rezistenta s-a folosit tabla de 6mm si rezista fara nici o problema. La o iesire pe langa Campul Cetatii, pe unde a fost traseul de open la etapa de la Mures pe o panta destul de abrupta, am lunecat cu rotile in niste sleauri si am ramas suspendat. Am tras-o cu troliul fara sa ma pot ajuta de roti care erau in aer. Paraiau radacinile de la bradul de care m-am ancorat incat nevasta-mea a luat-o la fuga ca s-a speriat ca o sa cada pomul pe ea. Suportul a rezistat fara probleme. A fost si singura data cand am folosit scripetele, in rest l-am mai folosit de cateva ori legat direct de sufa de copac dar nici un fel de problema.

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urcand un drum forestier am gasit bariera inchisa si am hotarat sa o ocolesc si am luat-o prin padure. Era un singur loc accesibil pe unde se putea ocoli si unde se si vedeau urme de la altii. Aici mi s-a reconfirmat concluzia ca garda la sol e prea mica si ca-mi trebuie neaparat un kit de inaltare.

Am ramas suspendat pe burta:

1537334024_2B4W45551024x768.thumb.JPG.764f8962c4883f6c24e0001b422e1ba6.JPG

Pun si niste poze cu trolierea:

245962603_2B4W45701024x768.thumb.JPG.ff34482a85c93e9a0242ca4e8eb8fd8d.JPG1557101119_2B4W45771024x768.thumb.JPG.90be7595258342d5b4652b73f98219b8.JPG

Troliul si-a facut din nou datoria fara probleme.

In septembrie dupa ce ma intorc din concediu o sa ma ocup de asta. Daca ati mai gasit careva, undeva, un kit de inaltare dati-mi si mie link-ul va rog.

Editat de MirceaMS

Link spre comentariu

Cred ca e cel mai frumos si dotat Freelander de pe forum si nu numai.......deci topic sticky ! :h5

P.S. - "Laci Csarda" e restaurantul meu de suflet......ce de mai palinka am turnat in mine acolo......cu ciolan cu maduva......si untura pe pita cu ceapa......

Link spre comentariu

@Astral

Multumesc de aprecieri. Inca mai am de lucru pana sa fie ce vreau eu, dar pas cu pas se vor face.

P.S. Daca mai ai drum prin Mures te invit la o palinka buna (mai buna ca la "Laci Csarda").

Link spre comentariu

Troliul e un Horn 5000 adica putere maxima 2280kg. I Cornierul a fost folosit pentru pozitionare, pentru rezistenta s-a folosit tabla de 6mm si rezista fara nici o problema.

Se poate si o poza cu suportul de troliu?:grin:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Nu ti incomoda pozitia mike--ului? mi se pare ca e cam departe.

Copilotul este la ,,roger, roger".

Mircea, felicitari!. Ai reusit sa o faci mai ,,nervoasa" si cu siguranta mai capabila de a infrunta noroaiele!

Sky
Link spre comentariu

Se poate si o poza cu suportul de troliu?:grin:

O sa incerc sa-i fac niste poze. Partial e acoperit de bara.

Link spre comentariu

Copilotul este la ,,roger, roger".

Mircea, felicitari!. Ai reusit sa o faci mai ,,nervoasa" si cu siguranta mai capabila de a infrunta noroaiele!

Dorin, nu-i asa faina ca a ta, dar pana la urmatoarea intalnire LR o sa fie cum vreau eu. In Mai la intalnire era inca stock.

Link spre comentariu

Cat te-a dus toata distractia cu troliul?

Si in bara e gaurit decat plasticul sau ai decupat si din plasa aia?

Poate mai pui ceva poze cu lucrarea finalizata dar fara bara daca mai ai sa vedem cum ai facut prinderile in locul fostului suport.

I-ai pus ceva scut sub ea sau cand ramai pe burta ramai pe VCU?

Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01
Link spre comentariu

Buna intrebare! La asa ceva ma batea si pe mine gandul...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cat te-a dus toata distractia cu troliul?

Si in bara e gaurit decat plasticul sau ai decupat si din plasa aia?

Poate mai pui ceva poze cu lucrarea finalizata dar fara bara daca mai ai sa vedem cum ai facut prinderile in locul fostului suport.

Din pacate nu mai am alte poze cu ea finalizata si fara bara. Am trecut pe la atelier la inceputul lucrarii ( cand am facut pozele pe care le-ati vazut ) si cand m-am dus dupa ea. Ca si costuri, troliul a fost 1260 RON, kit-ul de recovery 160 RON iar manopera nu mai stiu ca mi-a facut mai multe la ea si am platit cu totul 600 RON ( montat flanse, montat senzor terratrip, montat troliu ). Totul cu factura. Cand o sa am putin timp ii pun pe baieti sa dea jos bara si o sa mai fac niste poze.

Din pacate nu am inca un scut, e in plan. Am dat comanda la rock sliders-uri, mi-au luat baietii masurile dar nu se stie cand va fi gata ca au mult de lucru. Sigur pana dupa etapa de Cluj nici nu se apuca de ele ca au trei masini in lucru care vor participa acolo. Cand o sa-mi montez rock slieders-urile o sa-i pun sa-mi ia masurile si pentru un scut central. Baietii astia la care imi fac eu masinile sunt foarte buni dar au foarte mult de lucru si trebuie sa ai rabdare.

Tocmai am descoperit ca tamponul de la IRD e praf. AM fost weekend-ul trecut pana la Budapesta si de pe la 100 km/h incepea sa se auda un zgomot ca de rulment si pe la 140 km/h intra toata caroseria in vibratie. Ajuns acasa, dusa la service, directia nici un joc, rotile invartite la liber nici un zgomot anormal si nici un joc. Pe urma au gasit tamponul care tine IRD praf. Ei zic ca din cauza aia intra cardanul in vibratie. Luni o sa comand tamponul sa vad daca aia era cauza vibratiilor.

Link spre comentariu

Cel mai adevarat Freelander......in sfarsit un om care stie sa aprecieze si sa utilizeze aceasta masina.Bravo Mircea !!!! pt cel mai dotat Freelander. Sa te poarte sanatos pe unde vrei tu .

:br.

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

Multumesc Cosmin. Si tie felicitari pentru "FOCA". Astept cu nerabdare urmatoarea dicstractie LR.

Link spre comentariu

Din pacate nu mai am alte poze cu ea finalizata si fara bara. Am trecut pe la atelier la inceputul lucrarii ( cand am facut pozele pe care le-ati vazut ) si cand m-am dus dupa ea. Ca si costuri, troliul a fost 1260 RON, kit-ul de recovery 160 RON iar manopera nu mai stiu ca mi-a facut mai multe la ea si am platit cu totul 600 RON ( montat flanse, montat senzor terratrip, montat troliu ). Totul cu factura. Cand o sa am putin timp ii pun pe baieti sa dea jos bara si o sa mai fac niste poze.

Din pacate nu am inca un scut, e in plan. Am dat comanda la rock sliders-uri, mi-au luat baietii masurile dar nu se stie cand va fi gata ca au mult de lucru. Sigur pana dupa etapa de Cluj nici nu se apuca de ele ca au trei masini in lucru care vor participa acolo. Cand o sa-mi montez rock slieders-urile o sa-i pun sa-mi ia masurile si pentru un scut central. Baietii astia la care imi fac eu masinile sunt foarte buni dar au foarte mult de lucru si trebuie sa ai rabdare.

Tocmai am descoperit ca tamponul de la IRD e praf. AM fost weekend-ul trecut pana la Budapesta si de pe la 100 km/h incepea sa se auda un zgomot ca de rulment si pe la 140 km/h intra toata caroseria in vibratie. Ajuns acasa, dusa la service, directia nici un joc, rotile invartite la liber nici un zgomot anormal si nici un joc. Pe urma au gasit tamponul care tine IRD praf. Ei zic ca din cauza aia intra cardanul in vibratie. Luni o sa comand tamponul sa vad daca aia era cauza vibratiilor.

Buna,

Acum o luna am schimbat ambreiajul si am dat jos si IRD, altfel nu se poate

Nu am vazut insa nici un tampon pentru IRD

IRD se prinde de cutie si de blocul motor .

Poate este vorba de unul dintre cele trei tampoane de la diferentialul din spate.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Uita-te in RAVE la pagina 41-4. E vorba de "engine lower steady" care e prins de un suport care-i fixat pe IRD.

Link spre comentariu

"Tocmai am descoperit ca tamponul de la IRD e praf."

Am inteles, este vroba de suportul motorului nu suportul IRD -ului asa cu ai scris. IRD nu are nici un suport elastic care sa il fixeze de ceva. Intregul motor, inclusiv IRD este prins cu un bratz cu bucsa in capat de jug.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Cardanul poate intra in vibratie de la crucile cardanice cu joc, rulmenti intermediari distrusi.

Daca se aude zgomot de rulment te sfatuiesc sa inspectezi cutia de transfer(iesirea spre cardan din cutie), rulmentii de acolo avand prostul obicei sa se distruga, iar daca se foloseste asa se distrug rapid si pinioanele. Se demonteaza usor, daca ai noroc sa scapi doar cu rulmentii nu e nevoie sa demontezi cutia de pe masina!

Hyundai Terracan 2.9crdi
Link spre comentariu

Multumesc ionutt daniel pentru sfaturi. Problema era exact acel tampon, dupa inlocuire vibratiile au disparut. Din pacate datorita unor proiecte profesionale care imi mananca tot timpul nu am mai continuat cu imbunatatirile. Singurul lucru pe care l-am mai facut a fost sa-mi comand un tester Hawkeye de la Bearmach. Continuarea: kit de inaltare, scuturi, rock slidere, ambreaj HD si chip tunning undeva in Ianuarie-Februarie cand afacerile mele intra in sezon mort si o sa am timpul necesar. O sa va tin la curent.

P.S. Intre timp mi-a facut alte probleme acesta fiind si motivul pentru care m-am hotarat sa-mi iau un Hawkeye. In masura in care-mi permite timpul o sa le expun pe topicul pe care l-am deschis in acest scop cand au inceput sa apara http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64124-Probleme-la-oprirea-motorului . Acest topic vreau sa ramana curat doar cu prezentarea masinii si a evolutiei ei.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Saluti!

Poti sa imi lasi un numar de telefon, daca nu te deranjez sa iti cer cateva pareri?

Masina ta are lift kit? daca da de cat? ce modificari a trebuit sa faci ca sa intre bine?

Multumesc anticipat!

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Si cateva poze cu flansele montate:

[ATTACH=CONFIG]112004[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]112005[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]112006[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]112007[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]112008[/ATTACH]

pencil.png

Salut!

Dupa montarea flanselor a trebuit sa ajustezi prezoanele originale prin taiere? Intreb in eventualitatea , daca doresc sa le dau jos la un moment dat

Salut!

Dupa montarea flanselor a trebuit sa ajustezi prezoanele originale prin taiere? Intreb in eventualitatea , daca doresc sa le dau jos la un moment dat

Later edit: nu tai nimic si le poti da jos oricand doresti

Editat de DKW
ROBERT -Land Rover Freelander td4 2004
Link spre comentariu

@rcdragomir,la montarea flanselor obligatoriu se taie din prezoanele originale ale masinii! Si la tine sunt taiate, se vede si in poze.

Numai la flansele de 3,5cm,nu mai este necesara interventia asupra prezoanelor. La mine am taiat si am flanse de 3cm,la tine,cu atat mai mult,ca sunt mai inguste:wink::tk

Link spre comentariu

@rcdragomir,la montarea flanselor obligatoriu se taie din prezoanele originale ale masinii! Si la tine sunt taiate, se vede si in poze.

Numai la flansele de 3,5cm,nu mai este necesara interventia asupra prezoanelor. La mine am taiat si am flanse de 3cm,la tine,cu atat mai mult,ca sunt mai inguste:wink::tk

depinde de modelul jantelor pe care le ai . EU NU AM TAIAI NIMIC si am flanse de 2.5 cm . In interiorul jantelor pe 18 , exista niste goluri speciale din fabricatie, exact in acele pozitii , care mi-au permis sa las prezoanele intacte .La jantele pe 16 am facut aceeasi gaura interioara in jante , astfel incat sa nu fie necesar sa tai prezoanele . daca nu crezi ,te rog sa vii la Ploiesti sa constati acest lucru cu ochii tai .....dau eu cafeaua ... , sau asteapta pana ajung sa fiu nevoit sa dau roata jos si o sa postez poze

cu respect !

Editat de rcdragomir
Link spre comentariu

depinde de modelul jantelor pe care le ai . EU NU AM TAIAI NIMIC si am flanse de 2.5 cm . In interiorul jantelor pe 18 , exista niste goluri speciale din fabricatie, exact in acele pozitii , care mi-au permis sa las prezoanele intacte .La jantele pe 16 am facut aceeasi gaura interioara in jante , astfel incat sa nu fie necesar sa tai prezoanele . daca nu crezi ,te rog sa vii la Ploiesti sa constati acest lucru cu ochii tai .....dau eu cafeaua ... , sau asteapta pana ajung sa fiu nevoit sa dau roata jos si o sa postez poze

cu respect !

Nu vreau sa te contrazic.Stiu ca la mine s-a taiat din prezoane(avand flanse de 30mm) iar din pozele postate,mi s-a parut ca prezoanele si piulitele sunt un pic mai in interior decat flansele.:old

Off-topic: as vrea sa detaliezi un pic modelul(eventual si niste poze) cu senzorii de parcare.Ma interesez de juma de an si tot nu stiu ce sa iau.

Link spre comentariu

Nu vreau sa te contrazic.Stiu ca la mine s-a taiat din prezoane(avand flanse de 30mm) iar din pozele postate,mi s-a parut ca prezoanele si piulitele sunt un pic mai in interior decat flansele.:old

Off-topic: as vrea sa detaliezi un pic modelul(eventual si niste poze) cu senzorii de parcare.Ma interesez de juma de an si tot nu stiu ce sa iau.

pozele la care faci referinta , sunt cu flansele lui Mircea la Landul lui ,de 3 cm .... nu la masina mea. O sa postez poze cu flansele mele de 2.5 cm si cum arata prezoanele netaiate , in momentul in care o sa am o lucrare la roata ,acum este duminica iar vremea este asa cum se vede afara, ploioasa . referitor la senzorii de parcare am sa caut in acte, sa gasesc cartea si o sa postez ce model mi-am cumparat eu care face servici .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare