opinion Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 salutare tuturor am si eu nevoie de ajutor - am vazut un Y60 la care cu ajutorul unui coleg de forum (Kato) am identificat (adica el ca eu numai ma uitam) ca ar fi fost lovit undeva in stanga fata si se vedea oala de la telescop/arc ca e mutata mai in fata cu vreo 2 cm. intrebarile mele suna cam asa: 1 am inteles ca ar trebui sa cam evit astfel de probleme (am iesit cu masina pe drumul spre Arad si pana la 105km/h a fost ok - peste cam era riscant sa merg ca batea cam tot pe ea) 2 daca ar o fi o "afacere" pretul as putea sa ma gandesc la schimbarea sasiului? 3 cat ar costa un sasiu ok 4 se poate face modificarea din punct de vedere legal? stie cineva care ar fi costurile? (modificarea poate fi facuta numai in service autorizat sau si acasa?) va multumesc pentru sfaturile pe care sunt sigur ca le voi primi de la :cl Adi Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 Ptr ca la un Y60 seria concludenta (numarul de identificare) este pe el ...iti recomand sa iti iei unul cu acte, ptr RO -numere, carte identitate, certficat de inmatriculare sau unul cu acte straine briefeuri, targa sau cu ce naibii acte vine. Il schimbi pe masina, schimbi numerele si gata ... operatia e completa (nu necesita trecere prin RAR). De asemenea iti recomand (nu e obligatoriu) sa iei si placuta nituita care se prinde pe caroserie in partea stanga sub capota (cum te uiti la masina din fata) si sa o inlocuiesti pe a ta. Ptr ca iei sasiul chel o sa il poti pregati corespunzator ...adica, sablare (ai grija sa protejezi seria), zincare, electrostatic ...si nu va mai avea moarte ...va fi masina de lasat pe testament ... :grin: O astfel de operatiune te poate costa de la cateva sute pana la 1500 euro, depinde de ce gasesti si de la cine iei. Un alt punct slab al sasielor de Y60 dupa curbele spate ce vin in dreptul rotilor spate ...ruginesc ...sa iei o surubelnita sa le verifici acolo...si de asemenea sa verifici sa nu aiba suduri majore, fisuri sau rupturi pe el. Ptr vibratiile si trosniturile pe asfalt nu neaparat sasiul e de vina ...poate masina mai are si alte bube ... :wink: Desi nu se recomanda ...iti sugerez sa pui o poza cu sasiul tau ...poate e reparabil ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 bre, eu am un Y61 din 2000, si pot spune ca tehnic nu prea ai ce sa-i reprosezi, cel putin sistemul de rulare/suspensii/articulatii sunt verificate si sunt ok, si tot nu prea trec de 100 kmh... si mata te plangi ca la 105 kmh Y60-ul incepe sa faca pe nebunul?:ha: pe de alta parte, nu prea vad cum o masina lovita in fata sa aiba o componenta deplasata tot spre fata...doar daca a fost intinsa prea tare la redresare (sunt extrem de putine service-uri in tara care au sistem de redresare a sasiului!) sau oala respectiva a fost relocata, ceea ce s-ar vedea foarte simplu dupa suduri... ciudat... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 @Yonutz - inca nu am cumparat masina - sunt in expectativa ca sa spun asa. Daca am inteles bine de la tine seria e pe sasiu deci daca iau altul sa fie cu acte de ro. dar daca de exemplu mai cumpar o masina cu sasiul ok imi trebuie numai actele gen brief? nu o sa am probleme de ex la itp sa zica aia ca nu e masina din talon sau cine stie ce alte minunatii? @giorgel ansamblul ala din stanga fata care tine arcul si telescopul pare sa fie sudat mai in fata cu vreo 2 cm de locul original mersi Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 @Yonutz - inca nu am cumparat masina - sunt in expectativa ca sa spun asa. Daca am inteles bine de la tine seria e pe sasiu deci daca iau altul sa fie cu acte de ro. dar daca de exemplu mai cumpar o masina cu sasiul ok imi trebuie numai actele gen brief? nu o sa am probleme de ex la itp sa zica aia ca nu e masina din talon sau cine stie ce alte minunatii? @giorgel ansamblul ala din stanga fata care tine arcul si telescopul pare sa fie sudat mai in fata cu vreo 2 cm de locul original mersi deci nu au intins sasiul, au relocat suportul ca sa iasa la unghiuri cat de cat. ca nu mai pupa nimic cum trebuie in fata, e alta schmecherie. seria este PE SASIU, daca schimbi sasiul fara acte ai belit-o. daca cumperi o masina cu acte de germania (brief zici eh...) faci recarosare la RAR. si de-abia dupa asta ITP-ul nu o sa mai fie o problema. da' nu mai bine cauti tu o masina mai in mintile ei? ca pe praful asta, cred ca gasesti. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 (editat) Re: schimbare sasiu Y60 Din perspectiva celui care a trecut prin asta , pot spune ca daca asta e SINGURA problema - montarea putin deplasata spre in fata a talerului de arc+turnul telescopului - nu ar afecta major ( nici chiar minor...) buna functionare . Intrebarea spinoasa este de ce s-a ajuns aici . Si raspunsurile - in mare procent - nu sint cele care sa te bucure . Mai ales viitorul sasiului in discutie . Care viitor e pe bani , depinde ai cui .Sa speram ca nu si pe sanatatea cuiva . Resasierea legala cu toata birocratia si pierderea de timp si nervi +bani se poate evita inlocuind o sectiune mare de sasiu , care cuprinde seria - partea de fata a lonjeronului dreapata , sau chiar toata partea fata . Munca , costuri , dureri de cap .Si de asemenea viitor incert ( chiar trebuie sa stii ce faci si cum faci ). Primul meu impuls a fost sa scriu : uita si cauta alta . Dar am continuat ca sa nu facem poeme ermetice . Numai bine . Editat Iulie 26, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 Am testat masina live ...pe langa faptul ca sasiul este indoit si sta infipt in podul pedalier pe partea stanga mai sunt probleme la partea de caroserie...cu toate ca a fost vopsita recent rugina a inceput sa iasa in diverse locuri ,plus ca se vede fost lovita pe toate partile chiar daca sa incercat ascunderea acestui lucru... Eu zic sa cauti alta cu rabdare...schimbarea sasiului implica o gramada de bani si umblatura !!! cu respect kato Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: schimbare sasiu Y60 @kato - ai dreptate, mersi inca o data de ajutor, ramane sa :x cu proxima ocazie Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate