Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny benzina - automat vs. diesel

butcky

Postări Recomandate

Salut! Sunt nou pe forum! Am “activat” mai mult pe forumurile BMW.

Intentionez sa cumpar un Suzuki Jimny dar sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu despre masina. Poate ma ajutati voi cu informatii si sfaturi ;)

Jimny-ul vreau sa-l cumpar pentru mama mea. Oscilam intre VW POLO diesel, SKODA FABIA diesel si JIMNY. A vazut toate masinile si ii place foarte mult Jimny-ul! Isi doreste o masina 4x4. Initial a vrut un Pajero in 2 usi dar i-am explicat cum sta treaba cu consumul, impozit si rca-ul. E obisnuita cu tractiunea spate! A avut 2 BMW-uri e30 cu care mergea si iarna si mai conducea ocazional batrana mea Dacie papuc tot cu tractiune spate. Deci e obisnuita cu foi de arc, tractiune spate si lipsa de confort :P

Masina o va folosi de acasa pana la munca + diverse drumuri ocazionale – 40 - 60 km/zi. Nu iese cu ea de pe asfalt! De precizat ca mai am 2 catei pe care ii ia cu masina in wk si care o sa faca praf interiorul :(

M-am gandit la Jimny 1.3 benzina – cutie automata si 1.5 diesel. Voi care credeti ca ar fi mai ok? Sincer cred ca ar ajuta-o mult cutia automata dar ma sperie consumul! Mi-ar fi placut o variant automata pe motorina! Merita sa renunt la cutia automata in favoarea consumului diesel-ului? E mai scumpa intretinerea diesel-ului?

Am uitat sa precizez ca Jimny-ul il vreau minim din 2007-2008 si cu maxim 50 mii km!

Astept cu interes parerile voastre! ;)

p.s.

am postat mesajul si pe suzuki-club ca sa adun cat mai multe informatii si pareri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jimny benzina - automat vs. diesel

Salut!

Pentru a se respecta regulamentul forumului trebuie sa iti faci o prezentare aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page230

O comparatie intre jimny benzina si jimny diesel gasesti aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60504-Jimny-benzina-vs.-Jimny-diesel-plusuri-si-minusuri

Jimny este o masina superba, dar cred ca inainte de a cumpara masina trebuie sa te mai interesezi si despre modul de functionare 4x4 (high, low) pentru a sti la ce sa te astepti de la masina, avand in vedere ca va fi condusa de o femeie.(poti folosi functia cautare)

Multa bafta!

Suzuki Swift 1.5
Link spre comentariu

Da. Se pare ca va ramane Jimny! I-am mai aratat cateva variante dar nu ii plac! Vrea Jimny! Pe mine ma sperie consumul, mai ales ca se anunta preturi si mai mari la benzina. :( In rest si mie imi place foarte mult. Nu stiu cat de fiabila e masina? Care sunt "bubele" ei? Ce se strica cel mai des?

Link spre comentariu

Da. Se pare ca va ramane Jimny! I-am mai aratat cateva variante dar nu ii plac! Vrea Jimny! Pe mine ma sperie consumul, mai ales ca se anunta preturi si mai mari la benzina. :( In rest si mie imi place foarte mult. Nu stiu cat de fiabila e masina? Care sunt "bubele" ei? Ce se strica cel mai des?

Topicul asta l-ai citit?

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

daca a fost "dragoste la prima vedere"... degeaba mai citeste butcky review-uri si pareri.... ar face mai bine sa caute informatii despre ce inseamna "mod 4x4" si "4x4 Low" (avantaje si contraindicatii), sa o cumpere, sa o verifice intr-un service (in cazul in care va fi second hand) sau sa se bucure de bucuria mamei daca o va lua noua :) Cat despre "benzina vs auto vs diesel"... aici e mai greu si. Nu pot da detalii decat despre moapsa mea:

- benzina - sprintena, raspunde bine la talpa, consum decent (7/ext cu 10-11/urban cu max. 14-15 in teren - toate astea cu anvelope putin mai mari decat standard)

- m-a incantat aerul conditionat insa nu-l prea folosesc

- folosesc la greu scaunele incalzite pe timp de iarna (e placut sa intri din ger si in 15 secunde sa simti caldura in spate si dorso :)

- in oras parchez acolo unde nici cei cu clio sau alte masini micute ezita (cu specificatia ca iarna mai parchez si pe cate-o gramajoara de zapada adunata de drumari:grin: )

- la drum lung am devenit un "cuminte", poate si din cauza celor 85km/h la care si masinuta si eu ne simtim confortabil (si la siguranta si la buzunar)

- inca imi place sa ma bucr de zapada iernii fara sa stau cu frica derapajelor din orice si a iesitului in decor din cauza aluia care derapeaza in fata mea...

- si probabil ar mai fi multe avantaje pe care posesorul/posesoarea le va descoperi in timp...

De diesel nu stiu mare lucru in afara generalitatilor (cuplu mai bun la turatii mici, mica economie de bani la combustibil).

De auto am auzit lucruri bune, dar sunt pe forum posesori de Jimny auto care te-ar putea ajuta cu un feed-back.

In rest, sa se bucure de ea si sa o intretina!!! Asta ca - peste ani buni - un impatimit de off-road sa o cumpere second si sa se minuneze de cat de bine a fost intretinuta :2dr

Cu sanatate si s-auzim de bine!

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

beleaua 1,5 dci de pe Logan persista si la Jimny ? :ang3

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare