Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema sau nu grand 2.5 TD?

mariusmee

Postări Recomandate

Va salut!Am fost plecat in concediu si am fost cu Grand Cherokee 2,5 td VM si am intampinat o problema:cand urcam pe autostrada de exemplu dinspre Italia spre Germania sau invers sau mergeam cu 140 km/ora sau mai mult si era cald afara acul temperaturii la motor urca la 100 grade sau chiar trece putin,mentionez ca pe autostrada la urcare la altitudine mare nu era cald dar tot se incalzea.Cand opresc si o las la relanti acul scade iar la aprox 90 grade.Inainte de a pleca in concediu am schimbat radiatorul cu unul putin mai mare facut la comanda din aluminiu,am schimbat pompa de apa si termostatul!Nu stiu ce ar putea sa aiba am intrebat si mecanicul si el zicea ca probabil asa se comporta el ca nu stie ce altceva ar putea sa aiba.La fel in oras cand era foarte cald 38-40 grade cum au fost la inceputul lui iulie la Arad cu clima pusa motorul tindea sa ajunga la 100 de grade.Mentionez ca pe autostrada nu am folosit clima temperaturile netrecand de 22-24 grade.In rest motorul se comporta foarte bine din toate punctele de vedere.

Multumesc anticipat

Stima

Marius:tk

JEEP GRAND CHEROKEE

ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema sau nu grand 2.5 TD?

Radiatorul e nou facut pe comanda si cu cel vechi facea asa de aceea l-am schimbat,si daca e sa-l verific trebuie dat jos de pe masina?

Stima

Marius

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Buna ziua !

Deci, daca am inteles eu bine, termostatul, radiatorul si pompa de apa sunt noi, dar motorul incalzeste. O suta de grade pe perioada mica nu e chiar o problema, dar daca se ruleaza la o suta de grade constant cu acest motor, mai devreme sau mai tarziu se va duce garnitura si/sau vreuna din chiulase.

Ai facut-o sau nu curatirea sistemului de racire, inainte de a monta noul radiator ? Presupunand ca nu ai facut-o, trebuia facuta. Undeva pe aici am scris odata cum se procedeaza, va trebui sa cauti un pic.

O alta varianta care este posibila la un procent foarte mic este ca pompa de apa sa aiba paletii de pe rotor inclinati in sensul care nu trebuie si acum apa circula invers prin motor, fiind putin sabotata si de termostat. Pana rezolvi problema, ar fi mai sanatos sa scoti complet termostatul pe perioada asta calda, acest lucru asigurand un flux (debit) mai bun de apa prin radiator.

Visco-chestia de pe masina functioneaza corect sau e dusa si aia ? Te-ai gandit la un ventilator electric (in loc de visco), cu actionare pe termocupla sau la buton, din cabina ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Mersi Heavy D. nu cred ca a curatat sistemul mecanicul o sa caut pe forum sa gasesc cum se face si o s-o fac si pe asta caci nu prea am incotro altceva nu vad ce ar putea sa fie.

Multumesc

Stima

Marius

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

BUNA DIMINEATA .Parerea mea este ca ,unii care cititi prea mult pe forumuri si alte chestii aflati atatea probleme pe care le-au patit altii incat sunteti foarte siguri ca trebuie sa aveti si voi aceleasi probleme .La ce spui tu 140 km/ h la urcare ,eu zic ca nu este nici o prolema sa urce putin acul ,nu neaparat tu ai in circuit 100 grade,posibil sa fie o eroare de aparat.Sfatul meu este ,dupa cum spune un coleg-,,nu repara o masina care functioneaza ,, -si neaparat inainte de a opri motorul mai lasa-l cateva minute sa mearga in gol.EU MI-AS DORI SA AM DOAR PROBLEMELE PE CARE LE AI TU .

SUCCES.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Am gasit problema pe care o avea asta vara si nici nu mi-a venit sa cred,dupa ce am schimbat radiatorul cu unul facut la comanda,am gasit ca de fapt problema era returul de apa care vine din blocul motor la vasul de expansiune era infundat si binenteles ca nu facea aerisirea cum trebuie...:dr3

Stima

Marius

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare