Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

verificare ulei diferentiale

klinutzu

Postări Recomandate

salutare,

desi se poate sa se mai fi discutat pe aici, dar nu gasesc, va rog sa imi spuneti cum pot verifica nivelul uleiului din diferentiale la un grand 2004 diesel cu motor si cutie de mercedes.

multumesc

jeep grand cherokee 2.7crd 2004
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: verificare ulei diferentiale

Banuiesc ca si la Grand e ca la alte masini. Diferentialele au doua busoane pe ele. Unul de scurgere situat jos si unul de umplere sus.

Ca sa fie la maxim uleiul trebuie sa ajunga la busonul de sus, care e folosit si ca sa adaugi alt ulei. Cand incepe sa iasa afara de la busonul de sus ai ajuns la nivelul maxim.

Conusulta si un manual tehnic pentru masina ta. Cauta aici in sectiunea manuale sau pe net.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Au doar busonul de umplere. Daca ai cumparat masina recent, in loc sa verifici mai bine faci un schimb si gata. Nu e mult ulei si esti linistit ca ai ce trebuie in diferentiale.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Pentru golire, desfaci capacele diferentialelor. Si daca tot desfaci acolo, arunci o privire la dantura "care este", vezi eventuale ciobituri, uzuri off-pattern.

Montezi apoi inapoi capacele, merge si fara garnitura, doar cu sealant clasic rezistent la ulei. Daca ai LSD in spate, bagi prima data acesta, si apoi uleiul. In ambele cazuri, fata si spate, cand uleiul tinde sa dea afara pe la buson, e la nivel si poti incheia treaba.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

Clipul de mai sus nu are nimic de-a face cu puntile de Jeep, poate cu cea de Ford (9") care nu are capac nici ea, iar grupul conic se scoate prin partea din fata a puntii.

In cazul tau, daca privesti masina din fata la nivelul puntii vezi o umflatura, carcasa diferentialului. Aceasta are un capac bombat in partea din fata, prins cu 8-10 suruburi de carcasa. Acela este capacul care trebuie demontat, busonul fiind tot pe (in) acest capac.

Capacul diferentialului puntii spate se vede daca privesti masina din spate, la nivelul puntii.

In momentul de fata am net de doi bani, ca-s intr-o padure de langa Vierzon, dar peste vreo doua ore o sa fiu la Orleans, o sa am net de treaba si o sa urc ceva poze.

Intre timp, daca folosesti google, cauta termenul "Dana 30 differential cover", respectiv "Dana 35 differential cover", si vei vedea cum arata aceste capace.

Later edit: iata pozele promise:

Dana 30, capacul e reperul cu numarul 23:

http://i55.tinypic.com/2i6kor9.jpg

Dana 35, capacul e reperul cu acelasi numar 23, in partea dreapta a imaginii:

http://i53.tinypic.com/28s7shw.jpg

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

era vorba doar cum se schimba uleiul in punti, exact acelasi procedeu si la Jeep.

:sh2:sh2:sh2

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Buna ziua !

@ macfero:

Nici una din puntile de Jeep nu are buson de golire a uleiului din diferential, deci clipul nu are nimic de-a face cu realitatea de sub masina, daca masina aia este Jeep si nu FJ Cruiser...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

daca va fi frumos afara astazi am sa schimb si eu uleiul in diferentiale.

Nu am sa desfac tot capacul ci am sa scot uleiul pe la singurul buson existent cu un furtunas si o pompa:grin:

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Am schimbat uleiul doar in diferentialul spate, foarte grea metoda cu pompa de a scoate uleiul. Cel putin la WJ nu ai loc sa ajungi la diff doar daca desfaci locul rotii de rezerva sau ridici masina dar nu de punte.

Am pus ulei 80W90 API GL-5 exact ca in carte doar ca nu Mopar:grin: ci Carlube.

Este singura firma care are 80W90 API GL-5 , de la Castrol am gasit doar GL-4.

Acesta care l am pus acum este vizibil mai subtire decat ce am scos....

Oare o fi bun?

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare